(s)Republika Hrvatska 1990/1995

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
dječak sa šibicama

#1151 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by dječak sa šibicama »

Mesic kazes?

Pa da cujemo sta je Mesic svojevremeno govorio o "dogovoru Tudjman Milosevic"

Sapienti sat.
patriot_1

#1152 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by patriot_1 »

Paul F. wrote:
duga devetka wrote:Ja bih uljudno zamolio Paul.F. da mi kaže odakle to on zna da je rat dogovoren izmedju Franje i Slobe? Ja odratovao 4 godine u neznanju. Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.
Ne znam što baš mene to pitaš al nema veze. Jučer sam ovdje postavio emisiju Latinica o padu Posavine. Pažljivo je pogledaj i to će ti biti dovoljno. Imaš i Mesićevu izjavu u dokumentarcu Smrt Jugoslavije kako mu je Jović rekao da mogu slobodno hrvatske srbe nabiti na kolac. Ima i Mesićeva izjava kako je rat u Hrvatskoj služio samo kao kapisla da se zapali rat u bih. Naravno, znam da ti ovo ništa nećeš uvažiti ali eto, da ne bude da nisam odgovorio.
To što je Jović izjavio(ako je,nije ni Mesiću sve za vjerovati),izjavio je kad je shvatio da se stvar izjalovila!Postali su svjesni odjednom da se Srbi u HR neće moći odbraniti!Pa će bar onda bar u BiH uzeti ušur!Jer ih tamo ima dovoljno .O Posavini se špekulira da je zamjenjena za Dubrovnik.Dakle,taj većinsko Hratski kraj dati za Dubrovnik i zaleđe.E sad dali je to istina,neznam!Rat u Sloveniji je fingiran,Hrvatska je previše stradala da bi to bila gluma!
dječak sa šibicama

#1153 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by dječak sa šibicama »

Da je rat dogovoren, govore isti oni koji malo prije toga tvrde kako je Alija spasio Hrvatsku jer nije dozvolio bosnjackim mladicima da idu u JNA... od cega spasio, ako je rat dogovoren :-)

Dogovorite se konacno sami sa sobom sta zelite reci.

Ista zamjena teza ide po pitanju bosanske Posavine, kakve veze Tudjman ima sa bosanskom Posavinom, to je BiH i on nema nadleznost u BiH. Tudjman da je poslao trupe u Posavinu, bio bi agresor na taj prostor BiH, zar ne.
janko_007

#1154 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by janko_007 »

dječak sa šibicama wrote:Da je rat dogovoren, govore isti oni koji malo prije toga tvrde kako je Alija spasio Hrvatsku jer nije dozvolio bosnjackim mladicima da idu u JNA... od cega spasio, ako je rat dogovoren :-)

Ista zamjena teza ide po pitanju bosanske Posavine, kakve veze Tudjman ima sa bosanskom Posavinom, to je BiH i on nema nadleznost u BiH. Tudjman da je poslao trupe u Posavinu, bio bi agresor na taj prostor BiH, zar ne.
Jel se to ti zajebavas sa nama. Cuj ti recenice: "Tudjman da je poslao trupe u Posavinu, bio bi agresor na taj prostor BiH, zar ne. ".

Tudjman je citavo vrijeme rata imao hrvatsku vojsku u BIH. Trebinjsko ratiste, Stolac, Cetvrta splitska gardijska ti nista ne govori, gdje su bili na bojisnici. Zezas se opasno sa nama, vidim. Ili si neki junosa, koji je sve to citao. Pa u momentu potpisivanja Vasingtoskih sporazuma je u BiH bilo
12 000 HV bojovnika+ HVO. Hajd demantuj ako smijes, ali argumentovano.
Drugo. Za tvoju uporabu, nije se Alija dogovarao za podjelu Bosne, nego krivousti sa Slobom.
svi u napad

#1155 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by svi u napad »

Iako sam rekao da ne zelim raspravljati o onom sto je bilo i napisao par stvari Patriotu kako bi poceo logicno razmisljti a ne samo patriotski ne mogu a da ne napisem jos par stvari koje se zaboravljaju. Kao prvo se mora uzeti u obzir da su svi ucesnici rata Balkanci i kao takvi uvijek samo razmisljaju kako zajebati onu drugu stranu jer su onda pametniji (ovo nije samo rezon balkanskih politicara ali nasi prednjace u tome). E sad nekoliko pitanja za one koji sumnjaju u dogovore:
- zasto nije bilo rata na prostorima melodija Istre i Kvarnera, kao ni u Zagorju i Medjumurju?
- koliko je granata palo na Zagreb koji je bio samo 28 km udaljen od Knina?
- kako je palo Jajce i zasto je krivousti blokirao dotok municije istom? Gubici Srba na Jajcu su bili ogromni i pored avijacije nisu ga mogli zauzeti jer jedini prilaz iz pravca Banja Luke je zbog terena bio neosvojiv.
- popricajte malo sa Hrvatima iz Bosanskog Broda o padanju Posavine i sta su im braca Hrvati radili kad su presli Savu.
- ako nije bilo dogovora zasto nije bilo rata u Hercegovini izmedju Hrvata i Srba od kraja 1992 godine? U kontekstu toga je i piatnje zasto su se Hrvati povukli kad su dosli pred Trebinje 1992 godine?
- E sad za kraj (slag uvijek dolazi na kraju) pitanje Hypo banke iz Austrije i zajednicki prenos 47 milijardi eura iz centralne banke Yu u tu banku. S tim novcem su mogli raspolagati franjo Greguric sa hrvatske strane i Borka Vukicevic sa srpske (ista ubijena kad je ovo otkrila)?
Kao sto sam ranije napisao mislim da ova diskusija nema vise nikakvu svrhu i da samo potpaljuje stare rane, no neki su dobili zadatak da ovo postave. Mene vise interesuje sta ce se dalje desavati sa nasom BiH u buducnosti jer Ridjobradi i drustvo mi ne uljevaju povjerenje da su dorasli ovom zadatku. Nasim neprijateljima je vazno da mi mislimo tj. diskutujemo samo o proslosti i da nista ne radimo na planu buducnosti i reintgraciji nas lijepe i jedine domovine. Svima vama kojima je jedna i jedina u srcu zelim ugodnu vecer i puno zdravlja i srece u buducnosit. Zivjeli!
trocadero

#1156 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by trocadero »

Zokipfc wrote:Zanima me kako su raspad Jugoslavije dozivjeli @Trokadero @Nedobrovoljac @Junior... ;)
Opa , pa ovo sad vec uzima ozbiljne razmjere. :|
Morat cu se na vrijeme :run: evakuisati cim se neko zainteresovao za moje cijenjeno misljenje.

Potrazi Juniora Kod Muhe u kafani ,pa ako bude trijezan sve ce ti potanko objasniti.Nedobrovoljca ocekuj svake prestupne godine.
I ja sam tad bio Sarajmenov klasic i zemo.Svercovao sa Aljbancima i samo cugao skenderbeg pa se i ne sjecam svega. :mrgreen: I

Vise znaju ovi iznad kao ono,
Nije bilo hrvatske vojske u Posavini
Zagreb udaljen 28 km od Knina
HV na domak Trebinja
:lol:
Ne zamjeri, reklo bi se da si dobar momak.Jebo rat i politiku u tvojim godinama.Zguzi nesto, zajebavaj se....mani se corava posla.
Paul F.

#1157 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by Paul F. »

patriot_1 wrote:
Paul F. wrote: Ne znam što baš mene to pitaš al nema veze. Jučer sam ovdje postavio emisiju Latinica o padu Posavine. Pažljivo je pogledaj i to će ti biti dovoljno. Imaš i Mesićevu izjavu u dokumentarcu Smrt Jugoslavije kako mu je Jović rekao da mogu slobodno hrvatske srbe nabiti na kolac. Ima i Mesićeva izjava kako je rat u Hrvatskoj služio samo kao kapisla da se zapali rat u bih. Naravno, znam da ti ovo ništa nećeš uvažiti ali eto, da ne bude da nisam odgovorio.
To što je Jović izjavio(ako je,nije ni Mesiću sve za vjerovati),izjavio je kad je shvatio da se stvar izjalovila!Postali su svjesni odjednom da se Srbi u HR neće moći odbraniti!Pa će bar onda bar u BiH uzeti ušur!Jer ih tamo ima dovoljno .O Posavini se špekulira da je zamjenjena za Dubrovnik.Dakle,taj većinsko Hratski kraj dati za Dubrovnik i zaleđe.E sad dali je to istina,neznam!Rat u Sloveniji je fingiran,Hrvatska je previše stradala da bi to bila gluma!
Ja lijepo napisah da je emisija koju sam postavio dovoljna a ti se hvataš nečeg trećeg. Da zaključimo. Ti priznaješ samo snimke iz devedesetih ali u HD formatu ?
janko_007

#1158 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by janko_007 »

duga devetka wrote:Procitao sam ti post 3 pita vjeruj mi i cudom se cudim. Sto bi rekao moj dobri prijatelj 'vela havle buraz moj fini'. Pa evo ja ne znam da je rat dogovoren izmedju Slobe i Franje. Nisam znao. A kako ti znas? Mozes mi reci molim te? Pored toliko zrtava, razaranja, ekonomskog unistavanja. Pa kakav je to dogovor? Onda ga je Slobo dobro naguzio. On Franji poklo Slavonce i razrusio Borovo a ovaj njemu ni dirno Kragujevac i Crvenu Zastavu. Kakve ti gluposti lupas to nije istina. 3 puta ti citam post i ne mogu da vjerujem. Pa ko ne voli svoju rodnu grudu jebote? Kucu u kojoj si se rodio? Ma nemam komentara. Ima vas puno sto vam smeta i Hrvatska i Hrvati i Oluja i Dudakovicevo 'dugo smo vas cekali' i Alijino 'ovo nije nas rat' ali jebat ga sta cu vam ja. Sve je bilo rezirano. Hrvati su napuckali jna i cetnike da napadnu BiH. Kakve nebuloze. Umjesto da kazes onako kako jest, pretpostavljam da si stariji i da se sjecas. Ti lupas ko maksim po diviziji. Kazes izrezirano a onda spominjes Martica kako roka po banskim dvorima. Svasta si ti ovdje nabacao zbrda zdola i post ti je bas za SF.
Znaci, idemo dalje. Ali sve dokumentovano. Lako je danas tvrditi (lazirati) da je Katarina(koja je inace Hrvatica, jelde) bila poslednja bosanska kraljica, da je bosanski kralj Tvrtko po nacionalnosti Hrvat, da je grb sa ljiljanima, hrvatski grb. Moguce je to tvrditi, kao i to da su Srbi pobjedili u kosovskoj bici. Nije bilo kamera, malo je bilo pismenih ljudi, nema ni materijalnih tragova, ni pisanih dokumenata, pa se moglo nagadjati i tvrditi i nadlagivati sve i svasta. U ovom ratu je sve dokumentovano, snimljeno. Nema lazi, nema prevare, samo treba listati neutralne izvore. Pri tom znati i po koji strani jezik. I zaobilaziti u sirokom luku nacionalromanticarske portale tipa poskok info i sl. Pocinjes pricu o nekoj guznjavi, te Slobo Franju naguzio i tako to. Feral davno objavio karikaturu Franje i Slobe u krevetu. A da tu ima puno istine, ne treba u to sumnjati. Sta je krivousti mislio o muslimanima, koliko je on zarezivao drzavu BiH , trebam li ti uopste o tome pricati. Njegove rijeci su dzihad ratnici, zelena transverzala, azijati, povampireni islamski fundamentalisti.
Kako samo serete o tome kako ste vi Armiju BiH dozivljavali kao partnera koji se bore na istoj strani. Kazes meni da meni smeta vasa hrvatska drzava. Meni ona ne smeta, niti je kad smetala, ali tebi, tebi moj sinko , isto kao sto je onomad tvom krivoustom predsjedniku smetalo, smeta drzava Bosna i Hercegovina. Nezavisna i medjunarodno priznata. Kako se onda sa tim niste mirili na njeno postojanje, ne mirite se ni danas. Necete se nikad sa tim ni pomiriti. Postoji mali milion govora tvog krivoustog predsjednika, koji kaze da ako Jugoslavija nije mogla opstati, ne moze ni BIH. To isto ponavljaju i ovi preko Drine. Ako hrvatski predsjednik u dva mandata, Stjepan Mesic permanentno tvrdi da se radilo o dogovorenom ratu, pa ako ja jedan srbijanski dokumentarac ovdje postiram pod istim imenom, ni to nije dovoljno da se svekoliko hrvatsko pucanstvo ubjedi u istinitost tih rijeci. Pa ni krivousti ni Slobo se nisu ustezali da o tome jano govore, da se, ukoliko se zeli mir na Balkanu, BiH mor podjeliti. I sad ti meni govoris kako lupam ko maksim po diviziji. Polako, doci cemo i do redarstvene akcije "Oluja", ali prvo da razjasnimo ovo o dogovorenom ratu i podjeli BiH. U tu svrhu postiram ovaj zivi govor krivoustog o tom pitanju. Pa ga poslusaj.

https://www.youtube.com/watch?v=JaE_C6hN9A0

Poslije toga pricaj sta hoces. Sve ti je ovdje crno na bijelom
duga devetka

#1159 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by duga devetka »

Paul F. wrote:
duga devetka wrote:Ja bih uljudno zamolio Paul.F. da mi kaže odakle to on zna da je rat dogovoren izmedju Franje i Slobe? Ja odratovao 4 godine u neznanju. Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.
Ne znam što baš mene to pitaš al nema veze. Jučer sam ovdje postavio emisiju Latinica o padu Posavine. Pažljivo je pogledaj i to će ti biti dovoljno. Imaš i Mesićevu izjavu u dokumentarcu Smrt Jugoslavije kako mu je Jović rekao da mogu slobodno hrvatske srbe nabiti na kolac. Ima i Mesićeva izjava kako je rat u Hrvatskoj služio samo kao kapisla da se zapali rat u bih. Naravno, znam da ti ovo ništa nećeš uvažiti ali eto, da ne bude da nisam odgovorio.
Oprosti, mislio sam na ovog janka tajnog agenta ali ni ti nisi daleko. Dragi moj Paul.F, ne trebaju meni nikakve emisije. Ja sam u posavini bio i ratovao. Te price o prodaji su price za malu djecu. Svak ko je bio u posavini i ratovao, zna da to nije istina. Tu pricu pricaju podrumasi i prevaranti, po mom dirigirani provokatori koji hoce ispast pametni dajuci sebi na vaznosti. Prkacinu ne vjerujem nista. Taj je odavno prolupao. Licemjer, lopov i prevarant. Sretan je da nosi glavu na ramenima, bolje bi mu bilo da se sakrije u misju rupu. Da vjerujem Mesicu? Pa zasto? Koja je on moralna vertikala da mu se po defaultu vjeruje? Pogledaj mu samo nastup i govor u Australiji kad je pokrao lovu. Nasao si kome cu da vjerujem. Prkacinu i Mesicu :-)
Paul F.

#1160 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by Paul F. »

duga devetka wrote:Dragi moj Paul.F, ne trebaju meni nikakve emisije. Ja sam u posavini bio i ratovao. Te price o prodaji su price za malu djecu. Svak ko je bio u posavini i ratovao, zna da to nije istina.
Pa upravo je finta da se takve stvari rade bez znanja vojske. Ne može ni biti drugačije. Ti tvrdiš da svi učesnici emisije lažu ili ?
duga devetka

#1161 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by duga devetka »

Koje emisije? Nisam nista gledao ali pomenuo si Prkacina u prijasnjim postovima zato se osvrcem na istog. Ma najgore je kad neko prica o Prkacinu i Posavini a mene je Prkacin odveo u Posavinu 92. Znam ja Prkacina dobro. Bio je on ok do Turbeta 92, tada se okrenuo a ZNA SE i zasto. Ne bih vise o njemu. Ma pusti price, onako se ne prodaje teritorija. Za Posavinu se borilo i to krvavo, ono se jednostavno nije prodalo nego su Srbi bili jaci. To su te spekulacije koje narodi sa ex yu prostora puse. Prodalo se, izdaja, povukli se, rat se dogovorio. Ako se dogovorio daj dokaz! Zar im se nije bilo lakse dogovorit bez rata? Na kraju krajeva da su se stvarno Franjo i Slobo dogovorili na podjelu BiH, ja zaista mislim da bi BiH bila i podjeljena. To je moje licno misljenje.
Janko ma s tobom se ne isplati pricati. Kad je sve dokumentovano daj mi dokumente. Da vidim. O onom tvom da ne volim svoju rodnu grudu i kucu u kojoj sam se rodio ne bih. Glupo je.
Paul F.

#1162 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by Paul F. »

duga devetka wrote:Koje emisije? Nisam nista gledao.
http://youtu.be/cBnSgn1Th8c
Pogledaj pa reci da l svi lažu.
Paul F.

#1163 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by Paul F. »

duga devetka wrote: Znam ja Prkacina dobro. Bio je on ok do Turbeta 92, tada se okrenuo a ZNA SE i zasto.
Zašto ?
patriot_1

#1164 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by patriot_1 »

duga devetka wrote:Koje emisije? Nisam nista gledao ali pomenuo si Prkacina u prijasnjim postovima zato se osvrcem na istog. Ma najgore je kad neko prica o Prkacinu i Posavini a mene je Prkacin odveo u Posavinu 92. Znam ja Prkacina dobro. Bio je on ok do Turbeta 92, tada se okrenuo a ZNA SE i zasto. Ne bih vise o njemu. Ma pusti price, onako se ne prodaje teritorija. Za Posavinu se borilo i to krvavo, ono se jednostavno nije prodalo nego su Srbi bili jaci. To su te spekulacije koje narodi sa ex yu prostora puse. Prodalo se, izdaja, povukli se, rat se dogovorio. Ako se dogovorio daj dokaz! Zar im se nije bilo lakse dogovorit bez rata? Na kraju krajeva da su se stvarno Franjo i Slobo dogovorili na podjelu BiH, ja zaista mislim da bi BiH bila i podjeljena. To je moje licno misljenje.
Janko ma s tobom se ne isplati pricati. Kad je sve dokumentovano daj mi dokumente. Da vidim. O onom tvom da ne volim svoju rodnu grudu i kucu u kojoj sam se rodio ne bih. Glupo je.
Zanimljivo,dobro je čuti nekog tko istinu zna iz prve ruke!Posavina je morala pasti jer bi inače Srbi u BiH bili zatvoreni!
Bit će da si tu 100% u pravu!
Jednom je Stipetić rekao da se planiralo zatvaranje koridora ,sve dogovoreno,kad su Hrvati krenuli,"sa strane BiH nije opaljen ni metak".
Da je prodaja bila u pitanju,nebi oni dovukli i tolike snage iz Srpske Krajine!
Meni Prkačin djeluje OK ,bar ono koliko sam gledao na raznim videima,no volio bih znati što to ima a da se nezna o njemu?Loše!
patriot_1

#1165 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by patriot_1 »

duga devetka wrote:
Paul F. wrote:
Oprosti, mislio sam na ovog janka tajnog agenta ali ni ti nisi daleko. Dragi moj Paul.F, ne trebaju meni nikakve emisije. Ja sam u posavini bio i ratovao. Te price o prodaji su price za malu djecu. Svak ko je bio u posavini i ratovao, zna da to nije istina. Tu pricu pricaju podrumasi i prevaranti, po mom dirigirani provokatori koji hoce ispast pametni dajuci sebi na vaznosti. Prkacinu ne vjerujem nista. Taj je odavno prolupao. Licemjer, lopov i prevarant. Sretan je da nosi glavu na ramenima, bolje bi mu bilo da se sakrije u misju rupu. Da vjerujem Mesicu? Pa zasto? Koja je on moralna vertikala da mu se po defaultu vjeruje? Pogledaj mu samo nastup i govor u Australiji kad je pokrao lovu. Nasao si kome cu da vjerujem. Prkacinu i Mesicu :-)
Netko je stavio video sa njegovom izjavom da se Franjo i Slobo NISU dogovarali oko podjele BiH.Kasnije je rekao da jesu!
Pa dobro ,kad je lagao,kad je rekao da nisu ili kad je rekao da jesu!
Kako vjerovati nekom tko slaže jednom?On priča kako mu to treba!
duga devetka

#1166 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by duga devetka »

Paul F. wrote:
duga devetka wrote:Koje emisije? Nisam nista gledao.
http://youtu.be/cBnSgn1Th8c
Pogledaj pa reci da l svi lažu.
Pogledao sam do Prkacina i njega vise nisam mogao slusat. Morao sam prekinut. Ja ne znam lazu li svi ali Prkacin laze. To znam. Prkacin je rasformirao HOS u dogovoru sa HVO/HDZ. Odvodi najbolje borce u Posavinu da izginu gore. Odvodi nas, mjenja frekvenciju na motoroli i nestaje. Nisam ga poslusao do kraja a i bolje je. Kokosar koji na poginulim hosovcima sebe gradi kao neku vaznu licnost. Vidis mu po prici i gestikuliranju da je lakrdijas. Pa okrenuo se, kupljen od krivoustog da raskopa HOS i oslabi HSP. I dobar je posao odradio. I on i Djapic. Al skrenusmo s teme. Ovi ljudi u emisiji svi pusu u isti rog i provlace tezu duple linije zapovjedanja. Jedni su bili za oslobadjanje Posavine, drugi nisu. Ovi sto nisu, svi su pod zemljom pa se ovi generali nakon bitke prse. Ok prihvatam, samo mogao bi Latin u emisiju pozvati i ljude koji zastipaju drugu tezu, ali jok. Ovako je malo dosadno. Eto pogledao sam, izgibio sat vremena i nista nisam naucio i spoznao. Ko je srusio most? Pa HV, nije tajna. Zasto? Ma zato sto je bilo rasulo, nije se znalo ko pije ko placa. Mislili su da su samo HOSovci ostali preko al su se zajebali. Ko da bi nekog bolio kurac za most i miniranje da se sva vojska izvukla. Ne iskljucujem mogucnost ni srpskih diverzanata.
patriot_1

#1167 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by patriot_1 »

"janko_[/quote]
Dobra ti je loguika,"uvjek ima budala koje će u moje nebuloze povjerovati"!
Ajmo "vako",,gdje su to Srbi i Muslimani ratovali zajedno protiv Hrvata?A ima nekoliko područja gdje su ratovali Hrvati i Muslimani tokom cjelog rata,rame uz rame protiv Srba(Orašja,Bihać itd).Ako su Srbi uspjeli Muslimane nahuškat uz pomoć svojih tajnih službi ,protiv Muslimana(Kladuša) koje je onda čudo da su Hrvate i Muslimane zavadili?Da su Franjo i Slobo sve dogovorili,onda nebi bilo zajedničkih djelovanja Hrvata i Muslimana ni početkom rata ni krajem!Vidiš kolika si ti sirovina,činjenice govore drugčije,"lažeš ko SRNA".Da nisu Amerikanci stopirali,Banja Luka bi bila oslobođena,i Hrvati i ABH su joj došli na puškomet!Što bi i tad tvrdio da je sve dogovoreno?
patriot_1

#1168 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by patriot_1 »

dječak sa šibicama wrote:Da je rat dogovoren, govore isti oni koji malo prije toga tvrde kako je Alija spasio Hrvatsku jer nije dozvolio bosnjackim mladicima da idu u JNA... od cega spasio, ako je rat dogovoren :-)

Pa slao je,i to je bilo legitimno jer se od tamo napadala Hrvatska i protjerivani Hrvati!
duga devetka

#1169 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by duga devetka »

Svi pricaju kako i kad im treba. Ne mozes biti dobar politicar a da ne lazes. Pogotovo u ratnim uvjetima. Znas kolko je nasih dobrih ljudi izgubilo glavu na razmjeni zarobljenika? Dogovoris sve, crveni kriz, UN a ovaj te zarobi pred svima i cao djaci. Zato nikad nisam isao na te razmjene, pregovore.
patriot_1

#1170 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by patriot_1 »

Iz Posavine se prašilo po Hrvatskoj(B.Brod) a iz Trebinja se prašilo po Dubrovniku,,i trebalo je tamo poslati vojsku!Neznam koliko točno neka država ima pravo slati radi zaštite svog teritorija vojsku,,ali ima
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1171 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by _BataZiv_0809 »

patriot_1 wrote: Pa slao je,i to je bilo legitimno jer se od tamo napadala Hrvatska i protjerivani Hrvati!
A kada je Ravno u pitanju, to je onda BiH i nema nikakve veze sa Hrvatskom :-)
janko_007

#1172 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by janko_007 »

patriot_1 wrote:"janko_
Dobra ti je loguika,"uvjek ima budala koje će u moje nebuloze povjerovati"!
Ajmo "vako",,gdje su to Srbi i Muslimani ratovali zajedno protiv Hrvata?A ima nekoliko područja gdje su ratovali Hrvati i Muslimani tokom cjelog rata,rame uz rame protiv Srba(Orašja,Bihać itd).Ako su Srbi uspjeli Muslimane nahuškat uz pomoć svojih tajnih službi ,protiv Muslimana(Kladuša) koje je onda čudo da su Hrvate i Muslimane zavadili?Da su Franjo i Slobo sve dogovorili,onda nebi bilo zajedničkih djelovanja Hrvata i Muslimana ni početkom rata ni krajem!Vidiš kolika si ti sirovina,činjenice govore drugčije,"lažeš ko SRNA".Da nisu Amerikanci stopirali,Banja Luka bi bila oslobođena,i Hrvati i ABH su joj došli na puškomet!Što bi i tad tvrdio da je sve dogovoreno?
[/quote]

Naravno da je sve dogovoreno. Amerikanci su natjerali krivoustog i to pod prijetnjom sankcijama Hrvatskoj da potpise Vasingtonski sporazum i da HV zajedno nastupa sa Armijom BiH. Istina je da je dio HVO iskreno saradjivao jedno vrijeme na posavskom frontu. Ali samo iz razloga sto ih je krivousti ostavio u srpskom okruzenju i digao most na Savi u zrak. U Hercegovini, koja je jedina i bila interesantna i Susku i krivoustom da se podeblja Perec, je HVO citavo vrijeme saradjivao sa Karadzicevim Srbima. Posebno se ta saradnja nastavila poslije ubistva Kraljevica. Eto ih u Den Hagu cijelo vojno i politicko vodjstvo, danas ceka konacnu presudu za svoja (ne)djela i ulogu u razbijanju medjunarodno priznate drzave BiH.

Kad govoris o Abdicu i njegovoj ulozi u razbijanju BiH, vidi malo ciji je on covjek bio. Bio je dvostruki trojanski konj. To sto je on radio je islo u korist dogovora krivousti, Slobo, da se rat u Bosni prikaze kao gradjanski rat, gdje ratuju svi protiv svih. Nikakve tajne sluzbe nisu zavadile Hrvate i muslimane, nego politicki interesi i zelja krivustog da se BiH podjeli. Zato je i otvorio drugi front i natjerao Armiju BiH da razvuce svoje snage . Sve je u toj igri krivoustog od pocetka bilo prljavo i neiskreno.
Da bi izbila "Oluja" krivosti je morao dobiti saglasnost Amerikanaca. Oni su mu je dali ali pod samo jednim uslovom, da prekine neprijateljstva sa Armijom BiH, sto je on i morao uraditi protiv svoje volje. Naravno da je Amerika znala i odredila pravac kretanja HV i Ar BiH. Znalo se tacno da moraju stati na onih 51/49. A to je bilo bas pred Banjalukom. Da su krenuli na Banjaluku bili bi bombardovani od NATO saveza. To je jedina istina i nisu SRNINE vjesti.
Istina je i to da je krivousti mrzio muslimane. Zamisljao je Hrvatsku u granicama Banovine Hrvatske iz sporazuma Cvjetkovic Macek iz 1939. Sa Slobom se u toku rata susreo 42 puta. Vecina razgovora su bili tajni i ticali su se podjele BiH izmedju Hrvatske i Srbije. Inace da dodam na kraju. Tema ti je go k....c. Ne znam zasto su ti je zabranili i banirali na srpskim portalima. Mozda iz samog razloga sto ti sam ne znas koliko si sa znanjem supalj. Trazis saveznike tipa duge devetke, koji ne zna i pravi se mutav da ne zna da je Posavina prodata. O tome gomila hrvatskih sto politicara, sto generala i to iz najviseg vojnog i politickog rukovodstva tadasnje Hrvatske javno govori, a vas dvojica se pravite mutavi. Ne vjerujete svojima, a kako cete nekom neutralnom izvoru vjerovati. Sa takvim namjerama, siriti lazi i braniti neodbranjive teze neces uspjeti ni na jednom forumu. Osim mozda na poskok info.
Paul F.

#1173 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by Paul F. »

duga devetka wrote: Ovi ljudi u emisiji svi pusu u isti rog i provlace tezu duple linije zapovjedanja. Jedni su bili za oslobadjanje Posavine, drugi nisu. Ovi sto nisu, svi su pod zemljom pa se ovi generali nakon bitke prse. Ok prihvatam, samo mogao bi Latin u emisiju pozvati i ljude koji zastipaju drugu tezu, ali jok.
Pa čekaj. Ovdje imamo svjedočanstva značajnih ljudi u tom događaju. Ljudi koji su mnogo bolje obavješteni nego ti i nemaju razloga da izmišljaju. Ako ćemo se voditi tvojom logikom onda možemo sve živo na svijetu negirati. Svaku izjavu. Svako svjedočanstvo.
Paul F.

#1174 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by Paul F. »

Nego, u kakav li rog puše Mate Boban ovde ? Od 3.38.
https://www.youtube.com/watch?v=KliJTzDMffs
Ili nećeš ni ovaj snimak priznat jer nije u 4k kvalitetu ?
patriot_1

#1175 Re: Kako sam lično doživio raspad Jugoslavije i Oluju!

Post by patriot_1 »

="Paul F
A što misliš o ovome,neki moji prijatelji Riječani su bili tamo,kažu:"Bili smo jaki za krepat,nas toliko,Brođana toliko,Hosovaca toliko,Posavaca toliko i tko zna koga već!I onda neke jedinice se povuku,navalila ogromna sila na nas,ovi se povukli a mi pojma nismo imali o povlačenju pa su neki izginuli!"
Dakle,što ako su se neki povukli pod komandom a neki ne?Hrvatska vojska nije tada imala organiziranu vojsku,,,imali su ovakve kao ja i ti koji su dobili pušku u ruke i sad ti ratuj!Većina nije znala za nikakav dogovor,ako je uopće i postojao!A nije!Jer nema logike.Kad se dogovori predaja ili razmjena teritorija,onda se to učini bez žrtava!A tamo su mnoge glave pale!
Dakle,neki sudionici,nesposobni zapovjednici pravdanesposobnost dogovorom!
Post Reply