BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Karabaja

#1151 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by Karabaja »

Njemački discounter lanac
jeza u ledja

#1152 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by jeza u ledja »

jel valja cemu?
detroit-mercy

#1153 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by detroit-mercy »

Karabaja wrote:Važna informacija za amerikance:

Na ljeto se otvara Lidl u USA. Do kraja godine bit će oko 100 prodavnica, za početak u Virginiji, North Carolina i South Carolina.
Sta ce nam :mrgreen: ima Aldi vec :skoljka: .
Niemand

#1154 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by Niemand »

Steta sto niko iz australije ne napise koju.
detroit-mercy

#1155 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by detroit-mercy »

jeza u ledja wrote:jel valja cemu?
Ma ko Aldi, nemoze proci pored Costca da jebes raka :mrgreen: .
Fudo387

#1156 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by Fudo387 »

Karabaja wrote:Njemački discounter lanac
E ako bude k'o onaj Aldi, dobar je.
Zivo njesra.
animals

#1157 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by animals »

Jeftini..
Svak ima svoju publiku..
Jack Be Nimble

#1158 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by Jack Be Nimble »

jeza u ledja wrote:
Bravo. :thumbup:

Najgori su mi oni, kao zdrava hrana, zdrav zivot, onda odu u jebeni Whole Foods nakupuju se pticjeg mlijeka koje je neko dijete na kapaljku nakapalo u Mauritaniji i kazu ovo ti je zdravo.

Samo, khm, prijatelju, cokolada se mozda napravila negdje u komsiluku no kakaovo zrno sigurno nije. A proizvodnja kakaa je ono sto je problematicno, mislim uzgoj. Gana, Obala Slonovace, to su ti najveci proizvodjaci, a tamo krijumcarenje, izrabljivanje uzgajivaca i sta sve ne je standard.
Ma znam, kao sto ne mozes popiti "domacu" kafu. Barem mozes otici u domaci lokal gdje ti iskreno kazu odakle im nabavke dolaze, koliko placaju druge itd.
Niemand

#1159 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by Niemand »

Bgm vama nije lako s tom hranom.
Karabaja

#1160 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by Karabaja »

Meni je dobar :D
detroit-mercy

#1161 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by detroit-mercy »

animals wrote:
Jeftini..
Svak ima svoju publiku..
Nisu toliko a ima jeftinijih a boljih :mrgreen:
Ja odem, pozelim ona Dopelt keks :skoljka: povedem djecu reko hajmo malo ko pravi auslander-i :mrgreen: .
jeza u ledja

#1162 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by jeza u ledja »

Jack Be Nimble wrote:
jeza u ledja wrote:
Bravo. :thumbup:

Najgori su mi oni, kao zdrava hrana, zdrav zivot, onda odu u jebeni Whole Foods nakupuju se pticjeg mlijeka koje je neko dijete na kapaljku nakapalo u Mauritaniji i kazu ovo ti je zdravo.

Samo, khm, prijatelju, cokolada se mozda napravila negdje u komsiluku no kakaovo zrno sigurno nije. A proizvodnja kakaa je ono sto je problematicno, mislim uzgoj. Gana, Obala Slonovace, to su ti najveci proizvodjaci, a tamo krijumcarenje, izrabljivanje uzgajivaca i sta sve ne je standard.
Ma znam, kao sto ne mozes popiti "domacu" kafu. Barem mozes otici u domaci lokal gdje ti iskreno kazu odakle im nabavke dolaze, koliko placaju druge itd.
Gledao sam jednom dokemntarac. Otisli u Ganu ili tako negdje i tamo u sumi ovi sto uzgajaju kakaovac. I sad malo pricaju kako se uzgaja i to i helem ljudi ne znaju ni cemu sluzi. Donio im cokoladu da probaju, oni ne znaju sta je to uopste. Jedan rekao nesto tipa "ovo je zasto su bijeli ljudi zdravi" :( .
U toj zemlji cokolada duplo skuplja nego u radnji na Zapadu. :roll:
Fudo387

#1163 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by Fudo387 »

Niemand wrote:Bgm vama nije lako s tom hranom.
Imamo tablete za taj problem, kad se dobro napucas marnes dvije i stomak to prevari za sekundu.
:D
detroit-mercy

#1164 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by detroit-mercy »

Gdje ce biti lako, valja to sve izmoc :mrgreen: .
Dobra strana ovdje je sto mozes probati hranu iz svih dijelova svijeta. Imas toliko ovih malih, etno prodavnica koje prodaju proizvode iz zemlje porijekla a posto imas mali million etnija ovdje onda mozes zamisliti :mrgreen: .
animals

#1165 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by animals »

detroit-mercy wrote:
animals wrote:
Jeftini..
Svak ima svoju publiku..
Nisu toliko a ima jeftinijih a boljih :mrgreen:
Ja odem, pozelim ona Dopelt keks :skoljka: povedem djecu reko hajmo malo ko pravi auslander-i :mrgreen: .
Najeftiniji u Austriji..
Niemand

#1166 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by Niemand »

Fudo387 wrote:
Imamo tablete za taj problem, kad se dobro napucas marnes dvije i stomak to prevari za sekundu.
:D
A ako im istekne rok slucajno, mislim tabletama, onda to lijepo u wc solju saspete da se i ribice malo nadrogiraju, a zatim te ribice pojedete. :D

Sjecate se kad je obama zabranio onu plastiku u piling gelovima? Tito dragi dokle je svijet doso. Sve se cini sitnica, a ne razmislja se o posljedicima.
jeza u ledja

#1167 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by jeza u ledja »

Niemand wrote: A ako im istekne rok slucajno, mislim tabletama, onda to lijepo u wc solju saspete da se i ribice malo nadrogiraju, a zatim te ribice pojedete. :D

Sjecate se kad je obama zabranio onu plastiku u piling gelovima? Tito dragi dokle je svijet doso. Sve se cini sitnica, a ne razmislja se o posljedicima.
Ne moras ni baciti, mozes samo pojesti. Ono sto ne provaris - to ode u vode, i ponovo u hranidbeni lanac. :-)
Niemand

#1168 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by Niemand »

detroit-mercy wrote:
Dobra strana ovdje je sto mozes probati hranu iz svih dijelova svijeta. Imas toliko ovih malih, etno prodavnica koje prodaju proizvode iz zemlje porijekla a posto imas mali million etnija ovdje onda mozes zamisliti :mrgreen: .
To je vec kul. :thumbup:

Ma dobri, vi forumasi ste ipak s evropskog tla, niste vala tolko zastranili da se prezderavate ko stoka, mislim, nadam se da niste jel. :D Al jeste fakat problem izgleda normalnoj osobi oko hrane ko kad je sve umjetno.
Jack Be Nimble

#1169 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by Jack Be Nimble »

Meni super sa hranom. Na jednoj ulici mozes probati pet svjetski kuhinja. Ponedeljak aregentinski rostilj, utorak vijetnamska supa itd.

Sad vidim da je detroit napisao istu stvar.
Fudo387

#1170 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by Fudo387 »

Jack Be Nimble wrote:Ponedeljak aregentinski rostilj, utorak vijetnamska supa itd.
Ma nisi ti dobar... :lol:
Jack Be Nimble

#1171 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by Jack Be Nimble »

Fudo387 wrote:
Jack Be Nimble wrote:Ponedeljak aregentinski rostilj, utorak vijetnamska supa itd.
Daj nemoj zajebavati, pho najbolja stvar :D
Niemand

#1172 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by Niemand »

jeza u ledja wrote:
Niemand wrote: A ako im istekne rok slucajno, mislim tabletama, onda to lijepo u wc solju saspete da se i ribice malo nadrogiraju, a zatim te ribice pojedete. :D

Ne moras ni baciti, mozes samo pojesti. Ono sto ne provaris - to ode u vode, i ponovo u hranidbeni lanac. :-)
Mi smo fakat planetu naglavacke okrenuli izgleda. Eno dolje u gani, ma sva skoro afrika pliva u smecu, sto tehnologije, sto odjece, svega. A mi i dalje moramo proizvoditi, kupovati i bacati jer nam citavo drustvo i ekonomski sistem tako funkcionise. :-)

Znate ono pricu o sijalicama i duzini trajanja? Sve receno.
jeza u ledja

#1173 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by jeza u ledja »

Fudo387 wrote:
Haj probaj rec "F" al ko da imas kasiku u ustima. :D
MyTao

#1174 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by MyTao »

Niemand wrote:
detroit-mercy wrote:
To je vec kul. :thumbup:

Ma dobri, vi forumasi ste ipak s evropskog tla, niste vala tolko zastranili da se prezderavate ko stoka, mislim, nadam se da niste jel. :D Al jeste fakat problem izgleda normalnoj osobi oko hrane ko kad je sve umjetno.
Takve kao ti Whole Foods i ceka :)

Koliko sve inspekcija za hranu ima govori cinjenica da se Argeta ne moze uvoziti u SAD ;-) Tako ako si neko ko vjeruje u GMO teoriju zavjere i ostala sranja onda idi u Whole Foods gdje ce ti prodati truhlu jabuku za puno vecu cijenu jer je to organic :)
Niemand

#1175 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by Niemand »

MyTao wrote:
Takve kao ti Whole Foods i ceka :)

Koliko sve inspekcija za hranu ima govori cinjenica da se Argeta ne moze uvoziti u SAD ;-) Tako ako si neko ko vjeruje u GMO teoriju zavjere i ostala sranja onda idi u Whole Foods gdje ce ti prodati truhlu jabuku za puno vecu cijenu jer je to organic :)
Rekla bih da si malo prepotentan s pricom, al haj.
Post Reply