A šta je sa Zarom?Diana Zelenika: Akcize donose mnogo benefita, možda nam dođe i IKEA
Noorod hoće dobar standard a to nemere đe je kafa i gorivo 1KM. Sve šta valja i košta. Kako u Danskoj ...
A šta je sa Zarom?Diana Zelenika: Akcize donose mnogo benefita, možda nam dođe i IKEA
je l ti babuka kupio passat B8 jal BeMVeja F10? nemoj sine da štediš samo oštro iznad 180 i full gas....handžar88 wrote:Drago mi je da je usvojeno ovo, prije svega zbog gradnje autoputa.. a i zbog toga sto uzivam gledajuci ovaj narod sto se nervira i pametuje narocito ovdje na forumu, svako bi nesto da kaze pametno a sve budala do budale.. kao zabrinuli se zbog povecanja cijena, a vise bi ustedili para da samo jednu sedmicu ne puse cigare i ne odigraju kladionicu nego sto bi za godinu dana da nije usvojen ovaj zakon.
dobro ti handzar kaze.commendatore wrote:je l ti babuka kupio passat B8 jal BeMVeja F10? nemoj sine da štediš samo oštro iznad 180 i full gas....handžar88 wrote:Drago mi je da je usvojeno ovo, prije svega zbog gradnje autoputa.. a i zbog toga sto uzivam gledajuci ovaj narod sto se nervira i pametuje narocito ovdje na forumu, svako bi nesto da kaze pametno a sve budala do budale.. kao zabrinuli se zbog povecanja cijena, a vise bi ustedili para da samo jednu sedmicu ne puse cigare i ne odigraju kladionicu nego sto bi za godinu dana da nije usvojen ovaj zakon.
Pazi da ne upadnes sa skele od pretjerane uzivancijehandžar88 wrote:Drago mi je da je usvojeno ovo, prije svega zbog gradnje autoputa.. a i zbog toga sto uzivam gledajuci ovaj narod sto se nervira i pametuje narocito ovdje na forumu, svako bi nesto da kaze pametno a sve budala do budale.. kao zabrinuli se zbog povecanja cijena, a vise bi ustedili para da samo jednu sedmicu ne puse cigare i ne odigraju kladionicu nego sto bi za godinu dana da nije usvojen ovaj zakon.
tip vec na bausteli ba, pa kad renta auto da ga nemora prat kad jednom godisnje navrati do bosne.commendatore wrote:je l ti babuka kupio passat B8 jal BeMVeja F10? nemoj sine da štediš samo oštro iznad 180 i full gas....handžar88 wrote:Drago mi je da je usvojeno ovo, prije svega zbog gradnje autoputa.. a i zbog toga sto uzivam gledajuci ovaj narod sto se nervira i pametuje narocito ovdje na forumu, svako bi nesto da kaze pametno a sve budala do budale.. kao zabrinuli se zbog povecanja cijena, a vise bi ustedili para da samo jednu sedmicu ne puse cigare i ne odigraju kladionicu nego sto bi za godinu dana da nije usvojen ovaj zakon.
krele bojim se da te nije niko ništa pitodulekrele wrote: dobro ti handzar kaze.
cujes sta nam kaze ova da ne kazem sta - da smo budale ha jabingov buraz wrote:Al nit pusim nit kladionicu igram,gdje cu ja
opravdanje fudara, moze dobra infrastrukture i bez dobrog ugradjivanja i kredita, sam konstrukt troska ovih akciza je los, ne same akzice.Fudo387 wrote:Bez ikee neces, bez dobre infrastrukture tesko da ces uhvatiti prikljucak za ostatkom Evrope.The 51st State wrote:propascemo bez ikee.
...ako je do onoga vica sa akvarijumom...onda si pederbingov buraz wrote:Al nit pusim nit kladionicu igram,gdje cu ja
najniži GDP u europi, samo albanija i ukrajina gora od naszippoo87 wrote:prva stvar,ja ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji ovo opravdavaju...ponavljajuci uglas da nam treba infrastruktura
treba...ali je li sada trebam pola plate koju zaradim (i nemam je ) dati za puteve i politicare sponzorirati
ovo je cisti kriminal...u nacionalistickim centralama se ovaj danasnji potez slavi kao i pobjeda na izborima,jer je ovo jednim dijelom i pobjeda na izborima,dosle svjeze pare za kampanju i podmicivanje i kupovanje "papaka"
druga stvar,i ovo malo autoputa sto imamo je preskupo za obicnog covjeka...pa ja kada idem u Sarajevo,mene to kosta 12 KM,sto je 50% cijene goriva (plin) koji platim...kada nije lose vrijeme,snijeg i tako,idem preko Karaule
autoput kada god sam isao po njemu je prazan,po koje auto prodje...znaci zarada od autoputa je minimalna i nebitna
ovi autopotevi se prave a niko nema pojma sto se prave...izgleda imaju samo kreditori,plasiraju nam sredstva koja njima ne trebaju a nama zivot poskupljuju ali to njih ne treba da brine...oni to gledaju sa druge strane a ovi nasi mesetari su gamad nevidjena
trece...treba li svima ponaosob ponavljati koliko su para ukrali od dosadasnjih akciza i nameta a gdje su putevi i autoputevi ?
vidi li ih io svojim ocima,ili vise vjerujete Fadilu,koji kaze putevi su tu,ali se ne vide
a evo,nisam ni znao da su na plin digli putarinu na 25 kf...znaci jedina zemlja na svijetu koja oporezuje na ovoliki nacin cista goriva...njima je bitnosamo da naplate sebi u budzet a trovanje i njih samih je nebitno
debili
I to častanGeneral War wrote:...ako je do onoga vica sa akvarijumom...onda si pederbingov buraz wrote:Al nit pusim nit kladionicu igram,gdje cu ja
Nemoj jest jedan dan, preposti i vec si ustedio ko za godinu bez akcizabingov buraz wrote:Al nit pusim nit kladionicu igram,gdje cu ja
Hahhaha hihihiSeyfo wrote:Listajući klix na mobitelu, na pauzi na skeli, konta "e neka im, stoka pogana, kad ne izlaze iz kladionica i piju kafe, a i nek sam i ja došo ovamo na zapad, pa me ne kači"
ti to ko zajebancommendatore wrote:krele bojim se da te nije niko ništa pitodulekrele wrote: dobro ti handzar kaze.
postavljas glupa pitanja burazdulekrele wrote:ti to ko zajebancommendatore wrote:krele bojim se da te nije niko ništa pitodulekrele wrote: dobro ti handzar kaze.![]()
SzP i dio opozicije podnose apelaciju Ustavnom sudu BiH zbog akciza
Oni su se odlučili na ovaj korak zbog toga što je, kako ističu, Poslovnik prekršen više puta.
Poslanici navedenih poslaničkih klubova su se tokom glasanja u Predstavničkom domu izjasnili protiv usvajanja seta zakona o akcizama.
Prema riječima predsjedavajuće Kluba poslanika SDS-a Aleksandre Pandurević, poslanici treba da štite ekonomske interese BiH, a ne međunarodne zajednice i međunarodnih finansijskih institucija.
Poslanik A-SDA Jasmin Emrić je ranije jutros izrazio sumnju u obrazloženja da će usvajanjem seta zakona o akcizama u BiH uslijediti privredno i ekonomsko blagostanje navodeći da nema konkretnih projekcija efekata usvajanja ovih zakona.
Salko Sokolović iz Nezavisnog bloka ocijenio je da su "akcize potrebne da pojedine stranke obezbijede provođenje izborne kampanje iduće godine te siguran plasman kreditnih sredstava evropskih finansijskih institucija".