Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
palermo wrote:
Jedina opasnost možemo mi biti sami sebi.....ako imamo dovoljno volje i želje da branimo Bosnu I Hercegovinu, mi ćemo je odbraniti.....
Ovo je suština sažeta u jednoj jedinoj rečenici!
Mi smo je 1992 odbranili ne zato što je to bilo lako, već zato što smo se iskreno borili za tu BiH, kao zemlju svih njenih ljudi.
Da li ćemo je braniti opet? Mislim na kraju itekako, ne potcjenjuj BiH
On se snalazi u matrici - tri naroda koji se nasilno pretvaraju u nacije u drzavi gdje se smatra da je pola drzave ekskluzivni teritorij jednog naroda.
Velikosrpstvo se moze pobijediti jedino bosanskohercegovackom politikom, nikako bosnjackom.
palermo wrote:
Jedina opasnost možemo mi biti sami sebi.....ako imamo dovoljno volje i želje da branimo Bosnu I Hercegovinu, mi ćemo je odbraniti.....
Mi smo je 1992 odbranili ne zato što je to bilo lako, već zato što smo se iskreno borili za tu BiH, kao zemlju svih njenih ljudi.
palermo wrote:
Ne sumnjam uopce u to. Lazni Gandijevci su ubacen elemenat, spin, a BIH nikad brojnija onim koji bi je branili...
i svako malo...ili bolje receno uvijek ima onih koji slijede ovu politiku....nikad od nje odustat nece:
STOJAN PROTIĆ: "POKLAT ĆEMO IH KAO U SRBIJI"
"Kada se na sastanku Jugoslavenskog odbora i predstavnika srpske vlade 1916. godine u Nici, u Francuskoj, raspravljalo o sudbini Muslimana u Bosni i Hercegovini, predstavnik srpske vlade Stojan Protić je rekao:
Stojan Protić: Pustite to nama. Mi imamo rješenje za Bosnu.
Kakvo rješenje, gospodine Protiću? upitao je sa zanimanjem dr.Trumbić, hrvatski predsjednik Jugoslavenskog odbora.
Stojan Protić: Kad naša vojska pređe preko Drine, dat ćemo Turcima 24 do 48 sati da pređu na vjeru svojih pređa. One, koji se ne žele pokrstiti, poklat ćemo kao što smo to već napravili u Srbiji.
Nastalo je čuđenje i vrlo neugodna tišina. Trumbićevi prsti počeli su se tresti. Da sakrije uzbuđenje, pritiskao je neke dokumente na stolu.
Da li ste vi ozbiljni, gospodine Protiću? upitao je.
Stojan Protić: Vrlo sam ozbiljan, gospodine Trumbiću. U Bosni mi s Turcima nećemo postupati na evropski način, nego na naš."
Izvor: Ivan Meštrović - "Sjećanje na političke ljude i događaje" str.161
pemanapemani wrote:Dodik ne smije protiv drzave BiH.
On se snalazi u matrici - tri naroda koji se nasilno pretvaraju u nacije u drzavi gdje se smatra da je pola drzave ekskluzivni teritorij jednog naroda.
Velikosrpstvo se moze pobijediti jedino bosanskohercegovackom politikom, nikako bosnjackom.
pemanapemani wrote:
Bošnjastvo ne isključuje bosanstvo. Nadovezuju jedno drugo u harmoničnoj simbiozi.
Veoma je mali procenat autokrativnih Bosanaca. Koliko je ono bilo? 0.5 %
Bojim se da je veći problem što neki iz jednog naroda smatraju da je cijela eksluzivni teritorij njihovog naroda.
zavrzlama wrote:
ivanic je recimo 10x opasniji za bih od dodika.....najbolja moguca varijanta je pobjeda snsd u vecini opstina...dodikov pad ide u korist destrukcije bih...
Ivanić, iako je hinjo i pametniji od Dodika, nije taj kalibar igrača. Silazak Dodika sa vlasti ipak kvari velikosrpske planove, i pomjera ih za 5 do 10 godina u budućnost. Još ne znamo ko će biti pravi Dodikov nasljednik.
Bojim se da je veći problem što neki iz jednog naroda smatraju da je cijela eksluzivni teritorij njihovog naroda.
Neda majka sina junaka , srbuj pa makar i korijenje jeo
Tokom leta nebom iznad Bosne i Hercegovine papa Franjo je odaslao pozdrav narodu naše zemlje i predsjedavajućem Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću.
""Njegovoj ekselenciji Bakiru Izetbegoviću – dok letim iznad BiH na svom putu prema Gruziji i Azerbajdžanu šaljem Vama i narodu BiH najljepše pozdrave. Sjećanjem na svoju posjetu Vašoj zemlji šaljem Vam blagoslove Gospoda", rekao je papa Franjo posredstvom kapetana."
vis ti jednog dana kad ovaj sto salje selame bakiru dodje u bosnu sa onom tapijom da je to sve njegovo.
sad kad micko zakmeci da su i bakir i papa protiv njega i njegove mu republike.
ze kalanga wrote:Trebala bi biti, međutim, prateći razvoj događaja ovih 20 godina, daleko je od toga.
Ma jadni vi Srbi. I u bivsoj Jugoslaviji ste bili majorizirani...
Istina. U toj borbi za jedinstvom životima platismo, a neki bukete spremali... Al dobro. Ovdje se ne govori o majorizaciji, već o željama. Ekskluzivitetu, konkretno.
Tokom leta nebom iznad Bosne i Hercegovine papa Franjo je odaslao pozdrav narodu naše zemlje i predsjedavajućem Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću.
""Njegovoj ekselenciji Bakiru Izetbegoviću – dok letim iznad BiH na svom putu prema Gruziji i Azerbajdžanu šaljem Vama i narodu BiH najljepše pozdrave. Sjećanjem na svoju posjetu Vašoj zemlji šaljem Vam blagoslove Gospoda", rekao je papa Franjo posredstvom kapetana."
vis ti jednog dana kad ovaj sto salje selame bakiru dodje u bosnu sa onom tapijom da je to sve njegovo.
sad kad micko zakmeci da su i bakir i papa protiv njega i njegove mu republike.
Šta kažu ovi majorizirani na papinu isključivost? Hoće li se žaliti zbog svoje ugroženosti?
Dodika i slicne jedino moze zustaviti jaka sila kao sto je recimo bio V Korpus .
Sve ostalo je tanko , danasnje rukovodstvo nema ni 5 % kapaciteta da nesto napravi. Redovno se unistavaju "viskovi" oruzja u BiH , oruzane snage su na nivou predratne Civilne Zastite a po komandnom kapacitetu na nivou seoske kafane.
Dodik je sposobanu i uspjesan da izbjegne hapsenje i slicne stvari. Ne postoji ni 1% sanse da se on privede i uhapsi od strane SIPE ili slicno. Prije ce da krene rat ponovo. Ako krene rat najvise gube Bosnjaci ( jos jednom ) jer i Srbija i Hrvatska imaju drzavu koja stiti svoj narod.
Scenario da se Dodiku posalje medjunarodna potjernica pa da ga neko hapsi dok putuje po svijetu nema sanse jer bi njemu dojavili is Interpola Srbije i cuvali bi ga kao Mladica.
ze kalanga wrote:
Istina. U toj borbi za jedinstvom životima platismo, a neki bukete spremali... Al dobro. Ovdje se ne govori o majorizaciji, već o željama. Ekskluzivitetu, konkretno.
Smatras li da je referendum o nezavisnosti BiH bio demokratski cin i pobjeda demokratije?
ze kalanga wrote:
Smatras li da je referendum o nezavisnosti BiH bio demokratski cin i pobjeda demokratije?