CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"?

Post Reply
RasAlGhul

#1151 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by RasAlGhul »

Nas samo treba jebati, evo sada svi sušte, SDA, DF, SDP, krve se oko kantonalnih budžeta ološ balijaska, i trebaju nas pobiti sve redom, kad ništa nismo naučili, bitnije im fotelje od države, ma nema ovdje sreće, treba Srbima i Hrvatima ostaviti neka podijele Bosnu, mi ćemo u Njemačku, ljudi se znaju barem politikom baviti, nije to za nas balije
kolobok

#1152 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by kolobok »

SaraFina wrote: Tragikomična ili ne hrvatsku nacionalnu politiku dosad je pomela 3:0 sa Komšićem i 2:0 Alijansa i Platforma...

Tako da u konačnici vi i ako dobijete sve ovo što priželjkujete, to nije nikakva pobjeda. Naprotiv! Valjda je jasno? :D
Poanta je u tome da hrvatska nacionalna politika ima realne ciljeve, za razliku od vaše. To je prije svega kontrola što većeg udjela vlasti u Federaciji, ako već ne možemo imati treći entitet.

Vi s druge strane imate nerealni cilj kontrolirati cijelu BiH. Mi smo svojem cilju puno bliže nego vi, bez obzira ne razne Komšiće i platforme.
House

#1153 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by House »

kolobok wrote:
SaraFina wrote: Tragikomična ili ne hrvatsku nacionalnu politiku dosad je pomela 3:0 sa Komšićem i 2:0 Alijansa i Platforma...

Tako da u konačnici vi i ako dobijete sve ovo što priželjkujete, to nije nikakva pobjeda. Naprotiv! Valjda je jasno? :D
Poanta je u tome da hrvatska nacionalna politika ima realne ciljeve, za razliku od vaše. To je prije svega kontrola što većeg udjela vlasti u Federaciji, ako već ne možemo imati treći entitet.

Vi s druge strane imate nerealni cilj kontrolirati cijelu BiH. Mi smo svojem cilju puno bliže nego vi, bez obzira ne razne Komšiće i platforme.
to će vam se samo odbiti o glavu

bezveze budite najradikalnije bošnjake koji će stvarno krenuti u majorizaciju
155_mm

#1154 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by 155_mm »

Lincoln-Burrows wrote:izgleda da je gore od ne imati državu ili ne ima ti plaću ovo drugo,
popunit će uhljebi Dom naroda sve do sutra ako treba.
Mislim da ni BPK neće blokirat, ma nitko, sve su to bili ćorci.
stvarno mislis ili samo zelis.
Lincoln-Burrows

#1155 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by Lincoln-Burrows »

155_mm wrote:
Lincoln-Burrows wrote:izgleda da je gore od ne imati državu ili ne ima ti plaću ovo drugo,
popunit će uhljebi Dom naroda sve do sutra ako treba.
Mislim da ni BPK neće blokirat, ma nitko, sve su to bili ćorci.
stvarno mislis ili samo zelis.
Mislim, najviše će prolongirati ovo petnaest dana i to je to.
Ja nisam na državnoj sisi i blokada mi ne znači ništa.
kolobok

#1156 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by kolobok »

House wrote: to će vam se samo odbiti o glavu

Ne razumijem što bismo trebali raditi. Pristali smo na Federaciju pod uvjetom da postoji paritet i tog pariteta se ne mislimo odreći. Ne biste ni vi u našoj situaciji.

Interesi su nam nažalost suprotstavljeni, ali Bože moj, to je život.
Kaligrafija

#1157 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by Kaligrafija »

RasAlGhul wrote:Nas samo treba jebati, evo sada svi sušte, SDA, DF, SDP, krve se oko kantonalnih budžeta ološ balijaska, i trebaju nas pobiti sve redom, kad ništa nismo naučili, bitnije im fotelje od države, ma nema ovdje sreće, treba Srbima i Hrvatima ostaviti neka podijele Bosnu, mi ćemo u Njemačku, ljudi se znaju barem politikom baviti, nije to za nas balije
Ti i jesi balija kad ovako razmisljas! Sikter!
155_mm

#1158 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by 155_mm »

kolobok wrote:

Ne razumijem što bismo trebali raditi. Pristali smo na Federaciju pod uvjetom da postoji paritet i tog pariteta se ne mislimo odreći. Ne biste ni vi u našoj situaciji.

mozes objasniti kako je nerealan cilj ovladati BiH ako cinis 51% (sad vjerovatno negdje oko 55-60%) stanovnistva gdje kontrolises najvece industrijsje centre a realan je cilj ovladati federacijom na kojoj cinis 20% stanovnistva. a moza i manje.
a pritom kontrolises vecinom samo vukojebine.
Kaligrafija

#1159 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by Kaligrafija »

kolobok wrote:

Ko vi!? Ko mi!?
kolobok

#1160 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by kolobok »

"Nakon Odluke Ustavnog suda kojom se proglašava nenadležnim u vezi sa apelacijom Kluba zastupnika SDA po pitanju Uputstva CIK-a, SDA će nastaviti sudjelovati u izboru delegata za Dom naroda Parlamenta FBiH u skladu sa osporenim uputstvom koje je privremenog karaktera. Međutim, kod usvajanja izmjena Izbornog zakona u vezi sa izborom delegata, SDA će insistirati isključivo na izmjenama koje su u skladu sa odredbama Ustava FBiH", naveo je Ramić iz dosadašnjih zaključaka.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/maraton ... /190131128

Dakle, SDA pristaje na privremenu "legalizaciju etničkog čišćenja", uz ogradu da će u izmjenama izbornog zakona inzistirati na tome da se poštuje ustav FBiH. Dakle, u principu su za poštovanje ustava FBiH, ali u praksi nema nikakve zapreke da ga ne poštuju. Ipak su plaće u pitanju. :-)

Nisam još vidio očitovanje BiH bloka.
155_mm wrote: mozes objasniti kako je nerealan cilj ovladati BiH ako cinis 51% (sad vjerovatno negdje oko 55-60%) stanovnistva gdje kontrolises najvece industrijsje centre a realan je cilj ovladati federacijom na kojoj cinis 20% stanovnistva. a moza i manje.
a pritom kontrolises vecinom samo vukojebine.
Zato što apsolutni brojevi ništa ne znače u ustavu. A o vukojebinama ne bih, ne želim vrijeđati nikoga.
Kaligrafija wrote:
Ko vi!? Ko mi!?
Govorimo o nacionalnim politikama. Ja znam da se vi iz građanske perspektive snebivate nad tim, ali te politike su realnost, htjeli vi to prihvatiti ili ne.
155_mm

#1161 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by 155_mm »

@kolobok

mozes pojasniti kako ce izgledati to vase vladanje federacijom? onako u kratkim crticama.

nekako mi je to veoma tesko predstaviti, kako bi to izgledalo.
kolobok

#1162 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by kolobok »

155_mm wrote:@kolobok

mozes pojasniti kako ce izgledati to vase vladanje federacijom? onako u kratkim crticama.

Pa onako kako je predviđeno Washingtonskim sporazumom. 50:50.

Jasno da je udio stanovništva na vašoj strani, ali jbg, pod tim smo uvjetima pristali na Federaciju. Bolje bi bilo i nama i vama da je ostala podjela na dvije jedinice uz par distrikta u miješanim sredinama, ali što je tu je.
155_mm

#1163 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by 155_mm »

kolobok wrote:
155_mm wrote:@kolobok

Pa onako kako je predviđeno Washingtonskim sporazumom. 50:50.

Jasno da je udio stanovništva na vašoj strani, ali jbg, pod tim smo uvjetima pristali na Federaciju. Bolje bi bilo i nama i vama da je ostala podjela na dvije jedinice uz par distrikta u miješanim sredinama, ali što je tu je.
50:50 mozes linkovati taj dio vasingtonskog sporazuma.
Haman2

#1164 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by Haman2 »

RasAlGhul » 31/01/2019 17:27

Nas samo treba jebati, evo sada svi sušte, SDA, DF, SDP, krve se oko kantonalnih budžeta ološ balijaska, i trebaju nas pobiti sve redom, kad ništa nismo naučili, bitnije im fotelje od države, ma nema ovdje sreće, treba Srbima i Hrvatima ostaviti neka podijele Bosnu, mi ćemo u Njemačku, ljudi se znaju barem politikom baviti, nije to za nas balije
Odlican propagator srpskohrvatske ideologije
Kaligrafija

#1165 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by Kaligrafija »

kolobok wrote:
Kaligrafija wrote:
Ko vi!? Ko mi!?
Govorimo o nacionalnim politikama. Ja znam da se vi iz građanske perspektive snebivate nad tim, ali te politike su realnost, htjeli vi to prihvatiti ili ne.
Ko ste to vi, ko smo to mi!?? Ako ste Vi, ti, na koje ja mislim. VI postojite, onoliko koliko Vam Duduk dozvoli, jer VI sad predstavljate pljackasko d.j.l. i velikosrpsku politiku, bas kao u ratu, kad ste izdali i prodali, one koji su se borili sa vama, rame uz rame za oslobodjenje RBiH! Ima i drugo poluvrijeme, kao sto smo pobijedili tu politiku tad, pobijedicemo je jos jednom! Kroz BiH je proslo i rimsko carstvo i vizantsko i austrougarsko i osmansko i ustase i cetnici i svabe i partizani, a Bosna jos na istom mjestu, nekad manja, nekad veca i tako hiljadu godina...pojest ce ona kosti i Covica i Duduka i niko ih se nece sjecati...!
Kaligrafija

#1166 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by Kaligrafija »

Sad samo treba predati predmet protiv CIKa Vrhovnom sudu Federacije BiH, posto se Ustavni sud BiH proglasio nenadleznim, ako oni nisu, onda Vrhovni sud Federacije mora biti nadlezan, jer se i radi o izborima u Federaciji BiH! Nadam se da ovo cita neko od nasih probosanskih politicara i da ce to i uradit!
horkesh

#1167 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by horkesh »

kolobok wrote:

"Vi" ste pristali na Federaciju kako bi izbjegli potpuni vojni kolaps u raznim enklavama i uz američko zavrtanje ruke Franji Tuđmanu.

Paritet je izmijenjen odlukom o konstitutivnosti i to prije skoro dvije decenije. Sjajno "vam" ide ponovno uspostavljanje pariteta :roll:

Okreni lijevo, okreni desno, stvar se svodi na to da HDZ i dalje ima dvije trećine članova Kluba Hrvata. Nit' je šta dobio, nit' izgubio.
Humljanin

#1168 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by Humljanin »

Kaligrafija wrote:[quote

Ko ste to vi, ko smo to mi!?? Ako ste Vi, ti, na koje ja mislim. VI postojite, onoliko koliko Vam Duduk dozvoli, jer VI sad predstavljate pljackasko d.j.l. i velikosrpsku politiku, bas kao u ratu, kad ste izdali i prodali, one koji su se borili sa vama, rame uz rame za oslobodjenje RBiH! Ima i drugo poluvrijeme, kao sto smo pobijedili tu politiku tad, pobijedicemo je jos jednom! Kroz BiH je proslo i rimsko carstvo i vizantsko i austrougarsko i osmansko i ustase i cetnici i svabe i partizani, a Bosna jos na istom mjestu, nekad manja, nekad veca i tako hiljadu godina...pojest ce ona kosti i Covica i Duduka i niko ih se nece sjecati...!

Joj kako volim ove mitove tipa pojela Bosna Rimsko Carstvo... :lol:
Kralju, jesi li ti svjestan da se u samo zadnjih 100tinjak godina ovdje promijenilo jedno 4-5 država. I u svaku su se ljudi tada kleli i mislili da će biti vječna.
A zamisli koliko su trajala Rimska i Osmanska Carstva? Ovo je sve pičkin dim poslje toga. Šta hoćeš reć da je postojala država "Bosna" prije Rimskog Carstva i da je izdržala to carstvo i onda se opet digla :pisnuo: to je u rangu Jovana Deretića..

Bola nijedna država nije vječna. Kao ni čovjek. A sve su to ljudske tvorevine. Svi mi pripadamo zemlji i moje i tvoje će kosti jednog dana pripadat njoj kao i od svih ljudi.
Mani se tih nebeskih mitomanskih priča.
Treba gledati da ne zagorčavamo jedni drugima svoj ionako kratak životni put. Da uredimo životnu okolinu da svi žive u miru i ostvare svoj puni potencijal. Dosta mi više tih imaginarnih ideala.
SaraFina

#1169 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by SaraFina »

kolobok wrote:

Realne ciljeve? Uvodjenje Apartheid-a 6 puta mnogobrojnijem narodu za tebe je realan cilj? Uz sve izborne prevare u kojima je učestvovala i HR država, Čović je dobio na izborima koliko glasova? :D
Tebi to realno, da HDZ zacementira svoju vlast i DN u budućnosti popunjava isključivo iz kantona gdje ima preimućstvo? Jer Hrvata u BiH i pored sve mitomanije nažalost nema. Zbilja HDZ misli da je neko budala držati se popisa iz 2013 idućih 20 godina da bi se njima omogućila pljačka a njihovim kadrovima lezihljebarenje?
Idući popis nažalost, će pokazati jos poraznije brojke, a izbori to moraju pratiti. I šta onda? 2030 kad Hrvata bude 100 000 i dalje ćemo primjenjivati popis iz 2013? :D
Ne budi smiješan.
Plus svega Čovićevo pišanje po HR žrtvama u RS i ona nazočnost na obilježavanju godišnjice progona i smrti HR naroda nije REALNO, nego POLTRONSKI. Dakle ne umišljajte si da ste bitan politički faktor u BiH, nego nijedna bošnjačka niti gradjanska opcija Dodiku neće ponuditi ono što HDZ daje. :D
GandalfSivi

#1170 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by GandalfSivi »

Kako me nervira ovo neznanje i ovakve gluposti:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/kako-92 ... /190208119

Po stoti put da ponovim, kandidati za Dom naroda FBiH se biraju na osnovu procenta odredjenog naroda u bilo kojem kantonu naspram ukupnog broja tog naroda u Federaciji a ne u odnosu na ostale narode u tom kantonu...
Kolinda

#1171 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by Kolinda »

GandalfSivi wrote:Kako me nervira ovo neznanje i ovakve gluposti:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/kako-92 ... /190208119

Po stoti put da ponovim, kandidati za Dom naroda FBiH se biraju na osnovu procenta odredjenog naroda u bilo kojem kantonu naspram ukupnog broja tog naroda u Federaciji a ne u odnosu na ostale narode u tom kantonu...
Nije to uopće neznanje, ovo je čisto izvrzanje istine za neuke ljude i one koji politiku prate samo u prolazu. Autoru članka i osobama koje su davale izjave je 100%jasno zašto je 1 Bošnjaka 2 Srbina i 3 Hrvata.
Post Reply