AKCIZE: Ko izda - pizda

Post Reply
tandmand

#1151 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by tandmand »

Diana Zelenika: Akcize donose mnogo benefita, možda nam dođe i IKEA
A šta je sa Zarom? :mrgreen:

Noorod hoće dobar standard a to nemere đe je kafa i gorivo 1KM. Sve šta valja i košta. Kako u Danskoj ... :mrgreen:
commendatore

#1152 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by commendatore »

handžar88 wrote:Drago mi je da je usvojeno ovo, prije svega zbog gradnje autoputa.. a i zbog toga sto uzivam gledajuci ovaj narod sto se nervira i pametuje narocito ovdje na forumu, svako bi nesto da kaze pametno a sve budala do budale :lol: .. kao zabrinuli se zbog povecanja cijena, a vise bi ustedili para da samo jednu sedmicu ne puse cigare i ne odigraju kladionicu nego sto bi za godinu dana da nije usvojen ovaj zakon.
je l ti babuka kupio passat B8 jal BeMVeja F10? nemoj sine da štediš samo oštro iznad 180 i full gas....
dulekrele

#1153 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by dulekrele »

commendatore wrote:
handžar88 wrote:Drago mi je da je usvojeno ovo, prije svega zbog gradnje autoputa.. a i zbog toga sto uzivam gledajuci ovaj narod sto se nervira i pametuje narocito ovdje na forumu, svako bi nesto da kaze pametno a sve budala do budale :lol: .. kao zabrinuli se zbog povecanja cijena, a vise bi ustedili para da samo jednu sedmicu ne puse cigare i ne odigraju kladionicu nego sto bi za godinu dana da nije usvojen ovaj zakon.
je l ti babuka kupio passat B8 jal BeMVeja F10? nemoj sine da štediš samo oštro iznad 180 i full gas....
dobro ti handzar kaze.
General War

#1154 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by General War »

Pazi da ne upadnes sa skele od pretjerane uzivancije :mastakazes:
bingov buraz

#1155 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by bingov buraz »

Al nit pusim nit kladionicu igram,gdje cu ja :|
General War

#1156 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by General War »

commendatore wrote:
tip vec na bausteli ba, pa kad renta auto da ga nemora prat kad jednom godisnje navrati do bosne.
Last edited by General War on 15/12/2017 14:23, edited 1 time in total.
commendatore

#1157 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by commendatore »

dulekrele wrote: dobro ti handzar kaze.
krele bojim se da te nije niko ništa pito
commendatore

#1158 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by commendatore »

bingov buraz wrote:Al nit pusim nit kladionicu igram,gdje cu ja :|
cujes sta nam kaze ova da ne kazem sta - da smo budale ha ja
The 51st State

#1159 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by The 51st State »

Fudo387 wrote:
The 51st State wrote:propascemo bez ikee.
Bez ikee neces, bez dobre infrastrukture tesko da ces uhvatiti prikljucak za ostatkom Evrope.
opravdanje fudara, moze dobra infrastrukture i bez dobrog ugradjivanja i kredita, sam konstrukt troska ovih akciza je los, ne same akzice.
General War

#1160 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by General War »

...ako je do onoga vica sa akvarijumom...onda si peder :D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1161 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by mk ultra »

zippoo87 wrote:prva stvar,ja ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji ovo opravdavaju...ponavljajuci uglas da nam treba infrastruktura
treba...ali je li sada trebam pola plate koju zaradim (i nemam je ) dati za puteve i politicare sponzorirati
ovo je cisti kriminal...u nacionalistickim centralama se ovaj danasnji potez slavi kao i pobjeda na izborima,jer je ovo jednim dijelom i pobjeda na izborima,dosle svjeze pare za kampanju i podmicivanje i kupovanje "papaka"

druga stvar,i ovo malo autoputa sto imamo je preskupo za obicnog covjeka...pa ja kada idem u Sarajevo,mene to kosta 12 KM,sto je 50% cijene goriva (plin) koji platim...kada nije lose vrijeme,snijeg i tako,idem preko Karaule
autoput kada god sam isao po njemu je prazan,po koje auto prodje...znaci zarada od autoputa je minimalna i nebitna
ovi autopotevi se prave a niko nema pojma sto se prave...izgleda imaju samo kreditori,plasiraju nam sredstva koja njima ne trebaju a nama zivot poskupljuju ali to njih ne treba da brine...oni to gledaju sa druge strane a ovi nasi mesetari su gamad nevidjena

trece...treba li svima ponaosob ponavljati koliko su para ukrali od dosadasnjih akciza i nameta a gdje su putevi i autoputevi ?
vidi li ih io svojim ocima,ili vise vjerujete Fadilu,koji kaze putevi su tu,ali se ne vide

a evo,nisam ni znao da su na plin digli putarinu na 25 kf...znaci jedina zemlja na svijetu koja oporezuje na ovoliki nacin cista goriva...njima je bitnosamo da naplate sebi u budzet a trovanje i njih samih je nebitno
debili
najniži GDP u europi, samo albanija i ukrajina gora od nas
sjeverna afrika nas pretekla

nije tačno za autoput... ne bih starom cestom do Zenice nikad
ovako 35minuta...
i prilično je popunjeno, kamioni najviše

ceste su jako bitne, ali ako je EU i DE ovako nasilno krenula da se ovo usvoji, mislim da ima neki plan ovdje... šta će biti, vidjet ćemo...
bingov buraz

#1162 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by bingov buraz »

General War wrote:
...ako je do onoga vica sa akvarijumom...onda si peder :D
I to častan :mrgreen:
handžar88

#1163 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by handžar88 »

Nemoj jest jedan dan, preposti i vec si ustedio ko za godinu bez akciza :lol: .. pola vas nema ni auto ko ni ja al opet da je pametovat nesto :-)
Seyfo

#1164 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Seyfo »

Listajući klix na mobitelu, na pauzi na skeli, konta "e neka im, stoka pogana, kad ne izlaze iz kladionica i piju kafe, a i nek sam i ja došo ovamo na zapad, pa me ne kači"
handžar88

#1165 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by handžar88 »

Seyfo wrote:Listajući klix na mobitelu, na pauzi na skeli, konta "e neka im, stoka pogana, kad ne izlaze iz kladionica i piju kafe, a i nek sam i ja došo ovamo na zapad, pa me ne kači"
Hahhaha hihihi :kiss:
General War

#1166 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by General War »

Predrag Kojović: Novac za ceste trebalo osigurati uštedama, a ne dodatnim nametima

Nakon što su zastupnici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH jutros usvojili izmjene i dopune Prijedloga Zakona o akcizama BiH, što predstavlja uvođenje dodatnih nameta na budžet stanovnika Bosne i Hercegovine, predsjednik Naše stranke Predrag Kojović upozorio je da aktuelna vladajuća većina nema moralni kredibilitet za to jer građani nemaju povjerenja da će vlast utrošiti taj novac za ono za što je i namijenjen.
Ističe da je interesantno vidjeti da se nacionalisti ne mogu složiti oko očigledno dobrih i važnih odluka za BiH, kao što je NATO ili EU ili Energetska zajednica, ali kada je u pitanju prebacivanje tereta kredita na građane onda su složni.

Samo pitanje da li nam je ili ne povećanje akciza neophodno je de facto ireleventno, jer se za ljude koji taj novac trebaju trošiti u javnom interesu već decenijama vežu afere političkog kriminala i djelovanje u korist ličnog, partijskog, a ne u korist opšteg i dugoročnog interesa BiH. Novac za investicije u ceste i infrastrukturu treba tražiti u smanjenju javne, neproduktivne potrošnje, dakle u troškovima državne administracije, smanjenjem poreskih i parafiskalnih opterećenja privredi i pravednijem oporezivanju kapitala i imovine. Mjere, poput ovog povećanja akciznih nameta građanima i daljnje opterećivanje realnog sektora su i proizvele pad rasta BDP-a i to je zapravo jedini vidljivi rezultat pokušaja ove vlasti da zemlju povede putem ekonomskog oporavka”, zaključio je Kojović.
dulekrele

#1167 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by dulekrele »

commendatore wrote:
ti to ko zajeban :lol: :lol:
commendatore

#1168 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by commendatore »

dulekrele wrote:
commendatore wrote:
ti to ko zajeban :lol: :lol:
postavljas glupa pitanja buraz
Naslovnica

#1169 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Naslovnica »

Image
radostan dan

#1170 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by radostan dan »

to nije radioaktivno, to je malo radioaktivno...
General War

#1171 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by General War »

SzP i dio opozicije podnose apelaciju Ustavnom sudu BiH zbog akciza

Oni su se odlučili na ovaj korak zbog toga što je, kako ističu, Poslovnik prekršen više puta.

Poslanici navedenih poslaničkih klubova su se tokom glasanja u Predstavničkom domu izjasnili protiv usvajanja seta zakona o akcizama.

Prema riječima predsjedavajuće Kluba poslanika SDS-a Aleksandre Pandurević, poslanici treba da štite ekonomske interese BiH, a ne međunarodne zajednice i međunarodnih finansijskih institucija.

Poslanik A-SDA Jasmin Emrić je ranije jutros izrazio sumnju u obrazloženja da će usvajanjem seta zakona o akcizama u BiH uslijediti privredno i ekonomsko blagostanje navodeći da nema konkretnih projekcija efekata usvajanja ovih zakona.

Salko Sokolović iz Nezavisnog bloka ocijenio je da su "akcize potrebne da pojedine stranke obezbijede provođenje izborne kampanje iduće godine te siguran plasman kreditnih sredstava evropskih finansijskih institucija".
Acid25

#1172 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Acid25 »

Image
dale cooper

#1173 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by dale cooper »

Ovo je samo pokazalo ko u stvari vlada BiH i kako su naši političari obične jebene marionete pod kontrolom
međunarodne zajednice. A lideri vodećih političkih stranaka u BiH papirni tigrovi bez stvarne snage i samostalne
mogućnosti odlučivanja u svim relevantnim i bitnim stvarima za zemlju. Nadam se da će to jednom shvatiti
i glasačko tijelo.
tandmand

#1174 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by tandmand »

Image
Post Reply