Zahiragić opet jaše

Post Reply
bersK

#1151 Re: Zahiragić opet jaše

Post by bersK »

Image

Odgovorno tvrdim da je ovo pobjeda stoljeća. :D :bih: :izet:
breuer

#1152 Re: Zahiragić opet jaše

Post by breuer »

nije uopšte problem da studenti imaju slobodno za vrijeme džume, al odakle ba da je ovaj panj predsjednik SPUS-a, haloooooo :-)
bersK

#1153 Re: Zahiragić opet jaše

Post by bersK »

Black swan wrote:ovdje je problem sto je moc podijelkjena na desetak ili stotinu ljudi

na koga da narod udari?

Brate šta da ti kažem, imaš par primjera na kog je narod očepio. Grčka, Island, Mađarska :D

Ja se i dan danas pitam odakle izroniše toliki broj stoke bosanske odjednom, poslije vladanja SDP-a, SBiHa? Kako se naprasno pojaviše ovakvi ko ovaj tornjak Zahica i njegov brat tornjačić :/
nema me tamo

#1154 Re: Zahiragić opet jaše

Post by nema me tamo »

Black swan wrote:ludjaci korak do al kaide, za sada je sve verbalno

sve dok se te dogme bukvalno shvacaju nema napretka

Eeeee moj ti šteta da ne znaš prepoznat furace od pravih ekstremista..
Ovi ce ostat samo na verbalnom cijeli njihov život, i usput ce da ti vode državu..

Starom dobrom utabanom stazom idu.
Ripicipi

#1155 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Ripicipi »

nema me tamo wrote:
Black swan wrote:ludjaci korak do al kaide, za sada je sve verbalno

sve dok se te dogme bukvalno shvacaju nema napretka

Eeeee moj ti šteta da ne znaš prepoznat furace od pravih ekstremista..
Ovi ce ostat samo na verbalnom cijeli njihov život, i usput ce da ti vode državu..

Starom dobrom utabanom stazom idu.
A sto bi uopste trpio i furace?
nema me tamo

#1156 Re: Zahiragić opet jaše

Post by nema me tamo »

Zato što moraš!

Zato što si mal i zato što pišeš ovdje i pokušavaš nešto promjenit.
Izvinjavam se ako zvuci oštro, al' tako ti je nikako drugacije.
Vitezanin

#1157 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Vitezanin »

Vi koji govorite "Dosta je manjina vladala većinom" očito zaboravljate da je dosad tek maleni broj studenata uopće išao na džumu. Dakle, tek sad imamo to o čemu vi trubite.
Vitezanin

#1158 Re: RE: Re: Zahiragić opet jaše

Post by Vitezanin »

insomnia78 wrote:
mg wrote:I na kraju čuđenje zašto Hrvati i Srbi ne žele da žive u BiH?
Da se ne lazemo to sa njima nema nikakve veze.
Malo ću otići (možda) van teme, ali: ovo ima veze sa svima. Samo se treba vratiti malo unazad da se shvati kakav je trend odnosa među ljudima stvorila bilo koja odluka, a da se povuklo pitanje ove ili one vjere, odnosno još većeg uplitanja vjere u javni život.

Ukratko, svako novo pumpanje vjere u javni prostor razgrađuje državu BiH. A vjera već odavno ima i više nego dovoljno javnog prostora. Žao mi je što ljudi to ne primjećuju. A iskreno, nije da to očekujem od nekoga ko zastupa homogenu političku opciju poput Zahiragića. On je samo jedan i ima sigurno sugovornike u drugim homogenim političkim opcijama.

Naravno da je dotični dobio neke instrukcije od nekoga unutar struje SDA. Po kojoj je logici takva politička opcija "patriotska" ako svakim svojim potezom razgrađuje biće BiH, dakako u talu s bratskim opcijama drugih etnija?
nema me tamo

#1159 Re: Zahiragić opet jaše

Post by nema me tamo »

Ma pljuni me ako ih je 20 posto islo na dzumu. :D
dema225

#1160 Re: Zahiragić opet jaše

Post by dema225 »

Image
Vitezanin

#1161 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Vitezanin »

TheMule wrote:Ne vidim u cemu je problem. Sat i petnest minuta nije problem uopste. Druge religije dobivaju citav dan (nedjelju) vec decenijama. Da su pitali da dobiju svaki namaz svaki dan, to bi vec bilo nesto drugo, ali ovo je obicna odluka donesena procedurom da se udovolji nekom zahtjevu vecine studenata.

Sta mene brine jeste mentalni sklop ovih forumasa koji ne znaju sta znaci sekularizam, demokratija, a sta teokratija, rasizam i fasizam, vec zele da jedna manjina vlada vecinom, i sto je najgore, ta manjina ima neku ideologiju koja se ne smije kritikovati, preispitati, i koja ne moze udovoljiti drugim gradjanima, pa cak kad i vecina tih gradjana ima logican zahtjev. Strasno.

Da li je izvršeno neko istraživanje pa da se vidi koliko studenata misli da je ovo pitanje bilo relevantno za njihov studentski život? Gdje su brojevi, statistike? Uvjeravam te da bi statistike, da su se provele, bile veoma interesantne jer većina studenata nije ni išla niti tražila slobodno za obavljanje vjerskih obaveza.

Znaš li koliko studenata ima na UNSA? Skoro 50.000! Jesu li oni bili bio ovoga?

Upravo si sada dobio to što si naveo u postu, a to je da je ovom odlukom jedna izuzetno tanka manjina dobila nešto što većinu ne zanima.

Kad si već spomenuo kritiku i preispitivanje - u kojoj mjeri bilo koja religija dopuša i jedno i drugo? Pogledaj države s vjerskim uređenjem pa ćeš vidjeti.
izgubljena dusa

#1162 Re: Zahiragić opet jaše

Post by izgubljena dusa »

Moju djecu JA ucim, Ja vaspitavam i ne ostavljam prostor za ublehe.

I stalno im ponavljam jednom se zivi, ovo nije generalna proba.
U zivot se sve mjeri po principu "u moju korist" ili "na moju stetu". Sjedi, razmisli, uporedi i odluci.
Sve sto pricaju ljudi (mahala) oko tebe je samo ideja vise, konacnu odluku donosis sam/sama i trudis se da bude u tvoju korist, za tvoje dobro.
I stalno ih okrecem prema svijetu u kom su rad i novac na prvom mjestu. Nece vjerska ustanova nahraniti, ali fabrika hoce.

U konacnici i ovo sto se trenutno desava u ovom jadnom drustvu je ustvari korist za vlast. Lakse je vladati onima koje prijepodne trenira hodza, a popodne javni mediji putem raznoraznih tumaca. Nije ridjobradi glup kako to izgleda na prvi pogled. Ustvari glup je do bola, ali zna da svi ostali trebaju i moraju biti gluplji od njega, da bi lakse podnijeli bijedu u kojoj zive. Npisacu mu ime velikim slovima onda kad povede drustvo u 21 vijek, a ne u 15-ti. I dok god se ova jadna bijedna zemlja bude kretala u okvirima petnaestog vijeka, on ce za mene biti ridjobradi, a svi ostali u vlasti - ublehasi....
problemnatravunu

#1163 Re: Zahiragić opet jaše

Post by problemnatravunu »

izgubljena dusa wrote:Moju djecu JA ucim, Ja vaspitavam i ne ostavljam prostor za ublehe.

I stalno im ponavljam jednom se zivi, ovo nije generalna proba.
U zivot se sve mjeri po principu "u moju korist" ili "na moju stetu". Sjedi, razmisli, uporedi i odluci.
Sve sto pricaju ljudi (mahala) oko tebe je samo ideja vise, konacnu odluku donosis sam/sama i trudis se da bude u tvoju korist, za tvoje dobro.
I stalno ih okrecem prema svijetu u kom su rad i novac na prvom mjestu. Nece vjerska ustanova nahraniti, ali fabrika hoce.

U konacnici i ovo sto se trenutno desava u ovom jadnom drustvu je ustvari korist za vlast. Lakse je vladati onima koje prijepodne trenira hodza, a popodne javni mediji putem raznoraznih tumaca. Nije ridjobradi glup kako to izgleda na prvi pogled. Ustvari glup je do bola, ali zna da svi ostali trebaju i moraju biti gluplji od njega, da bi lakse podnijeli bijedu u kojoj zive. Npisacu mu ime velikim slovima onda kad povede drustvo u 21 vijek, a ne u 15-ti. I dok god se ova jadna bijedna zemlja bude kretala u okvirima petnaestog vijeka, on ce za mene biti ridjobradi, a svi ostali u vlasti - ublehasi....
+1 :thumbup:

i samo da ponovim.....
USTAV SEKULARNE REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE

Ajet 1.
Bosna i Hercegovina je sekularna država pripadnika Svih.

Ajet 1a.
U sekularnoj Republici Bosni i Hercegovini nema nevjerice.

Ajet 2.
Svi građani Republike Bosne i Hercegovine, kako oni islamske vjeroispovjesti tako i oni drugi, ravnopravni su pred šerijatom.

Ajet 2a.
Posebno su ravnopravni suniti i šijiti.triju konstitutivnih vjeroispovjesti, kako islamske tako i onih dviju.

Ajet 3.
Medju svim građanima sekularne Republike Bosne i Hercegovine treba da vlada vjerska tolerancija, a nad svima njima Alija Izetbegović ili netko drugi koga pošalje Prorok.

Ajet 4.
U sekularnoj Republici Bosni i Hercegovini vlast je odozgo.

Ajet 5.
Svi građani sekularne Republike Bosne i Hercegovine imaju neotuđivo pravo na minaret nad glavom.

Ajet 6.
Svaki građanin sekularne Republike Bosne i Hercegovine ima neotuđivo pravo na četiri vjenčanja i dženazu.

Ajet 7.
Svaka građanka sekularne Republike Bosne i Hercegovine ima neotuđivo pravo da vidi a da ne bude viđena.

Ajet 8.
U vrijeme ramazanskog posta svaki građanin sekularne Republike Bosne i Hercegovine ima pravo da hrani i bude hranjen od zalaska sunca pa sve do njegovog ponovnog izlaska.

Ajet 9.
U sekularnoj Republici Bosni i Hercegovini sudstvo je nezavisno. Kadija ti sudi nezavisno od toga što te kadija tuži.

Ajet 10.
U sekularnoj Republici Bosni i Hercegovini dozvoljena je sloboda štampe zdesna nalijevo.

Ajet 11.
Službeni grb sekularne Republike Bosne i Hercegovine sastoji se od šest ljiljana a službeno glasilo od jednog.

Ajet 12.
Službena zastava sekularne Republike Bosne i Hercegovine je zelena, a službeni BMW metalik.

Ajet 12a.
Službeno vozilo u sekularnoj Republici Bosni i Hercegovini je ćilim.

Ajet 13.
Službeni jezik sekularne Republike Bosne i Hercegovine je diplomatski.

Ajet 14.
U sekularnoj Republici Bosni i Hercegovini u službenoj su upotrebi arapski brojevi, pa prema tome i slova.

Ajet 15.
Službeno pismo sekularne Republike Bosne i Hercegovine je pismo Alije Izetbegovića Konferenciji islamskih zemalja.

Ajet 16.
Službeni putnik sekularne Republike Bosne i Hercegovine je Evlija Čelebi.

Ajet 17.
Službeni put sekularne Republike Bosne i Hercegovine je put bez povratka.

(Feral Tribune" - 15.siječnja/januara 1996)
emmir1

#1164 Re: Zahiragić opet jaše

Post by emmir1 »

Samo sat?

Zašto ne za svaki namaz po 20 min?

Eto studenata, studenti govna ko i političari nam, nekad su bili predvodnici revolucija a danas isprani mozgovi koji ne vide više od nosa.

Ja sam musliman vjernik i klanjam hvala Bogu ali ovo porazna odluka za cjelokpuno društvo.

Konstantno upadamo u neprilike i naoružavamo dušmane, nikakvog dodira sa stvarnošću nemamo.

Jel se neko boji ti radikalnih vjernika pa se odluke donose pod pritiskom jer ova odluka veze sa razumom nema.

Ko sjedi tamo?

Ko je postavio ovog glupavog muflona Zahiragica za bilo šta?
Neka muflon ide u dzamiju i pusti se društvenih položaja i komentarisanja jer radi nam štetu, jer je glup i ograničen.

A gluplji su oni koji ga postaviše tu gdje jest.
muha_sa

#1165 Re: Zahiragić opet jaše

Post by muha_sa »

emmir1 wrote:Samo sat?

Zašto ne za svaki namaz po 20 min?

Eto studenata, studenti govna ko i političari nam, nekad su bili predvodnici revolucija a danas isprani mozgovi koji ne vide više od nosa.

Ja sam musliman vjernik i klanjam hvala Bogu ali ovo porazna odluka za cjelokpuno društvo.

Konstantno upadamo u neprilike i naoružavamo dušmane, nikakvog dodira sa stvarnošću nemamo.

Jel se neko boji ti radikalnih vjernika pa se odluke donose pod pritiskom jer ova odluka veze sa razumom nema.

Ko sjedi tamo?

Ko je postavio ovog glupavog muflona Zahiragica za bilo šta?
Neka muflon ide u dzamiju i pusti se društvenih položaja i komentarisanja jer radi nam štetu, jer je glup i ograničen.

A gluplji su oni koji ga postaviše tu gdje jest.
novokonponovani eSperti
emmir1

#1166 Re: Zahiragić opet jaše

Post by emmir1 »

Ne znam brate ali neće ovo na dobro
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1167 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Chmoljo »

jel ono Cerke onomad reče kako je Karadžić više muslimana vratio vjeri nego bilo ko drugi?

samo je zaboravio reći koliko ih je SDA izvela iz nje...
Dr. Kuca

#1168 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Dr. Kuca »

Sta je tacno problem? Ko hoce ici ce u dzamiju ko nece ponavljat ce pred ispit i svima dobro.
Dr Kova

#1169 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Dr Kova »

Dr. Kuca wrote:Sta je tacno problem? Ko hoce ici ce u dzamiju ko nece ponavljat ce pred ispit i svima dobro.
Problem je miješanje vjere u sve, nije ovo Mekka haveru... Ko ide na Džumu nek ide, išao je i prije. Petkom ionako nikad nisu bili ispiti u 12 ili 1..
Dr. Kuca

#1170 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Dr. Kuca »

Cuj nije ti ovo Mekka :lol: :lol: Pa eto sta fali onda ne vidim frku, ali jebiga balijska posla. Balija je cudo od insana.
Dr Kova

#1171 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Dr Kova »

Dr. Kuca wrote:Cuj nije ti ovo Mekka :lol: :lol: Pa eto sta fali onda ne vidim frku, ali jebiga balijska posla. Balija je cudo od insana.
to njima govori, mene boli patka za balije, srbe, hrvate, meni su ljudi bitni, za vjeru me libo racku
ultima_palabra

#1172 Re: Zahiragić opet jaše

Post by ultima_palabra »

Buckethead wrote:
Dr. Kuca wrote:Sta je tacno problem? Ko hoce ici ce u dzamiju ko nece ponavljat ce pred ispit i svima dobro.
Problem je miješanje vjere u sve, nije ovo Mekka haveru... Ko ide na Džumu nek ide, išao je i prije. Petkom ionako nikad nisu bili ispiti u 12 ili 1..
Pa što je onda problem da se to zvanično reguliše? Samo što je to trebala raditi IZ, a ne SPUS.
sinuhe

#1173 Re: Zahiragić opet jaše

Post by sinuhe »

Muslimani su prvi put apsolutna vecina u Sarajevu i na univerzitetu te treba ljudima izaci u susret a ne mogu se zanemariti trendovi zadnjih 20 godina pa prvi put i imamo generaciju koja je odrasla u vjeri. Sigurno da je tako i u islamskim zemljama.
Dr. Kuca

#1174 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Dr. Kuca »

Buckethead wrote:
Dr. Kuca wrote:Cuj nije ti ovo Mekka :lol: :lol: Pa eto sta fali onda ne vidim frku, ali jebiga balijska posla. Balija je cudo od insana.
to njima govori, mene boli patka za balije, srbe, hrvate, meni su ljudi bitni, za vjeru me libo racku

Ma vazno je kakiti.
Dr Kova

#1175 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Dr Kova »

Pa šta znam, sve nameću, niko studente ništa ne pita... al' u biti svakako nam sve kroje, ko da nas iko išta pita, pajel

BTW nisam student
Post Reply