Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Tromblon

#1151 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tromblon »

Tomahawk11 wrote:Mogli bi se i dogovoriti koje je, Thompsonov fan ili Zvezdin četnik?
Ako ne možete, onda bi mi ostali o fudbalu, o tome možete i na politici.
Oboje. Objasnio insomnia 78.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1152 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

Super. Sve objašnjeno, sve jasno.
Sad bih vas zamolio da ne idete dalje s tom retorikom, ovdje samo o sportskim aspektima.
Logovan

#1153 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Logovan »

solo2 wrote:Meni Šehić bolji i sigurniji tamam da brani u Vrbanjusi a Begovic u Baceloni - ne sjecam se da je Šehić branio utakmicu a da smo izgubili - a Begovic se naprimao pacerskih golova u reprezentaciji hejbet, u toliko utakmica koliko je branio ne sjecam se da nas je ikad izvadio svojim odbranama ko Hasagic nekad’ - helem Šehić bolji a zajebi pricu gdje ko brani, pogledati utakmicu iz prosle sezone kada je imao 22 odbrane protic Atl Madrida - tu bi Begovic primio petaka ko nista.

BTW - pitar sam
Jao :facepalm: Pogledaj koliko je utakmica Šehić branio, a koliko Begović. Pogledaj u kakvim je utakmicama branio Šehić, a u kakvim Begović.

Znači pogledajmo utakmicu kada je branio protiv Atletika i odmah je bolji. Smiješno. Koliko bi se Šehić naprimao golova da brani u Premiershipu? Šta misliš? Pošto vidim znaš da bi Begović primio petaka protiv Španaca, onda bi mogao znati i za Šehića. :oops: Samo realno, redovno po 4-5 golova, je l' tako? :oops:
jazzer

#1154 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by jazzer »

Odlucio Prosinecki da kazni Begovica ne pozivanjem u reprezentaciju za naredne dvije utakmice.

Ok, postujem.

Ali prestanite palamuditi tako sto poredite Sehica i Begovica. Poredite neuporedivo. Svi treneri, menadzeri
klubova u Evropi su budale pa nisu u Sehicu prepoznali kvalitet i doveli ga u svoje redove nego su jedino
pametni oni iz Kurcebiligija koji su ga doveli tamo da im grije klupu?

Budimo malo realni. I ne pada mi na pamet nabrajati razloge zasto je Begovic bolji golman od Sehica.
Ako to neko ne vidi onda ga je dzaba uvjeravati.
solo2

#1155 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by solo2 »

Gledao sam sigurno 95% utakmica u reprezntaciji u kojima je branio i nikad me nije kupio ni jednom jedinom odbranom - nesiguran u igri nogom, nesposoban u postavljanju odbrane prilikom prekida - nije ni Šehić Buffon ali ima bolji refleks, i zna iznenaditi odbranama dok ovaj drugi hladno primi svaku koja ide prema golu od jebenog Kipra :run:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1156 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

Koliko se sjećam, Šehić je imao problema sa izlaskom na lopte, nijednu nije hvatao, nego boksovanje. Prilično je nesigurno sve to izgledalo.
Logovan

#1157 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Logovan »

solo2 wrote:Gledao sam sigurno 95% utakmica u reprezntaciji u kojima je branio i nikad me nije kupio ni jednom jedinom odbranom - nesiguran u igri nogom, nesposoban u postavljanju odbrane prilikom prekida - nije ni Šehić Buffon ali ima bolji refleks, i zna iznenaditi odbranama dok ovaj drugi hladno primi svaku koja ide prema golu od jebenog Kipra :run:

Asmir bolji od njega kako god okreneš.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1158 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote:Koliko se sjećam, Šehić je imao problema sa izlaskom na lopte, nijednu nije hvatao, nego boksovanje. Prilično je nesigurno sve to izgledalo.
ali ga makar nikad nije nadskocio napadac kao sto je napadac Kipra Begovica!
Tomahawk11
Globalni moderator

#1159 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

hrasno38 wrote:
Tomahawk11 wrote:Koliko se sjećam, Šehić je imao problema sa izlaskom na lopte, nijednu nije hvatao, nego boksovanje. Prilično je nesigurno sve to izgledalo.
Hrasno, koliko se ja sjećam, tebi je nekad jedna od glavnih odrednica bila koliko koji igrač vrijedi :)

Vidi, Bega ima svoje kvalitete i svoje mane, Šeha isto tako.
Jasno mi je da ti tjeraš kontru i inat s ovim, ali Šehi fali da se potvrdi u nekoj jačoj ligi.
Da je otišao u Parmu i tu bio, recimo, prvi golman, to bi bilo idealno.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1160 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote:
hrasno38 wrote:
Hrasno, koliko se ja sjećam, tebi je nekad jedna od glavnih odrednica bila koliko koji igrač vrijedi :)

Vidi, Bega ima svoje kvalitete i svoje mane, Šeha isto tako.
Jasno mi je da ti tjeraš kontru i inat s ovim, ali Šehi fali da se potvrdi u nekoj jačoj ligi.
Da je otišao u Parmu i tu bio, recimo, prvi golman, to bi bilo idealno.
Ma jasno je meni @tomo sve 100% i ako si pratio ja nisam nigdje napisao da je Seha bolji os Asmira ali moje licno misljenje je ni da Asmir nije bolji od Sehe. I jedan i drugi imaju i mana i vrlina. Medjutim iritira konstantno dizanje u nebesa igraca koji nas bas i nisu zaduzili nekim igrama u reprezentaciji na ustrb onih koji jesu a da pri tome ne mislim na Edina jer on je i sto se tice reprezentacije jedna druga dimenzija ako se slazes. Eto sad svi galame sto je pozvan Saric a decko izginuo na proslim utakmicama da se dokaze selektoru dok je Begovic sjedio kuci i gladio jajca. Ali je veliki problem sto nije pozvao Hajrovica koji je odigrao dvije utakmice malo bolje i odmah je extra klasa. I to ovu drugu je odigrao nakon objavljenog spiska. Ono sto sam ja vidio do sada je da Robi racuna na sve ali isto tako da ce on odlucivati ko ce igrati a ne mahala sto podrzavam 100%.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1161 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

hrasno38 wrote:
Ma jasno je meni @tomo sve 100% i ako si pratio ja nisam nigdje napisao da je Seha bolji os Asmira ali moje licno misljenje je ni da Asmir nije bolji od Sehe. I jedan i drugi imaju i mana i vrlina. Medjutim iritira konstantno dizanje u nebesa igraca koji nas bas i nisu zaduzili nekim igrama u reprezentaciji na ustrb onih koji jesu a da pri tome ne mislim na Edina jer on je i sto se tice reprezentacije jedna druga dimenzija ako se slazes. Eto sad svi galame sto je pozvan Saric a decko izginuo na proslim utakmicama da se dokaze selektoru dok je Begovic sjedio kuci i gladio jajca. Ali je veliki problem sto nije pozvao Hajrovica koji je odigrao dvije utakmice malo bolje i odmah je extra klasa. I to ovu drugu je odigrao nakon objavljenog spiska. Ono sto sam ja vidio do sada je da Robi racuna na sve ali isto tako da ce on odlucivati ko ce igrati a ne mahala sto podrzavam 100%.
Ja ne galamim što je pozvan Šehić. To je realna opcija u ovom momentu. Poslije Begovića, on i Pirić. Problem je što su rezerve.
Pa, biće uvijek neko ko će se buniti ili neki igrač za kojeg će biti postavljanja pitanja što nije pozvan, što je ovaj.
Evo, meni pada na pamet Memišević, opet nije pozvan, a eto izgleda se završava transfer u Celtic, standardan u Holandiji...?
luckylaka

#1162 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Al kakve gluposti mozes procitati da ti se pamet okrene.Ne valja Sehic jer je zavrsio u tamo nekom turskom sporu.Tom logikom Miske je karina jer je zavrsio u Kini,Ibra je isto karina jer je zavrsio u Americi milion jos primjeraRobi ce odluciti da li je rezerva u sporu broj 1 ili engleski standarni br.1.Za sada se zna.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1163 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

luckylaka wrote:Al kakve gluposti mozes procitati da ti se pamet okrene.Ne valja Sehic jer je zavrsio u tamo nekom turskom sporu.Tom logikom Miske je karina jer je zavrsio u Kini,Ibra je isto karina jer je zavrsio u Americi milion jos primjeraRobi ce odluciti da li je rezerva u sporu broj 1 ili engleski standarni br.1.Za sada se zna.
Čitaj, lucky, ne valja što je završio u sporu i to još na klupi. Po nekoj logici stvari, to je nazadak.
Nije ti ni poređenje na mjestu, ti igrači su već bili u poznim godinama kad su otišli u pomenute lige, Šehić je u najboljim godinama.
jazzer

#1164 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by jazzer »

luckylaka wrote:Al kakve gluposti mozes procitati da ti se pamet okrene.Ne valja Sehic jer je zavrsio u tamo nekom turskom sporu.Tom logikom Miske je karina jer je zavrsio u Kini,Ibra je isto karina jer je zavrsio u Americi milion jos primjeraRobi ce odluciti da li je rezerva u sporu broj 1 ili engleski standarni br.1.Za sada se zna.
Prije nego je Miske (zbog love naravno) zavrsio u Kini, bio je prvak Njemacke. Ibra je bi kralj, sah i prije nego je otisao
(takodje zbog love) u Ameriku.

Sehic je i prije i poslije odlasaka u Kurcenbirligi bio goli...prosjek.

Tako da ti je poredjenje nidje veze.
luckylaka

#1165 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Tomahawk11 wrote:
Čitaj, lucky, ne valja što je završio u sporu i to još na klupi. Po nekoj logici stvari, to je nazadak.
Nije ti ni poređenje na mjestu, ti igrači su već bili u poznim godinama kad su otišli u pomenute lige, Šehić je u najboljim godinama.
Shvatam ja to ali to je njegov izbor,ko ima pravo od obicnog forumasa da njemu govori gdje ce,sta ce i kako ce.
luckylaka

#1166 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

jazzer wrote:
Prije nego je Miske (zbog love naravno) zavrsio u Kini, bio je prvak Njemacke. Ibra je bi kralj, sah i prije nego je otisao
(takodje zbog love) u Ameriku.

Sehic je i prije i poslije odlasaka u Kurcenbirligi bio goli...prosjek.

Tako da ti je poredjenje nidje veze.
Pa jeste goli prosjek golman koji je proglasen za najboljeg u L.S.Mozda je i Seha zbog love otisao u spor il mislis da je dzaba
jazzer

#1167 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by jazzer »

luckylaka wrote:Pa jeste goli prosjek golman koji je proglasen za najboljeg u L.S.Mozda je i Seha zbog love otisao u spor il mislis da je dzaba
Naravno da nije otisao dzaba ali svejedno ne mislim da ti je poredjenje na mjestu.

Prosinecki je izostavio Begovica, po meni opravdano. Sehic je prvi golman u naredne dvije utakmice,
opravdano.

Ali uporedjivati njih dvojicu je besmisleno.
van Basten

#1168 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by van Basten »

ode diskusija predaleko al kad se vec raspricasmo o tome da priupitam - ko je prvi golman Erzumspora (ili kako god da se zove Sehicev klub). Ko je lik koji je bolji od najboljeg golmana grupne faze LP? Mislim da je to vrlo bitno znati jer nije isto biti rezerva jednom kurtonu npr ili nekakvom Yilmazu ili sl
insomnia78

#1169 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by insomnia78 »

luckylaka wrote:
Tomahawk11 wrote:
Shvatam ja to ali to je njegov izbor,ko ima pravo od obicnog forumasa da njemu govori gdje ce,sta ce i kako ce.
Pa jes. Sigurno je ko mali sanjao kako ce grijati klupu u nekom turskom Rudaru
cyprus

#1170 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by cyprus »

van Basten wrote:ode diskusija predaleko al kad se vec raspricasmo o tome da priupitam - ko je prvi golman Erzumspora (ili kako god da se zove Sehicev klub). Ko je lik koji je bolji od najboljeg golmana grupne faze LP? Mislim da je to vrlo bitno znati jer nije isto biti rezerva jednom kurtonu npr ili nekakvom Yilmazu ili sl
E, google kaže ovako :D :

Prvi golman Erzuruma je 30-godišnji gospodin Hakan Džanbazolu... Većinu svoje dosadašnje karijere je proveo u trećoj ligi... Ipak, nije bez prvoligaškog iskustva... Prije tri godine je bio rezerva Osmanlispora, za koji je upisao dva nastupa... Ukratko, u ova dva kola je skupio više prvoligaških minuta, nego u cijeloj dosadašnjoj karijeri :) Pritom je primio šest golova, što je najviše u dosadašnjem toku prvenstva...

Dakle, njemu je Šeha zamjena... WTF??? :shock: :shock: :oops:
Point.

#1171 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

cyprus wrote:
van Basten wrote:ode diskusija predaleko al kad se vec raspricasmo o tome da priupitam - ko je prvi golman Erzumspora (ili kako god da se zove Sehicev klub). Ko je lik koji je bolji od najboljeg golmana grupne faze LP? Mislim da je to vrlo bitno znati jer nije isto biti rezerva jednom kurtonu npr ili nekakvom Yilmazu ili sl

Prvi golman Erzuruma je 30-godišnji gospodin Hakan Džanbazolu... Većinu svoje dosadašnje karijere je proveo u trećoj ligi... Ipak, nije bez prvoligaškog iskustva... Prije tri godine je bio rezerva Osmanlispora, za koji je upisao dva nastupa... Ukratko, u ova dva kola je skupio više prvoligaških minuta, nego u cijeloj dosadašnjoj karijeri :) Pritom je primio šest golova, što je najviše u dosadašnjem toku prvenstva...

WTF indeed :shock:
van Basten

#1172 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by van Basten »

cyprus wrote:

I bojao sam se tako nekog odgovora :(
Bazinga1234

#1173 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Bazinga1234 »

Sehic u prvih 11 večeras! :D
Mali_Vuk

#1174 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Mali_Vuk »

Bazinga1234 wrote:Sehic u prvih 11 večeras! :D
http://512.azulyblanco.co/2018/07/uka3.html :D
Laertes