Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
channel10

#1151 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by channel10 »

Logovan wrote:
turbofolk wrote:Kako li je jutros Argentincima.. Pa u njih je dan žalosti, skoro pa kao i Brazilu prije 4 godine. Samo oni najistrajniji vjeruju da još ima nade :D
Treba biti optimističan. :mrgreen:
Zavisi sve sta ce.biti danas na tekmi Islanda. Ako ne pobijede nigerijce, mrka im je kapa i Argentina će ići dalje, ukoliko Hr odigra pošteno protiv Islanda zadnju.
turbofolk

#1152 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by turbofolk »

ultima_palabra wrote:Naravno da su smetljari, pa pogledaj samo sve šupačke poteze u zadnjih 20 minuta.
U navijanju za Argentinu i Urugvaj, krije se ustvari navijanje za Barcelonine zvijezde Messija i Suareza. :D
A ona sinoć nervoza Argentinaca je ciganluk neviđeni. Da su nas onako gazili i nabijali loptom, bili bi smećari na kvadrat :D
edo_79

#1153 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by edo_79 »

sumirprimus wrote:jos brazil da cucne danas jel previse? :D
Nije previše.... ako Neymar bude kao padavičar .... mogao bi i Brazil dobit po pichci :mrgreen:
channel10

#1154 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by channel10 »

Samo sto nije Neymar=Brazil.
Korovjev

#1155 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Korovjev »

Dokle to ide da ću za ‘smrdljivce’ Brazilce morati navijati.
Renta

#1156 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Renta »

Black swan wrote:
north wrote:Hrvatska može daleko...
sumnjam, ali eto
nadam se da se varam

tron je rezerviran za odabrane

nije ovo europsko pa da može i grčka uletjeti :D

mislim da hrvatska ne bi mogla proći jednu francusku npr pa i portugal te belgiju

Ovako nekako i ja razmišljam..nažalost.
Ali mi ionako živimo od velikih pobjeda, 98 protiv Njemačke, jučer protiv Argentine...do neke iduće za 10-20 godina..
cyprus

#1157 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by cyprus »

edo_79 wrote:
cyprus wrote:Danas Nigerija uzima Islanda i tako ostavlja Argentini vrlo realne šanse... Islanđanima su odgovarali statični Argentinci, i tako su i izvukli bod... Međutim, protiv brzih Nigerijaca im je mrka kapa...

Mada, ništa mi draže ne bi bilo da Island ode dalje, a da ovi smetljari odmah ispadnu...
Pa nebih ja bio baš tako siguran .... al hajd da prvo odgledamo tekmu :D
Pa nisam ni reko da sam siguran... Samo pretpostavljam :D
Fudo387

#1158 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Fudo387 »

ultima_palabra wrote:
Korovjev wrote:Al kad pročitam komentare da ‘smetljari’ trebaju ispasti namah se u meni probudi Mr Hyde. Idemo gaučosi prljavo pa do kraja.
I koliko čitam po netu za tog Sampaolija tvrde da je taktički dobar, ali se i meni čini da su emocije prevladale kod njega i da se malo pogubio.
Naravno da su smetljari, pa pogledaj samo sve šupačke poteze u zadnjih 20 minuta.
Pa nije da su bas igrali protiv ferplej ekipe,
Hint: Ante Rebic. :lol:
turbofolk

#1159 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by turbofolk »

Volio bih da iz ove grupe prođe Island uz Hrvatsku, ne što ne volim Argentinu, naprotiv, ali jebiga, Islanđani su ipak debitanti, evropljani, pa neka ih, nek dobace što dalje.
Razumijem i ove što navijaju za Argentinu, mislim da je to najomiljenija reprezentacija neutralnim navijačima na cijelom svijetu. Al dobro, temelj tome je udario Maradona.

Pitam se samo, kako li je ovim našim, koji navijaju ili simpatiziraju Argentinu.. Valja im danas navijat za Nigeriju. Teška muka :D
channel10

#1160 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by channel10 »

Ante Rebic za tri minute zaradio crveni, a dobio samo žuti i argentinci smetljari :run:
channel10

#1161 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by channel10 »

turbofolk wrote:Volio bih da iz ove grupe prođe Island uz Hrvatsku, ne što ne volim Argentinu, naprotiv, ali jebiga, Islanđani su ipak debitanti, evropljani, pa neka ih, nek dobace što dalje.
Razumijem i ove što navijaju za Argentinu, mislim da je to najomiljenija reprezentacija neutralnim navijačima na cijelom svijetu. Al dobro, temelj tome je udario Maradona.

Pitam se samo, kako li je ovim našim, koji navijaju ili simpatiziraju Argentinu.. Valja im danas navijat za Nigeriju. Teška muka :D
Danas je jedan dobar x :mrgreen:
cyprus

#1162 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by cyprus »

Kako li je sad Kaliniću :D
north

#1163 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by north »

Renta wrote:
Black swan wrote:
sumnjam, ali eto
nadam se da se varam

mislim da hrvatska ne bi mogla proći jednu francusku npr pa i portugal te belgiju

Ali mi ionako živimo od velikih pobjeda, 98 protiv Njemačke, jučer protiv Argentine...do neke iduće za 10-20 godina..
Ja sam napisao da može, ne da će sigurno biti u polufinalu ili finalu......imaš ekipa koje imaju kvalitet da idu daleko, ali ne možeš biti siguran da se neće opet desiti neki Senturk u sudijskom koji će hrvate poslati kući....po kvalitetu mogu, da li će to niko ne zna....isto tako imaš ekipa za koje znaš da neće ići daleko, nao npr, Argentina :D
turbofolk

#1164 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by turbofolk »

i da.... U svim ovim kalkulacijama niko da pomisli da bi i Nigerija mogla biti prva u grupi. Visokim rezultatom dobiju i Island i Argentinu, a Island pobjedi Hrvatsku. Argentina s bodom kući kao 4.plasirana.

Na stranu šala. Ako Nigerija danas dobije Island, bit će takođe pretendent na drugo mjesto, kao i Argentina. Bit će derbi Argentina- Nigerija u zadnjem kolu po grupama :thumbup:
manijak1

#1165 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by manijak1 »

To ko svi računate da će Island protiv Hrvata , pasti kao Argentina :? :?
Fudo387

#1166 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Fudo387 »

Renta wrote:
Black swan wrote:
sumnjam, ali eto
nadam se da se varam

Ako cemo suditi po do sad prikazanom od svih ekipa, Hrvatska moze i do prvaka svijeta.
E sad, pitanje je imaju li mentalni sklop za sljedecu fazu.
Imas jednu utakmicu, jedna greska i alahimanet.
Treba malo i sportske srece, sinoc su je imali, moglo je ono lako zavrsiti skroz drugacije. Ne desava se svaki dan da ti protivnicki golman pokloni loptu. Ovo naravno nicim ne umanjuje igru i disciplinu koju su tisucari sinoc pokazali.
sumirprimus

#1167 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by sumirprimus »

manijak pa zar se ne pikaju u sportu rezultati a ne kakav je ko ko covjek i sportski radnik bio?
Bazinga1234

#1168 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Bazinga1234 »

manijak1 wrote:To ko svi računate da će Island protiv Hrvata , pasti kao Argentina :? :?
nece sigurno, island ce se vecinom braniti i pokusavati na kontre ugroziti hrvatsku, za razliku od argentine koja je imala jalovu inicijativu ali nista konkretno nisu uradili jer su hrvati odigrali izrazito disciplinovano, zatvorivsi messija te pokazali da imaju jako dobru tranziciju jer su lagano dolazili do gola argentine.
manijak1

#1169 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by manijak1 »

sumirprimus wrote:manijak pa zar se ne pikaju u sportu rezultati a ne kakav je ko ko covjek i sportski radnik bio?
Sumire :thumbup: šta god ti rekao, slažem se. :D
Nego , ne kontam za koga navijaš na SP-u ?
Kod mene Island, Švicarska , Njemačka i Brazil igraju :D
omar little

#1170 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by omar little »

hrvatska umisljenost i arogancija su posebna vrsta pacenistva, cak i za ove prostore. em sto su vec u polufinalu, em sto im je sad svako za popisat jer su dobili nepostojecu i raspalu argentinu. tacno izazivaju da im pozelim opetovan meksicki debakl. tako su i prosli put, ko je ko oni, glupi meksikanci, bolji smo pih, pa onda epsko kmecanje o kletim sudbama i nesrecama kad su ih ljudi raskovali ko seljak supu. ili da im kiki svojenozno razori kolektivno dupe.

a, posebno je jadno sto niko problem u rebicevom ponasanju ne vidi. igra decko borbeno, sta. kad bi neko tako borbeno luki bubreg odvalio ili nagazio glezanj onda bi, naravno, bila cika i vriska.

hrvatska igra pragmaticno i to je tecept
sumirprimus

#1171 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by sumirprimus »

manijak1 wrote:
sumirprimus wrote:manijak pa zar se ne pikaju u sportu rezultati a ne kakav je ko ko covjek i sportski radnik bio?
Sumire :thumbup: šta god ti rekao, slažem se. :D
Nego , ne kontam za koga navijaš na SP-u ?
Kod mene Island, Švicarska , Njemačka i Brazil igraju :D
ni za kog iskreno :lol:
navijam da dodje do kakvog prekida :lol: :skoljka:
dosad sam jedno dvije pogledo javno, gledam ljude kako navijaju, harlaucu, psuju pljuju, energija bato cista energija :D
dječak sa šibicama

#1172 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by dječak sa šibicama »

Za dobar rezultat uvijek moras imati srece, to je kod svake momcadi tako. A sreca se uglavnom zasluzi, bar u sportu, bilo je slucajeva kad neko zasluzi pa ne dobije nista jebiga i to se dogadja, recimo pamtim Holandiju protiv one odvratne Grcke, nema sta nisu pokusali i mrka kapa, ovi jednom sutnu na go i prodju dalje.

Hrvatska je i `98 imala dosta srece ali sve zasluzeno, Asanovic zasluzio penal protiv Rumunije, Suker realizovao, nisu Rumunima dali ni promil sanse. Sa Njemackom Suker zasluzi crveni za Wornsa, Ladic skinuo Oliveru dva mrtva zicera, kasnije sve naplaceno. U polufinalu Thuram zabije dva gola koja nije ni prije ni kasnije, a Ciro drzi Prosineckog na klupi. I bas to polufinale je bilo najbolje odigrano od Hrvatske, ali dzaba, Francuzi prodjose dalje. A i oni se provukli sa Paragvajom u produzecima i to Blanc daje gol glavom, pa sa Talijanima na penale. I onda jos ronaldo dobije stomacnu virozu pred finale.

Srecu moras imati, ali i zasluziti. I Grcka je zasluzila, iako je ta igra bila uzasna za gledati, ali ljudi se polomise za titulu.

Kod nasih ekipa, balkanskih, cesto cekamo da nam nesto padne sa neba, kao mi cemo ovo ono a ne uradimo nista. I ova Hrvatska lako moze cucnuti u osmini finala, kako su pukli sa rezervama Turske ili protiv Portugala koji se utronjao do tada mocne igre Hrvatske pa se povukli, a i tu prvo Hrvatska pogodi stativu i u sljedecem napadu Portugal zabije i idu dalje.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1173 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Truba »

meni je fascinantno navijačko razmišljanje pro i kontra hrvatske

evo ja s 5:0 i 6 bodova smatram da hrvatska ne može dalje od sljedećeg kruga

nekoliko je razloga za to...smatram da nisu dovoljno dobri kao francuska npr ili belgija...

kad bi se susreli s argentinom u finalu izgubili bi :D

to je sudba određenih naroda... ovo nije vaterpolo ili što već rukomet...

tron je rezerviran za druge nacije
hekaton

#1174 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by hekaton »

Sta odgovara argentini za prolaz dalje kakva je kalkulacija...
sumirprimus

#1175 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by sumirprimus »

eto pocerase igraci sampaolija.
buruchaga za zadnju tekmu
Locked