jajara wrote:ja nisam ni rekao da treba spasit aluminij samo komentiram vasu ejakulaciju. a ti ces se cudit ejakulaciji hrvata ili srba kad se nesto lose dogodi sa federacijom

Moderator: anex
jajara wrote:ja nisam ni rekao da treba spasit aluminij samo komentiram vasu ejakulaciju. a ti ces se cudit ejakulaciji hrvata ili srba kad se nesto lose dogodi sa federacijom

Nece se niko cudit, s tim se je pomirilojajara wrote:ja nisam ni rekao da treba spasit aluminij samo komentiram vasu ejakulaciju. a ti ces se cudit ejakulaciji hrvata ili srba kad se nesto lose dogodi sa federacijom
davno su se dobri bosnjani prestali cuditi ejakulaciji koju pominjes. jer je postala svakodnevnica.jajara wrote:ja nisam ni rekao da treba spasit aluminij samo komentiram vasu ejakulaciju. a ti ces se cudit ejakulaciji hrvata ili srba kad se nesto lose dogodi sa federacijom
ko koga drzi? niko nema japiju ni na jedan pedalj bosne, e taj kont sto ga isfuravas je i doveo do propasti aluminija.jajara wrote:155_mm wrote:![]()
![]()
![]()
hoces li ovo da kazes da ako bake pristane da se spasi aluminij pod covicevim uslovima da ovaj vise nece ucjenjivati? vjerujes li ti sam u to?
ako aluminij "ode niz neretvu" covic ce dobiti mnogo vece probleme, cak i da mu stado popusi pricu da su "muslimani iz mrznje i zlobe prema hrvatima ugasili aluminij".
ti ovdje prosipas pricu kao da HDZ nikad do sada nije udarao gdje boli ali ako se ugasi aluminij onda kao hoce. nasao si pogresan forum da prosipas takve stvari. ima ovdje dosta forumasa koji prate politicku scenu u BiH jos od dejtona.
znamo mi dobro ko je kriv za ovoliki minus na racunu i raspad firme. isto tako znamo da 99% bosnjaka slavi raspad aluminija i potencijalni odlazak jos 900 hrvatskih obitelji iz bosne i hercegovine. vjerojatno i vise jer ce ovo izazvati lancanu reakciju. znate sta samo ne znamo? pa ne znamo zasto silom zelite drzati na okupu hrvate i srbe u ovoj drzavi? bosnjaci izjednacavaju sve hrvate sa covicem, isto tako hrvati izjednacavaju bosnjake sa baketom, a srbe sa dodikom. razdvojite se vec jednom svi od svakog i nek vam bude mir i blagostanje u vasim glavama. jest da ce ekonomija onda svakom od nas bit 10 puta gora (i da moze gore od ovog) ali imat cete svi mir i rahatluk bez onih drugih u svojoj avliji. nemojte lagati druge da ste multi kulti bla bla. znam ja dobro kakvi smo mi svi. oni koji su stvarno multi kulti su odselili odavde, a ovo sto je ostalo je mulj
Zavisi. Ako bude trebalo pomoći npr. Crnogorcima, Slovencima ili Makedoncima, nije frka. Sve po zaslugama.jajara wrote:e dobro onda hvala bogu da se pomirilo. nadam se da se vise nikad necete skupljat ni u humanitarne svrhe ni u bilo kakve druge. svak u svoj tor i cuclaj
Zato sto je Bosanac. Na kraju videa se cuje:155_mm wrote:znaci pored zabrane srbima, bosnjacima i psima sad je umalo zabranu dobio i zdenko.mali jomu wrote:Radnici opkolili auto predsjednika Nadzornog odbora Aluminija: Lopov! Izađi frajeru!...
Vozilo u kojem je bio predsjednik Nadzornog odbora Aluminija Zdenko Klepić zaustavili su radnici Aluminija na ulazu u firmu negodujući zbog položaja u kojem su se našli nakon što je objavljeno da je firma spremna za gašenje.
Kako su rekli sami radnici, Klepiću su htjeli postaviti neka pitanja.
”Bitno je da se naš kolektivni ugovor izglasa. A on je rekao da ga neće dati na glasanje. Bez kolektivnog ugovora ne možemo raditi. Prošao je, incidenata nije bilo, ali nije odgovorio na naša pitanja”, rekao je jedan od radnika.
http://izdvojeno.ba/jesu-li-plate-velik ... i-frajeru/
a sto nesretni zdenko.
jajara wrote:155_mm wrote:![]()
![]()
![]()
hoces li ovo da kazes da ako bake pristane da se spasi aluminij pod covicevim uslovima da ovaj vise nece ucjenjivati? vjerujes li ti sam u to?
ako aluminij "ode niz neretvu" covic ce dobiti mnogo vece probleme, cak i da mu stado popusi pricu da su "muslimani iz mrznje i zlobe prema hrvatima ugasili aluminij".
ti ovdje prosipas pricu kao da HDZ nikad do sada nije udarao gdje boli ali ako se ugasi aluminij onda kao hoce. nasao si pogresan forum da prosipas takve stvari. ima ovdje dosta forumasa koji prate politicku scenu u BiH jos od dejtona.
znamo mi dobro ko je kriv za ovoliki minus na racunu i raspad firme. isto tako znamo da 99% bosnjaka slavi raspad aluminija i potencijalni odlazak jos 900 hrvatskih obitelji iz bosne i hercegovine. vjerojatno i vise jer ce ovo izazvati lancanu reakciju. znate sta samo ne znamo? pa ne znamo zasto silom zelite drzati na okupu hrvate i srbe u ovoj drzavi? bosnjaci izjednacavaju sve hrvate sa covicem, isto tako hrvati izjednacavaju bosnjake sa baketom, a srbe sa dodikom. razdvojite se vec jednom svi od svakog i nek vam bude mir i blagostanje u vasim glavama. jest da ce ekonomija onda svakom od nas bit 10 puta gora (i da moze gore od ovog) ali imat cete svi mir i rahatluk bez onih drugih u svojoj avliji. nemojte lagati druge da ste multi kulti bla bla. znam ja dobro kakvi smo mi svi. oni koji su stvarno multi kulti su odselili odavde, a ovo sto je ostalo je mulj
ma odose raja u tursku i crnu goru svakakao, a ko ce na hr primorje nek ide na livno, pa ako im se da po celopeku da stoje, sta se moze.sumirprimus wrote:jel se ovo najavljuju neke blokade prema jugu??mislim nije fer vrijeme je godisnjih odmora
vidis poslali smo fudbalerre na livno ko probni balon, al kazu 7 sati do livnaThe 51st State wrote:ma odose raja u tursku i crnu goru svakakao, a ko ce na hr primorje nek ide na livno, pa ako im se da po celopeku da stoje, sta se moze.sumirprimus wrote:jel se ovo najavljuju neke blokade prema jugu??mislim nije fer vrijeme je godisnjih odmora
Koliko samo na podrucju TK koje su bile mnogo vaznije za BiH od Aluminija koji je postao Obiteljsko stranacka firmasumirprimus wrote:jebte sta se kod nas fabrika pozatvaralo pa nisu ljudi ovoliko drmusali, a pogotovu imali pomoci od drzave..
lijep kraj i panorama, vrijedi malo vise vremenasumirprimus wrote:vidis poslali smo fudbalerre na livno ko probni balon, al kazu 7 sati do livnaThe 51st State wrote:ma odose raja u tursku i crnu goru svakakao, a ko ce na hr primorje nek ide na livno, pa ako im se da po celopeku da stoje, sta se moze.sumirprimus wrote:jel se ovo najavljuju neke blokade prema jugu??mislim nije fer vrijeme je godisnjih odmora
Hajde nam ti reci zasto se je Soko nalazio u Mostaru, da nije mozda zbog Aluminijskog kombinata koji je napravljen 30 godina iza Sokolaславянин wrote:Pogodi zasto se Soko nalazio bas u Mostarubosan wrote:Nek ugase Aluminij i nek otvore Soko i fino proizvode zrakomlate![]()
upravo, i onda dodju dole na sportskim emama i pricjau kako smo mi nesposobni a oni maheri za lovuspreca wrote:Koliko samo na podrucju TK koje su bile mnogo vaznije za BiH od Aluminija koji je postao Obiteljsko stranacka firmasumirprimus wrote:jebte sta se kod nas fabrika pozatvaralo pa nisu ljudi ovoliko drmusali, a pogotovu imali pomoci od drzave..
Da li je Aluminij na berzi? Napravi se nova emisija novca, postojece dionice se razvodne i gotova stvarHaris.ba wrote:I šta se čeka? Šta ih to sprečava da odu kod notara i poklone svoje dionice Vladi FBiH (samoj FBiH) ako je Vlada jedina koja im može pomoći? Ili direktno poklone na ime EPHB?The 51st State wrote:Zamolio bih te da nadmenost ostavis iza tastature, naravno da za takav poduhvat bi se moralo izvrsiti stosta prekomponovanja, ali sam princip nije sporan. Ali eto, kao sti sam znas, najlaksi put bi bio da se manjinski dionicari odreknu 7posto dionac u korist vlade fbih, da se osnovni preduslov ispuni, vlasnicka autonomija.
I, kad se već spominju "mali" dioničari. Gdje je njihova odgovornost? Što i oni ne založe svoju imovinu. Što i oni ne subvencioniraju u istom iznosu ko i što se traži od Vlade FBiH cijenu struje? U ćemu je to tajna da se samo traži od Vlade da subvencionira?
Što to za Alumijium ne važe zakoni ove države? Ima jednostavan put pokrivanja gubitaka u zakonu. I to rade vlasnici. Ok. FBiH će pokrivati onoliko koliko je vlasnik? Ali, gdje su ostali vlasnici?
Zato i kažem da ideš za dekana.
Imaš odličan primjer u Uljaniku. Što ga država nije poklonila većoj firmi? Kinezima? Vidim u Aluminiju sami sebi tepaju "privredni gigant". Ali, izostavljaju. Privredni gigant gubitaka. Spržio si 400 miliona jer si godinama proizvodio sa gubitkom, i sada bi išao u drugu kompaniju koja ima sirovinu (struju) koja ti treba, i opet nastavio poslovati sa gubitkom misleći da će neki perpetum mobile pokrivati gubitke? A ta kompanija nema dalji, finalizaciju tog tvog proizvoda?
kolega dekanu iz kiseljaka, molim Vas lijepo da se ne uplicetestakasa wrote:Da li je Aluminij na berzi? Napravi se nova emisija novca, postojece dionice se razvodne i gotova stvarHaris.ba wrote:I šta se čeka? Šta ih to sprečava da odu kod notara i poklone svoje dionice Vladi FBiH (samoj FBiH) ako je Vlada jedina koja im može pomoći? Ili direktno poklone na ime EPHB?The 51st State wrote:Zamolio bih te da nadmenost ostavis iza tastature, naravno da za takav poduhvat bi se moralo izvrsiti stosta prekomponovanja, ali sam princip nije sporan. Ali eto, kao sti sam znas, najlaksi put bi bio da se manjinski dionicari odreknu 7posto dionac u korist vlade fbih, da se osnovni preduslov ispuni, vlasnicka autonomija.
I, kad se već spominju "mali" dioničari. Gdje je njihova odgovornost? Što i oni ne založe svoju imovinu. Što i oni ne subvencioniraju u istom iznosu ko i što se traži od Vlade FBiH cijenu struje? U ćemu je to tajna da se samo traži od Vlade da subvencionira?
Što to za Alumijium ne važe zakoni ove države? Ima jednostavan put pokrivanja gubitaka u zakonu. I to rade vlasnici. Ok. FBiH će pokrivati onoliko koliko je vlasnik? Ali, gdje su ostali vlasnici?
Zato i kažem da ideš za dekana.
Imaš odličan primjer u Uljaniku. Što ga država nije poklonila većoj firmi? Kinezima? Vidim u Aluminiju sami sebi tepaju "privredni gigant". Ali, izostavljaju. Privredni gigant gubitaka. Spržio si 400 miliona jer si godinama proizvodio sa gubitkom, i sada bi išao u drugu kompaniju koja ima sirovinu (struju) koja ti treba, i opet nastavio poslovati sa gubitkom misleći da će neki perpetum mobile pokrivati gubitke? A ta kompanija nema dalji, finalizaciju tog tvog proizvoda?
Samo ja se bojim ovih SDA kretena da sta ne useru,jer oni to mogu i vlastitu guzicu poturiti samo da se ne naljuti njihovkoalicijski partner HDZsumirprimus wrote: upravo, i onda dodju dole na sportskim emama i pricjau kako smo mi nesposobni a oni maheri za lovu