Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
The BEN10

#1151 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by The BEN10 »

Banksy wrote:
The BEN10 wrote:https://www.facebook.com/bojan.bajic.14 ... 2321194285
Bojan Bajić
10 hrs ·
Dino Konaković u ovom videu od 1:50min najavljuje usvajanje Etičkog zakona.
U kojem to 'videu' Konaković najavljuje?
Valjda u ovom ispod:
https://www.face.ba/vijesti/bih/zakon-o ... a-red/6588
Haris.ba

#1152 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

Kako je Kifli Muzur rodjak.
Roccohljup

#1153 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Roccohljup »

Digresija wrote:
insomnia78 wrote:Eto. A vi se smijali sto je cojk diplomiro za dva mjeseca
Diplomirao za dvije sedmice, unistio KK Bosnu, privatnom firmom ostao duzan ZOI-u, ugasio jednu, osnovao drugu TZ da bi uhljebio rodjaka Muzara, samo neke od teskih kvalifikacija koje je dobijao od ovih sto ga sad nazivaju 'erojem.
Sve kvalifikacije i iskustvo za "dobrog i poštenog" političara u BiH :D :D :D
MUNAFIK

#1154 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MUNAFIK »

U KS a i šire nema kompletnijeg politicara od KIFLE...
Digresija

#1155 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Digresija »

Haris.ba wrote:Kako je Kifli Muzur rodjak.
Rođak, najbolji ahbab, isti je klinac. Uglavnom su nerzadvojni bili i prije NiP-a.
DaffyDuck

#1156 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by DaffyDuck »

Roccohljup wrote:
Digresija wrote:
insomnia78 wrote:Eto. A vi se smijali sto je cojk diplomiro za dva mjeseca
Diplomirao za dvije sedmice, unistio KK Bosnu, privatnom firmom ostao duzan ZOI-u, ugasio jednu, osnovao drugu TZ da bi uhljebio rodjaka Muzara, samo neke od teskih kvalifikacija koje je dobijao od ovih sto ga sad nazivaju 'erojem.
Sve kvalifikacije i iskustvo za "dobrog i poštenog" političara u BiH :D :D :D
Kad te stranka pogura :bih:
Čudna sorta

#1157 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Čudna sorta »

Bilo šta da mu mogu "napakovati" SDA bi to uradio još u vrijeme kampanje, bilo šta... ja mislim da je NiP jedina stranka kojoj nisu čak dali prostorije mjesnih zajednica u Novom Gradu da se održe predizborni skupovi, i sigurno su ga se najviše bojali, kao i danas.

Tako da je jedino ostalo da pišu, optužuju, lažu, spuštaju se najniže što može spominjući vjeru, hadž i slično, ali to i liči na SDA-ovce.

I opet, sigurna sam da mogu bilo šta da mu napakuju, da iskopaju da je uradio bilo šta protuzakonito da bi to uradili davnih dana. Ovako, sve dok samo pišu, lažu i pokazuju na šta su sve spremni i koliko su zapravo jadni... :zzzz:
Prpa.ba

#1158 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Trenutno su NiP i NS jedine kredibilne alternativne opcije, s tim da NS opasno klize, sto s obzirom na drustvo poganih i prljavih SDP i DF u kojem se krecu nije ni neocekivano.. :D
DaffyDuck

#1159 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by DaffyDuck »

Ako ko zna kako se igra prljavo i pogano, i zna sve cake, rupe u zakonima i sta je u okviru zakona, ali ne i morala...
E vala ako su bivsi SDA-ovci odjednom dobili "aleluja" prosvjetljenje i odjednom preko noci poatali najkredibilniji, onda stvarno gasi svjetlo :run:
Dr. Kuca

#1160 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Dr. Kuca »

Dino svemoguci.
Prpa.ba

#1161 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Nisu dobili prosvjetljenje, samo imaju interes nasuprot SDA. Sto se ne moze reci za SBB, SDP, SBiH, DF i slicne strancice.
Banksy

#1162 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Banksy »

Prpa.ba wrote:Trenutno su NiP i NS jedine kredibilne alternativne opcije, s tim da NS opasno klize, sto s obzirom na drustvo poganih i prljavih SDP i DF u kojem se krecu nije ni neocekivano.. :D
Upravo tako. I dalje mi nije jasno ko je čistu i nepotrošenu NS gurnuo u ovaj besmisleni 'blok'...
kmirsad

#1163 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kmirsad »

Banksy wrote:
Prpa.ba wrote:Trenutno su NiP i NS jedine kredibilne alternativne opcije, s tim da NS opasno klize, sto s obzirom na drustvo poganih i prljavih SDP i DF u kojem se krecu nije ni neocekivano.. :D
Upravo tako. I dalje mi nije jasno ko je čistu i nepotrošenu NS gurnuo u ovaj besmisleni 'blok'...
Ja bih rado odgovorio, ali neču... radi se o ljudima koji su vidjeli da svoju posljednju šansu da dođu na vlast, niske pobude i nizak moral...davno sam več pisao o njima i upozoravao... zobijima ogrnutim jagnječim krznom...UZP...i potrebi stranke za bezbjednjacima...
Digresija

#1164 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Digresija »

Čudna sorta wrote:Bilo šta da mu mogu "napakovati" SDA bi to uradio još u vrijeme kampanje, bilo šta... ja mislim da je NiP jedina stranka kojoj nisu čak dali prostorije mjesnih zajednica u Novom Gradu da se održe predizborni skupovi, i sigurno su ga se najviše bojali, kao i danas.

Tako da je jedino ostalo da pišu, optužuju, lažu, spuštaju se najniže što može spominjući vjeru, hadž i slično, ali to i liči na SDA-ovce.

I opet, sigurna sam da mogu bilo šta da mu napakuju, da iskopaju da je uradio bilo šta protuzakonito da bi to uradili davnih dana. Ovako, sve dok samo pišu, lažu i pokazuju na šta su sve spremni i koliko su zapravo jadni... :zzzz:
Pa nije mu SDA pocela pakovati nego njegovi danasnji koalicioni partneri. :-)
nikad_vise

#1165 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by nikad_vise »

Nije los ovaj momcina,nekako vjerujem ovom covjeku da ima dobre namjere prema gradjanima.

Sto se tice NS-a ali i NiP-a,koliko god njima smetalo ovo SDA lajanje i saopstenja svakih par sati,mislim da je za gradjane dobro jer u velikoj mjeri doprinosi transparentnosti vlade.Zeleni ce im naci svaku mrlju od pelena do danas.Ovo sa Fortom i pausalom je najbolji primjer.SDA kao SDA,ne bira sredstva,sluzi se lazima,podmatenjima i svim ali nekad i ubodu neko zrno pa ukazu na losu praksu sadasnje koalicije.SDA u opoziciji je na neki nacin i veliki dobitak za KS,jer prvi put Sarajevo ima ovako jaku opozicionu stranku.Sve prijasnje opozicije je SDA zavrsavala preko noci i nisu imali nekog utjecajnog da im puse za vratom i ukazuje na lopovluke,ovi danas vjerujem da imaju bolju namjeru od SDA vladavine,ali imaju i bijesnog psa za vratom :D
Digresija

#1166 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Digresija »

nikad_vise wrote:Nije los ovaj momcina,nekako vjerujem ovom covjeku da ima dobre namjere prema gradjanima.

Sto se tice NS-a ali i NiP-a,koliko god njima smetalo ovo SDA lajanje i saopstenja svakih par sati,mislim da je za gradjane dobro jer u velikoj mjeri doprinosi transparentnosti vlade.Zeleni ce im naci svaku mrlju od pelena do danas.Ovo sa Fortom i pausalom je najbolji primjer.SDA kao SDA,ne bira sredstva,sluzi se lazima,podmatenjima i svim ali nekad i ubodu neko zrno pa ukazu na losu praksu sadasnje koalicije.SDA u opoziciji je na neki nacin i veliki dobitak za KS,jer prvi put Sarajevo ima ovako jaku opozicionu stranku.Sve prijasnje opozicije je SDA zavrsavala preko noci i nisu imali nekog utjecajnog da im puse za vratom i ukazuje na lopovluke,ovi danas vjerujem da imaju bolju namjeru od SDA vladavine,ali imaju i bijesnog psa za vratom :D
Promašio i ti.
nikad_vise

#1167 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by nikad_vise »

Digresija wrote:
nikad_vise wrote:Nije los ovaj momcina,nekako vjerujem ovom covjeku da ima dobre namjere prema gradjanima.

Promašio i ti.
Ja sam nanijetio :thumbup:
Digresija

#1168 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Digresija »

nikad_vise wrote:
Digresija wrote:

Promašio i ti.
Ja sam nanijetio :thumbup:
Pa možeš ti nijetiti, ali činjenica je da ništa od ovoga što si napisao nije tačno. :D Jer SDA ako mu pakuje, pakuje mu zadnju godinu dana, a deset godina prije toga su su mu pakovali SDP, SBB, NS i smatrali ga najvećim zlotvorom. Trebali su odmah reći da razlog pakovanja nije što je on Elmedin Dino Konaković nego što je u SDA.
nikad_vise

#1169 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by nikad_vise »

Digresija wrote: Pa možeš ti nijetiti, ali činjenica je da ništa od ovoga što si napisao nije tačno. :D Jer SDA ako mu pakuje, pakuje mu zadnju godinu dana, a deset godina prije toga su su mu pakovali SDP, SBB, NS i smatrali ga najvećim zlotvorom. Trebali su odmah reći da razlog pakovanja nije što je on Elmedin Dino Konaković nego što je u SDA.
Sta nije tacno napisano?
Nigdje nisam ni napisao da mu neko pakuje,iako su mu pakovali i jedni i drugi al et nisu covjeku nista nasli.I tadasnja opozicija ali i sadasnja ima dovoljno moci i uticaja da mu sud natovari na ledja al lik haman cist. :?
Ovaj zakon koji je i sam predlozio (antikorupcijski) i njega podrazumijeva tako da ce i on imati priliku dokazati odakle mu sta?
Da SDA podmece i siri se lazima je cinjenica.Pa koliko je samo bilo clanaka zadnjih par dana o raznim predstavnicima iz vlasti.
Digresija

#1170 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Digresija »

nikad_vise wrote:
Digresija wrote: Pa možeš ti nijetiti, ali činjenica je da ništa od ovoga što si napisao nije tačno. :D Jer SDA ako mu pakuje, pakuje mu zadnju godinu dana, a deset godina prije toga su su mu pakovali SDP, SBB, NS i smatrali ga najvećim zlotvorom. Trebali su odmah reći da razlog pakovanja nije što je on Elmedin Dino Konaković nego što je u SDA.
Sta nije tacno napisano?
Nigdje nisam ni napisao da mu neko pakuje,iako su mu pakovali i jedni i drugi al et nisu covjeku nista nasli.I tadasnja opozicija ali i sadasnja ima dovoljno moci i uticaja da mu sud natovari na ledja al lik haman cist. :?
Ovaj zakon koji je i sam predlozio (antikorupcijski) i njega podrazumijeva tako da ce i on imati priliku dokazati odakle mu sta?
Da SDA podmece i siri se lazima je cinjenica.Pa koliko je samo bilo clanaka zadnjih par dana o raznim predstavnicima iz vlasti.
Ovamo mi ovi iz NS-a vade živce sa pakovanjem pa prepisah i ovdje, kjučna riječ ove teme je lajanje. :mrgreen:

Ako su ovi što danas čine bh blok deset godina protiv njega lažno lajali zašto niko od njih ne snosi odgovornost? Nije samo u redu da se godine lajanja uporedi sa deset godina.

Dino je sposoban i namazan političar, to bez daljnjeg, ali Dino ima problem sa egoizmom.
nikad_vise

#1171 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by nikad_vise »

Digresija wrote: Ako su ovi što danas čine bh blok deset godina protiv njega lažno lajali zašto niko od njih ne snosi odgovornost? Nije samo u redu da se godine lajanja uporedi sa deset godina.

Dino je sposoban i namazan političar, to bez daljnjeg, ali Dino ima problem sa egoizmom.
Ma trenutna je takva sitvacija da SDA laje i to sam komentarisao,uopste ne iduci dalje u proslost.
SDA ce i dalje lajati,lajao je evo i SDP i svasta obecavao pa ode u koaliciju sa SDA.Nit su SDP i ostali snosili odgovornost,nit ce SDA snositi.
Politika je kur :thumbup: va
Digresija

#1172 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Digresija »

nikad_vise wrote:
Digresija wrote: Ako su ovi što danas čine bh blok deset godina protiv njega lažno lajali zašto niko od njih ne snosi odgovornost? Nije samo u redu da se godine lajanja uporedi sa deset godina.

Ma trenutna je takva sitvacija da SDA laje i to sam komentarisao,uopste ne iduci dalje u proslost.
SDA ce i dalje lajati,lajao je evo i SDP i svasta obecavao pa ode u koaliciju sa SDA.Nit su SDP i ostali snosili odgovornost,nit ce SDA snositi.
Pa zato ti i ovo i govorim. Danas SDA laje, a sutra će sa Dinom u koaliciju. Lajanje nije parametar ničega, ako je to iko naučio, naučio su ovi iz bloka jer deset godina lajali da bi ga na kraju zagrlili kao rođenog brata.
nikad_vise

#1173 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by nikad_vise »

Digresija wrote:
nikad_vise wrote:

Pa zato ti i ovo i govorim. Danas SDA laje, a sutra će sa Dinom u koaliciju. Lajanje nije parametar ničega, ako je to iko naučio, naučio su ovi iz bloka jer deset godina lajali da bi ga na kraju zagrlili kao rođenog brata.
Dino bi mogao profitirati naredne izbore ako odradi dobro KS.
Bit ce tu jos dosta razocaranih clanove iz drugih stranki koje ce naci utociste u NIP.Vec se razocarani SDPovci odricu stranke,poneki iz Nase stranke,neki su razocarani DF-om jer je "navodno" SDA kukavicje jaje u BH bloku..Bit ce razocaranih i Dino da dobro odradi mandat dosta ce novih glasova dobit.
Digresija

#1174 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Digresija »

nikad_vise wrote: Dino bi mogao profitirati naredne izbore ako odradi dobro KS.
Bit ce tu jos dosta razocaranih clanove iz drugih stranki koje ce naci utociste u NIP.Vec se razocarani SDPovci odricu stranke,poneki iz Nase stranke,neki su razocarani DF-om jer je "navodno" SDA kukavicje jaje u BH bloku..Bit ce razocaranih i Dino da dobro odradi mandat dosta ce novih glasova dobit.
Dino će sigurno profitirati jer i sam znam nekoliko zakletih ljevičara, prethodno mrzitelja Dine Konakovića koji su mu na izborima dali glas. Ali pazi sad, nije dobio glas zato što ga smatraju prosvjetiteljem ili reformatorom nego zato što se hrane njegovom sadašnjom mržnjom prema SDA. Bh politička scena tako funkcioniše jer imaš dva formirana tabora, SDA i antiSDA. U antiSDA su sve stranke osim SDA, a glasači im se orijentišu prema stranci koja ima žešću predizbornu retoriku protiv SDA, ne programe i ciljeve, isto tako ne ni sposobnosti ili znanje.
nikad_vise

#1175 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by nikad_vise »

Digresija wrote:
nikad_vise wrote: Dino bi mogao profitirati naredne izbore ako odradi dobro KS.
Dino će sigurno profitirati jer i sam znam nekoliko zakletih ljevičara, prethodno mrzitelja Dine Konakovića koji su mu na izborima dali glas. Ali pazi sad, nije dobio glas zato što ga smatraju prosvjetiteljem ili reformatorom nego zato što se hrane njegovom sadašnjom mržnjom prema SDA. Bh politička scena tako funkcioniše jer imaš dva formirana tabora, SDA i antiSDA. U antiSDA su sve stranke osim SDA, a glasači im se orijentišu prema stranci koja ima žešću predizbornu retoriku protiv SDA, ne programe i ciljeve, isto tako ne ni sposobnosti ili znanje.
Mislim da je SDA zasluzila da im svi okrenu ledja.Jednostavno su postali sami sebi svrha.Bosnjacka politicka borba treba da bude ekonomska,socijalna ali i natalitetska politika,a SDA je ovih 20 godina iselila vise Bosnjaka nego agresija na BiH.Ja nisam zadovoljan sa ovim dosad,jednostavno jer to nije drzavnicka politika,nije politika sa vizijom drzave u narednih 30 godina,nije politika koja doprinosi radjanju sto veceg broja Bosnjaka koji su garant opstanka BiH,jacanje pozicije Bosnjaka u Brckom,Srebrenici,Istocnoj Bosni.Ta politika ih je sve raselila.Treba nesto da prodrma Bosnjacke kantone,narod u BiH,Bosansku svijest kod ljudi.Ja im jednostavno ne vjerujem vise,svake izbore nadjem nekoga iz opozicije da mu dam glas nebi li doprinjeo da se bilo sta promjeni a prije svega ta SDA.Bosnjaci su poslije rata imali nekako simpatije zapada zbog svega sto nas snaslo,a vjerovatno i nekog geostrateskog interesa i to smo trebali iskoristiti.O Bosnjackom genocidu i negiranju istog se trebalo izborit da bude tabu tema kao o "antizemitizmu",imali smo taj period kad su nam sve okolnosti isle na ruku.Zahvaljujuci maloumnim i korumpiranim kokosarima prije svega iz SDA,danas smo jednostavno na "aparatima".
Post Reply