Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
- drag_gost
#1151 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Par stvari ne znam, iako cu glasati za njega:
- Zasto mu ovo treba?
- Da li se sa porodicom vratio u BiH?
- Planira li nastaviti ziviti u BiH u slucaju neuspjeha?
- Zasto mu ovo treba?
-
mrjasmin
#1152 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
drag_gost wrote:Par stvari ne znam, iako cu glasati za njega:
- Zasto mu ovo treba?
1. Covjek hoce da pomogne svojoj zemlji. Naravno da ja lakse nista ne raditi al treba imati na umu da su velike promjene uvijek pocinjale od pojedinaca a ne od siri narodni masa. Imamo puno primjera u historiji naprimjer Mandela.
2. Ne znam
3. Mirsad je vise puta izjavio da je ovo dugorucni projekat. U jednom gostovanju na TV-u je izjavio da je u zivotu gubio bitke ali nikada rat. Lahko je izvuci zakljucak iz ove izjave. Isto tako je spominjao da na dan objave rezultata izbora saziva osnivacku skupstinu nove stranke i da idu na lokalne izbore za 2 godine.
Na nama je ne samo da podrzimo Mirsada nego i da se sami ukljucimo koliko god mozemo.
- Smrcak15
#1153 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
ovdje kaze da je ovo dugorocan procesdrag_gost wrote:Par stvari ne znam, iako cu glasati za njega:
- Zasto mu ovo treba?
preselio je u Sarajevu u Maju, i planira zivjeti ovdje, osnovati i stranku.Planira li nastaviti ziviti u BiH u slucaju neuspjeha
- Smrcak15
- Amer3000
#1155 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Vala @Smrcak15 naucio si sve video klipove napamet... svaka cast, fino si sve poslozio poslozio.
2. Ako se dobro sjecam mislim da je rekao u jednom od intervjua da se vratio u Bosnu definitivno, a supruga ce se naknadno prikljuciti (vodi americku kampanju ili tako nesto - ako se dobro sjecam)mrjasmin wrote:drag_gost wrote:Par stvari ne znam, iako cu glasati za njega:
- Zasto mu ovo treba?
1. Covjek hoce da pomogne svojoj zemlji. Naravno da ja lakse nista ne raditi al treba imati na umu da su velike promjene uvijek pocinjale od pojedinaca a ne od siri narodni masa. Imamo puno primjera u historiji naprimjer Mandela.
2. Ne znam
3. Mirsad je vise puta izjavio da je ovo dugorucni projekat. U jednom gostovanju na TV-u je izjavio da je u zivotu gubio bitke ali nikada rat. Lahko je izvuci zakljucak iz ove izjave. Isto tako je spominjao da na dan objave rezultata izbora saziva osnivacku skupstinu nove stranke i da idu na lokalne izbore za 2 godine.
Na nama je ne samo da podrzimo Mirsada nego i da se sami ukljucimo koliko god mozemo.![]()
![]()
- drag_gost
- Smrcak15
#1157 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Josip Pejaković ga podržao! Mirsad Hadžikadić konačno pravi veliki politički skup u BiH i to u gradu koji nikada nije pao pod uticaj nacionalističke ideologije
Mirsad Hadžikadić, kandidat za člana Predsjedništva BiH na predstojećim izborima u Tuzli organizira politički skup kojim započinje svoju predizbornu kampanju na ovogodišnjim izborima.
Sjkup će se održati 7. septembra u Narodnom pozorištu u Tuzli sa početkom u 19.00 sati. Tema je„Put ka novoj Bosni i Hercegovini“.
Skupu će se obratiti prof. Hadžikadić i predstaviti strategiju Bosna i Hercegovina 2030. Gost skupa je bard bh. pozorišta, glumac Josip Pejaković. Nakon obraćanja Mirsada Hadžikadića, prisutni će mu moći postavljati pitanja. Izjave za medije planirane su za 18.30 sati.
Inače, prof. dr. Mirsad Hadžikadić je prvi predsjednik Savjetodavnog vijeća za Bosnu i Hercegovinu u Vašingtonu i Bosanskohercegovačko-američke akademije nauka i umjetnosti.
Donedavno je bio izvršni direktor analitičkih programa na Univerzitetu Sjeverne Karoline u Šarloti u SAD. Doktorirao je informacione tehnologije, a magistrirao javnu upravu na Harvardu.
Dobitnik je nagrade za životno djelo Udruženja informacionih tehnologija na nivou savezne države Sjeverne Karoline i grada Šarlota. U centar svog društvenog djelovanja uvijek stavlja nauku, razvoj i izvrsnost. Zalaže se za građansku državu, temeljitu reformu obrazovanja i javne uprave te rast i razvoj privrede.
https://www.bhdijaspora.net/josip-pejak ... deologije/
Mirsad Hadžikadić, kandidat za člana Predsjedništva BiH na predstojećim izborima u Tuzli organizira politički skup kojim započinje svoju predizbornu kampanju na ovogodišnjim izborima.
Sjkup će se održati 7. septembra u Narodnom pozorištu u Tuzli sa početkom u 19.00 sati. Tema je„Put ka novoj Bosni i Hercegovini“.
Skupu će se obratiti prof. Hadžikadić i predstaviti strategiju Bosna i Hercegovina 2030. Gost skupa je bard bh. pozorišta, glumac Josip Pejaković. Nakon obraćanja Mirsada Hadžikadića, prisutni će mu moći postavljati pitanja. Izjave za medije planirane su za 18.30 sati.
Inače, prof. dr. Mirsad Hadžikadić je prvi predsjednik Savjetodavnog vijeća za Bosnu i Hercegovinu u Vašingtonu i Bosanskohercegovačko-američke akademije nauka i umjetnosti.
Donedavno je bio izvršni direktor analitičkih programa na Univerzitetu Sjeverne Karoline u Šarloti u SAD. Doktorirao je informacione tehnologije, a magistrirao javnu upravu na Harvardu.
Dobitnik je nagrade za životno djelo Udruženja informacionih tehnologija na nivou savezne države Sjeverne Karoline i grada Šarlota. U centar svog društvenog djelovanja uvijek stavlja nauku, razvoj i izvrsnost. Zalaže se za građansku državu, temeljitu reformu obrazovanja i javne uprave te rast i razvoj privrede.
https://www.bhdijaspora.net/josip-pejak ... deologije/
- Smrcak15
#1158 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Prava raja stvarno covjek
ali ce Bosnjo i dalje glasati za uhljupe iz sadasnje vlasti
eh grdne rane....a covjek intelektualac samo takav a jos pri zemlji

-
SimkeA
#1159 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Djeca mu se ne vracaju u BIH, ali rade za BIH koliko to mogu.
http://www.ladiesin.ba/2018/09/lejla-ha ... je-o-sebi/
http://www.ladiesin.ba/2018/09/lejla-ha ... je-o-sebi/
- sinuhe
#1160 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Zna li se sta je sa Bakirovom i Sebijinom Jasminom. Ko je ta zena 
Sa druge teme vidim da bi Dzaferovic mogao dovesti cijeli svoj dvor u predsjednistvo
Sa druge teme vidim da bi Dzaferovic mogao dovesti cijeli svoj dvor u predsjednistvo
- Smrcak15
#1161 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Hadzikadiceve knjige na Amazonu

- sinuhe
#1162 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Ma dobro mjesec dana pred izbore nije stvoren neki hype, nema podrsku nijedne stranke pa su i Lagumdziju uslikali na standu Konakoviceve stranke
Na proslim izborima 44% ukupne bosnjacke populacije je glasalo za sljedece: Izetbegovica, Radoncica, Emira Suljagica, Bakira Hadziomerovica, Sefera Halilovica i bivseg reisa Cerica.
Na ovim izborima glasaci imaju svoga Medvedeva i dokazanog Komsica. Drzi, ne daj a neko je ukrao i pare.
Na proslim izborima 44% ukupne bosnjacke populacije je glasalo za sljedece: Izetbegovica, Radoncica, Emira Suljagica, Bakira Hadziomerovica, Sefera Halilovica i bivseg reisa Cerica.
Na ovim izborima glasaci imaju svoga Medvedeva i dokazanog Komsica. Drzi, ne daj a neko je ukrao i pare.
- spreca
#1163 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
100% ne...sta bi radio ovdje....ja nebih glasao za nekoga ko nema podrsku neke stranke iza sebe bez obzira sto je Kandidat dobar ,posten,pismen itd....korisniji bi nam bio na nekom nizem nivou vlasti za pocetak a na sledecim izborima bi mogao biti siguran u svoju pobjedu 100%...ovako nema sanse.....davno su rekli da nije vazno kako ko glasa nego ko broji glasove......i meni je interesantno zasto mu ovo treba...mada sam ga slusao na jednom interviju kod Senada ...kaze da su ga najvise na to nagovorili neki senatori i jos neki ljudi iz americke politikedrag_gost wrote:Par stvari ne znam, iako cu glasati za njega:
- Zasto mu ovo treba?
- spreca
#1164 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Ovo je trebao uciniti prije dvije godine...sad bi bio siguran u svoju pobjedu.....ovako daj boze...tesko je biti na takvoj poziciji bez podrske stranke......ovako samo gubi vrijeme i na ovaj nacin moze pomoci nedaj boze Fahri da udje u predsjednistvo i jos veci belaj da se tamo nadje sa Covicem i Dodikom...ja odmah kupujem puskumrjasmin wrote:drag_gost wrote:Par stvari ne znam, iako cu glasati za njega:
- Zasto mu ovo treba?
2. Ne znam
Na nama je ne samo da podrzimo Mirsada nego i da se sami ukljucimo koliko god mozemo.![]()
![]()
- drag_gost
#1165 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Ne znam, ja cu za njega glasati. Ali sto se tice tvoje konstatacije - ne daj Boze Fahri. Bolje i Fahro nego Bakir. Ali, nisam ni za jednog ni za drugog naravno.spreca wrote:Ovo je trebao uciniti prije dvije godine...sad bi bio siguran u svoju pobjedu.....ovako daj boze...tesko je biti na takvoj poziciji bez podrske stranke......ovako samo gubi vrijeme i na ovaj nacin moze pomoci nedaj boze Fahri da udje u predsjednistvo i jos veci belaj da se tamo nadje sa Covicem i Dodikom...ja odmah kupujem puskumrjasmin wrote:drag_gost wrote:Par stvari ne znam, iako cu glasati za njega:
- Zasto mu ovo treba?
2. Ne znam
![]()
...da ima stranku glasao bih za njega
- drag_gost
#1166 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Svaka cast.Smrcak15 wrote:Hadzikadiceve knjige na Amazonu
- spreca
#1167 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Sreca pa i Bakir nije u igridrag_gost wrote: Ne znam, ja cu za njega glasati. Ali sto se tice tvoje konstatacije - ne daj Boze Fahri. Bolje i Fahro nego Bakir. Ali, nisam ni za jednog ni za drugog naravno.
-
emmir1
#1168 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Moj izbor je Mirsad ili Željko
Jasno da je Mirsad bolji kandidat i da mu Željko nije do koljena
No ne gleda mi se Čovic u predsjedništvu
Jasno da je Mirsad bolji kandidat i da mu Željko nije do koljena
No ne gleda mi se Čovic u predsjedništvu
-
SSemir
#1169 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Sta ce tebi puska u rusiji?spreca wrote:Ovo je trebao uciniti prije dvije godine...sad bi bio siguran u svoju pobjedu.....ovako daj boze...tesko je biti na takvoj poziciji bez podrske stranke......ovako samo gubi vrijeme i na ovaj nacin moze pomoci nedaj boze Fahri da udje u predsjednistvo i jos veci belaj da se tamo nadje sa Covicem i Dodikom...ja odmah kupujem puskumrjasmin wrote:drag_gost wrote:Par stvari ne znam, iako cu glasati za njega:
- Zasto mu ovo treba?
2. Ne znam
![]()
...da ima stranku glasao bih za njega
- spreca
#1170 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Zlu ne trebalo...kad dodjem malo na godisnjiSSemir wrote: Sta ce tebi puska u rusiji?
- drag_gost
#1171 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Isti je to kurac, ha Bakir, ha neko treci.spreca wrote:Sreca pa i Bakir nije u igridrag_gost wrote: Ne znam, ja cu za njega glasati. Ali sto se tice tvoje konstatacije - ne daj Boze Fahri. Bolje i Fahro nego Bakir. Ali, nisam ni za jednog ni za drugog naravno.
-
SSemir
#1172 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Dodig i covic su vam u vlasti zadnje 4 godine. I na drzavnoj razini i na entitetskim. Pa ne dodje do rata. Niti ste puno kmecali o tome.
-
neon-x
#1173 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Ta prica o podrsci je suplja prica koju stranke prodaju da bi se glasalo za njihove kandidate. Nijednom kandidatu podrska njegove stranke nije dovoljna niti ijedna stranka sama moze ciniti vlast i uvijek se trazi neka podrska od nekoga. Politika je uvijek stvar nadmetanja ideja, ubjedjivanja, trazenja podrske i postizanja dogovora. Ja bih vise vjerovao Mirsadu i njegovim idejama i sposobnosti da ih progura nego bilo kojem drugom stranackom kandidatu. Uostalom za vecinu stvari iz nadleznosti Predsjednistva svakako nije neophodna podrska stranaka.spreca wrote:100% ne...sta bi radio ovdje....ja nebih glasao za nekoga ko nema podrsku neke stranke iza sebe bez obzira sto je Kandidat dobar ,posten,pismen itd....korisniji bi nam bio na nekom nizem nivou vlasti za pocetak a na sledecim izborima bi mogao biti siguran u svoju pobjedu 100%...ovako nema sanse.....davno su rekli da nije vazno kako ko glasa nego ko broji glasove......i meni je interesantno zasto mu ovo treba...mada sam ga slusao na jednom interviju kod Senada ...kaze da su ga najvise na to nagovorili neki senatori i jos neki ljudi iz americke politikedrag_gost wrote:Par stvari ne znam, iako cu glasati za njega:
- Zasto mu ovo treba?
- Smrcak15
#1174 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
EXTRA EXTRA EXTRA
VECERAS GOSTUJE HADZIKADIC NA FACETV:U KOD HADZIFEJZOVICA

Mirsad Hadžikadić: Želim BiH bez mržnje, podjela i korupcije
https://www.dw.com/bs/mirsad-had%C5%BEi ... er-sharing
A, ekonomija? Kako bosanskohercegovačku ekonomiju postaviti na zdrave noge?
Često putujem i gdje god odem nastojim razgovarati sa privrednicima. Veoma sam se iznenadio. Imamo divnih primjera, pogotovo u proizvodnji, bilo da je riječ o namještaju ili mašinskim dijelovima. Ljudi koji su bili u inostranstvu, upoznali su poslodavce i vidjeli priliku da mogu biti snabdjevači određenih stvari za ljude ili kompanije u Evropi. Takvi ljudi dođu kući, naprave fabriku, zaposle desetine ili stotine ljudi, izvoze u inostranstvo, imaju kupce koji im često finansiraju izgradnju pogona. Ti ljudi mi kažu: "imamo proizvodnju, mašine, hale,sve ide dobro, ali nam smeta politika”. Kada ih pitam šta bi željeli da država uradi za njih, kažu: "prvo bi željeli da nam ne odmaže. Država im odmaže tako što im, ako ne daju mito, šalju inspekciju svakih sedam dana”. Tada nađu neku sitnicu i odrede im novčanu kaznu u iznosu od oko 3.000 maraka. Onda im kažu, bolje da ste nam dali 2.000, bili biste dobri 1.000 maraka. Na sreću, naši privrednici ne daju taj novac. Kažu: "borićemo se, ne damo. Plaćaćemo, ali ne damo”. Privrednici također kažu da su nameti veliki i da na svaku marku isplaćenu radniku moraju dati državi 75. centi. To je mnogo više nego u okruženju. Poduzetnici kažu da bi bili zadovoljni sa prosjekom u regionu koji je oko 40 pfeninga. Kažu da ostalih 35 pfeninga ne bi uzeli sebi, nego bi dali radniku. Radnik tada ima veću platu, ima veću kupovnu moć, trošiće više, PDV će napuniti državne kase, dakle, svima bi bilo bolje. To je konkretna stvar koju ću tražiti. Druga stvar, htio bih smanjiti na nulu porez u prve tri godine za novootvorene firme. Također bi tražio investicione fondove iz dijaspore koji će biti garantovani od strane države ili EU. Također želim veće investicije u strateške oblasti kao što su informacione tehnologije, zdrava privreda, turizam, energija i drvna industrija zato što imaju mnogo toga za ponuditi. Mislim da se konkretnim investicijama u određen broj industrija može doći do odličnog rezultata.
VECERAS GOSTUJE HADZIKADIC NA FACETV:U KOD HADZIFEJZOVICA

Mirsad Hadžikadić: Želim BiH bez mržnje, podjela i korupcije
https://www.dw.com/bs/mirsad-had%C5%BEi ... er-sharing
A, ekonomija? Kako bosanskohercegovačku ekonomiju postaviti na zdrave noge?
Često putujem i gdje god odem nastojim razgovarati sa privrednicima. Veoma sam se iznenadio. Imamo divnih primjera, pogotovo u proizvodnji, bilo da je riječ o namještaju ili mašinskim dijelovima. Ljudi koji su bili u inostranstvu, upoznali su poslodavce i vidjeli priliku da mogu biti snabdjevači određenih stvari za ljude ili kompanije u Evropi. Takvi ljudi dođu kući, naprave fabriku, zaposle desetine ili stotine ljudi, izvoze u inostranstvo, imaju kupce koji im često finansiraju izgradnju pogona. Ti ljudi mi kažu: "imamo proizvodnju, mašine, hale,sve ide dobro, ali nam smeta politika”. Kada ih pitam šta bi željeli da država uradi za njih, kažu: "prvo bi željeli da nam ne odmaže. Država im odmaže tako što im, ako ne daju mito, šalju inspekciju svakih sedam dana”. Tada nađu neku sitnicu i odrede im novčanu kaznu u iznosu od oko 3.000 maraka. Onda im kažu, bolje da ste nam dali 2.000, bili biste dobri 1.000 maraka. Na sreću, naši privrednici ne daju taj novac. Kažu: "borićemo se, ne damo. Plaćaćemo, ali ne damo”. Privrednici također kažu da su nameti veliki i da na svaku marku isplaćenu radniku moraju dati državi 75. centi. To je mnogo više nego u okruženju. Poduzetnici kažu da bi bili zadovoljni sa prosjekom u regionu koji je oko 40 pfeninga. Kažu da ostalih 35 pfeninga ne bi uzeli sebi, nego bi dali radniku. Radnik tada ima veću platu, ima veću kupovnu moć, trošiće više, PDV će napuniti državne kase, dakle, svima bi bilo bolje. To je konkretna stvar koju ću tražiti. Druga stvar, htio bih smanjiti na nulu porez u prve tri godine za novootvorene firme. Također bi tražio investicione fondove iz dijaspore koji će biti garantovani od strane države ili EU. Također želim veće investicije u strateške oblasti kao što su informacione tehnologije, zdrava privreda, turizam, energija i drvna industrija zato što imaju mnogo toga za ponuditi. Mislim da se konkretnim investicijama u određen broj industrija može doći do odličnog rezultata.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1175 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

dobrom je ima nas