Takav je sicuejsn 19 ruku, barem u TK, a ne bi bilo zgoreg ni u KS imat komotnu koalicijudenis.istok wrote: nesto mi se cini da je DF tu visak.
Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
-
Heller
#1151 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
-
high_volume
#1152 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
_Reds_ wrote:Nisam bas siguran da je SKS donijela takvu odluku. Bilo je nekoliko puta na SKS i mislim da nijednom nije bilo dovoljno glasova.high_volume wrote:Na nekoliko tema čitam o ovoj školi... Nije mi jasno kakav raskol oko imena škole. SKS je još prije pola godine donijela odluku kojom se poništava ranija odluka o promjeni naziva ove škole, što znači da je uprava škole morala već poodavno promijeniti naziv iz Mustafa Busuladžić i škola Dobroševići. A nije, očito, što je sada stvar tužilaštva i podnošenja krivičnih prijava za nepoštivanje odluka zakonodavnog tijela.
Ovo su populisticke teme gdje se navlace glasovi. Stvar ove teme je sto je Kifla dobio dosta glasova od onih koji su za ovo ime. Znam ih licno koji u glasali za njega, a po FB danima dijelili spisak sa onim koji su glasali za promjenu skole.
https://skupstina.ks.gov.ba/skupstina-k ... e-na-stupuTakođer je donesena Odluka o stavljanju van snage odluke o izmjeni naziva osnovnoj školi na području općine Novi Grad, a radi se o OŠ "Mustafa Busuladžić".
https://skupstina.ks.gov.ba/sites/skups ... ad_1_0.pdf
- denis.istok
#1153 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ne znam sto se sve lomi na imenu skole? Zar je toliko bitnahigh_volume wrote:_Reds_ wrote:Nisam bas siguran da je SKS donijela takvu odluku. Bilo je nekoliko puta na SKS i mislim da nijednom nije bilo dovoljno glasova.high_volume wrote:Na nekoliko tema čitam o ovoj školi... Nije mi jasno kakav raskol oko imena škole. SKS je još prije pola godine donijela odluku kojom se poništava ranija odluka o promjeni naziva ove škole, što znači da je uprava škole morala već poodavno promijeniti naziv iz Mustafa Busuladžić i škola Dobroševići. A nije, očito, što je sada stvar tužilaštva i podnošenja krivičnih prijava za nepoštivanje odluka zakonodavnog tijela.
Ovo su populisticke teme gdje se navlace glasovi. Stvar ove teme je sto je Kifla dobio dosta glasova od onih koji su za ovo ime. Znam ih licno koji u glasali za njega, a po FB danima dijelili spisak sa onim koji su glasali za promjenu skole.https://skupstina.ks.gov.ba/skupstina-k ... e-na-stupuTakođer je donesena Odluka o stavljanju van snage odluke o izmjeni naziva osnovnoj školi na području općine Novi Grad, a radi se o OŠ "Mustafa Busuladžić".
https://skupstina.ks.gov.ba/sites/skups ... ad_1_0.pdf
- Edin H.
#1154 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Medjunarodni incidentdenis.istok wrote:
Ne znam sto se sve lomi na imenu skole? Zar je toliko bitna
-
high_volume
#1155 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Dugo vremena trebalo je Peđi Kojoviću i Našoj Stranci u SKS da poništi ovu profašističku odluku, SDA, s kojom je tada dijelio ideologiju i Elmedin Dino Konaković, borila se na svaki mogući način protiv Kojovića i njihove inicijative. Sjećam se, bilo je to mučno slušati, pa čak su i ovdje preselile te rasprave, botovi SDA navirali su iz svake mišje rupice.denis.istok wrote:Ne znam sto se sve lomi na imenu skole? Zar je toliko bitnahigh_volume wrote: https://skupstina.ks.gov.ba/sites/skups ... ad_1_0.pdf
Kako će Naša Stranka, kako će Peđa Kojović sada koalirati s nekim ko je do prije 6 mjeseci zagovarao fašizam u nazivu jedne obrazovne institucije, s nekim ko je tada bio protivnik antifašističkoj inicijativi
Poznata je izreka da vuk dlaku mijenja, ćud nikad. Ne vjerujem da je Peđa Kojović glup da pusti ovakvog čovjeka i njegove istomišljenike kraj sebe, u Našu Stranku.
Eto što se sve lomi na imenu ove dobroševičke škole.
-
Nivelacija
#1156 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Osjetim strah u SDA botovima 
- _Reds_
#1157 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
I sada nista, ne kontam. Ako je stavljena van snage, kako se onda skola i dalje tako zove.
-
Novak20
#1158 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Valjda zato što su osnivači osnovnih škola općine. One daju ime školama._Reds_ wrote:I sada nista, ne kontam. Ako je stavljena van snage, kako se onda skola i dalje tako zove.
- _Reds_
#1159 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Lud , zbunjen.Novak20 wrote:Valjda zato što su osnivači osnovnih škola općine. One daju ime školama._Reds_ wrote:I sada nista, ne kontam. Ako je stavljena van snage, kako se onda skola i dalje tako zove.
U istom ovom clanku, kaze se donosi se incijativa o osnivanju 11. osnovne škole.
Od kud sada odjednom općine osnivači.
I ispada da je sva ova farsa u SKS bilo cisto trosenje vremena, spinovanje i populizam.
-
high_volume
#1160 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ne. Naziv škole postoji, to je OŠ "Dobroševići", SKS je odlukom vratila ovaj naziv, čime je poništila naziv Mustafa Busuladžić,Novak20 wrote:Valjda zato što su osnivači osnovnih škola općine. One daju ime školama._Reds_ wrote:I sada nista, ne kontam. Ako je stavljena van snage, kako se onda skola i dalje tako zove.
Ovu odluku morao je provesti direktor škole, ali nije, oglušio se, a protiv njegove samovolje još uvijek niko nije podnio zahtjev za disciplinski postupak ili drugu odgovornost, niti zahtjev sudu za odlučivanje po odluci SKS.
Direktor je kadar SDA, i provodi samovolju, jer ima njihovu zaštitu. Vjerujem da će nakon novembra i ovaj direktor i svi odgovorni za povrat naziva škole, konačno biti procesuirani i kažnjeni.
- denis.istok
#1161 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ode tema u drugu stranu, procedura je totalno drugacija, ne moze SKS jednom odlukom narediti ni davanje imena niti vracanje. Eto sad ce sav kamen spoticanja biti ime skole. A i direktora bira skolski odbor od 4 clana, roditelji, uposlenici, kanton i općina. Sta mislis kakav ce biti odnos kad se bude glasalo?high_volume wrote:Ne. Naziv škole postoji, to je OŠ "Dobroševići", SKS je odlukom vratila ovaj naziv, čime je poništila naziv Mustafa Busuladžić,Novak20 wrote:Valjda zato što su osnivači osnovnih škola općine. One daju ime školama._Reds_ wrote:I sada nista, ne kontam. Ako je stavljena van snage, kako se onda skola i dalje tako zove.
Ovu odluku morao je provesti direktor škole, ali nije, oglušio se, a protiv njegove samovolje još uvijek niko nije podnio zahtjev za disciplinski postupak ili drugu odgovornost, niti zahtjev sudu za odlučivanje po odluci SKS.
Direktor je kadar SDA, i provodi samovolju, jer ima njihovu zaštitu. Vjerujem da će nakon novembra i ovaj direktor i svi odgovorni za povrat naziva škole, konačno biti procesuirani i kažnjeni.
Tema je izbori.
Nije mi jasno zasto se lideri sastaju po kafanama i na FaceTV, lice mi na Silajdzica prije 10tak god. Ili svi jos kalkulisu i pustaju probne balone. Dino bi rado sa NS al boji se onog desničarskog dijela stranke i biraca koji su mu i dali glas. NS isto. Jedini po meni ovdje SDP, NBL i Fahroni da nemaju predrasuda. Samo cekaju da se ustekaju u vlast.
-
kudrilo
#1162 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Mnogi su glasali za Dinu jer ima notu modernog i progresivnog politicara. Ta osobina mu dozvoljava saradnju sa NS. A znam i ljudi koji su birali NS i NiP.
-
high_volume
#1163 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Može - https://skupstina.ks.gov.ba/sites/skups ... dzic_0.pdfdenis.istok wrote:...... ne moze SKS jednom odlukom narediti ni davanje imena niti vracanje. Eto sad ce sav kamen spoticanja biti ime skole. .
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1164 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
isto ko u bande njujorka
-
invincible1921
#1165 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Najveci problem ove koalicije je sto nema nijedna stranka u njoj koja je predvodnik...bilo kakva iskra rasprave izazavati ce raskol.
Ja se ipak nadam da cu sad pogriejsiti u procjeni i da ce se NS NIP SDP uspjet odrzat zajedno
E vala ako se jos neko potrudi i postom glasa da bi dao glas BOSSu ja cu trazit da me obrisu sa birackog spiska

Ja se ipak nadam da cu sad pogriejsiti u procjeni i da ce se NS NIP SDP uspjet odrzat zajedno
E vala ako se jos neko potrudi i postom glasa da bi dao glas BOSSu ja cu trazit da me obrisu sa birackog spiska
-
kudrilo
#1166 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ali eto, kad je već riječ o Busuladžiću, pored toliko finih, uljudnih, zaslužnih Bošnjaka, ljudi za ime škole izaberu njega, kontraverznu ličnost, osobu koja je koketirala sa fašistima i imala čudne stavove. Mustafa je ideološki primjer brojnim radikalima u SDA.
E to je ta nota koja mi se gadi kod SDA, i onda se busaju sloganima "u jedinstvu je snaga"i sl., a rade stvari koje se gade dobrom dijelu naroda čiji su "kao zaštitnici"... I to sve nekim podmuklim inatom, terorom, ali onim seljoberskim. To je ono kad se iz imena institucije izbaci Olga, jer je Olga. To je svakom ko je insan gnusno.
Postali su fašisti, a sve s krinkom "muslimanstva", nek progovoriš dvije, odmah počnu srat i pozivat se na vjeru, ugroženost, borbu protiv ponavljanja historije iz komunističkog režima...
Zato se ove izbore ljudi organizuju masovno u "anti SDA" djelovanje i zato je raja kivnija nego ikad, pun je racku svima guranje fašizma opravdavajući se i skrivajući iza vjere i njihovih fašističkih filtera gdje se bilo ko sa liberalnijim mišljenjem smatra "balijom", izdajicom Bosne i Bošnjaka, vjere i sl. Smijem se zaklet da kad raji spomeneš termine "korupcija", "uhljebljavanje", "krađa", u prve dvije asocijacije su im zeleni hamelji.
Jedinstvena prilika da se gamad počisti.
Amin.
Bit će Sarajevo ako Bog da dovoljno veliko za sve, ko što je i uvijek bilo, po mjeri svih. A ne da neko nameće drugom nešto.
E to je ta nota koja mi se gadi kod SDA, i onda se busaju sloganima "u jedinstvu je snaga"i sl., a rade stvari koje se gade dobrom dijelu naroda čiji su "kao zaštitnici"... I to sve nekim podmuklim inatom, terorom, ali onim seljoberskim. To je ono kad se iz imena institucije izbaci Olga, jer je Olga. To je svakom ko je insan gnusno.
Postali su fašisti, a sve s krinkom "muslimanstva", nek progovoriš dvije, odmah počnu srat i pozivat se na vjeru, ugroženost, borbu protiv ponavljanja historije iz komunističkog režima...
Zato se ove izbore ljudi organizuju masovno u "anti SDA" djelovanje i zato je raja kivnija nego ikad, pun je racku svima guranje fašizma opravdavajući se i skrivajući iza vjere i njihovih fašističkih filtera gdje se bilo ko sa liberalnijim mišljenjem smatra "balijom", izdajicom Bosne i Bošnjaka, vjere i sl. Smijem se zaklet da kad raji spomeneš termine "korupcija", "uhljebljavanje", "krađa", u prve dvije asocijacije su im zeleni hamelji.
Jedinstvena prilika da se gamad počisti.
Amin.
Bit će Sarajevo ako Bog da dovoljno veliko za sve, ko što je i uvijek bilo, po mjeri svih. A ne da neko nameće drugom nešto.
-
invincible1921
-
noviclan
-
kostarikanac
#1169 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Pa Ibrahim odustao, a Amra Junuzović prošla direktno.
-
Seawolf
#1170 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
A Haris Selmanović nije imao više od 20% od ukupnog broja glasova koje je NBHL osvojila u Kantonu, pa zbog toga nije upao ispred Pecikoze, mada je osvojio više pojedinačnih glasova od njega.kostarikanac wrote:Pa Ibrahim odustao, a Amra Junuzović prošla direktno.
-
Nero Histrion
#1171 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ima li ova koalicja NB, SDP, NP i NBL sansu u Kantonu?
-
mrjasmin
#1172 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ko je gledao sinoc FACE shvatio je da je vrlo moguca koalicija SDP + NS + NiP + NBL u kantonu Sarajevo. Mislim da je vec sada sasvim jasno da SDA nece i ne moze formirate vlast u KS-u.
- Cherry-Cherry
#1173 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ole!mrjasmin wrote:Ko je gledao sinoc FACE shvatio je da je vrlo moguca koalicija SDP + NS + NiP + NBL u kantonu Sarajevo. Mislim da je vec sada sasvim jasno da SDA nece i ne moze formirate vlast u KS-u.
- Opetja033
#1174 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ide moratorij na izmjene naziva ulica, trgova, skola, itd naredne cetiri godine. Neki eventualni novi nazivi se usvajaju koncenzusom. Ostavljaju se ideoloske razlike (kojih ima i koje se ne stavljaju pod tepih) po strani i ide se na temeljite reforme kompletnog kantona.
- oldtajmer
#1175 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
kojom magijom ovaj boss osvoji haman 8 hiljada glasova