BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
- Karabaja
#1151 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
Njemački discounter lanac
- jeza u ledja
#1152 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
jel valja cemu?
-
detroit-mercy
#1153 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
Sta ce namKarabaja wrote:Važna informacija za amerikance:
Na ljeto se otvara Lidl u USA. Do kraja godine bit će oko 100 prodavnica, za početak u Virginiji, North Carolina i South Carolina.
-
Niemand
#1154 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
Steta sto niko iz australije ne napise koju.
-
detroit-mercy
#1155 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
Ma ko Aldi, nemoze proci pored Costca da jebes rakajeza u ledja wrote:jel valja cemu?
-
Fudo387
#1156 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
E ako bude k'o onaj Aldi, dobar je.Karabaja wrote:Njemački discounter lanac
Zivo njesra.
- animals
#1157 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
Jeftini..jeza u ledja wrote:jel valja cemu?
Svak ima svoju publiku..
- Jack Be Nimble
#1158 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
Ma znam, kao sto ne mozes popiti "domacu" kafu. Barem mozes otici u domaci lokal gdje ti iskreno kazu odakle im nabavke dolaze, koliko placaju druge itd.jeza u ledja wrote:
Bravo.![]()
Najgori su mi oni, kao zdrava hrana, zdrav zivot, onda odu u jebeni Whole Foods nakupuju se pticjeg mlijeka koje je neko dijete na kapaljku nakapalo u Mauritaniji i kazu ovo ti je zdravo.
Samo, khm, prijatelju, cokolada se mozda napravila negdje u komsiluku no kakaovo zrno sigurno nije. A proizvodnja kakaa je ono sto je problematicno, mislim uzgoj. Gana, Obala Slonovace, to su ti najveci proizvodjaci, a tamo krijumcarenje, izrabljivanje uzgajivaca i sta sve ne je standard.
-
Niemand
#1159 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
Bgm vama nije lako s tom hranom.
- Karabaja
#1160 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
Meni je dobar 
-
detroit-mercy
#1161 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
Nisu toliko a ima jeftinijih a boljihanimals wrote:Jeftini..jeza u ledja wrote:jel valja cemu?
Svak ima svoju publiku..
Ja odem, pozelim ona Dopelt keks
- jeza u ledja
#1162 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
Gledao sam jednom dokemntarac. Otisli u Ganu ili tako negdje i tamo u sumi ovi sto uzgajaju kakaovac. I sad malo pricaju kako se uzgaja i to i helem ljudi ne znaju ni cemu sluzi. Donio im cokoladu da probaju, oni ne znaju sta je to uopste. Jedan rekao nesto tipa "ovo je zasto su bijeli ljudi zdravi"Jack Be Nimble wrote:Ma znam, kao sto ne mozes popiti "domacu" kafu. Barem mozes otici u domaci lokal gdje ti iskreno kazu odakle im nabavke dolaze, koliko placaju druge itd.jeza u ledja wrote:
Bravo.![]()
Najgori su mi oni, kao zdrava hrana, zdrav zivot, onda odu u jebeni Whole Foods nakupuju se pticjeg mlijeka koje je neko dijete na kapaljku nakapalo u Mauritaniji i kazu ovo ti je zdravo.
Samo, khm, prijatelju, cokolada se mozda napravila negdje u komsiluku no kakaovo zrno sigurno nije. A proizvodnja kakaa je ono sto je problematicno, mislim uzgoj. Gana, Obala Slonovace, to su ti najveci proizvodjaci, a tamo krijumcarenje, izrabljivanje uzgajivaca i sta sve ne je standard.
U toj zemlji cokolada duplo skuplja nego u radnji na Zapadu.
-
Fudo387
#1163 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
Imamo tablete za taj problem, kad se dobro napucas marnes dvije i stomak to prevari za sekundu.Niemand wrote:Bgm vama nije lako s tom hranom.
-
detroit-mercy
#1164 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
Gdje ce biti lako, valja to sve izmocNiemand wrote:Bgm vama nije lako s tom hranom.
Dobra strana ovdje je sto mozes probati hranu iz svih dijelova svijeta. Imas toliko ovih malih, etno prodavnica koje prodaju proizvode iz zemlje porijekla a posto imas mali million etnija ovdje onda mozes zamisliti
- animals
#1165 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
Najeftiniji u Austriji..detroit-mercy wrote:Nisu toliko a ima jeftinijih a boljihanimals wrote:Jeftini..jeza u ledja wrote:jel valja cemu?
Svak ima svoju publiku..![]()
Ja odem, pozelim ona Dopelt kekspovedem djecu reko hajmo malo ko pravi auslander-i
.
-
Niemand
#1166 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
A ako im istekne rok slucajno, mislim tabletama, onda to lijepo u wc solju saspete da se i ribice malo nadrogiraju, a zatim te ribice pojedete.Fudo387 wrote:Imamo tablete za taj problem, kad se dobro napucas marnes dvije i stomak to prevari za sekundu.Niemand wrote:Bgm vama nije lako s tom hranom.
Sjecate se kad je obama zabranio onu plastiku u piling gelovima? Tito dragi dokle je svijet doso. Sve se cini sitnica, a ne razmislja se o posljedicima.
- jeza u ledja
#1167 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
Ne moras ni baciti, mozes samo pojesti. Ono sto ne provaris - to ode u vode, i ponovo u hranidbeni lanac.Niemand wrote: A ako im istekne rok slucajno, mislim tabletama, onda to lijepo u wc solju saspete da se i ribice malo nadrogiraju, a zatim te ribice pojedete.![]()
Sjecate se kad je obama zabranio onu plastiku u piling gelovima? Tito dragi dokle je svijet doso. Sve se cini sitnica, a ne razmislja se o posljedicima.
-
Niemand
#1168 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
To je vec kul.detroit-mercy wrote:Gdje ce biti lako, valja to sve izmocNiemand wrote:Bgm vama nije lako s tom hranom..
Dobra strana ovdje je sto mozes probati hranu iz svih dijelova svijeta. Imas toliko ovih malih, etno prodavnica koje prodaju proizvode iz zemlje porijekla a posto imas mali million etnija ovdje onda mozes zamisliti.
Ma dobri, vi forumasi ste ipak s evropskog tla, niste vala tolko zastranili da se prezderavate ko stoka, mislim, nadam se da niste jel.
- Jack Be Nimble
#1169 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
Meni super sa hranom. Na jednoj ulici mozes probati pet svjetski kuhinja. Ponedeljak aregentinski rostilj, utorak vijetnamska supa itd.
Sad vidim da je detroit napisao istu stvar.
Sad vidim da je detroit napisao istu stvar.
-
Fudo387
#1170 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
Ma nisi ti dobar...Jack Be Nimble wrote:Ponedeljak aregentinski rostilj, utorak vijetnamska supa itd.
- Jack Be Nimble
#1171 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
Daj nemoj zajebavati, pho najbolja stvarFudo387 wrote:Ma nisi ti dobar...Jack Be Nimble wrote:Ponedeljak aregentinski rostilj, utorak vijetnamska supa itd.
-
Niemand
#1172 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
Mi smo fakat planetu naglavacke okrenuli izgleda. Eno dolje u gani, ma sva skoro afrika pliva u smecu, sto tehnologije, sto odjece, svega. A mi i dalje moramo proizvoditi, kupovati i bacati jer nam citavo drustvo i ekonomski sistem tako funkcionise.jeza u ledja wrote:Ne moras ni baciti, mozes samo pojesti. Ono sto ne provaris - to ode u vode, i ponovo u hranidbeni lanac.Niemand wrote: A ako im istekne rok slucajno, mislim tabletama, onda to lijepo u wc solju saspete da se i ribice malo nadrogiraju, a zatim te ribice pojedete.![]()
Znate ono pricu o sijalicama i duzini trajanja? Sve receno.
- jeza u ledja
#1173 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
Haj probaj rec "F" al ko da imas kasiku u ustima.Fudo387 wrote:Ma nisi ti dobar...Jack Be Nimble wrote:Ponedeljak aregentinski rostilj, utorak vijetnamska supa itd.
- MyTao
#1174 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
Takve kao ti Whole Foods i cekaNiemand wrote:To je vec kul.detroit-mercy wrote:Gdje ce biti lako, valja to sve izmocNiemand wrote:Bgm vama nije lako s tom hranom..
Dobra strana ovdje je sto mozes probati hranu iz svih dijelova svijeta. Imas toliko ovih malih, etno prodavnica koje prodaju proizvode iz zemlje porijekla a posto imas mali million etnija ovdje onda mozes zamisliti.
![]()
Ma dobri, vi forumasi ste ipak s evropskog tla, niste vala tolko zastranili da se prezderavate ko stoka, mislim, nadam se da niste jel.Al jeste fakat problem izgleda normalnoj osobi oko hrane ko kad je sve umjetno.
Koliko sve inspekcija za hranu ima govori cinjenica da se Argeta ne moze uvoziti u SAD
-
Niemand
#1175 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA
Rekla bih da si malo prepotentan s pricom, al haj.MyTao wrote:
Takve kao ti Whole Foods i ceka
Koliko sve inspekcija za hranu ima govori cinjenica da se Argeta ne moze uvoziti u SADTako ako si neko ko vjeruje u GMO teoriju zavjere i ostala sranja onda idi u Whole Foods gdje ce ti prodati truhlu jabuku za puno vecu cijenu jer je to organic