Ne mozes i lazes.kmirsad wrote:Mogu, ali neču.BHCluster wrote:Mozes li mi molim te neki službeni dokument SR BiH ili R BiH postaviti gdje pise da je tzv "hb" zvanicno uspostavljena?kmirsad wrote:Evo... ja ću odgovoriti...ratnim vojnim oficirima.
Trebal da postavljam sličner naredbe iz Drugog Korpusa...
...bili sretni, kad ih izabereš da idu u grad... u novim trenerkama dobijenim od crvenog krsta koji je redovno obilazio i vojni i civilni pritvor...
Smješno je bilo, kad su moji na Pelemišima tri puta zarobljavali istog četu... ode u razmjenu, pa opet... na kraju nije hio u razmjenu, oćenio jednu "balinku" iz Stupara, eno ih kuču napravili, a Pelemiši im vikendica...
Boriša Falatar - predsjednik?
- BHCluster
#1151 Re: Boriša Falatar - predsjednik
- basicm
#1152 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Pa ovo je glavna furka NS-a, svi su nacionalisti isti, u svemu. Tako dobijemo ove kmirse, gdje je i u ratu bilo sve isto.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#1153 Re: Boriša Falatar - predsjednik( Komšo&Suljaga fuckedindahead)
Puko?. NIsam Kockice. Nego, ovo je mila majka šta ću im raditi jedan na jedan na tribinama pred izbore. Posebno ako mi budu šetali po Skenderiji i Marijindvoru. Osim uvećanog fonta, da ne zaboravim, pročita li ostatak teksta...kontam da te nisam sablasznio nedajbožekockakockica wrote:
![]()
Puko cojek
Čujem zovu Falatara na iftar i šišu, jel istina?
- insomnia78
#1154 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Joj likova 
-
Heartbeats
#1155 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Za dio sa SDA se slažem.linobeko wrote:Onda se ne treba razgovarati sa pola SDA i njihovih simpatizera, sa rukovodstvom GS također. Ali problem je što postoje naši fašisti i njihovi fašisti, pri čemu naši fašisti nisu baš toliki fašisti. Najgore je što se u Sarajevu misli kako tamo žive fašisti, a što nam se servira kroz medije (jer se samo serviraju loše vijesti, tipa transparenti navijača i sl.) isto kao što tamo misle da ovdje žive samo fašisti (zbog medija naravno, i njima se serviraju fašističke poruke iz Sarajeva, po portalima pljušte komentari kako smo ugostili čovjeka koji ne priznaje genocid nar Armencima, kako to što po porodičnom stablu biramo članove predsjedništva pokazuje kako smo nazadan narod i sl., isto ko što po klixu pljušte komentari da treba preglasati ustaše).Haris.ba wrote:Sa fašistima se ne razgovara, raspravlja, razmjenjuje mišljenje.linobeko wrote:Ako mislite da mi (u Sarajevu) nismo okruženi fašizmom sa svih strana, razlog toga je upravo paralelna stvarnost koja se kreira kroz medije. I to ne samo da ima fašizma na desnici, nego nažalost itekako i na ljevici. Međutim, ne živimo samo mi ovdje u paralelnoj stvarnosti, isto je i sa Hercegovinom i sa RS-om, gdje im naravno njihovi mediji kreiraju taj svijet. Pravo pitanje je kako ljevica može prodrijeti u te krajeve. Sa trenutnim pristupom mislim da nemaju nikakve šanse, jer zbog njihovog pristupa ih ljudi tamo percipiraju kao bošnjačke stranke.
Samo pod moranje što ide, ide.
Iako nije njihov topic, (možeš i na njihovom fukoliko želiš) po čemu je rukovodstvo GS-a fašističko?
-
julisiz es grant
#1156 Re: Boriša Falatar - predsjednik
To je Ajhman. Nisam ga ja postavio.kmirsad wrote:Nisam rekao da ne znam...samo sam traćio da mi prevedeš ti... ti si ga i postavio... iako ne znam zašto njega... nema veze s temom rasprave...
- Banksy
#1157 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Pa zamisli dokle to ide... Ne samo haj'mo ih dovest', nego haj'mo ih slavit'.Heartbeats wrote:
Grozni Puhalo i Kukić, koji primaju prijetnje i letve preko leđa jer su se usudili kritikovati fašizme koje ih okružuju, ali hajmo dovesti apologete i branitelje zločinaca koji su osuđeni u Hagu, da približimo stavove![]()
Ološ. Fuj.
Međunarodni sud pravde u Hagu je 26. februara 2007. godine donio presudu da je Vojska Republike Srpske počinila genocid u Srebrenici u julu 1995.godine.

- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#1158 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Jah, neg Mirsaga nije "stranka" već skribomanski fan sa dosta vremenabasicm wrote:Pa ovo je glavna furka NS-a, svi su nacionalisti isti, u svemu. Tako dobijemo ove kmirse, gdje je i u ratu bilo sve isto.
-
Fudo387
#1159 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Ne mozes ga braniti na taj nacin, ako bar zelis da sveta sarajevska carsija glasa za njega. Pravis kontraefekat i zabijas ga Flautaru jos dublje. Pravi nacin je, doslo je do nesporazuma, nije znao, podmetnuto mu itd. Kad svi lazu, lazite i vi, ha ja. Politika je svakako skup laganja i bacanja suplje. Ja, Sabini prirediti oprostajno gostovanje na nekoj televiziji, da kaze izvinjavam se pucanstvu, pogresno sam protumacena, nije mi to bila namijera, i onda je posaljite u kuhinju da pravi kafe.dr.gog wrote:Natjera me ti da nazovem u Mostarjulisiz es grant wrote:Njemački Ljubiša Beara...sad prevedi.kmirsad wrote:Ko ti je ovaj... jel kakav presuđeni ratni zločinac... ili misli drugačije... ko je ovaj bolan ne bio..., mrszkog neprijatelja časnika HVO.
Nije "beara"...prije će bit jedan od onih koji će se pred križem pitati "što li mene kancer snađe". Nego, jel kava sa ustašom povod za linč Svete Sarajevske Čaršije? Mislim, ja sjedio sa četaljima i pričao. I o pucanju i sl..I šta? Ništa. Imam rafal odgovora za sve moraliste. Falatar ne mora ništa objašnjavati ovako poganoj sredini. Nije ga ni zaslužila. Glasaću iz kontre FGR snajperima koji kmeče priču "od marijindvora do čaršije" dok su se oni suzili na "od BBI do Sebilja".
Tako to rade svi lopovi i na zapadu, a valjda se tome tezi.
- Capsicum
#1160 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Neće da može. "Iznajmljivanje" ljudi iz koncentracionih logora i odvođenje na prisilan rad kao da su stoka je ratni zločin. Ako je i bilo takvih stvari u Armiji RBiH, a nisu do sada procesuirane, molim te da dokaze dostaviš Tužilaštvu.kmirsad wrote:Evo... ja ću odgovoriti...ratnim vojnim oficirima.Capsicum wrote:Baš me interesuje kako ti nazivaš ovakve koji potpisuju ovu i slične odluke?linobeko wrote: Onda se ne treba razgovarati sa pola SDA i njihovih simpatizera, sa rukovodstvom GS također. Ali problem je što postoje naši fašisti i njihovi fašisti, pri čemu naši fašisti nisu baš toliki fašisti. Najgore je što se u Sarajevu misli kako tamo žive fašisti, a što nam se servira kroz medije (jer se samo serviraju loše vijesti, tipa transparenti navijača i sl.) isto kao što tamo misle da ovdje žive samo fašisti (zbog medija naravno, i njima se serviraju fašističke poruke iz Sarajeva, po portalima pljušte komentari kako smo ugostili čovjeka koji ne priznaje genocid nar Armencima, kako to što po porodičnom stablu biramo članove predsjedništva pokazuje kako smo nazadan narod i sl., isto ko što po klixu pljušte komentari da treba preglasati ustaše).
Trebal da postavljam sličner naredbe iz Drugog Korpusa...
...bili sretni, kad ih izabereš da idu u grad... u novim trenerkama dobijenim od crvenog krsta koji je redovno obilazio i vojni i civilni pritvor...
Smješno je bilo, kad su moji na Pelemišima tri puta zarobljavali istog četu... ode u razmjenu, pa opet... na kraju nije hio u razmjenu, oćenio jednu "balinku" iz Stupara, eno ih kuču napravili, a Pelemiši im vikendica...
Sastajanje sa takvim likovima je dno dna. Red bi bio da se Naša stranka i Falatar lično izvinu, a ne da šute. Zadnje vrijeme im je praksa da na bilo kakav kiks koji naprave samo šute. Nikakva korektivna akcija, izvinjenje, ništa. To govori o njihovom kredibilitetu i odsustvu odgovornosti za svoje postupke te o nepoštovanju prema građanima, pa u krajnjoj liniji i svojim glasačima.
- kmirsad
#1161 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Nisam ti se ni obratio. Ti meni repliciraš... ali ne daješ odgovore... samo mahalaš...insomnia78 wrote:Falatar i ti. Fuj. Ne obracaj mi se vise botinokmirsad wrote:Jel to misliš da četnici i ustaše mogu ponoviti ovo što su uradili Bošnjacina u periodu 92- 95...insomnia78 wrote:Tvojoj sljepoci
i ako misliš da mogu... ko bi od ovih naših političara mohao to da spriječi...Bakir... Sebija... Zvizdić...
- BHCluster
#1162 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Znaci NS nista bolje od SDA, SDS, HDZ itd...Banksy wrote:Pa zamisli dokle to ide... Ne samo haj'mo ih dovest', nego haj'mo ih slavit'.Heartbeats wrote:
Grozni Puhalo i Kukić, koji primaju prijetnje i letve preko leđa jer su se usudili kritikovati fašizme koje ih okružuju, ali hajmo dovesti apologete i branitelje zločinaca koji su osuđeni u Hagu, da približimo stavove![]()
Ološ. Fuj.
![]()
Međunarodni sud pravde u Hagu je 26. februara 2007. godine donio presudu da je Vojska Republike Srpske počinila genocid u Srebrenici u julu 1995.godine.
- kmirsad
#1163 Re: Boriša Falatar - predsjednik
insomnia78 wrote:Fuj. Ne pamtim da sam se ovoliko iznerviro na forumu.
- kmirsad
#1164 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Mene ovi obožavaoci vlasti, uopšte ne nerviraju... naprotiv, zabavljaju me njihove gluposti i koprcanje s prošlošču...dr.gog wrote:Jah, neg Mirsaga nije "stranka" već skribomanski fan sa dosta vremenabasicm wrote:Pa ovo je glavna furka NS-a, svi su nacionalisti isti, u svemu. Tako dobijemo ove kmirse, gdje je i u ratu bilo sve isto..Evo meni nije furka sa su svi isti. A da kažem šta mi je mišljenje dobio bih krivičnu prijavu. Neću zbog svog djeteta, jer je prošlo naše ratno prese**avanje.
- Banksy
#1165 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Zasad su bolji, samo su sjeli s njima za sto. Daleko je to od zagrljaja i poljubaca, kao na slikama iznad.BHCluster wrote:
Znaci NS nista bolje od SDA, SDS, HDZ itd...
- kmirsad
#1166 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Jes... griješim... imaji dobri nacionalisti, zli nacionalisti... a sve više ima i ovih FGR šupaka što nisu nikoji nacionalisti...ma nisu uopšta nacionalisti... e ti su najgori...basicm wrote:Pa ovo je glavna furka NS-a, svi su nacionalisti isti, u svemu. Tako dobijemo ove kmirse, gdje je i u ratu bilo sve isto.
- kmirsad
#1167 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Izvini...ko god je postavio Ajhmana... ne vidim vezu između njega i Falatara...za razliku od ovih što ih Banksy postavi...julisiz es grant wrote:To je Ajhman. Nisam ga ja postavio.kmirsad wrote:Nisam rekao da ne znam...samo sam traćio da mi prevedeš ti... ti si ga i postavio... iako ne znam zašto njega... nema veze s temom rasprave...
- BHCluster
#1168 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Nakon svega sa SDA i ostalim strankama da naprave ovakav promasaj pokazuje da nisu nista bolji i nista nisu naucili iz proslosti.Banksy wrote:Zasad su bolji, samo su sjeli s njima za sto. Daleko je to od zagrljaja i poljubaca, kao na slikama iznad.BHCluster wrote:
Znaci NS nista bolje od SDA, SDS, HDZ itd...
-
Heartbeats
#1169 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Novače, on nije tamo slučajno sjeo nego su ga odveli prvaci NS-a iz Mostara koji druguju sa istim i sa Milom Lasićem.Novak20 wrote:Izgleda da je u redu godinama koalirati na raznim nivoima pojedinačno i grupno sa SDA (i drugima strankama u tim koalicijama) ali nije u redu sjesti s likom čiju prošlost vjerovatno ne znaš.
Jadna je ova "opozicija" kad se sa ovakvim žarom kolje među sobom za mrvice.
Konataš?
- Banksy
#1170 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Odlična dijagnoza i suština 'slučaja' o kojem se truni zadnjih dana.kmirsad wrote:
Jes... griješim... imaji dobri nacionalisti, zli nacionalisti... a sve više ima i ovih FGR šupaka što nisu nikoji nacionalisti...ma nisu uopšta nacionalisti... e ti su najgori...
Nikad njima i nisu bili problem nacionalisti, ma ni ratni zločinci. Svjedoče to slike iznad, svjedoče sve one silne nacionalističke koalicije čiji su dio bili upravo oni koji su ovih dana najglasniji. Ne svrbi njih Vidović, ni oni slični njemu, pa to im je staro društvo, već Falatar i 'FGR'.
Nisam namjeravala glasati za Falatara, ma ni izaći na izbore. Ali ovi kokošari i seoske varalice će me tačno natjerati.
- kmirsad
#1171 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Hoče li neko konačno reči... je li taj Vidović, Lasić...ratni zločinac i ako jeste koje ratne zločine počinio... pa da mu jebem nanu naninu...Vidim da se ima dokumentacije...
Last edited by kmirsad on 22/05/2018 14:02, edited 1 time in total.
-
kluz franjo
#1172 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Politički popljuvizam, značenje
1. BH varijanta pojma politički populizam
2. Kada ti je sopstvena društveno-politička karijera toliko zaprljana, pa je pokušavaš oprati svim i svačim.
1. BH varijanta pojma politički populizam
2. Kada ti je sopstvena društveno-politička karijera toliko zaprljana, pa je pokušavaš oprati svim i svačim.
- BHCluster
#1173 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Pored naredbi koje je izdao ima i ovo:

Zvonko Vidović! Jedno je od troje lica za koje su istražitelji Federalne uprave policije, Centra za istraživanje zločina na osnovu iskaza svjedoka i prikupljenih operativnih saznanja na terenu, radeći po Naredbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine broj T20 0 KTRZ 0010345 15, od 3.12.2015 i 13.1.2017. godine došli do saznanja da postoji indicija o počinjenju krivičnih djela "Udruživanje radi činjenja krivičnih djela" iz člana 249. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine u vezi sa krivičnim djelima " Sprečavanje dokazivanja" iz člana 236. istog zakona i krivičnog djela "Ometanje rada pravosuđa" iz člana 241. istog zakona.
Zvonko Vidović zvani Ježa, voditelj Ureda za pravnu pomoć optuženim pripadnicima HVO-a pri Hrvatskom narodnom saboru, Ilija Vrljić Ile, voditelj Odjela za II Svjetski i Domovinski rat pri Hrvatskom narodnom saboru i Nikolina Pinter, advokatica Slobodana Praljka i pravni savjetnik u Uredu za pravnu pomoć optuženim pripadnicima HVO-a pri Hrvatskom narodnom saboru, terete se da su počinili gore navedena krivična djela.
Naime, po iskazima svjedoka u ovom predmetu Vidović, Vrljić i Pinter, aktivno su radili na tome da svaki vojnik HVO-a iz Mostara koji dobije poziv od Tužilaštva BiH ide upravo do njih koji im sugerišu da daju neistinite iskaze kada ih se saslušava u Tužilaštvu i policiji.
Zvonko Vidović je u toku rata imao ured u zgradi Mašinskog fakulteta, gdje je ujedno bilo sjednište Vojne policije HVO-a, a kojom je komandovao Željko Džidić (trenutno u bjekstvu) i koja je odgovorna za počinjenje krivičnih djela ratnog zločina u zgradi Mašinskog fakulteta. Vidović je kao pripadnik kriminalističke policije HVO-a u Mostaru direktno je involviran u krivično djelo "Ratni zločin počinjen u zgradi Mašinskog fakulteta u maju mjesecu 1993.godine", kojom prilikom je ubijeno i mučeno deset pripadnika Armije BiH i šest civila. Otuda je i jasno odakle Vidoviću interes i lični motiv za sprečavanje dokazivanja zločina i navođenje na neistinito svjedočenje.
-
Novak20
#1174 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Ja kontam da se "opozicija" blati i kolje među sobom umjesto da djelovanje usmjeri protiv pozicije i milion drugih negativnih pojava koje je ova vlast ostvarila. Da nije ovaj povod, bio bi neki drugi da se popljuje NS i Falatar.Heartbeats wrote:Novače, on nije tamo slučajno sjeo nego su ga odveli prvaci NS-a iz Mostara koji druguju sa istim i sa Milom Lasićem.Novak20 wrote:Izgleda da je u redu godinama koalirati na raznim nivoima pojedinačno i grupno sa SDA (i drugima strankama u tim koalicijama) ali nije u redu sjesti s likom čiju prošlost vjerovatno ne znaš.
Jadna je ova "opozicija" kad se sa ovakvim žarom kolje među sobom za mrvice.
Konataš?
Eno se B.Izetbegović ljubi u Sarajevu sa Erdoganom koji je poslao svoju vojsku u Siriju. Da dijele cvijeće, bezbeli. Nisam vidio da se plaho uzrujavate kao što je to slučaj sa ovom fotografijom dva ne baš bitna lika.
- kmirsad
#1175 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Bravo Banksy... nisam ni sumnjao da neko sa ovakvim postovima, ovakvim razmišljanjem...može uraditi drugačije...Banksy wrote:Odlična dijagnoza i suština 'slučaja' o kojem se truni zadnjih dana.kmirsad wrote:
Jes... griješim... imaji dobri nacionalisti, zli nacionalisti... a sve više ima i ovih FGR šupaka što nisu nikoji nacionalisti...ma nisu uopšta nacionalisti... e ti su najgori...
Nikad njima i nisu bili problem nacionalisti, ma ni ratni zločinci. Svjedoče to slike iznad, svjedoče sve one silne nacionalističke koalicije čiji su dio bili upravo oni koji su ovih dana najglasniji. Ne svrbi njih Vidović, ni oni slični njemu, pa to im je staro društvo, već Falatar i 'FGR'.
Nisam namjeravala glasati za Falatara, ma ni izaći na izbore. Ali ovi kokošari i seoske varalice će me tačno natjerati.