Željko Komšić - Komšo

Locked
Capsicum

#1151 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Capsicum »

kakavdanakneiskustvu wrote:plus ustasa,velikohrvatski špijun
To si ti rekao.
kakavdanakneiskustvu

#1152 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by kakavdanakneiskustvu »

logicno,obicno pod mojim nickom ja nesto napišem,ne neko drugi,plus u avazu su ga tako prozivali prije desetak godina
cyprus

#1153 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by cyprus »

Point. wrote:
cyprus wrote:.
Dragi Kipre, devet insana ti kaže da nisi u pravu a ti i dalje glavom u zid. Da si Aristotel, zapitao bih se malo.

Podsjeća me na onaj vic
Vozi Mujo auto-putem kamion...sluša muziku kad na radiju odjednom se pojavi važna vijest:
- Primjećen je jedan vozač kamiona na auto putu kako vozi u pogrešnom smijeru.
A Mujo će na to:
- Ma šta edan!? Ima ih na stotine!
Znam, sad sam naučio lekciju :)

Image
Banksy

#1154 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Banksy »

...ono kad tuđi 'nacionalizam' propituju oni koji već mjesecima, na ovim stranicama, ushićeni aplaudiraju izljevima najcrnjeg, najbrutalnijeg, huškačkog šovinizma. fuj.
horkesh

#1155 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by horkesh »

pemanapemani wrote:
Capsicum wrote:Ma otkad je Željko obznanio kandidaturu Ivan je počeo dobivati epileptične napade. Od tog momenta za njega je postojao samo jedan neprijatelj. Čoviću je sve halalio u međuvremenu, jer sve što je radio i radi je manje bitno kad se nad tobom nadvije prijetnja strašnog Komše :D
Znači, možeš dva desetljeća pisati i žestoko kritikovati politiku HDZ i Crkve, ali čim napišeš nešto negativno protiv Komšića, tvoj cijeloživotni rad pada u vodu i postaješ ljubitelj Čovića. :-)

Onda pola foruma voli Čovića, jer se drznulo napisati nešto protiv lijenosti i nesposobnosti našeg Željka.
Lovrenović, Kordić, Stojić, Komšić (ne taj, onaj drugi :-D ) su davno dokazali i pokazali da su prave patriote ove zemlje. S nostalgijom se sjećam vremena kad ih se svakodnevno moglo čitati i gledati, a njihova mišljenja i stavove bi i sve druge bh. patriote uvijek trebali uzeti u obzir.

Samim time, i Lovrenović danas može da pište šta mu srce poželi, neke stvari se nikad ne mogu izbrisati. Niti vidim nešto posebno negativno u samom ovom blogu.

Volio bih da na taj spisak mogu da dodam i Jergovića, ali - lična osjećanja su jača, ne mogu da se natjeram :-)
seln

#1156 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by seln »

cyprus wrote:Samo da poselamim raju... Živ sam ne brinite :) Jesam završio na aparatima, al nek je živa glava... To kako sam jučer razvaljen argumentima i lucidnim komentarima na ovoj temi me bacilo na aparate, u očaj, kmečanje i jecaj... Izdvajam samo neke koji su ingeniozno pogodili u centar:

Al ne brinite, naučio sam lekciju :D Odsad, gdje masa, tu i ja... Samo dajte mi još malo vremena... Da prođe inauguracija i to... Oporavit ću se ja, i bit ko nov :-D
Patetike i kurca....
video

#1157 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by video »

cyprus wrote:Samo da poselamim raju... Živ sam ne brinite :) Jesam završio na aparatima, al nek je živa glava... To kako sam jučer razvaljen argumentima i lucidnim komentarima na ovoj temi me bacilo na aparate, u očaj, kmečanje i jecaj... Izdvajam samo neke koji su ingeniozno pogodili u centar:
Point. wrote:... zajedno sa jugoslovenom Kiprom na braniku otadžbine Hdzistana. :bih:
Fudo387 wrote:-jA ti pitanja, i qrca...
dert wrote:Eno Komso opet zaglavio bolnice , hirurgija :roll:

skidaju mu doktori s kurca one ustase i ostalu gamad :bih:
Altsa wrote:covjek te poklopi argumentom a ti i dalje valjas gluposti i upadas sve dublje u septicku jamu.
512MB wrote:Zbog takvih delegata se pojam "bosnjacki clan" i prvo uredno definira na pocetku, da se kasnije ne bi vadio iz konteksta kao sto Cyprus i HDZ to rade ;-)
seln wrote:Jooj, vrata vam na salonu...
seln wrote:Ono kad se provalis i drugi ti podastru dokaz da si se provalio, ali ti ne mozes nazad, jer ces se blamirati.
Zato guras naprijed, pa makar retorickim akrobacijama.
seln wrote:Ziv bio, ne moras dokazivati koliko si jadan, vjerujem ti i ovako...
seln wrote:Komsic je u pravu i neka pati kome smeta!
seln wrote:Dakle, ipak i dalje pokazujes koliko si jadan?
Ne moze se fino priznati "posehvio sam, ponijela me antipatija prema Komsicu"?
seln wrote:Ma ne, ali upravo skidam salonce s kurca, a ima ih, mashalla...
Mirza007 wrote:Kazem ja vama, kontaju ali se prave blesavi ko Mujo u onom vicu za medvjedom.
zavrzlama wrote:nemojte ba @cyprusa zajebavat :D

reci cu
ja vama sta njega muci...njega muci cinjenica da izborom Komsica se dokazuje da bosnjaci nisu odustali od BIH ,muci ga cinjenica da bi bosnjaci u cilju opstanka BIH sutra glasali i za Mitra iz Han Pijeska...sve ovo navedeno se ne uklapa u salonski plan...too bad.
(ova prethodna me razgolitila do kosti, zavrzlama je vazda imao taj talenat :sad: )
Fudo387 wrote:Naravno da smijes reci sta hoces i sta ti lezi na srcu, mozes biti i razocaran porazom covica, nikakav problem.
Samo nemoj poslije da kmezis moderaciji kad se ti tvoji stavovi nazovu pravim imenom.
Dugo si i glumio, svaka cast.
seln wrote:Ma, jasno je to meni, ba... ali dok on odrzava iluziju "obektivnog" diskutanta, i mi cemo isto. :wink:
Cuj, on ima 16 pitanja koja bi postavio Komsicu.... ili je Zeljko ovdje na forumu ili je citrusu neko stavio drogu u marihuanu.
Da nece i on divaniti sa stolicom, kao Clint Eastwood onomad?
seln wrote:Fakat, jebote... prvih 7-8 godina sam kontao da je on oridjidji raja iz haustora, religija mu Zeljo ili Sarajevo, stav urbani..
kad ono medjutim.
video wrote:Kad se jedan alpasinac zaleti i misli da moRe komentarisati visoku politiku :D
A kad ga se uFati u neobranom grozdju, pita se sto se bas njega pocelo lupati :izet: po celu :D

Al ne brinite, naučio sam lekciju :D Odsad, gdje masa, tu i ja... Samo dajte mi još malo vremena... Da prođe inauguracija i to... Oporavit ću se ja, i bit ko nov :-D
Uh gledaj ga sto se potrudio :D
Nema dalje, da je izucio gradivo, izucio je!
Predlazem da mu se da bedz da komsinim likom za nagradu :D
Point.

#1158 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Point. »

cyprus wrote:
Point. wrote:
cyprus wrote:.
Dragi Kipre, devet insana ti kaže da nisi u pravu a ti i dalje glavom u zid. Da si Aristotel, zapitao bih se malo.

Podsjeća me na onaj vic
Vozi Mujo auto-putem kamion...sluša muziku kad na radiju odjednom se pojavi važna vijest:
- Primjećen je jedan vozač kamiona na auto putu kako vozi u pogrešnom smijeru.
A Mujo će na to:
- Ma šta edan!? Ima ih na stotine!
Znam, sad sam naučio lekciju :)

Image
Majaba, ti najpametniji.
Fudo387

#1159 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Fudo387 »

Smrc.
MaksprotivMarksa

#1160 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by MaksprotivMarksa »

Bosnjaci uvijek nepogrijesivo oznace normalne primjerke medju njima nenormalnim, Kipar je samo jedna od zrtava bosnjackog malogradjanskog afiniteta ka fasizmu. I sam kao Bosnjak sam nebrojeno puta bio napadan sa iatom snagom argumenata kao kolega forumas Kipar, sve zbog odlucnosti da svoje stavove branima iskljucivo cinjenicama, a ne pukom emocijom. Na kraju kada Bosnjak izgubi sve niti, on pokrene pricu o glavi ili pak oni eto nek si ti najpametniji. Kipar mozda.nije najpametniji, ali barem nije simpatizer fasizma, barem.ne otvoreni kao doticni forumas, fan Lazia. Ne isplati se Kipre, sto prije shvatis da si okruzen fasistima, nista manjim nego njihovim kolegama u druga dva puka bit ce ti lakse. Puno srece zelim, a podrsku sam odlucio da ti pruzim cisto da se zna da neko jos vido zujanje musica.
vatrogasac

#1161 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by vatrogasac »

Željko Komšić - Komšo wrote:Ako dođete u Bosnu i Hercegovinu, savjetujem vam da odete u Vareš. Otiđite sad. U Varešu danas dominantno žive Bošnjaci. Znate li tko je načelnik općine? Hrvat. Iz HDZ-a. Ako ćemo tjerati mak na konac, i služiti se takvom metodologijom i logikom na kojoj vi inzistirate, njega su izabrali Bošnjaci. Pitao sam te ljude, članove moje stranke, Demokratske fronte, je li taj načelnik općine dobar čovjek. Kažu: Odličan je, radi za sve nas. Ja kažem: Molim vas, glasajte opet za njega! Što vi mislite, je li to dobro ili je to loše? Meni nekako izgleda da je to dobro. To je u redu, htio sam samo reći da pravilo “jedan građanin – jedan glas” u ovoj sadašnjoj situaciji, odgovara najbrojnijem narodu, dakle Bošnjacima, a ne odgovara najmanjem, tj. Hrvatima.

:bih:
Mirza007

#1162 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Mirza007 »

MaksprotivMarksa wrote:Bosnjaci uvijek nepogrijesivo oznace normalne primjerke medju njima nenormalnim, Kipar je samo jedna od zrtava bosnjackog malogradjanskog afiniteta ka fasizmu. I sam kao Bosnjak sam nebrojeno puta bio napadan sa iatom snagom argumenata kao kolega forumas Kipar, sve zbog odlucnosti da svoje stavove branima iskljucivo cinjenicama, a ne pukom emocijom. Na kraju kada Bosnjak izgubi sve niti, on pokrene pricu o glavi ili pak oni eto nek si ti najpametniji. Kipar mozda.nije najpametniji, ali barem nije simpatizer fasizma, barem.ne otvoreni kao doticni forumas, fan Lazia. Ne isplati se Kipre, sto prije shvatis da si okruzen fasistima, nista manjim nego njihovim kolegama u druga dva puka bit ce ti lakse. Puno srece zelim, a podrsku sam odlucio da ti pruzim cisto da se zna da neko jos vido zujanje musica.
Smrt fasizmu - sloboda narodu!
Zivio slobodni i ujedinjeni Kipar!
Valjaju l' ove?
Sada kada smo se precizno pozicionirali glede fasizma, zanima me kakve veze ovo ima sa raspravom da li je ili ne Zeljko Komsic diletant sto se tumacenja ustava tice? Oko toga su se forumska koplja lomila.
mayab

#1163 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by mayab »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/kardina ... /181120130
Image
Ovog "popa" treba papa pod hitno da smjenjuje, lik je prevrnuo, jebes mu mater, doprije pola godine je bio sasvim OK, a onda izgleda dohaka mu Čović :izet:
Seyfo

#1164 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Seyfo »

Oj Komse brata sto ga trpa danas: ""mislio sam da se odrasli ljudi ne ponasaju kao mala djeca"". Nije,nije Ciricar dijete ali ga frustracije ubise i nadvladase zdrav razum. Isto ko i gazde mu kad u Briselu tuzakaju rezultate izbora u BiH, kao da ce uciteljica nekog poslati u cosak. Za koji dan ce cetveronoske.
pemanapemani

#1165 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by pemanapemani »

Ogavan i odvratan potez kardinala.
Meni Komsic ide na kurac sto je lijena ubleha, ali ovo sto su danas uradili velikosrpski politicar Covic i kardinal, kojem je taj isti provelikosrpski politicar prije nekoliko godina poklonio zlatni stap, je izrazito bezobrazno i supacki na kvadrat.

Da se razumijemo, prezirem i velikohrvatske ideje, ali Covic njih ne zastupa.
MaksprotivMarksa

#1166 Re: Željko Komšić - Komšo

mayab wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/kardina ... /181120130
Image
Ovog "popa" treba papa pod hitno da smjenjuje, lik je prevrnuo, jebes mu mater, doprije pola godine je bio sasvim OK, a onda izgleda dohaka mu Čović :izet:
Sto je do prije pola godine bio dobar ? Sto je sutio ? Sto sad ne valja ? Sto reaguje na pravno nasilje jednog naroda nad njegovim ?
Maraschino

#1167 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Maraschino »

Image
On se odavno bavi politikom...ali fino ga gledati dok pjeni o ugrozbi bez pokrica.
Maraschino

#1168 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Maraschino »

MaksprotivMarksa wrote:
Sto je do prije pola godine bio dobar ? Sto je sutio ? Sto sad ne valja ? Sto reaguje na pravno nasilje jednog naroda nad njegovim ?
Image
radostan dan

#1169 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by radostan dan »

pemanapemani wrote:Ogavan i odvratan potez kardinala.
Meni Komsic ide na kurac sto je lijena ubleha, ali ovo sto su danas uradili velikosrpski politicar Covic i kardinal, kojem je taj isti provelikosrpski politicar prije nekoliko godina poklonio zlatni stap, je izrazito bezobrazno i supacki na kvadrat.

Kakve su ovo vratolomije, ovo je neki novi nivo...
MaksprotivMarksa

#1170 Re: Željko Komšić - Komšo

Maraschino wrote:
MaksprotivMarksa wrote:
Image
Ok, duhovit si, ali moze li odgovor sto ne valja Vinko sad, a valjo do prije pola godine ? Zanima me kojom vratolomijom se to moze objasniti.
mayab

#1171 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by mayab »

MaksprotivMarksa wrote:
Image
Nije se petljao u politiku i bio neutralan u svojim izjavama, bavio se stvarima za sta je postavljen!
Iskreno, ja ne vidim bas neko pravno nasilje nadamnom, ja sam legalista, zakon je takav kakav je, i pravila igre su tu ,a da je hadeze htio da sta mijenja, to bi uradio na vrijeme jer je imao jako jako jako puno godina vremena dok je vladao svuda ( a i dalje će , po svemu sudeći), ali ne, od lopovluka i marifetluka se nije stiglo, a kad ih je realnost udarila u glavu, plač!
Da vidimo sada nešto konstruktivno, a ne ucjene , blokade i durenje kao uvrijeđena snaša !
Bloo
Globalna šefica

#1172 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Bloo »

mayab wrote: Nije se petljao u politiku i bio neutralan u svojim izjavama, bavio se stvarima za sta je postavljen!
Iskreno, ja ne vidim bas neko pravno nasilje nadamnom, ja sam legalista, zakon je takav kakav je, i pravila igre su tu ,a da je hadeze htio da sta mijenja, to bi uradio na vrijeme jer je imao jako jako jako puno godina vremena dok je vladao svuda ( a i dalje će , po svemu sudeći), ali ne, od lopovluka i marifetluka se nije stiglo, a kad ih je realnost udarila u glavu, plač!
Da vidimo sada nešto konstruktivno, a ne ucjene , blokade i durenje kao uvrijeđena snaša !
Ljubneni kardinal nikad ne miruje...a nije bilo perioda kada nije komentarisao politiku..evo februar ove godine...

https://hamdocamo.wordpress.com/2018/02 ... sve-manje/
pemanapemani

#1173 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by pemanapemani »

radostan dan wrote:
pemanapemani wrote:Ogavan i odvratan potez kardinala.

Kakve su ovo vratolomije, ovo je neki novi nivo...
Nikakve vratolomije, ukratko:

Velikohrvatska politika - Hrvatska do Drine, BiH bez Srba, Bosnjaci kao hrvatsko cvijece.

Velikosrpska politika -sto vise Hrvatske i BiH bez Bosnjaka i Srba. Kako je totalno popusila u Hrvatskoj, sad je cilj sto vise teritorije BiH bez Bosnjaka, Hrvata, a posebno onih koji se primarno identificiraju sa BiH u cemu im svesrdno pomaze kriminalno interesna organizacija SDA.
MaksprotivMarksa

#1174 Re: Željko Komšić - Komšo

mayab wrote:
MaksprotivMarksa wrote:
Image
Nije se petljao u politiku i bio neutralan u svojim izjavama, bavio se stvarima za sta je postavljen!
Hvala na odgovoru. Slazem se da se kler mora distancirati od svjetovnih pitanja, ali kljuc stoji u tvojoj recenici da se nije petljao i da je bio neutralan, a kada je reagovao onda ne valja. To je citava poenta pogresne politike u Bosnjaka, a prije svega zelje Bosnjaka da u ovakvoj drzavi naprave nacionalnu drzavu Bosnjaka, pa su Vinko i ostali dobri samo ako ne reahuju na hegemonisticke teznje, a kad reaguju onda su govna i ne znamo sta im se desilo. Ko onda sa takvim odnosom Bosnjaka prema svemu moze pristati na drzavu po mjeri Bosnjaka.

Zakon jeste takav kakav je, ali on se ne moze promijeniti zbog volje Bosnjaka kojima takav zakon sluzi kao bic za udaranje malobrojnih sugradjana, kao sto HDZ koristi Dom naroda za bicevanje kompletne Federacije. I jedni i drugi rade losu stvar, ali istina je da kod Hrvaata to rade politicke elite, a iza bicevanja Hrvata u ovom slucaju stoji bosnjacki narod koji pravnim nasiljem bicuje malobrojne Hrvate, a rezultat svega je sitno malodusnicko zadovoljenje zbog kojeg trpi BiH, a Bosnjaci to rade iz kvazibosanskih razloga, istina je pak druga, u ovom trenutku su po Bosnu najopasnije bosnjaacke teznje ka drzavi u kojoj ce oni bicevati druge i malobrojnije narode, uzimajuci sebi za pravo za odredjivanje podobnih predstavnika drugih etnija.
General War

#1175 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by General War »

MaksprotivMarksa wrote:
Image
:-) haj sto ne znas ustav, vec trpas u isti kos vjeskog poglavara sa nacionalnim predznakom...to hrvati samo katolici?
Locked