Burkini, Evropa i demokratija

Post Reply
Fudo387

#1151 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Fudo387 »

kritichar wrote:Pošto je riješen problem burkinija u Francuskoj, za to vrijeme kod nas, novinarka klix.ba, vjerovatno velika zagovornica demokratije i građanskih prava, kaže ovako:

Image
Zemlja u kojoj zurnalistika izbaci ovako kvalitetne kadrove ne treba da brine za svoju buducnost. Mala je sebi isposlovala zanimljiv nadimak do kraja zivota. :D
MyTao

#1152 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by MyTao »

Izjava je stvarno u najmanju ruku cudna... Ja kao ateista i anti-teista nebi napisao nesto tako :-)
smijesni_ste

#1153 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by smijesni_ste »

Demokratija mora da vrijedi za sve dokle god se ne ugrožava neko...

osim u slučaju karikaturista koji "vrijedjaju" proroka i kojima treba skinuti glavu :roll: :oops:
Mohamad Sissoko

#1154 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Mohamad Sissoko »

Na zastavu treba stavit jedan veliki dildo da vidi Europa koliko smo progresivni a Lejlu za preCednika.
Kod ulaska u EU obavezno navesti da je konacno stigla piva u BBI.
jasko_ba

#1155 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by jasko_ba »

Standardni forumski ublehasi napadaju :lol: O cemu je problem? Cuj ovog dede gore, pucaju je kompleksi. Ej misu stari, pojma nemas o cemu pricas. :-)
Image
Bodkin

#1156 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Bodkin »

smijesni_ste wrote:Demokratija mora da vrijedi za sve dokle god se ne ugrožava neko...

osim u slučaju karikaturista koji "vrijedjaju" proroka i kojima treba skinuti glavu :roll: :oops:
:mrgreen:
Tito_i_Partija

#1157 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Tito_i_Partija »

Velkoski wrote:
Tito_i_Partija wrote:
Velkoski wrote:Kol'ko moraš biti retardiran za onakvu izjavu, još si javna ličnost - novinar. :lol:

Zbog ovakvih je ovo zvanje u totalnom ćorsokaku ionako.
Ocigledno ne umiju nasi novinari bit' na ekstremno profesionalnom nivou k'o nas Krste. :D
Mah, rijetko komentarišem ove stvari, ali ovo je DNO DNA. :(
Ma zezam se, u pravu si potpuno. Ovo poredjenje sa dildom je bas nidje veze, glupost na kvadrat.
Fudo387

#1158 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Fudo387 »

Mohamad Sissoko wrote:Na zastavu treba stavit jedan veliki dildo da vidi Europa koliko smo progresivni a Lejlu za preCednika.
Kod ulaska u EU obavezno navesti da je konacno stigla piva u BBI.
Jos joj pridodati Zeljku Cvijanovic da pomaze u promociji zemlje, i eto ulaska u EU.
Krme, dildo, piva i trandjo...dobitna kombinacija. :mrgreen:
Goldenhand

#1159 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Goldenhand »

Lejla :thumbup:
apsidejzi

#1160 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by apsidejzi »

ABH017 wrote:
dustaban wrote:
Hadzi Lojo wrote: Dustabane da ti prenesem da i Jevreji peru dupe, Hindusi i Budisti! A za Nijemce je to uobicajeno, koliko znam oni su bide prvi i napravili!
Pa eto sam si dao odgovor - postoji bide, postoji pipa, postoji escajg... postoji KULTURA.
I postoji naravno primitivizam i nekultura.

Ali jok, vi samo cekate razlog da nekoga proglasite islamofobom i da ga izvrjedjate. Nedo bog da propitate sami sebe, pogledate oko sebe i shvatite konacno gdje je VAS problem.
A ako cemo o cistoci volio bih da mi neko objasni kako se to bolje ocisti kad se kupas obucena?!

I da ne zaboravim, perem i ja zicugu, imam takvu wc dasku ne bih je nizasto mijenji. Idem ukorak sa vremenom.
Ali za vas je i to peksinluk, jebla vas flasha kraj wc sole i ostali primitivizmi. Nastavite se diviti sebi...
Kak'a bola' flaša??? :lol:
Odakle to ti podatke čupaš?
Ja se sjećam, k'o djete, kod bih kod dede, rahmetli, boravio na selu, da su se koristile flaše u vanjskoj hali (klozetu). Tad je još u upotrebi bio popularni "ćućavac". Ono, doduše, im'o je dedo i vodokotlić (onaj limeni, visoko ugrađeni), i pipu odmah pored "ćućavca", ali je bila i flaša pored, valjda za one, koji još nisu bili navikli na "vodu iz zida". Tariguz onaj roze, u listu, a ne na rolni, kao sad.
Oprostite na off topicu, ali me baci u djetinjstvo, morao sam.

P.S.
Ako si mislio na ljude iz Sarajeva, koji ovih dana uživaju blagodeti redukcije vode u noćnim satima, onda ništa. Ali ne valja se šprdati sa ljudskom nevoljom.
Opet dustaban o flasama :kiss:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
HAVANA

#1161 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by HAVANA »

FAP mashina wrote:
raoul duke wrote:
HAVANA wrote: o francuzima kad ih opet neko pobije kamionom,mitraljezom....
Volio bi ti to jelda? Skriva se terror u malom muminom :thumbup:

dzihadista sa klixa
:kakoste:
apsidejzi

#1162 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by apsidejzi »

I sta kaze: francuski sud suknuo francuskim nacistima i proglasio zabranu nevazecom. Vrijeme je i bilo.
arzuhal

#1163 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by arzuhal »

HAVANA wrote:
raoul duke wrote:
HAVANA wrote: o francuzima kad ih opet neko pobije kamionom,mitraljezom....
HAVANA, brate, jesul vam to opet pušćali internet u Ošvama? Nisam te vidio par dana...
HAVANA

#1164 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by HAVANA »

arzuhal wrote:
HAVANA wrote:
raoul duke wrote:
HAVANA, brate, jesul vam to opet pušćali internet u Ošvama? Nisam te vidio par dana...
Vozam tramvaj :kakoste: Image
HAVANA

#1165 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by HAVANA »

Jebo lud zbunjenog na ovom forumu.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1166 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Velkoski »

Havanu prozivaju da je džihadista :smajlikojiseklanja: :lol:
HAVANA

#1167 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by HAVANA »

Velkoski wrote:Havanu prozivaju da je džihadista :smajlikojiseklanja: :lol:
Jesam pao qrcu za usi. :cry: :lol:
House

#1168 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by House »

Francuski gradonačelnici nemaju pravo da zabrane nošenje burkinija, odluka je Francuskog državnog vijeća donesena ovog petka, javlja CNN. Ova odluka poništava zabranu koja je već stupila na snagu u pojedinim francuskim gradovima.

pišanje po islamofobima :)
¤ jelena ¤

#1169 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by ¤ jelena ¤ »

seln wrote: Izvini, petak je, dzuma, folovi-golovi... koja generalizacija?
Jesam li ja rekao: svi Azijati?
država ima problem sa njima (Azijatima).

Eto, pa ti sam procijeni jesi li ovim precizirao o kojim Azijatima govoriš, a o kojima ne, ili se odnosi na sve Azijate.
A ono moje pitanje...neka bude retorsko....nea frke.

I da mi je kod nas vidjet Arapkinju ili Azijatkinju da radi u apoteci...kako sad stvari stoje, to bi bilo ravno čudu...
a prva reakcija većine bi bila...vidi je...otima nekoj našoj posao.

Što se tiče teme...tog burkinija i to...ja prvo uopšte ne kontam zašto je to zabranjeno. Mislim...svaka zabrana bi trebalo da ima nako uporište u logici i služi nekoj svrsi, jel...Ako postoji taj neki opravdan razlog, pojma nemam koji, tipa...ne može odrasla osoba kiselit noge u bazenu namijenjenom djeci, možda ima gljivice i to...onda OK, ali ako je to samo ono ne vole ljud vidjet, gadi im se....to nije nikakav validan razlog. Ne volim ni ja vidjet...šta znam... komplet našminkanu ženu na plaži... bljak!... :cry: pa nisam čula da je to igdje zabranjeno.

A i da jeste, bilo bi mi... :-)
tututuuuu

#1170 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by tututuuuu »

kritichar wrote:Pošto je riješen problem burkinija u Francuskoj, za to vrijeme kod nas, novinarka klix.ba, vjerovatno velika zagovornica demokratije i građanskih prava, kaže ovako:

Image
Lejla je potpuno u pravu. Svaka cast, kratko i jasno.

Ne znam kako bi se shvatilo da ljudi izbace krizeve oko vrata, na prsa itd... Ja kad to vidim isto smatram, ovisno o situaciji, ili provokacijom, ili krkanlukom, a i sam sam vjernik do odredjene mjere. Vjera je tvoja stvar, a ne da njome silujes druge ljude.

Tim vise kad se vidi sva licemjernost, pokriti se a otici na plauz, jedno mjesto gdje znas da je puno golotinje. Ali nek se ti okupas u burkiniju. :-)
benjen

#1171 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by benjen »

Ali ideja burkini plaze bi nekome mogla lovu donijeti :lol:
tututuuuu

#1172 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by tututuuuu »

Evo Vrhovni sud u Fra. (ili sta vec) ponistio ranije odluke i ukinuo ovakvu zabranu. I hoce li i dalje ovi islamisti pricati o licemjernoj Europi i demokraciji.

I sigurno mnogi koji se ne slazu s ovakvom odlukom postovati ce je.
ABH017

#1173 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by ABH017 »

MyTao wrote:

Image
I approve :)
We know. 8)
ABH017

#1174 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by ABH017 »

tututuuuu wrote:Evo Vrhovni sud u Fra. (ili sta vec) ponistio ranije odluke i ukinuo ovakvu zabranu. I hoce li i dalje ovi islamisti pricati o licemjernoj Europi i demokraciji.

Mnogi se neće složiti.
tututuuuu

#1175 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by tututuuuu »

ABH017 wrote:
tututuuuu wrote:Evo Vrhovni sud u Fra. (ili sta vec) ponistio ranije odluke i ukinuo ovakvu zabranu. I hoce li i dalje ovi islamisti pricati o licemjernoj Europi i demokraciji.

Mnogi se neće složiti.
pa jesam li ja to napisao? Nece, ali ce je postovati. To je razlika izmedju pravne, uredjene, demokratske i ono jako bitno, sekularne drzave i bliskoisticnih prcija.
Post Reply