Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Locked
Budjav_lebac

#1151 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Budjav_lebac »

sabina1 wrote:
Budjav_lebac wrote: Laz koju je zapisala komunisticka historija i u koju se realno ne moze povjerovati. Te price kako su prestali saradjivati sa cetnicima bla bla bla nakon sto su ovi poceli ciniti zlocine je LAZ ! Koliko naivan moras biti da u to povjerujes. Cetnici i ustase su ratovali, sad u kojem obimu, ali u nista manjem nego sto su navodno partizani i cetnici. Zasto partizani pomilovase tolike cetnike nakon raspada cetnicke vojske ako su rascistili s njima ? Kako su mogli u svoje redove primiti zlocince i pomilovati ih ?

Tito nam je dao BiH sa ovakvim uredjenjem da bi sprijecio rat izmedju Srbije i Hrvatske za BiH teritorij. Da nije uveo konstitutivnost mi danas ne bi imali nikakvih problema.

Moji su bili u partizanima pa mom pradjedu komunisti otese dobar dio zemlje dok u njegovog komsiju Stevu koji je 45. iz cetnika presao u partizane ostavise na miru. Od tada se kod nas generacijama prenosi laz o partizanskom postenju i herojstvu. Iskazao bi moj pradjed i vece nezadovoljstvo, ali ostala bi djeca bez oca.
Aha.....Busuladžić kao ustaša je trebao biti rehabilitovan ali četnički vojnik koji nije počinio zločin - nije ???

Koji JE TO ČETNIČKI ZLOČINAC REHABILITOVAN , KADA I GDJE ? Dobro pazi šta ćeš napisati ostavi se budaleština i pamfletiranja , čak i da je bilo pojedinih slučajeva gdje bi se pojedini zločinci inflitirali , priznavali i dobili pomilovanja ili krivotvorili dokaze i iskaze to ni u ludilu nije bilo SISTEMSKI već eventualno prevarom i pojedinačno stoga dobro pazi šta ćeš napisati.

Zašto je rahmetli Alija Izetbegović proglasio amnestiju SVIH KOJI NISU OKRVAVILI RUKE ? Zašto naši sudovi ne sude vojnicima VRS-a bez obzira na nečinjenje zločina ?

Ti si protiv konstitutivnosti....čovječe ti pišeš PROTIVUSTAVNO svaka rasprava sa tobom je apsurdna , bezpredmetna....
Evo ti jedan brzinski primjer Srbina koji je bio u ustasama:
Milan Uzelac (1867-1954) je 1941. godine promovisan u čin generala NDH, kao „general zrakoplovstva“.
General Uzelac je još 1912. godine imenovan za komadanta Ratnog vazduhoplovstva Austrougarske vojske[1], a 1920. godine u Kraljevini SHS dobija je poziciju načelnika Odeljenja za vazduhoplovstvo pri Ministarstvu vojske i mornarice (do 1923. godne, kada odlazi u penziju), gde je do penzionisanja imao čin divizijskog generala Jugoslovenske kraljevske vojske.
Po formiranju NDH (1941), Uzelac se priključio Pavelićevim ustašama i organizovao[2] je njihovo ratno vazduhoplovstvo.
Ovaj posao je obavljao do 25. novembra 1941. godine kada je otišao ponovo u penziju.
Posle Drugog svetskog rata proveo je samo dve godine u zatvoru, jer je pušten na intervencu državnog vrha FNR Jugoslavije[3].
General Uzelac je kao penzioner 1954. godine umro u Petrinji, a sahranjen je u Zagrebu.

I bilo je jos milion ovakvih intervencija "drzavnog" vrha.
Fudo387

#1152 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Fudo387 »

sabina1 wrote:Aha.Jajce su od srpske agresije zajednički branile ARBiH i HVO.....znači li to da je ARBiH isto što i HVO , da je odgovorna za Dretelj , Heliodrom , rušenje Starog mosta i izdaju vlastite zemlje i naroda u najpresudnijim trenucima ?Pozdrav.
Nema potrebe za spinom.
Pricala si o saradnji cetnika i partizana, koja se kao nikad nije desila.
O toj saradnji su pisali i partizani u svojoj literaturi, tako da...bezveze histerises.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#1153 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by sabina1 »

Fudo387 wrote:
sabina1 wrote:Aha.Jajce su od srpske agresije zajednički branile ARBiH i HVO.....znači li to da je ARBiH isto što i HVO , da je odgovorna za Dretelj , Heliodrom , rušenje Starog mosta i izdaju vlastite zemlje i naroda u najpresudnijim trenucima ?Pozdrav.
Nema potrebe za spinom.
Pricala si o saradnji cetnika i partizana, koja se kao nikad nije desila.
O toj saradnji su pisali i partizani u svojoj literaturi, tako da...bezveze histerises.
Ma nemoj .
Do saradnje u praksi nikada nije došlo - upravo zato jer su četnici zapucali na partizane u Užicu , mučki u leđa.

Čitavo vrijeme se u pokušaju poistovjećivanja partizanske i četničke vojske (što je nemoguće) pokušava izmisliti i prišiti neki četnički "karakter" partizanskoj vojsci pa te ja jasno pitam , da li je ARBIH odgovorna za Dretelj , Heliodrom , rušenje Starog mosta i izdaju zemlje u ključnim trenucima zato što se u određenom vremenskom periodu i na određenim teritorijama zajednički sa HVO-om borila protiv srpskog agresora ?
Hakiz

#1154 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Hakiz »

Budjav_lebac wrote: Nisam ja bio u savezu sa cetnicima nego su bili partizani. Nisam ja 45. presao u partizane nego su presli cetnici. Koliko su komunisti doista bili komunisti je pravo pitanje. Moj odgovor je da su bili onoliki koliki su im bili interesi i prohtjevi. Komunizam je kao i fasizam pocinio brojne zlocine i oni su dokumentovani. Komunisti za svoje zlocine za razliku od fasista nisu odgovarali. Ja sam kao sto vec sto puta rekoh da se i jedna i druga i sve ostale ideologije koje zastupaju jednoumlje za sva vremena zbrisu sa lica zemlje. Mozemo se ovako u nedogled prepucavati, ali mislim da i ja imam dovoljno pitanja i argumenata na koje mi ne bi mogla dati odgovor ili bi mi dala neki poluodgovor zasnovan na tvom licnom vidjenju.
Pa, u Evropi ima ljudi koji mnogo više mrze komunizam od tebe. I ni jedna Evropska zemlja nije uspjela izjednačiti komunizam sa fašizmom, niti to pokušava. Iako postoje česti i ozbiljni pokušaji da se komunizam osudi kao zločinačka ideologija, još niko u Evropi to nije uradio.

Znaš zašto?

Zato što je komunizam zaradio ogroman kredibilitet kao jedan od prvih i jedan od najžešćih protivnika fašizma i nacizma. I jedan od pokreta sa najvećim žrtvama u toj borbi. I to se ne zaboravlja. Uprkos svim zločinima koje su komunistički lideri u raznim zemljama uradili, nigdje u Evropi komunizam nije izjednačen sa fašizmom i nacizmom.

Tvoje lično viđenje komunizma je to, samo tvoje. I uvelike pogrešno. Stotine miliona nekomunista Evropljana svojim stavom o komunizmu pokazuje da griješiš. A, gle čuda, ni oni ne vole komunuizam. Ali znaju istoriju.

Dakle, prestani lupetati.
Budjav_lebac

#1155 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Budjav_lebac »

Hakiz wrote:
Budjav_lebac wrote: Nisam ja bio u savezu sa cetnicima nego su bili partizani. Nisam ja 45. presao u partizane nego su presli cetnici. Koliko su komunisti doista bili komunisti je pravo pitanje. Moj odgovor je da su bili onoliki koliki su im bili interesi i prohtjevi. Komunizam je kao i fasizam pocinio brojne zlocine i oni su dokumentovani. Komunisti za svoje zlocine za razliku od fasista nisu odgovarali. Ja sam kao sto vec sto puta rekoh da se i jedna i druga i sve ostale ideologije koje zastupaju jednoumlje za sva vremena zbrisu sa lica zemlje. Mozemo se ovako u nedogled prepucavati, ali mislim da i ja imam dovoljno pitanja i argumenata na koje mi ne bi mogla dati odgovor ili bi mi dala neki poluodgovor zasnovan na tvom licnom vidjenju.
Pa, u Evropi ima ljudi koji mnogo više mrze komunizam od tebe. I ni jedna Evropska zemlja nije uspjela izjednačiti komunizam sa fašizmom, niti to pokušava. Iako postoje česti i ozbiljni pokušaji da se komunizam osudi kao zločinačka ideologija, još niko u Evropi to nije uradio.

Znaš zašto?

Zato što je komunizam zaradio ogroman kredibilitet kao jedan od prvih i jedan od najžešćih protivnika fašizma i nacizma. I jedan od pokreta sa najvećim žrtvama u toj borbi. I to se ne zaboravlja. Uprkos svim zločinima koje su komunistički lideri u raznim zemljama uradili, nigdje u Evropi komunizam nije izjednačen sa fašizmom i nacizmom.

Tvoje lično viđenje komunizma je to, samo tvoje. I uvelike pogrešno. Stotine miliona nekomunista Evropljana svojim stavom o komunizmu pokazuje da griješiš. A, gle čuda, ni oni ne vole komunuizam. Ali znaju istoriju.

Dakle, prestani lupetati.
Glupost, stvar je u tome da se komunizam osim u sirotinjskim zemljama Balkana i Istocne Evrope nigdje drugo nije ni pojavio ili nije imao uticaja tako da se ljudi nisu ni bavili komunizmom. Sta Englesku ili Francusku briga za komunizmom kad nikad nije postojao ili je bio mizeran. Da su imali posla s komunistima i njihovim vidjenjem svijeta odavno bi komunisti bili na crnoj listi. Fasizam ih je napao, ubio im velik broj ljudi tako da su se s njim i pozabavili.
Hakiz

#1156 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Hakiz »

Budjav_lebac wrote: Glupost, stvar je u tome da se komunizam osim u sirotinjskim zemljama Balkana i Istocne Evrope nigdje drugo nije ni pojavio ili nije imao uticaja tako da se ljudi nisu ni bavili komunizmom. Sta Englesku ili Francusku briga za komunizmom kad nikad nije postojao ili je bio mizeran. Da su imali posla s komunistima i njihovim vidjenjem svijeta odavno bi komunisti bili na crnoj listi. Fasizam ih je napao, ubio im velik broj ljudi tako da su se s njim i pozabavili.
Dakle, ti fakat ne poznaješ istoriju komunizma. Kako možeš mrziti nešto o čemu nemaš pojma?
Fudo387

#1157 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Fudo387 »

sabina1 wrote:Ma nemoj .Do saradnje u praksi nikada nije došlo - upravo zato jer su četnici zapucali na partizane u Užicu , mučki u leđa.
mamoj,

http://znaci.net/damjan/pojam.php?br=1166

...drugarice Sabina, zao mi je ali nismo na sastanku centralnog komiteta, i nije 1953ca vec 2016ta.
Navikni se malo na slobodu razmijene misljenja, informacija, a ne utoku za pas i ko drugacije misli i kaze-klevece i laze.

'dje ti je drug nosara, sto ga nema? :-D
insomnia78

#1158 Re: RE: Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by insomnia78 »

Hakiz wrote:
Budjav_lebac wrote:
Hakiz wrote: Da pojednostavim:

Suština ideje komunizma je da ne možeš biti bogat preko grbače drugih.

Porediti tu ideologiju, koliko god je u praksi iskvarena od ljudi, sa fašizmom je ne samo nepristojno, to je zločinački.
A cekaj, opet su visoki funkcioneri i vojna lica u onom sistemu bila bogata i imala sve. To je prica za narodne mase. Kaze tebi komunista nema tvoj komsija pravo biti bogatiji od tebe, ali ja imam ! Pa ti onda objasni zasto on ima pravo, a tvoj komsija nema. U sustini naprica ti suplje price, a preskoci ti samo da je razlika u clanskoj knjizici.
Komunizam nije da ti ne možeš biti bogat. Komunizam je da ne možeš ti biti bogat sve dok sam ja koji za tebe radim siromašan. TiI možeš biti bogat samo ako ti ostane da budeš bogat nakon što mene platiš da ja imam dovoljno. To je ideja komunizma.

A da je iskvarena od ljudi, to je tačno.

Ti izjednačavaš ideologije, ne praksu, A niko realan neće ideologiju komunizma izjednačiti sa ideologijom fašizma. Naprosto, nemoguće je.

Da ne idem dalje jer nije tema.
Pa i islam je religija mira i ljubavi. U teoriji :D
rajv0sa

#1159 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by rajv0sa »

Jako je glupo, bezobrazno i zločinački izjednačavati narodnooslobodilački pokret sa bilo kojom fašističkom frakcijom u drugom svjetskom ratu. Samo idiot može reci da je to bila isključivo komunistička borba, pa svako iole upućen zna da veliki dio partizana, pa cak bi se usudio reći i većina, nisu bili komunisti. Ali kako neonacibosnjakizam sa primjesama vehabizma uzima maha među manje obrazovanom publikom, koja je nažalost jako brojna, ovakve usporebe me ne čude. Dovoljno je pogledati jedno predavanje vehabijskih nazovi daiija da vidimo ko su glavni "neprijatelji" Bosnjaka; komunisti, jevreji, šije, te naravno Srbi koji su na neki način povezani sa svakom od navednih skupina.
Last edited by rajv0sa on 27/10/2016 19:20, edited 1 time in total.
Budjav_lebac

#1160 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Budjav_lebac »

rajv0sa wrote:Jako je glupo, bezobrazno i zločinački izjednačavati narodno oslobodilački pokret sa bilo kojom drugom fašističkom frakcijom u drugom svjetskom ratu. Samo idiot može reci da je to bila isključivo komunistička borba, pa svako iole upućen zna da veliki dio partizana, pa cak bi se usudio reći i većina, nisu bili komunisti. Ali kako neonacibosnjakizam sa primjesama vehabizma uzima maha među manje obrazovanom publikom, koja je nažalost jako brojna, ovakve usporebe me ne čude. Dovoljno je pogledati jedno predavanje vehabijskih nazovi daiija da vidimo ko su glavni "neprijatelji" Bosnjaka; komunisti, jevreji, šije, te naravno Srbi koji su na neki način povezani sa svakom od navednih skupina.
Hajde shvati jednu stvar da je za mene narodno oslobodilacki pokret samo onaj koji se bori za Bosnu kao nezavisnu drzavu. Jugoslavija je kao i NDH, AU i Osmansko carstvo za mene bila okupator. Ne priznajem nista osim Republike Bosne i Hercegovine. Cesto se pozivate na to da su Osmanlije bile okupator, a da se taj okupator slavi, a vi isto radite sa Jugoslavijom.
Hakiz

#1161 Re: RE: Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Hakiz »

insomnia78 wrote:Pa i islam je religija mira i ljubavi. U teoriji :D
Da je napisao da su komunizam i islam (ili druge religije) isti, ne bi pogriješio kao što je pogriješio izjednačavajući neizjednačivo :P
rajv0sa

#1162 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by rajv0sa »

A RBiH inače ima kontinuitet 1000 godina, pa jesil svjestan da je RBiH svoju suverenost i državnost stekla na osnovu "zle i komunističke" 1945. godine. Pa odakle to "R" u RBiH??!? Ali hajde ti si samo neupućen i neinformisan, za koju godinu ćeš imat potpuno druge stavove, tebi se može oprostiti. U drugima je problem.
Budjav_lebac

#1163 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Budjav_lebac »

rajv0sa wrote:A RBiH inače ima kontinuitet 1000 godina, pa jesil svjestan da je RBiH svoju suverenost i državnost stekla na osnovu "zle i komunističke" 1945. godine. Pa odakle to "R" u RBiH??!? Ali hajde ti si samo neupućen i neinformisan, za koju godinu ćeš imat potpuno druge stavove, tebi se može oprostiti. U drugima je problem.
Oprostite mi uvazeni i cijenjeni pametolozi, evo upravo sam promijenio misljenje.

Bolje da smo ostali njemacki protektorat nego sto nas je ta Jugoslavija 45. spasila. Sad bi u najmanju ruku bili Njemacka. :D
JThomas

#1164 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by JThomas »

šta je od svega toga razlog da se škola nazove po mustafi busuladžiću?

kako li bi izgledalo da jesi pobornik te ideje, kad ovako izgleda kad nisi?
Hakiz

#1165 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Hakiz »

Budjav_lebac wrote:
rajv0sa wrote:Jako je glupo, bezobrazno i zločinački izjednačavati narodno oslobodilački pokret sa bilo kojom drugom fašističkom frakcijom u drugom svjetskom ratu. Samo idiot može reci da je to bila isključivo komunistička borba, pa svako iole upućen zna da veliki dio partizana, pa cak bi se usudio reći i većina, nisu bili komunisti. Ali kako neonacibosnjakizam sa primjesama vehabizma uzima maha među manje obrazovanom publikom, koja je nažalost jako brojna, ovakve usporebe me ne čude. Dovoljno je pogledati jedno predavanje vehabijskih nazovi daiija da vidimo ko su glavni "neprijatelji" Bosnjaka; komunisti, jevreji, šije, te naravno Srbi koji su na neki način povezani sa svakom od navednih skupina.
Hajde shvati jednu stvar da je za mene narodno oslobodilacki pokret samo onaj koji se bori za Bosnu kao nezavisnu drzavu. Jugoslavija je kao i NDH, AU i Osmansko carstvo za mene bila okupator. Ne priznajem nista osim Republike Bosne i Hercegovine. Cesto se pozivate na to da su Osmanlije bile okupator, a da se taj okupator slavi, a vi isto radite sa Jugoslavijom.
Hajde shvati da nije bilo komunista koji su porazili fašiste i naciste i stvorili Jugoslaviju koju ti smatraš okupatorskom, ko zna da li bi Bosne i Hercegovine danas uopšte bilo.
Hakiz

#1166 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Hakiz »

Budjav_lebac wrote:
rajv0sa wrote:A RBiH inače ima kontinuitet 1000 godina, pa jesil svjestan da je RBiH svoju suverenost i državnost stekla na osnovu "zle i komunističke" 1945. godine. Pa odakle to "R" u RBiH??!? Ali hajde ti si samo neupućen i neinformisan, za koju godinu ćeš imat potpuno druge stavove, tebi se može oprostiti. U drugima je problem.
Oprostite mi uvazeni i cijenjeni pametolozi, evo upravo sam promijenio misljenje.

Bolje da smo ostali njemacki protektorat nego sto nas je ta Jugoslavija 45. spasila. Sad bi u najmanju ruku bili Njemacka. :D
Zaboravljaš da ni Njemačka danas ne bi bila ova Njemačka, bila bi to neka nacistička Njemačka. A komunisti imaju velku ulogu što to nije tako.
Hakiz

#1167 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Hakiz »

JThomas wrote:šta je od svega toga razlog da se škola nazove po mustafi busuladžiću?

kako li bi izgledalo da jesi pobornik te ideje, kad ovako izgleda kad nisi?
Toga i mene strah.
funeral blues

#1168 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by funeral blues »

:thumbup:
Hakiz

#1169 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Hakiz »

rajv0sa wrote:Jako je glupo, bezobrazno i zločinački izjednačavati narodno oslobodilački pokret sa bilo kojom drugom fašističkom frakcijom u drugom svjetskom ratu.
Je li to i ti kažeš da je narodno-oslobodilački pokrtret jedna od fašističkih frakcija ili je to bio lapsus :izet:
rajv0sa

#1170 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by rajv0sa »

Hakiz wrote:
rajv0sa wrote:Jako je glupo, bezobrazno i zločinački izjednačavati narodno oslobodilački pokret sa bilo kojom drugom fašističkom frakcijom u drugom svjetskom ratu.
Je li to i ti kažeš da je narodno-oslobodilački pokrtret jedna od fašističkih frakcija ili je to bio lapsus :izet:
Lapsus, zajebunio se.
Budjav_lebac

#1171 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Budjav_lebac »

Hakiz wrote:
Budjav_lebac wrote:

Zaboravljaš da ni Njemačka danas ne bi bila ova Njemačka, bila bi to neka nacistička Njemačka. A komunisti imaju velku ulogu što to nije tako.
Zaboravljas da ova Njemacka danas ne bi bila to sto jeste da Hitler nije izgradio autoceste i pokrenuo privredu. Prije Hitlera je Njemacka bila veca sirotinja od nas.
Hakiz

#1172 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Hakiz »

Budjav_lebac wrote:
Hakiz wrote: Zaboravljaš da ni Njemačka danas ne bi bila ova Njemačka, bila bi to neka nacistička Njemačka. A komunisti imaju velku ulogu što to nije tako.
Zaboravljas da ova Njemacka danas ne bi bila to sto jeste da Hitler nije izgradio autoceste i pokrenuo privredu. Prije Hitlera je Njemacka bila veca sirotinja od nas.
Mislim da si zaboravio napisati nešto.
Budjav_lebac

#1173 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Budjav_lebac »

Hakiz wrote:
Budjav_lebac wrote:
Hakiz wrote: Zaboravljaš da ni Njemačka danas ne bi bila ova Njemačka, bila bi to neka nacistička Njemačka. A komunisti imaju velku ulogu što to nije tako.
Sta, da su porazeni u 1. svjetskom ratu i da su za to placali veliku odstetu ?

Nebitno, i Juga da nije krala od obicnog naroda zemlju i imovinu zarad drustvenog dobra nikad ne bi postala to sto jeste.
Hakiz

#1174 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Hakiz »

Budjav_lebac wrote:
Hakiz wrote:
Budjav_lebac wrote: Zaboravljas da ova Njemacka danas ne bi bila to sto jeste da Hitler nije izgradio autoceste i pokrenuo privredu. Prije Hitlera je Njemacka bila veca sirotinja od nas.
Sta, da su porazeni u 1. svjetskom ratu i da su za to placali veliku odstetu ?

Nebitno, i Juga da nije krala od obicnog naroda zemlju i imovinu zarad drustvenog dobra nikad ne bi postala to sto jeste.
Ne. Nakon ove rečenice:
Budjav_lebac wrote: Zaboravljas da ova Njemacka danas ne bi bila to sto jeste da Hitler nije izgradio autoceste i pokrenuo privredu. Prije Hitlera je Njemacka bila veca sirotinja od nas.
Zaboravio si napisati "Sieg heil!"
Banksy

#1175 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Banksy »

Budjav_lebac wrote:
Bolje da smo ostali njemacki protektorat nego sto nas je ta Jugoslavija 45. spasila. Sad bi u najmanju ruku bili Njemacka.

O, pa to nisi samo budala, već i Hitlerov fan, što nisi odmah rekao.
Locked