Dan (i) nakon referenduma u RS

Post Reply
ins

#1151 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by ins »

palermo wrote:
Jedina opasnost možemo mi biti sami sebi.....ako imamo dovoljno volje i želje da branimo Bosnu I Hercegovinu, mi ćemo je odbraniti.....
Ovo je suština sažeta u jednoj jedinoj rečenici!
Mi smo je 1992 odbranili ne zato što je to bilo lako, već zato što smo se iskreno borili za tu BiH, kao zemlju svih njenih ljudi.

Da li ćemo je braniti opet? Mislim na kraju itekako, ne potcjenjuj BiH
pemanapemani

#1152 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by pemanapemani »

Dodik ne smije protiv drzave BiH.

On se snalazi u matrici - tri naroda koji se nasilno pretvaraju u nacije u drzavi gdje se smatra da je pola drzave ekskluzivni teritorij jednog naroda.

Velikosrpstvo se moze pobijediti jedino bosanskohercegovackom politikom, nikako bosnjackom.
mO k3

#1153 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by mO k3 »

ins wrote:
palermo wrote:
Jedina opasnost možemo mi biti sami sebi.....ako imamo dovoljno volje i želje da branimo Bosnu I Hercegovinu, mi ćemo je odbraniti.....
Mi smo je 1992 odbranili ne zato što je to bilo lako, već zato što smo se iskreno borili za tu BiH, kao zemlju svih njenih ljudi.

:thumbup:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1154 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by KatarinaKosaca »

mO k3 wrote:
ins wrote:
palermo wrote:

Ne sumnjam uopce u to. Lazni Gandijevci su ubacen elemenat, spin, a BIH nikad brojnija onim koji bi je branili...
bh.tornjak

#1155 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by bh.tornjak »

i svako malo...ili bolje receno uvijek ima onih koji slijede ovu politiku....nikad od nje odustat nece:

STOJAN PROTIĆ: "POKLAT ĆEMO IH KAO U SRBIJI"

"Kada se na sastanku Jugoslavenskog odbora i predstavnika srpske vlade 1916. godine u Nici, u Francuskoj, raspravljalo o sudbini Muslimana u Bosni i Hercegovini, predstavnik srpske vlade Stojan Protić je rekao:

Stojan Protić: Pustite to nama. Mi imamo rješenje za Bosnu.

Kakvo rješenje, gospodine Protiću? upitao je sa zanimanjem dr.Trumbić, hrvatski predsjednik Jugoslavenskog odbora.

Stojan Protić: Kad naša vojska pređe preko Drine, dat ćemo Turcima 24 do 48 sati da pređu na vjeru svojih pređa. One, koji se ne žele pokrstiti, poklat ćemo kao što smo to već napravili u Srbiji.

Nastalo je čuđenje i vrlo neugodna tišina. Trumbićevi prsti počeli su se tresti. Da sakrije uzbuđenje, pritiskao je neke dokumente na stolu.

Da li ste vi ozbiljni, gospodine Protiću? upitao je.

Stojan Protić: Vrlo sam ozbiljan, gospodine Trumbiću. U Bosni mi s Turcima nećemo postupati na evropski način, nego na naš."

Izvor: Ivan Meštrović - "Sjećanje na političke ljude i događaje" str.161
L u c i f e r

#1156 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by L u c i f e r »

zato mi njih danas sunnetimo po bibliotekama
i tužilaštvima
daddy-kool

#1157 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by daddy-kool »

pemanapemani wrote:Dodik ne smije protiv drzave BiH.

On se snalazi u matrici - tri naroda koji se nasilno pretvaraju u nacije u drzavi gdje se smatra da je pola drzave ekskluzivni teritorij jednog naroda.

Velikosrpstvo se moze pobijediti jedino bosanskohercegovackom politikom, nikako bosnjackom.
prog321

#1158 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by prog321 »

pemanapemani wrote: Velikosrpstvo se moze pobijediti jedino bosanskohercegovackom politikom, nikako bosnjackom.
Bošnjastvo ne isključuje bosanstvo. Nadovezuju jedno drugo u harmoničnoj simbiozi.
Veoma je mali procenat autokrativnih Bosanaca. Koliko je ono bilo? 0.5 % :-D
ze kalanga

#1159 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by ze kalanga »

Bojim se da je veći problem što neki iz jednog naroda smatraju da je cijela eksluzivni teritorij njihovog naroda.
daddy-kool

#1160 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by daddy-kool »

zavrzlama wrote:
ivanic je recimo 10x opasniji za bih od dodika.....najbolja moguca varijanta je pobjeda snsd u vecini opstina...dodikov pad ide u korist destrukcije bih...
Ivanić, iako je hinjo i pametniji od Dodika, nije taj kalibar igrača. Silazak Dodika sa vlasti ipak kvari velikosrpske planove, i pomjera ih za 5 do 10 godina u budućnost. Još ne znamo ko će biti pravi Dodikov nasljednik.
daddy-kool

#1161 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by daddy-kool »

ze kalanga wrote:

Bojim se da je veći problem što neki iz jednog naroda smatraju da je cijela eksluzivni teritorij njihovog naroda.
Misliš na RS?
mO k3

#1162 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by mO k3 »

ze kalanga wrote:

:lol:

Neda majka sina junaka , srbuj pa makar i korijenje jeo :)
ze kalanga

#1163 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by ze kalanga »

daddy-kool wrote:
ze kalanga wrote:

Misliš na RS?
Ne mislim na BiH.
daddy-kool

#1164 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by daddy-kool »

ze kalanga wrote:
daddy-kool wrote:
ze kalanga wrote:

Misliš na RS?
Ne mislim na BiH.
Ti koji tako smatraju griješe.
red evil

#1165 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by red evil »

ze kalanga wrote:
daddy-kool wrote:
ze kalanga wrote:

Misliš na RS?
Ne mislim na BiH.
Bosna i Hercegovina je ekskluzivitet svih Bosanca i Hercegovaca. :bih:
ze kalanga

#1166 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by ze kalanga »

Trebala bi biti, međutim, prateći razvoj događaja ovih 20 godina, daleko je od toga.
glockov kolac

#1167 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by glockov kolac »

ze kalanga wrote:Trebala bi biti, međutim, prateći razvoj događaja ovih 20 godina, daleko je od toga.
Ma jadni vi Srbi. I u bivsoj Jugoslaviji ste bili majorizirani...
155_mm

#1168 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by 155_mm »

Tokom leta nebom iznad Bosne i Hercegovine papa Franjo je odaslao pozdrav narodu naše zemlje i predsjedavajućem Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću.

""Njegovoj ekselenciji Bakiru Izetbegoviću – dok letim iznad BiH na svom putu prema Gruziji i Azerbajdžanu šaljem Vama i narodu BiH najljepše pozdrave. Sjećanjem na svoju posjetu Vašoj zemlji šaljem Vam blagoslove Gospoda", rekao je papa Franjo posredstvom kapetana."
vis ti jednog dana kad ovaj sto salje selame bakiru dodje u bosnu sa onom tapijom da je to sve njegovo.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

sad kad micko zakmeci da su i bakir i papa protiv njega i njegove mu republike.

:lol: :lol: :lol:
ze kalanga

#1169 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by ze kalanga »

glockov kolac wrote:
ze kalanga wrote:Trebala bi biti, međutim, prateći razvoj događaja ovih 20 godina, daleko je od toga.
Ma jadni vi Srbi. I u bivsoj Jugoslaviji ste bili majorizirani...
Istina. U toj borbi za jedinstvom životima platismo, a neki bukete spremali... Al dobro. Ovdje se ne govori o majorizaciji, već o željama. Ekskluzivitetu, konkretno.
mO k3

#1170 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by mO k3 »

Image
Ko kaze da je referendum falsifikovan :)
101% :mrgreen:
Last edited by mO k3 on 30/09/2016 23:35, edited 1 time in total.
BayrakTB

#1171 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by BayrakTB »

155_mm wrote:
Tokom leta nebom iznad Bosne i Hercegovine papa Franjo je odaslao pozdrav narodu naše zemlje i predsjedavajućem Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću.

""Njegovoj ekselenciji Bakiru Izetbegoviću – dok letim iznad BiH na svom putu prema Gruziji i Azerbajdžanu šaljem Vama i narodu BiH najljepše pozdrave. Sjećanjem na svoju posjetu Vašoj zemlji šaljem Vam blagoslove Gospoda", rekao je papa Franjo posredstvom kapetana."
vis ti jednog dana kad ovaj sto salje selame bakiru dodje u bosnu sa onom tapijom da je to sve njegovo.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

sad kad micko zakmeci da su i bakir i papa protiv njega i njegove mu republike.

:lol: :lol: :lol:
Šta kažu ovi majorizirani na papinu isključivost? Hoće li se žaliti zbog svoje ugroženosti? :mrgreen:
Juliuscezar

#1172 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Juliuscezar »

Sve majorizacije Hrvata mogu shvatit ali jbt da ih papa majorizuje pa gdje to ima
Frankyee

#1173 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Frankyee »

Dodika i slicne jedino moze zustaviti jaka sila kao sto je recimo bio V Korpus .

Sve ostalo je tanko , danasnje rukovodstvo nema ni 5 % kapaciteta da nesto napravi. Redovno se unistavaju "viskovi" oruzja u BiH , oruzane snage su na nivou predratne Civilne Zastite a po komandnom kapacitetu na nivou seoske kafane.

Dodik je sposobanu i uspjesan da izbjegne hapsenje i slicne stvari. Ne postoji ni 1% sanse da se on privede i uhapsi od strane SIPE ili slicno. Prije ce da krene rat ponovo. Ako krene rat najvise gube Bosnjaci ( jos jednom ) jer i Srbija i Hrvatska imaju drzavu koja stiti svoj narod.

Scenario da se Dodiku posalje medjunarodna potjernica pa da ga neko hapsi dok putuje po svijetu nema sanse jer bi njemu dojavili is Interpola Srbije i cuvali bi ga kao Mladica.
Point.

#1174 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Point. »

ze kalanga wrote:
Istina. U toj borbi za jedinstvom životima platismo, a neki bukete spremali... Al dobro. Ovdje se ne govori o majorizaciji, već o željama. Ekskluzivitetu, konkretno.
Smatras li da je referendum o nezavisnosti BiH bio demokratski cin i pobjeda demokratije?
glockov kolac

#1175 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by glockov kolac »

Point. wrote:
ze kalanga wrote:
Smatras li da je referendum o nezavisnosti BiH bio demokratski cin i pobjeda demokratije?
Prvo se izvini coveku. Djuro ce da ti oprosti...
Post Reply