LGBT parada

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
triconja

#1151 Re: LGBT parada

Post by triconja »

sekerbay wrote:onda to pokušaš nametnuti ko normalno i to onima koji iz generacije u generaciju već nekih 1500 godina uče kur'an u kojem stoji da je Stvoritelj uništio te koji su organizovali i učestvovali u sličnim paradama :mrgreen:
IL da citiram vjerodostojnu predaju u kojoj se kaže da su muslimani uhvatili grupu ljudi koja se bavila tim "poslom" i čuvenu alijinu "mi znamo šta treba uraditi sa tim ljudima, samo ne znamo kako"
Onda su ih bacali sa litice, samo bez hepi enda, jer u podnožju iste nije bilo vode.
Suma sumarum, ako žele da većinsko stanovništvo prihvati taj pokret kao neš normalno, moraju sakupiti kur'ane i izbrisati djelove koji govore o lutovom narodu.
Ovako, mrka kapa.
Prije će bošnjo glasat za šešelja nego za stranku koja podrži to o čemu se govori.
Da bog zagleda i pazi na kolicinu gluposti i pederluka na planeti bosnji nikad ne bi ni bilo :D
sekerbay

#1152 Re: LGBT parada

Post by sekerbay »

To me ne zanima. Ono što sam uradio nije niš do pokušaj da vam približim način razmišljanja onih kojima tu gej populaciju i te parade pokušavate da prodate ko neš normalno i u skladu sa naprednim tekovinama demokratskog društava.
oaza85

#1153 Re: LGBT parada

Post by oaza85 »

sekerbay wrote:To me ne zanima. Ono što sam uradio nije niš do pokušaj da vam približim način razmišljanja onih kojima tu gej populaciju i te parade pokušavate da prodate ko neš normalno i u skladu sa naprednim tekovinama demokratskog društava.
Tesko ces to shvatiti kada si ogranicenog razmisljanja
sekerbay

#1154 Re: LGBT parada

Post by sekerbay »

Nazovi kako god hoćeš.
Rizvan

#1155 Re: LGBT parada

Post by Rizvan »

Hajvan wrote:
BHCluster wrote:
Znci imaju muda, znanja i sredstava za organizirat to, samo sta je na kraju problem?

vjerovanto ih nema dovoljno spremnih da javno agituju, sta ja znam…
nije me ni briga u sustini..
samo ne volim laznih optuzbi…
drustvo i lokalne zajednice upravljanja ne zabranjuju ovakve manifestacije

ili, ako da- volio bih vidjeti te dopise u kojima je LP zabranjen..
Maloprije odgledah jedan video i kaže djevojka, kad priznaš sebi i prihvatiš sebe, prihvatit će te i drugi, mislim da kod nas većina gay populacije ima problem sa prihvatanjem sebe, a naročito kao i ostatak populacije, imaju problem sa prihvatanjem drugačijih, na kraju krajeva homoseksualci su iznikli iz ovog društva, imaju isti mentalni sklop.

Druga stvar što su mnogi istraumirani događajima na početnim prajdovima u Zagrebu i Beogradu i onim festivalom kod nas, i nemaju povjerenja u lokalnu vlast da će ih zaštiti. Što nas dovodi do treće stvari, a to je politička volja. Ipak, prvi pride u Zagrebu je održan za vrijeme Račanove vlade, sa pomjenom političke klime, a u Beogradu je isto vlast godinama sprječavala održavanje prajda, da bi tek zadnjih nekoliko godina s ovom zadnjom vladom se počeo održavati. S druge strane kod nas vlast ni na kakav način nije pokazala interes za odbranom slobode izražavanja ovog dijela populacije.

Naravno ove koji su osviješteni o svom identitetu ništa ne sprječava da izađu na ulicu, i bore se za svoja prva, ali jbg mala smo mi sredina, gdje svak' svakog zna, nije lahko se eksponirati ako se ne osjećaš sigurno ili ti je ugrožena egzistencija...ali u konačnici gay populacija je najodgovornija za stanje u kojem se nalazi, ne mogu očekivati od ostatka populacije da ih prihvati ako 90% ljudi kod nas nikada nije uživo upoznalo out gay osobu.

Kad bi barem trećina gay populacije imala petlju kao ovi ljudi u Sarajevu, da prizna to što su, situacija za njih bi bila puno drugačija, a i za nas kao društvo, jer ugodnije je živjeti u državi kada znaš da ljudi koji ne prizivaju nikome nikakvo zlo, bez problema ostvaruju svoje pravo na slobodu izražavanja.
Sara03

#1156 Re: LGBT parada

Post by Sara03 »

Ramzess Veliki wrote:Upravo suprotno, ljudska prava i seksualne slobode su vise garantovane na Istoku.
Ma nemoj. :lol:
sheilak

#1157 Re: LGBT parada

Post by sheilak »

Nije mi jasno zasto se neko protivi paradi
Pa po gradu paradiraju mazoretkinje giro te trkaci ovi oni kud ovaj onaj pa onda paradiraju oni za podrsku siriji navijaci paradiraju ovi rip trkac paradiraju za podrsku ovome onome paradira ssf paradira beer festival na neki nacin paradiraju za bajram prvi safovi i sl paradiraju stranke
Nekome se ni to ne svidja pa opet niko ne dovodi u pitanje promociju istih
Jednostavno zaobidjes tu paradu i miran si (r)
Sara03

#1158 Re: LGBT parada

Post by Sara03 »

Bodkin wrote:Kazu ljudi da ce djeca pedera postati pederi ako ih ovi odgajaju. Naravno da je to retardirano i to nije razlog zasto sam ja protiv.
Pederi kojima bi se ozakonilo usvajanje, su onda trebali biti heteroseksualci, jer oni su ih odgajali.

Kako volim ovakve teme, uvijek pune bisera i kratke pameti. :-D
It_is_a_Leclerc

#1159 Re: LGBT parada

Post by It_is_a_Leclerc »

sekerbay wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Samo je pitanje - želite li na strani historije biti tamo gdje stoje retrogradni, neprijateljski elementi koji su se protivili svakom napretku
Napredak, veliš :lol:
Šta je sljedeće? Ček, pusti me da pogađam na osnovu tvojih dubokoumnih postova kojima kitiš ovu prijeko potrebnu temu.
Helem, tvoj sljedeći zahtjev bi bio otvaranje javara u kojima bi barem na jednom spratu bilo tih koje hvališ i predstavljaš ko progresivne.
Ono, kad poželiš, ne moraš plaćat skupe karte do holandije il dalekog tajlanda.
Puštam te da pogađaš, naravno, jer takav kakav si nizašto drugo i nisi sposoban ;)

Edit: Evo vidjeh sad i ostatak mentalne dijareje koji se iz vaše glave, ničim izazvan, izručio na ovu temu u kojoj nam kur'anske priče prodajete za recentni meritum ljudskih prava, pa ono... Sve je jasno.
moonca

#1160 Re: LGBT parada

Post by moonca »

harač wrote:
vecinski narod zvani malo-dzuma-malo-viski-coca-cola inace drzi do kur-anske egzegeze :lol:

kad njemacka jednom naredi bosnjo nece samo priznat, vec ce se i naguzit :D da ne govorim ako se MMF ukljuci :lol:
:lol: :thumbup:

bujrum, bujrum :wink:
It_is_a_Leclerc

#1161 Re: LGBT parada

Post by It_is_a_Leclerc »

Connaisseur Karlin wrote:
Krokodajl wrote:Meni je smiješno ovo, jel to ko tuče LGBT osobe kod nas ?

Nemaju prava ? Pa ko u ovoj državi ima prava, nek sude EU sudu ko Sejdić Finci pa nek čekaju presudu, gledaj u Hrvatskoj što se hampa digla oko Istanbulske, kod nas usvojili prije pet godina narod ne zna ni da su usvojili.

Naš narod zaboli ona stvar za LGBT osobama kao i za bilo kojim drugim grupama, oni vau-vau, mjau-mjau, eko-zeleni, jehovini, hare krišne, LGBT, crnci, cigani...

Gej prajd koliko znam nije zakonom ili ustavom zabranjen u ovoj državi, eno Božo Vrećo em gej em žensko haman, pa nema nikakvih problema, da ne nabrajam.

To što gej prajda nema, pa eto nek ga organizuju, šta treba neko da im Gej prajd organizuje, ne kontam ?

U svakoj zemlji LGBT grupe organizuju Gej prajd, samo kod nas LGBT grupe kukaju i drugi im krivi za nešto, kao i sve ostale NVO i grupe, samo nek je svalit na drugog.

----

I eki, eto Srbija imala Gej prajd, u milionskom Beogradu došlo pedeset ljudi, i sad kao eto Beograd imo a Sarajevo nije, i sad kao Sarajevo treba da bude nešto gore u tom smislu ?
cirkus od parade :-) :lol:
Jedini cirkus ovdje je šačica homofobnih forumaša koji sve svode na proste brojeve jer jedino tako išta i mogu skopčati o temi.

Gotovo je smiješno, da ne kažem bezobrazno postaviti pitanje - koja to pravo LGBTQI osobe nemaju u našem društvu, kad dobro znamo da nemaju nijedno i nikakvo. Nemaju pravo na slobodno okupljanje (MUP KS je već dvaput izdavao zabrane za Queer festival zbog - ugrožene sigurnosti učesnika) za početak, diskriminisani su svugdje - od javnog prostora do radnih mjesta i škola, suočeni s govorom mržnje, s nasiljem u porodicama, na fakultetima, u školama, na ulicama... U najkraćem, osobe LGBTQI orjentacije u BiH imaju pravo da o sebi i svojoj partnerici-partneru misle i govore samo u svojim sobama, jer ih svugdje drugo čeka nasilje i govor mržnje. To nisu ljudska prava i to nije jednakost i ravnopravnost. To su činjenice. Osnov od kojeg će ti ljudi morati početi da se bore za svoja prava, ako žele uskoro ostvariti i pravo na životno partnerstvo i ostalo.

Svi su po pitanju ljudskih i manjinskih prava bolji od BiH. Mi smo slijepo crijevo Evrope gdje vozač kaže Romkinji da ne može u autobus, iako ima kaartu, a na njeno - "Pa gdje za mene ima mjesta?", kaže -- "U Aushwitzu" i pola autobusa se odvali smijati. O čemu mi više pričamo.
JThomas

#1162 Re: LGBT parada

Post by JThomas »

teško je gejautovati u sredini gdje većina nije sigurna u egzistenciju ni bez toga, a to će sigurno biti dodatni i veliki otežavajući faktor. odakle se ljudi svakako masovno iseljavaju pretežno iz ekonomskih razloga. djeluje nevezano, ali nije, ekonomska nezavisnost je preduslov svake druge vrste nezavisnosti. toga neće biti masovno dok nezaposlenost ne padne na jednocifreni postotak, kao prvi potreban ali ne i dovoljan uslov. malo ko ko i ovako strepi za egzistenciju hoće da "talasa" i da sebi dodatno otežava, na bilo koji način. to se vidi i na bitnijim stvarima i pravima od prava seksualnih manjina. u društvu izgrađenom na strepnji svih vrsta nema svjedoka ubistva u punoj štrosmajerovoj usred dana...
sekerbay

#1163 Re: LGBT parada

Post by sekerbay »

It_is_a_Leclerc wrote:Puštam te
Ne, ne puštaš. Čitajući tvoje postove, nemoguće je oteti se misli da polupismena osoba ima problema sa viškom estrogena zbog čega se sagovornici, ako si upratio, odlučuju za laskanje.
Neki kako bi ismijali, drugi kako bi iskoristili.
Ako si uopšte imao vjere, ubijeđen sam da je opadala proporcionalno rastu kukova, s toga i ne čudi "izvrtanje ćurka" i bezrezervna podrška travestijama koje dolaze sa zapada i dio su velikog paketa zvani zapadne vrijednosti.
Uživaj u svom "progresivnom" razmišljanju, uživaoče u obilascima tajlandskih crvenih gradskih četvrti.

S poštovanjem,

Sekerbay
Hajvan

#1164 Re: LGBT parada

Post by Hajvan »

sekerbay wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Puštam te
Ne, ne puštaš. Čitajući tvoje postove, nemoguće je oteti se misli da polupismena osoba ima problema sa viškom estrogena zbog čega se sagovornici, ako si upratio, odlučuju za laskanje.
Neki kako bi ismijali, drugi kako bi iskoristili.
Ako si uopšte imao vjere, ubijeđen sam da je opadala proporcionalno rastu kukova, s toga i ne čudi "izvrtanje ćurka" i bezrezervna podrška travestijama koje dolaze sa zapada i dio su velikog paketa zvani zapadne vrijednosti.
Uživaj u svom "progresivnom" razmišljanju, uživaoče u obilascima tajlandskih crvenih gradskih četvrti.

S poštovanjem,

Sekerbay
Problem sa osobama naucenih identiteta (religija je jedan od njih), je sto taj prihvaceni (a ne vlastiti) identitet zele nametnuti i drugima…

to sto vi mislite da je ispravno, ne mora uopce i biti…

sta mislis da pocnemo preispitivati i religijske skupine i njihova prava i slobode koja trenutno uzivaju??
ako tvoj pravo i sloboda dokidaju moje, to je brtko moj tebi HAK…
pa ti vidi.
JThomas

#1165 Re: LGBT parada

Post by JThomas »

svega toga je bilo uvijek i svugdje. variraju samo pogledi. ali nisu ni oni ni na istoku bili uvijek isti. zapadnih turista ima svugdje, a tajland je samo na tajlandu...
Hajvan

#1166 Re: LGBT parada

Post by Hajvan »

It_is_a_Leclerc wrote:
Svi su po pitanju ljudskih i manjinskih prava bolji od BiH. Mi smo slijepo crijevo Evrope gdje vozač kaže Romkinji da ne može u autobus, iako ima kaartu, a na njeno - "Pa gdje za mene ima mjesta?", kaže -- "U Aushwitzu" i pola autobusa se odvali smijati. O čemu mi više pričamo.

-------
To sto ste vi pisete da ste culi i nama sad prenosite je izolirani incident. Sistemski, Romi nisu ugrozeni. Zapravo, da se ispravim: ugrozeni su onoliko koliko i svaki drugi gradjanin ove drzave nakaradnim ustavom i konstitutivcima…

Osim toga, zasto niste digli glas i ustali u odbranu slabijeg, te u tom navedenom slucaju diskriminiranog??

da se ne ponavljam:

Hajvan wrote: Romi ovdje nisu ugrozeni..
Rade tacno ono sto zele, bez ikakovih konsekvenci.
Dakle, uzivaju potupnu slobodu.
Vrstu slobode koja cak drugima dokida njihove slobode i/ili prava.
Naime, pokusajte se vi ponasati poput te skupine, snage reda i zakona ce da reaguju.

I dje su ti romi u naprednim drustvima zapada (?!)- ja ih ne vidjeh kako upraznjavaju svoj nacin zivota u tim sredinama.
Dakle- ili ih nema tamo, ili su dotjerani u suru i ponasaju se u skladu sa zakonima tih drustava (sto opet znaci da su njihova prava i slobode u tim sredinama ugrozeni).
vjesticanametli

#1167 Re: LGBT parada

Post by vjesticanametli »

Hajvan wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

-------
To sto ste vi pisete da ste culi i nama sad prenosite je izolirani incident. Sistemski, Romi nisu ugrozeni. Zapravo, da se ispravim: ugrozeni su onoliko koliko i svaki drugi gradjanin ove drzave nakaradnim ustavom i konstitutivcima…

Osim toga, zasto niste digli glas i ustali u odbranu slabijeg, te u tom navedenom slucaju diskriminiranog??

da se ne ponavljam:

Hajvan wrote: Romi ovdje nisu ugrozeni..
Rade tacno ono sto zele, bez ikakovih konsekvenci.
Dakle, uzivaju potupnu slobodu.
Vrstu slobode koja cak drugima dokida njihove slobode i/ili prava.
Naime, pokusajte se vi ponasati poput te skupine, snage reda i zakona ce da reaguju.

I dje su ti romi u naprednim drustvima zapada (?!)- ja ih ne vidjeh kako upraznjavaju svoj nacin zivota u tim sredinama.
Dakle- ili ih nema tamo, ili su dotjerani u suru i ponasaju se u skladu sa zakonima tih drustava (sto opet znaci da su njihova prava i slobode u tim sredinama ugrozeni).
:thumbup:
JThomas

#1168 Re: LGBT parada

Post by JThomas »

ali bolje im je tako :mrgreen:
sekerbay

#1169 Re: LGBT parada

Post by sekerbay »

Hajvan wrote:Problem sa osobama naucenih identiteta (religija je jedan od njih), je sto taj prihvaceni (a ne vlastiti) identitet zele nametnuti i drugima…
Ako govoriš o ovima što zagovaraju održavanje parada, onda se slažem.
Ali, ako govoriš o nama muslimanima, znaj da griješiš.
U toliko dugoj vladavini turskog carstva nije zabilježeno niti jedno jedino nasilno prevođenje u vjeru ili kršenje nekih prava.
Ovaj vam spominje njakog šoferčinu koji će nakon odrađene smjene zasjes na neku gajbu ispred granapa i oborit pivu. I on mi je pokazatelj stanja u društvu :-)

Ovdje govorimo o pokušajima zanemarljive manjine da svoje u našim očima izopacene sisteme i koncepte nametne ko neš sasvim normalno.
Hej, apsolutna većina je protiv!
Ma dajte molim vas :mrgreen:
Hajvan wrote:sta mislis da pocnemo preispitivati i religijske skupine i njihova prava i slobode koja trenutno uzivaju??
Podržavam.
Uglavnom, kad većina ne bude protiv toga, slobodno mogu šetat. Što se mene tiče, mogu i gologuzi :mrgreen:
Svakako ne vjerujem u pravdu na ovom svijetu, nego na apsolutnu pravdu koja će se dijelit na sudnjem danu.
Ako postoji to tam, ima da gori :mrgreen: i to u svakom smislu te riječi :oops:
broj dva

#1170 Re: LGBT parada

Post by broj dva »

Velkoski wrote:Prirodno jeste, vještačko nije, ali niko ne može poreći da nije devijacija. I dalje ne znam kakve ja to imam prednosti u bilo čemu kao muškarčina i u čemu su to zakinuti homoseksualci pa je potrebno da paradiraju i peru na ruke dugama :mrgreen:

Inače, pride je od vitalnog značaja za ovaj grad, to kada se desi imat ćemo prosperitet i blagostanje :mrgreen: Mislim da bi nam to trebalo biti prioritetno pitanje.
---
Devijacija u kojem pogledu, statistički gledano ili šta ?
U tom slučaju su ljevoruki devijanti, oni preko 190 cm visine takođe ili oni sa brojem cipela 45+ ili sa iqnprekom110 a mensčini da niko njih ne zove opisuje kao devijante. Sama pojam (makar u mojim ušima) povlači i neke negativne moralne konotacije a to nam ne treba u ovoj priči. Gey is ok.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1171 Re: LGBT parada

Post by Velkoski »

Reprodukcija nije moguća = devijacija, vrlo jednostavno, ili nađi drugi termin koji ti odgovara nebitno. Dakle, ne kažem da je bolest ili da gay nije ok ili da ih treba kamenovati nego da to nije "standard" ponašanja ili čega već kod homo sapiensa :mrgreen:
Connaisseur Karlin

#1172 Re: LGBT parada

Post by Connaisseur Karlin »

It_is_a_Leclerc wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
cirkus od parade :-) :lol:
Jedini cirkus ovdje je šačica homofobnih forumaša koji sve svode na proste brojeve jer jedino tako išta i mogu skopčati o temi.

Gotovo je smiješno, da ne kažem bezobrazno postaviti pitanje - koja to pravo LGBTQI osobe nemaju u našem društvu, kad dobro znamo da nemaju nijedno i nikakvo. Nemaju pravo na slobodno okupljanje (MUP KS je već dvaput izdavao zabrane za Queer festival zbog - ugrožene sigurnosti učesnika) za početak, diskriminisani su svugdje - od javnog prostora do radnih mjesta i škola, suočeni s govorom mržnje, s nasiljem u porodicama, na fakultetima, u školama, na ulicama... U najkraćem, osobe LGBTQI orjentacije u BiH imaju pravo da o sebi i svojoj partnerici-partneru misle i govore samo u svojim sobama, jer ih svugdje drugo čeka nasilje i govor mržnje. To nisu ljudska prava i to nije jednakost i ravnopravnost. To su činjenice. Osnov od kojeg će ti ljudi morati početi da se bore za svoja prava, ako žele uskoro ostvariti i pravo na životno partnerstvo i ostalo.

cirkkus od gej paradi nikad u vlastitoj povijesti nije pomogao pravima gejs , ovo cirkziranje se pocelo prakticirati nakon dobijenih prava
broj dva

#1173 Re: LGBT parada

Post by broj dva »

Bodkin wrote:
sekerbay wrote:
Bodkin wrote:Kazu ljudi da ce djeca pedera postati pederi ako ih ovi odgajaju. Naravno da je to retardirano
Neće automatski postat pederi, al itekako ima istraživanja koja kažu da pogoduje.
Daj nam par da procitamo
--
Neka, prvi sam ga pitao koji su 'progresivni naučnici' kako šećerbeg to reče vjerovali da je zemlja ravna pa kada meni odgovori tek onda da rovi po arhivima Family Foundation ili gdje već da ta istraživanja traži..
broj dva

#1174 Re: LGBT parada

Post by broj dva »

Velkoski wrote:Reprodukcija nije moguća = devijacija, vrlo jednostavno, ili nađi drugi termin koji ti odgovara nebitno. Dakle, ne kažem da je bolest ili da gay nije ok ili da ih treba kamenovati nego da to nije "standard" ponašanja ili čega već kod homo sapiensa :mrgreen:
--
Puno toga nije standard. Je li oralni seks devijacija ? Analni ? Seks sa kondomom/spiralom/p-pilulom ? Razni fetiši ? Seks sa nepolodnim osobama ?
Kao jedna inteligentna samosvjesna vrsta valjda nam nije reprodukcija ozmačnica devijantnosti ? Recimo meni su pohlepa, opakost, šovinizam i sebičnost više devijantni nego homoseksualizam.
P.s. napiši "devijacija" 10 puta rječ gubi smisao :-D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1175 Re: LGBT parada

Post by Velkoski »

Oralni seks ti je prilog, nešto kao kečap s jajima :mrgreen:
Post Reply