REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
-
PM72
#1151 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
I kakve to veze ima sa temom?
- SkyLimit
#1152 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Ovi što su protiv tužbe da se ne bi velikosrbi naljutili vjerovatno misle i da se nije izabralo DA na referendumu za nezavisnost ne bi bilo stradanja. Meni je apsolutno neprihvatljivo da povlačim poteze sa strepnjom šta će velikosrbi o tome misliti, treba raditi što Mi mislo da je ispravno, a ne da nam oni budu mjerilo.
Ovi koji svu odgovornost prebacuju na Bakira samo mu dižu cijenu tako, ovo je pitanje Bosne i Hercegovine a ne jednog pojedinca.
Ovi koji svu odgovornost prebacuju na Bakira samo mu dižu cijenu tako, ovo je pitanje Bosne i Hercegovine a ne jednog pojedinca.
-
PM72
#1153 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Niko ovdje nije protiv tužbe nego smo sumnjičavi i prema Bakiru i prema metiljavom Softiću.Pristupilo se vrlo neozbiljno,amaterski i glupo.To nije zajebancija a ovi se naši smradovi ponašaju kao da je neka tužba oko međe.SkyLimit wrote:Ovi što su protiv tužbe da se ne bi velikosrbi naljutili vjerovatno misle i da se nije izabralo DA na referendumu za nezavisnost ne bi bilo stradanja. Meni je apsolutno neprihvatljivo da povlačim poteze sa strepnjom šta će velikosrbi o tome misliti, treba raditi što Mi mislo da je ispravno, a ne da nam oni budu mjerilo.
Nego,uđel' ti u Šekoviće?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1155 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
jebo velikosvrbe nije to problem niti se ko na to obazire, ali guranje tužbe samo da nekoga naljutiš je dozlaboga infantilno
mislim jebe se Saketu...maznuće 150 tisoča maraka whatever da se desi...jebe se i Don neonku nisu njegove pare, a reklamira se ko Kokakola
al realno djeca nam se smiju Reufe
mislim jebe se Saketu...maznuće 150 tisoča maraka whatever da se desi...jebe se i Don neonku nisu njegove pare, a reklamira se ko Kokakola
Last edited by JoseMujica on 10/02/2017 19:56, edited 1 time in total.
- SkyLimit
#1156 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Zna se koji je od nas dvojice rado viđen gost u četničkim jazbinama.PM72 wrote:Niko ovdje nije protiv tužbe nego smo sumnjičavi i prema Bakiru i prema metiljavom Softiću.Pristupilo se vrlo neozbiljno,amaterski i glupo.To nije zajebancija a ovi se naši smradovi ponašaju kao da je neka tužba oko međe.SkyLimit wrote:Ovi što su protiv tužbe da se ne bi velikosrbi naljutili vjerovatno misle i da se nije izabralo DA na referendumu za nezavisnost ne bi bilo stradanja. Meni je apsolutno neprihvatljivo da povlačim poteze sa strepnjom šta će velikosrbi o tome misliti, treba raditi što Mi mislo da je ispravno, a ne da nam oni budu mjerilo.
- bh.tornjak
#1157 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
SkyLimit wrote:Ovi što su protiv tužbe da se ne bi velikosrbi naljutili vjerovatno misle i da se nije izabralo DA na referendumu za nezavisnost ne bi bilo stradanja. Meni je apsolutno neprihvatljivo da povlačim poteze sa strepnjom šta će velikosrbi o tome misliti, treba raditi što Mi mislo da je ispravno, a ne da nam oni budu mjerilo.
valjda to pomogne da se narod otrijezni, progleda na oci....pa se narod metilja napokon rijesi
-
PM72
#1158 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
SkyLimit wrote:Zna se koji je od nas dvojice rado viđen gost u četničkim jazbinama.PM72 wrote:Niko ovdje nije protiv tužbe nego smo sumnjičavi i prema Bakiru i prema metiljavom Softiću.Pristupilo se vrlo neozbiljno,amaterski i glupo.To nije zajebancija a ovi se naši smradovi ponašaju kao da je neka tužba oko međe.SkyLimit wrote:Ovi što su protiv tužbe da se ne bi velikosrbi naljutili vjerovatno misle i da se nije izabralo DA na referendumu za nezavisnost ne bi bilo stradanja. Meni je apsolutno neprihvatljivo da povlačim poteze sa strepnjom šta će velikosrbi o tome misliti, treba raditi što Mi mislo da je ispravno, a ne da nam oni budu mjerilo.
pa vjerovatno ja pošto sam bio dobrovoljac i ranjen u borbi sa njima...
-
emi_eft
#1159 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Citam i razocarana sam u manjak znanja o procesima medjunarodnog prava i time sto kako vidim, skoro pa niko ovdje ne uvidja da je 1. tuzba i sklopljena na nacin da se MORA izgubiti 2. da su namjerno koristeni termini koji su tesko dokazivi i s kojima je nemoguce dobiti ovaj spor 3. da vlasti u BiH namjerno 10 godina nista ne rade na ovom slucaju da bi odjednom 20 dana prije isteka roka kao pravili reviziju 4. da je ovo obicna Bakirova manipulacije glupog Bosnje da se opet zagrije za Bakira (eno vam clanaka klixa i komentara ispod " To Bakire" "Jest da je lopov, al svaka mu cast za ovo" itd 5. Da se vec koristeni dokazi NE SMIJU koristiti opet 6. da je u dva navrata na sudu dokazano da se genocid desio samo u Srebrenici (znamo svi da nije bas tako, ali je pojam genocid strasno sterilno definisan i tesko dokaziv, ako je u recimo u Prijedoru vecina muskaraca muslimana prezivjela , to je "dokaz da nije bio cilj istrijebiti jedan citav narod" - unatoc Trnopolju i sl, znam nije fer--ali je nazalost tako 7. U samoj tuzbi pise da hoce da dokazu da "Srbija vrsi genocid nad BOSANCIMA". Sta ovo konkretno znaci ? Da je kako bismo dobili tuzbu potrebno dokazati da je SRBIJA HTJELA DA ISTRIJEBI BOSANCE. Kao prvo, ko su danas de iure Bosanci? "Ostali", eto ko smo, u principu ne postojimo. Dalje - u ocima suda -ako je Srbija htjela da istrijebi "Bosance" po definiciji ljude koji zive u BiH -zar i Srbi nisu ljudi koji zive u BiH? Dalje - ako je Srbija htjela da istrijebi Bosance iz BiH, zasto su Bosanci u odredjenim dijelovima BiH pusteni na miru? Onda - gdje su dokazi da je de facto Srbija htjela da istrijebi muslimane i Hrvate, ili jos gore Bosance a ne samo da pripoji BiH sebi, ili stvori drzavu Srba u BiH? Zasto su ostavljani ljudi koji su se prikljucili VRS? Gdje je dolaz da su vojne akcije i naredbe o istim dolazile iz Srbije?
Znamo svi sta je bilo, ali u ocima suda, de facto dokazati da zemlja gdje u Sandzaku muslimani nisu dirani je gotovo pa nemoguce. Tvrdim da su namjerno koristene rijeci "genocid" i"Bosanci"kako bi se smanjila sansa da dobijemo presudu.
Da su koristili "zlocin protiv covjecnosti" ili "ratni zlocin" bilo bi jasno ko dan, i vec bi nasi politicari sjedili sa par milijardi u svicarskim bankama. Zast je koristena najgora i najteze dokaziva kvalifikacija zlocina? Zasto Bosanci? Zasto, vrag sam zna.
Poenta je da treba biti hladne glave i trezveno ovo gledati. Ovo je propao slucaj.
Slobodno recite da sam los patriota. Po meni je velika budala i neprijatelj ove zemlje neko ko se bori da se ovo pokrece kad pravno imamo 0 sanse, potrosicemo pare i ispasti budale.
Nazalost, malo je strucnih, a milion hobi istoricara i pravnika
Znamo svi sta je bilo, ali u ocima suda, de facto dokazati da zemlja gdje u Sandzaku muslimani nisu dirani je gotovo pa nemoguce. Tvrdim da su namjerno koristene rijeci "genocid" i"Bosanci"kako bi se smanjila sansa da dobijemo presudu.
Da su koristili "zlocin protiv covjecnosti" ili "ratni zlocin" bilo bi jasno ko dan, i vec bi nasi politicari sjedili sa par milijardi u svicarskim bankama. Zast je koristena najgora i najteze dokaziva kvalifikacija zlocina? Zasto Bosanci? Zasto, vrag sam zna.
Poenta je da treba biti hladne glave i trezveno ovo gledati. Ovo je propao slucaj.
Slobodno recite da sam los patriota. Po meni je velika budala i neprijatelj ove zemlje neko ko se bori da se ovo pokrece kad pravno imamo 0 sanse, potrosicemo pare i ispasti budale.
-
statixx
#1160 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Ne jebe se Neonku, jer za vratom ima na stotine njih koji cekaju da kiksa ovdje i napiju mu se krvi, ukljucujuci mnoge iz SDA. Vjerovatno ga to brine, a ne reakcije iz RS-a.JoseMujica wrote:jebo velikosvrbe nije to problem niti se ko na to obazire, ali guranje tužbe samo da nekoga naljutiš je dozlaboga infantilno
Mislim da je vivaldi pogodio sa onom da je on zabrinut za vlastitu guzicu.
-
PM72
#1161 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
emi_eft wrote:Citam i razocarana sam u manjak znanja o procesima medjunarodnog prava i time sto kako vidim, skoro pa niko ovdje ne uvidja da je 1. tuzba i sklopljena na nacin da se MORA izgubiti 2. da su namjerno koristeni termini koji su tesko dokazivi i s kojima je nemoguce dobiti ovaj spor 3. da vlasti u BiH namjerno 10 godina nista ne rade na ovom slucaju da bi odjednom 20 dana prije isteka roka kao pravili reviziju 4. da je ovo obicna Bakirova manipulacije glupog Bosnje da se opet zagrije za Bakira (eno vam clanaka klixa i komentara ispod " To Bakire" "Jest da je lopov, al svaka mu cast za ovo" itd 5. Da se vec koristeni dokazi NE SMIJU koristiti opet 6. da je u dva navrata na sudu dokazano da se genocid desio samo u Srebrenici (znamo svi da nije bas tako, ali je pojam genocid strasno sterilno definisan i tesko dokaziv, ako je u recimo u Prijedoru vecina muskaraca muslimana prezivjela , to je "dokaz da nije bio cilj istrijebiti jedan citav narod" - unatoc Trnopolju i sl, znam nije fer--ali je nazalost tako 7. U samoj tuzbi pise da hoce da dokazu da "Srbija vrsi genocid nad BOSANCIMA". Sta ovo konkretno znaci ? Da je kako bismo dobili tuzbu potrebno dokazati da je SRBIJA HTJELA DA ISTRIJEBI BOSANCE. Kao prvo, ko su danas de iure Bosanci? "Ostali", eto ko smo, u principu ne postojimo. Dalje - u ocima suda -ako je Srbija htjela da istrijebi "Bosance" po definiciji ljude koji zive u BiH -zar i Srbi nisu ljudi koji zive u BiH? Dalje - ako je Srbija htjela da istrijebi Bosance iz BiH, zasto su Bosanci u odredjenim dijelovima BiH pusteni na miru? Onda - gdje su dokazi da je de facto Srbija htjela da istrijebi muslimane i Hrvate, ili jos gore Bosance a ne samo da pripoji BiH sebi, ili stvori drzavu Srba u BiH? Zasto su ostavljani ljudi koji su se prikljucili VRS? Gdje je dolaz da su vojne akcije i naredbe o istim dolazile iz Srbije?
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1162 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Taj @hrasno smrdo mali pljuje po svakom ko je smece i ne djeli ljkude po nacionalnosti nego po tome jesu li ljudi ili su kao ti!!! Reci zini jadu koje sam nacionalnosti i sta god da napises slagat ces jer ja se nisam nikada u zivotu nacionalni izjasnio......slobodno ali isto tako ako nadjes za 13 godina na ovom forumu da sa ikada rekao da sam ista drugo nego Bosanac i Hercegovac dogovrit cemo se da se nadjemo i da me stocom opalis.aldinjo wrote:Taj iz Hrasnog "pljuje" ovdje na forumu po bosnjacima-muslimanima vec godinama a posebno po bosnjackim intelektualcima. A pogodi koje je nacionalnosti?
Jel moze jadu mali ljudski...onaj mali zeleni....Bakirov!!!!
Last edited by hrasno38 on 10/02/2017 20:14, edited 1 time in total.
-
palermo
#1163 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
New upgraded levelemi_eft wrote:Citam i razocarana sam u manjak znanja o procesima medjunarodnog prava i time sto kako vidim, skoro pa niko ovdje ne uvidja da je 1. tuzba i sklopljena na nacin da se MORA izgubiti 2. da su namjerno koristeni termini koji su tesko dokazivi i s kojima je nemoguce dobiti ovaj spor 3. da vlasti u BiH namjerno 10 godina nista ne rade na ovom slucaju da bi odjednom 20 dana prije isteka roka kao pravili reviziju 4. da je ovo obicna Bakirova manipulacije glupog Bosnje da se opet zagrije za Bakira (eno vam clanaka klixa i komentara ispod " To Bakire" "Jest da je lopov, al svaka mu cast za ovo" itd 5. Da se vec koristeni dokazi NE SMIJU koristiti opet 6. da je u dva navrata na sudu dokazano da se genocid desio samo u Srebrenici (znamo svi da nije bas tako, ali je pojam genocid strasno sterilno definisan i tesko dokaziv, ako je u recimo u Prijedoru vecina muskaraca muslimana prezivjela , to je "dokaz da nije bio cilj istrijebiti jedan citav narod" - unatoc Trnopolju i sl, znam nije fer--ali je nazalost tako 7. U samoj tuzbi pise da hoce da dokazu da "Srbija vrsi genocid nad BOSANCIMA". Sta ovo konkretno znaci ? Da je kako bismo dobili tuzbu potrebno dokazati da je SRBIJA HTJELA DA ISTRIJEBI BOSANCE. Kao prvo, ko su danas de iure Bosanci? "Ostali", eto ko smo, u principu ne postojimo. Dalje - u ocima suda -ako je Srbija htjela da istrijebi "Bosance" po definiciji ljude koji zive u BiH -zar i Srbi nisu ljudi koji zive u BiH? Dalje - ako je Srbija htjela da istrijebi Bosance iz BiH, zasto su Bosanci u odredjenim dijelovima BiH pusteni na miru? Onda - gdje su dokazi da je de facto Srbija htjela da istrijebi muslimane i Hrvate, ili jos gore Bosance a ne samo da pripoji BiH sebi, ili stvori drzavu Srba u BiH? Zasto su ostavljani ljudi koji su se prikljucili VRS? Gdje je dolaz da su vojne akcije i naredbe o istim dolazile iz Srbije?
-
PM72
#1164 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Evo ja sam Bošnjak i slažem se s njim.I šta ćemo sad? Jesam li i ja "din" dušman ako kažem šta ne valja i šta mi smeta?hrasno38 wrote:........aldinjo wrote:Taj iz Hrasnog "pljuje" ovdje na forumu po bosnjacima-muslimanima vec godinama a posebno po bosnjackim intelektualcima. A pogodi koje je nacionalnosti?
- JoseMujica
#1165 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
statixx wrote:Ne jebe se Neonku, jer za vratom ima na stotine njih koji cekaju da kiksa ovdje i napiju mu se krvi, ukljucujuci mnoge iz SDA. Vjerovatno ga to brine, a ne reakcije iz RS-a.JoseMujica wrote:jebo velikosvrbe nije to problem niti se ko na to obazire, ali guranje tužbe samo da nekoga naljutiš je dozlaboga infantilno
pa ovo mu nemre biti bolji PR...ala ko Guardian sa referendumom i Čirilica sa Trečim četnitetom...i Don Neonko to zna i proračunato ovo cijedi
evo emi je iznad dobro objasnio/la.
- bh.tornjak
#1166 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
kao sto sam vec rekao....idealna prilika da se narod rijesi ridjobradog brabonjka...JoseMujica wrote:statixx wrote:Ne jebe se Neonku, jer za vratom ima na stotine njih koji cekaju da kiksa ovdje i napiju mu se krvi, ukljucujuci mnoge iz SDA. Vjerovatno ga to brine, a ne reakcije iz RS-a.JoseMujica wrote:jebo velikosvrbe nije to problem niti se ko na to obazire, ali guranje tužbe samo da nekoga naljutiš je dozlaboga infantilno
pa ovo mu nemre biti bolji PR...ala ko Guardian sa referendumom i Čirilica sa Trečim četnitetom...i Don Neonko to zna i proračunato ovo cijedi
evo emi je iznad dobro objasnio/la.
za razliku druga dva naroda.....Bosnjaci znaju kazniti na izborima...
-
ušće
#1167 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Od kad @Chmoljo nije uletio na ovu temu , moglo bi lahko biti atomski i sa lijeva i sa desna 
-
Volim Pivu
#1168 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
što bošnjaci kazne dijaspora bošnjačka vratibh.tornjak wrote:
kao sto sam vec rekao....idealna prilika da se narod rijesi ridjobradog brabonjka...
za razliku druga dva naroda.....Bosnjaci znaju kazniti na izborima...
- raoul duke
#1169 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
emi_eft wrote:
Bosna nema svoje patriote... Davno su je svi izdali
- Maraschino
#1170 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
A da koristimo termine ''malo im se omaklo'' umjesto GENOCIDA, mozda bi se ovo prvo lakse dokazalo.emi_eft wrote:Citam i razocarana sam u manjak znanja o procesima medjunarodnog prava i time sto kako vidim, skoro pa niko ovdje ne uvidja da je 1. tuzba i sklopljena na nacin da se MORA izgubiti 2. da su namjerno koristeni termini koji su tesko dokazivi i s kojima je nemoguce dobiti ovaj spor 3. da vlasti u BiH namjerno 10 godina nista ne rade na ovom slucaju da bi odjednom 20 dana prije isteka roka kao pravili reviziju 4. da je ovo obicna Bakirova manipulacije glupog Bosnje da se opet zagrije za Bakira (eno vam clanaka klixa i komentara ispod " To Bakire" "Jest da je lopov, al svaka mu cast za ovo" itd 5. Da se vec koristeni dokazi NE SMIJU koristiti opet 6. da je u dva navrata na sudu dokazano da se genocid desio samo u Srebrenici (znamo svi da nije bas tako, ali je pojam genocid strasno sterilno definisan i tesko dokaziv, ako je u recimo u Prijedoru vecina muskaraca muslimana prezivjela , to je "dokaz da nije bio cilj istrijebiti jedan citav narod" - unatoc Trnopolju i sl, znam nije fer--ali je nazalost tako 7. U samoj tuzbi pise da hoce da dokazu da "Srbija vrsi genocid nad BOSANCIMA". Sta ovo konkretno znaci ? Da je kako bismo dobili tuzbu potrebno dokazati da je SRBIJA HTJELA DA ISTRIJEBI BOSANCE. Kao prvo, ko su danas de iure Bosanci? "Ostali", eto ko smo, u principu ne postojimo. Dalje - u ocima suda -ako je Srbija htjela da istrijebi "Bosance" po definiciji ljude koji zive u BiH -zar i Srbi nisu ljudi koji zive u BiH? Dalje - ako je Srbija htjela da istrijebi Bosance iz BiH, zasto su Bosanci u odredjenim dijelovima BiH pusteni na miru? Onda - gdje su dokazi da je de facto Srbija htjela da istrijebi muslimane i Hrvate, ili jos gore Bosance a ne samo da pripoji BiH sebi, ili stvori drzavu Srba u BiH? Zasto su ostavljani ljudi koji su se prikljucili VRS? Gdje je dolaz da su vojne akcije i naredbe o istim dolazile iz Srbije?
Genocid je dokazan(sad za sad u Srebrenici a jos nisu zavrseni kapitalni zlocinci), zna se ko je u njemu ucestvovao a ovom tuzbom se zeli dokazati i ucesce Srbije u samom. Ona snosi dio odgovornosti a svi znamo da je i vise umijesana.
Bakira treba iz ove price izbaciti ali se on sam nametnuo. Mogao je ovo pokrenuti i Z.Komsic i bilo ko drugi ali eto nisu.
Ishod...nista se ne gubi od onoga sto imamo a sami pi*ke ce odustati bez pokusaja. Buduce generacije im ne bi mogle oprostiti jer ce velikosrbi opet isto pokusati. Poslije genocida nismo osjetili nista sa njihove strane osim negiranja istog, velicanja zlocinaca, skrivanja istog i pripreme buducih generacija na isto.
- spreca
-
PM72
#1172 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Patriotizam je davno ispuh'o.Kad te neko handri četvrt vijeka pa se poziva na patriotizam - napravi kontraefekat.Ja bih sad prije cijev okrenuo na Bakira,Zukića,Radeljaša,Čengiće,Budnju itd nego na nekog Miliju sa Trebevića.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1173 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
ma ja nek smo mi ovdje kreteni koji to govorimo....nek je Avaz neobavjesten....neka Moore lupa gluposti........e sad zagovornici tuzbe fino po bakiru jer zahvaljujuci iskljucivo SDA i njemu Softic je izgubio posao.spreca wrote:nem od tuzne nista
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ivanicu ... /170210038
- JoseMujica
#1174 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
evo Don Neonku plaćene vadione...ko ja sam hotio a anamoni mi nedaju"Potvrđeno nam je iz Međunarodnog suda pravde u Hagu da je revizija potpuno novi postupak, a ne nastavak prethodnog. Da bi postupak revizije bio pokrenut, za to je potrebna nova odluka Predsjedništva BiH kojom bi bio ovlašten agent koji će podnijeti aplikaciju pred sudom u Hagu", rečeno nam je kabinetu Mladena Ivanića.
jaoo tito te ne jebo kako narodu ispiraju mozak i razvlače pamet
- General War
#1175 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
JoseMujica wrote:evo Don Neonku plaćene vadione...ko ja sam hotio a anamoni mi nedaju"Potvrđeno nam je iz Međunarodnog suda pravde u Hagu da je revizija potpuno novi postupak, a ne nastavak prethodnog. Da bi postupak revizije bio pokrenut, za to je potrebna nova odluka Predsjedništva BiH kojom bi bio ovlašten agent koji će podnijeti aplikaciju pred sudom u Hagu", rečeno nam je kabinetu Mladena Ivanića.isto ko Guardian s referendumom i Čililica sa Trečim
jaoo tito te ne jebo kako narodu ispiraju mozak i razvlače pamet