Ne idem nigdje iz BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muha_sa

#1151 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:Pocelo sanjepi opet. :-)
ljebo neg njesra
512MB

#1152 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by 512MB »

madner wrote:Kako dodje do 4000 sad sa 3.5 :D

Sa 3.55 dobijes 2.2, znaci 5.0 jeste iznad prosjeka i za puno radno. :D
3.5 bila prije 3 godine. :-)
Seyfo

#1153 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Seyfo »

Joj da se hoce Zviz javiti,da nam pojasni...mnogo informacija,stavova, ...zbunjeni smo.
mirsek

#1154 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mirsek »

Eurostat, neto godisnje plate za 2015. godinu.Ima razradjeno i sa dodatcima za djecu, za parove, za samce. Sve pise u legendi.
Image
Last edited by mirsek on 09/02/2018 23:04, edited 1 time in total.
almir90

#1155 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by almir90 »

Dabogda svi bili sretni, lijepi, bogati, guzili, hodali i tam i 'vam. :D To bi bila najbolja solucija za sve. :D :D :D :D
mousstapha

#1156 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mousstapha »

Nego gdje je meteor, ja se zabrino :|
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1157 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by _BataZiv_0809 »

512MB wrote: Dobro je, ne kupuje se roba na rate barem :lol:
Koji kompleksas :-)
Fudo387

#1158 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Fudo387 »

almir90 wrote:Dabogda svi bili sretni, lijepi, bogati, guzili, hodali i tam i 'vam. :D To bi bila najbolja solucija za sve. :D :D :D :D
:thumbup:
Bezveze se svadjaju.
Bluemore

#1159 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Bluemore »

Radio Sarajevo wrote:
Thorgerson wrote:
DearJohn wrote:Evo raja malo svjezih slikica i cjena, radnja nesto kao (bivsi) Konzum:

Biftek (1kg=oko 110 KM)

Svedska, Stokholm
Ja opet kazem, daj uslikaj platnu listu. ;-)

Jbmu zivot, ovoliko stranica teme i oni i dalje postaju slicice cijena i ostalih gluposti. Pa naravno da ce u Svedskoj biti skuplje meso nego u BiH. Ne kontam uopste sta hoces sa ovim da kazes? Fkt ne kontam. Objasni mi.

Cijene...zapamti...moras uvijek gledati u koorelaciji sa primanjima. To je isto da ja kazem malom iz Čada, ah jebo te boli te qrac vama super, rentanje stana ti kosta 5 dolara. A njemu plata 10 dolara. Bubam sad. Razumijes?

Ja se svaki put moram prepirati sa dijasporom kad dodju i kad se pocnu cudit kako je jeftino. Kod njih skupo, pa gdje god odemo joj da vidis kolko je ovo kod nas. Joj kolko je ovo gore skuplje. Ok reko, skuplje je, kolka ti je plata...lupi cifru koju ja zaradim za 10 mjeseci. Reko..uredu je. :skoljka:
Pa koja je razlika onda u životu gdje imaš platu 1.000 KM i stanarinu od 500, ili platu od 2.000 eura, a stanarinu od hiljadu?
U zdravstvu etc... koje se ne raspada i koje ne kesiras za privatne preglede :?
512MB

#1160 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by 512MB »

Ma nijw Bluemore, da vidis u Holandiji, treba doc hitna kazu nema se goriva, kod doktora u cekaoni sestra prvo pita ko ima ustekano stoju more na red. Operisu ti bruh umres od sepse. Ma katastrofa, priupitaj radio sarajevo aka melbourn on je tamo sve more posvjedocit. Ljudi bjeze iz Holandije glavom bRez obzira...
HAVANA

#1161 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by HAVANA »

almir90 wrote:Dabogda svi bili sretni, lijepi, bogati, guzili, hodali i tam i 'vam. :D To bi bila najbolja solucija za sve. :D :D :D :D
Nek svi oko mene imaju vise od mene.A ja cu onda lako doci do onoga koliko mi treba.
piupiu

#1162 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by piupiu »

Tercius wrote:Bice rata opet.Kome se ostaje neka ostane kome se ne ostaje nek se ispali, stvar licnog izbora ko 92-e.
Jašta će. Od čijih para?
Altair_SA

#1163 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Altair_SA »

mirsek wrote:Eurostat, neto godisnje plate za 2015. godinu.Ima razradjeno i sa dodatcima za djecu, za parove, za samce. Sve pise u legendi.
Image
Sjo Bugarske, Rumunije, Litvanije, Hrvatske... :-?
A tek mi gdje smo... ako smo jos ispod Bugara, morali bi dno liste prosiriti, jer ne bi mogli stati na ovu :lol: tuga :cry:
almir90

#1164 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by almir90 »

HAVANA wrote: Nek svi oko mene imaju vise od mene.A ja cu onda lako doci do onoga koliko mi treba.
Tako to dođe, kad ima para za svakoga, onda se može i zaraditi šta iz tog kruga; ovako kad manjina samo ima, možeš se jebat. Valjda nešto krene na bolje jebemu. :D
almir90

#1165 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by almir90 »

Fudo387 wrote: :thumbup:
Bezveze se svadjaju.
Ništa neobično. :D
Bluemore

#1166 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Bluemore »

512MB wrote:Ma nijw Bluemore, da vidis u Holandiji, treba doc hitna kazu nema se goriva, kod doktora u cekaoni sestra prvo pita ko ima ustekano stoju more na red. Operisu ti bruh umres od sepse. Ma katastrofa, priupitaj radio sarajevo aka melbourn on je tamo sve more posvjedocit. Ljudi bjeze iz Holandije glavom bRez obzira...
Ma u holandiji nema zdravstva
Seyfo

#1167 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Seyfo »

Ako za sve lose u BiH ima isto ili skoro isto i na zapadu, BEAT THIS: a) doktor broj 1 u bolnici broj 1 ima seficu koja ga zlostavlja. Nema se kome obratiti nego hodzi broj 1 (tj.Reisu). Reis ga saslusa i dogovori kaHvu sa Prvim u Bosnjaka,tj.Predsjednikom. Ovaj ga saslusa i obeca da ce zamoliti hanumu da ga popusti. Predsjednik zavrsi sa stocem u glavu i tri samara i jos smatra da je dobro prosao, a doktor broj 1 bude jos vise nagazen,te biva prisiljen napustiti bolnicu broj 1 tj.promijeniti agregatno stanje. Mada putem medija napada seficu, ona se ne sekira jer zna ko dobija izbore. b) Psi mi napali i izgrizli starog,dok sam dosao , u hitnoj mu vec previli ranu i rekli da nema tetanusa i da ga nabavi sam;kazu ako nema u Sarajevu,valjda ima u Zenici. Ja sam krenuo redom po apotekama i nadjoh tetanus na Obali,gdje su mi sugerisali da ih uzmem vise i drzim u frizideru jer ih cesto nema nigdje. U hitnoj mu dadose tetanus i ugodno se iznenadise da smo nasli jer dosta ljudi nakon ujeda ga jednostavno ne primi jer nema. Naoruzan tetanusima u frizideru,spreman cekam da psi ujedu jos nekog.
Bluemore

#1168 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Bluemore »

Bitno je da nisi rob
Niko te ne handri
A mozes prelijepe Fotke da slikas po gradu i jos ljepsoj okolini Sve sa kafama i ruckovima :)
Pa. Na zapadu su slonovi koji gaze, pricao mi jedan sto je gledao
A Kod nas merhametli cuke
512MB

#1169 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by 512MB »

Seyfo wrote:Ako za sve lose u BiH ima isto ili skoro isto i na zapadu, BEAT THIS: a) doktor broj 1 u bolnici broj 1 ima seficu koja ga zlostavlja. Nema se kome obratiti nego hodzi broj 1 (tj.Reisu). Reis ga saslusa i dogovori kaHvu sa Prvim u Bosnjaka,tj.Predsjednikom. Ovaj ga saslusa i obeca da ce zamoliti hanumu da ga popusti. Predsjednik zavrsi sa stocem u glavu i tri samara i jos smatra da je dobro prosao, a doktor broj 1 bude jos vise nagazen,te biva prisiljen napustiti bolnicu broj 1 tj.promijeniti agregatno stanje. Mada putem medija napada seficu, ona se ne sekira jer zna ko dobija izbore. b) Psi mi napali i izgrizli starog,dok sam dosao , u hitnoj mu vec previli ranu i rekli da nema tetanusa i da ga nabavi sam;kazu ako nema u Sarajevu,valjda ima u Zenici. Ja sam krenuo redom po apotekama i nadjoh tetanus na Obali,gdje su mi sugerisali da ih uzmem vise i drzim u frizideru jer ih cesto nema nigdje. U hitnoj mu dadose tetanus i ugodno se iznenadise da smo nasli jer dosta ljudi nakon ujeda ga jednostavno ne primi jer nema. Naoruzan tetanusima u frizideru,spreman cekam da psi ujedu jos nekog.
Bog te ko da gledam the walking dead seriju kad idu u nabavke :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1170 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Altair_SA wrote:
mirsek wrote:Eurostat, neto godisnje plate za 2015. godinu.Ima razradjeno i sa dodatcima za djecu, za parove, za samce. Sve pise u legendi.
Image
Sjo Bugarske, Rumunije, Litvanije, Hrvatske... :-?
A tek mi gdje smo... ako smo jos ispod Bugara, morali bi dno liste prosiriti, jer ne bi mogli stati na ovu :lol: tuga :cry:
Sakrij erekciju.
Seyfo

#1171 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Seyfo »

Bluemore wrote:Bitno je da nisi rob
Niko te ne handri
A mozes prelijepe Fotke da slikas po gradu i jos ljepsoj okolini Sve sa kafama i ruckovima :)
Pa. Na zapadu su slonovi koji gaze, pricao mi jedan sto je gledao
A Kod nas merhametli cuke
Haha "niko me ne handri". Bas sam zakljucio da je jedna od razlika zivota ovdje i vani sto ovdje moras da trpis mnoge manjkavosti sistema,kojih naravno ima i vani ali nase manjkavosti su specificne; a spominjuci pse,negdje procitah da su 2009.g za neku sicu od mita nasi politicari digli ruke i izglasali situaciju sa psima,koja je dosla na naplatu par godina kasnije.
Thorgerson

#1172 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Thorgerson »

Radio Sarajevo wrote: Pa koja je razlika onda u životu gdje imaš platu 1.000 KM i stanarinu od 500, ili platu od 2.000 eura, a stanarinu od hiljadu?
Zasto si ti otisao kad je isto?

Ne kontam druze ili se pravis lud ili si duze vani pa si zaboravio neke stvari.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1173 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Thorgerson wrote:
Radio Sarajevo wrote: Pa koja je razlika onda u životu gdje imaš platu 1.000 KM i stanarinu od 500, ili platu od 2.000 eura, a stanarinu od hiljadu?

Jesi li ti otiso?
Thorgerson

#1174 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Thorgerson »

Seyfo wrote:Ako za sve lose u BiH ima isto ili skoro isto i na zapadu, BEAT THIS: a) doktor broj 1 u bolnici broj 1 ima seficu koja ga zlostavlja. Nema se kome obratiti nego hodzi broj 1 (tj.Reisu). Reis ga saslusa i dogovori kaHvu sa Prvim u Bosnjaka,tj.Predsjednikom. Ovaj ga saslusa i obeca da ce zamoliti hanumu da ga popusti. Predsjednik zavrsi sa stocem u glavu i tri samara i jos smatra da je dobro prosao, a doktor broj 1 bude jos vise nagazen,te biva prisiljen napustiti bolnicu broj 1 tj.promijeniti agregatno stanje. Mada putem medija napada seficu, ona se ne sekira jer zna ko dobija izbore. b) Psi mi napali i izgrizli starog,dok sam dosao , u hitnoj mu vec previli ranu i rekli da nema tetanusa i da ga nabavi sam;kazu ako nema u Sarajevu,valjda ima u Zenici. Ja sam krenuo redom po apotekama i nadjoh tetanus na Obali,gdje su mi sugerisali da ih uzmem vise i drzim u frizideru jer ih cesto nema nigdje. U hitnoj mu dadose tetanus i ugodno se iznenadise da smo nasli jer dosta ljudi nakon ujeda ga jednostavno ne primi jer nema. Naoruzan tetanusima u frizideru,spreman cekam da psi ujedu jos nekog.
Al zato sad s mirom mozes sa starim na carsiju na kafu od 2 KM.
Thorgerson

#1175 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Thorgerson »

_BataZiv_0809 wrote:
Thorgerson wrote:

Jesi li ti otiso?
Nisam jos. Ali idem u tom pravcu. Jer ovdje ne vidim buducnost. A imamo ok poslove, ali ne mogu vise ovo da gledam, ni slusam...jebaji ga istrpit cu nekako da ne jedem biftek i ne pijem kafu.
Post Reply