Huawei telefoni
Moderator: Benq
- plagijator1975
#1151 Re: Huawei telefoni
Jučer stigao update za Huawei mate 10 lite, dvije nove funkcije,, : face unlock i AR lans
- R9..
#1152 Re: Huawei telefoni
U mene josh nema....kako si apdejtovoplagijator1975 wrote:Jučer stigao update za Huawei mate 10 lite, dvije nove funkcije,, : face unlock i AR lans
- Laertes
#1153 Re: Huawei telefoni
Nije kod meneR9.. wrote:U mene josh nema....kako si apdejtovoplagijator1975 wrote:Jučer stigao update za Huawei mate 10 lite, dvije nove funkcije,, : face unlock i AR lans
- Doda37
#1154 Re: Huawei telefoni
Da nisam procitao tvoj post nebi primjetio ...mislim da ima 7 dana kako je dosao update, ako ne i koji dan viseplagijator1975 wrote:Jučer stigao update za Huawei mate 10 lite, dvije nove funkcije,, : face unlock i AR lans
- plagijator1975
#1155 Re: Huawei telefoni
OTA update, telefon je inače iz ItalijeR9.. wrote:U mene josh nema....kako si apdejtovoplagijator1975 wrote:Jučer stigao update za Huawei mate 10 lite, dvije nove funkcije,, : face unlock i AR lans
- R9..
#1156 Re: Huawei telefoni
Jebga druže ja se slabo razumijem.. Čitav život sam xperiji bio.. Do neki danplagijator1975 wrote:OTA update, telefon je inače iz ItalijeR9.. wrote:U mene josh nema....kako si apdejtovoplagijator1975 wrote:Jučer stigao update za Huawei mate 10 lite, dvije nove funkcije,, : face unlock i AR lans
- Doda37
#1157 Re: Huawei telefoni
OTA , Over The Air sto bi kod nas rekli normalno
moj je kupljen u Tele 2
- sve_ovo_ja
#1158 Re: Huawei telefoni
Na P9 zadnji update 3D panorama opcija slikanja.
- R9..
#1159 Re: Huawei telefoni
Hvala na pojašnjenju. Ja sam kupio prije 20 ak dana i dobio samo neki update od 500-600 mb, otprilike čim sam ubo sim u telefon.Doda37 wrote:OTA , Over The Air sto bi kod nas rekli normalnomoj je kupljen u Tele 2
Ovaj je kupljen u eronetu a bh telecom kartica je u njemu.
- kokuz_sa
#1160 Re: Huawei telefoni
Otkljucavao si ga?R9.. wrote:Hvala na pojašnjenju. Ja sam kupio prije 20 ak dana i dobio samo neki update od 500-600 mb, otprilike čim sam ubo sim u telefon.Doda37 wrote:OTA , Over The Air sto bi kod nas rekli normalnomoj je kupljen u Tele 2
- R9..
#1161 Re: Huawei telefoni
Ne, samo ubo sim od telecoma, izgleda da nije bio zaključan uopšte.kokuz_sa wrote:Otkljucavao si ga?R9.. wrote:Hvala na pojašnjenju. Ja sam kupio prije 20 ak dana i dobio samo neki update od 500-600 mb, otprilike čim sam ubo sim u telefon.Doda37 wrote:OTA , Over The Air sto bi kod nas rekli normalnomoj je kupljen u Tele 2
A sim sam ubo u onaj slot koji ide dublje u telefon..
- Nastasia
#1162 Re: Huawei telefoni
Kad sam prije par godina kupila Huawei, raja sa svojim Iphonima, Samsunzima se šprdala sa mojim "kinezom".
Evo, 3-4 godine nakon, svi su promjenili telefon, ne promjene radi, već zato što se nešto sjebalo, te gasi se sam od sebe, te štopa, te baterija u kurcu, ma sto i jedan problem.
Ja još uvijek imam taj isti telefon i još uvijek radi k'o prvog dana kad sam ga kupila.
Mada sam ga i ja kupila najviše zbog toga što je malen, a u to vrijeme je to bilo tegoba naći osim Iphona, a oni mi se nikako ne sviđaju. Žensko, male ruke, jedan od rijetkih telefona koji mogu koristiti jednom rukom. (i jer je rozii)
Sad pitanje, sjebala sam punjač, mogu li sjebat telefon ako ga redovno punim preko laptopa usb kablom ?
Evo, 3-4 godine nakon, svi su promjenili telefon, ne promjene radi, već zato što se nešto sjebalo, te gasi se sam od sebe, te štopa, te baterija u kurcu, ma sto i jedan problem.
Ja još uvijek imam taj isti telefon i još uvijek radi k'o prvog dana kad sam ga kupila.
Mada sam ga i ja kupila najviše zbog toga što je malen, a u to vrijeme je to bilo tegoba naći osim Iphona, a oni mi se nikako ne sviđaju. Žensko, male ruke, jedan od rijetkih telefona koji mogu koristiti jednom rukom. (i jer je rozii)
Sad pitanje, sjebala sam punjač, mogu li sjebat telefon ako ga redovno punim preko laptopa usb kablom ?
- Ljakan
#1163 Re: Huawei telefoni
Neces nista sjebat, moze ti se samo sporije punit nego preko punjaca,kad budes uzimala novi gledaj da bude orginal nemoj ove no name uzimat po pijacama platonove i slicno jer se znaju zapalit.
- Nastasia
#1164 Re: Huawei telefoni
Naslonih se na njega dok je bio u utičnici i preplovila a napola.Ljakan wrote:Neces nista sjebat, moze ti se samo sporije punit nego preko punjaca,kad budes uzimala novi gledaj da bude orginal nemoj ove no name uzimat po pijacama platonove i slicno jer se znaju zapalit.
Zato ga i punim preko laptopa, imam more nekih punjača kući ali nisu original Huawei.
- Ljakan
#1165 Re: Huawei telefoni
Ne mora ti biti original huawei moze i od samsunga, samo da nisu kopije jeftine.
- kokuz_sa
#1166 Re: Huawei telefoni
Ne mozes..
Mada kupi sebi punjac..preporuka za nesto kvalitetnije...brendirano
Sjebat tel punjenjem mozes samo na par nacina:
Koristenjem dok je na punjacu..baterija se zagrijava
Koristenjem jaceg adaptera nego sto je predvidjeno...opet jace pregrijavanje
I koristenjem slabog punjaca za novije tel koji imaju jace baterije i originalne punjace od 2A i jace..
Slaba jacina punjenja znaci da ne moze nikad kvalitetno napuniti bateriju...samo prividno je dopunjava a to utice na radno svojstvo baterije
I koristenjem slabog punjaca za novije tel koji imaju jace baterije i originalne punjace od 2A i jace..
Slaba jacina punjenja znaci da ne moze nikad kvalitetno napuniti bateriju...samo prividno je dopunjava a to utice na radno svojstvo baterije
- kokuz_sa
#1167 Re: Huawei telefoni
Kome se to zapalio platonov punjac?Ljakan wrote:Neces nista sjebat, moze ti se samo sporije punit nego preko punjaca,kad budes uzimala novi gledaj da bude orginal nemoj ove no name uzimat po pijacama platonove i slicno jer se znaju zapalit.
Ne baljezgaj gluposti
- Ljakan
#1168 Re: Huawei telefoni
meni 3 puta,ne laprdaj decko.kokuz_sa wrote:Kome se to zapalio platonov punjac?Ljakan wrote:Neces nista sjebat, moze ti se samo sporije punit nego preko punjaca,kad budes uzimala novi gledaj da bude orginal nemoj ove no name uzimat po pijacama platonove i slicno jer se znaju zapalit.
Ne baljezgaj gluposti
- kokuz_sa
#1169 Re: Huawei telefoni
Prvo nisam decko..Ljakan wrote:meni 3 puta,ne laprdaj decko.kokuz_sa wrote:Kome se to zapalio platonov punjac?Ljakan wrote:Neces nista sjebat, moze ti se samo sporije punit nego preko punjaca,kad budes uzimala novi gledaj da bude orginal nemoj ove no name uzimat po pijacama platonove i slicno jer se znaju zapalit.
Ne baljezgaj gluposti
Drugo reci cu ti da lazes garant..ili tebi ne rade instalacije..
Trece..kad spomenes Platoon trebas ustat radi kvaliteta tih punjaca..
U BiH imas more veleprodaja mobilne opreme..
Najveca u Bosni je ANKA koja ima prodaje Platoon..to je njihov brand..ti punjaci se prave namjenski za njih u fabrikama i najveceg su kvaliteta..
Druga po velicini veleprodaja CM ima svoj brend CMAX punjace..isto tako za njh se prave namjenski u fabrikama
Jedna jos od vecih veleprodaja Digital City ima svoj brand i punjace LDEO..
Na svaki od tih punjaca mozes 100% siguran da je kvalitet u pitanju..
Ne kazem da se ne desi da punjac ne radi...ali yo je mozda 2 na kolicinu od 1000komada...tako da 3 punjaca nema sanse da jedna osoba kupi a da nisu ispravni..
Sem ako ti nije instalacija u kuci pokvarena
- Ljakan
#1170 Re: Huawei telefoni
Ne laprdaj balavce i ne lazi,valjda ja znam bolje od tebe sta mi se desilo!Na 3 razlicita mjesta kakve crne instalacijekokuz_sa wrote:Ljakan wrote:
Prvo nisam decko..
Drugo reci cu ti da lazes garant..ili tebi ne rade instalacije..
Trece..kad spomenes Platoon trebas ustat radi kvaliteta tih punjaca..
U BiH imas more veleprodaja mobilne opreme..
Najveca u Bosni je ANKA koja ima prodaje Platoon..to je njihov brand..ti punjaci se prave namjenski za njih u fabrikama i najveceg su kvaliteta..
Druga po velicini veleprodaja CM ima svoj brend CMAX punjace..isto tako za njh se prave namjenski u fabrikama
Jedna jos od vecih veleprodaja Digital City ima svoj brand i punjace LDEO..
Na svaki od tih punjaca mozes 100% siguran da je kvalitet u pitanju..
Ne kazem da se ne desi da punjac ne radi...ali yo je mozda 2 na kolicinu od 1000komada...tako da 3 punjaca nema sanse da jedna osoba kupi a da nisu ispravni..
Sem ako ti nije instalacija u kuci pokvarena
- Averus
#1171 Re: Huawei telefoni
Ako budeš htjela naručiti original s neta, evo provjeren linkNastasia wrote:Kad sam prije par godina kupila Huawei, raja sa svojim Iphonima, Samsunzima se šprdala sa mojim "kinezom".
http://www.aliexpress.com/store/product ... 39a6AyKhSg
Evo i kabl
http://www.aliexpress.com/item/HUAWEI-O ... 14184.html
- kokuz_sa
#1172 Re: Huawei telefoni
Tvoj nivo komunikacije pokazuje o cemu se radi..
Evo uslikaj mi te punjace koji su pregorili..
Ako budu platoonovi ja ti sredim gratis punjace
- Ljakan
#1173 Re: Huawei telefoni
Kakav nivo prvi si rekao da baljezgam,pokusavas da izdominiras i napravis se pametan a glup si ko kurac.Ljudi mi jos pare vratili gdje sam uzeo i izvinuli se ti meni nasao da pametujes i spominjes instalacije.Svi mi punjace rade imao sam preko 100 telefona nikad ni sa jednim problema osim sa ovim nisam imao a ti spominjes instalacije.Jos imas obraza da dalje diskutujes,odjebi decko u skokovima!kokuz_sa wrote:Tvoj nivo komunikacije pokazuje o cemu se radi..
- Nastasia
#1174 Re: Huawei telefoni
Zato i ne koristim ove koje imam kod kuće, jer nisam sigurna da li je jači ili slabiji adapter nego što meni treba.kokuz_sa wrote:Ne mozes..
Ja imam Ascend P6 i stvarno nikakve zamjerke za ove 4 godine na taj telefon nemam. Napunim ga preko noći i čitav dan mi traje baterija. Samo što je jako tanak pa se baš zagrije ako ga dugo koristim.
Nisam znala da su punjači ovako skupi
- kokuz_sa
#1175 Re: Huawei telefoni
Cijena punjaca kod nas u BiH je manje vise ovakvaNastasia wrote:Zato i ne koristim ove koje imam kod kuće, jer nisam sigurna da li je jači ili slabiji adapter nego što meni treba.kokuz_sa wrote:Ne mozes..
Ja imam Ascend P6 i stvarno nikakve zamjerke za ove 4 godine na taj telefon nemam. Napunim ga preko noći i čitav dan mi traje baterija. Samo što je jako tanak pa se baš zagrije ako ga dugo koristim.
Nisam znala da su punjači ovako skupi
Jacina 0.7-1.5A..od 4 do 8KM
Jacina 2-2,1A...od 10 do 15KM
Brzi punjaci koji pale aplikaciju za brzo punjenje od 15 do 30KM
Originalni punjaci Samsungovi(kad se izvadi iiz kutije novog mob) 30-50KM
Originalni Iphone punjaci 30-40KM...a punjaci izvadjeni iz kutije novog mobitela idu od 50-70KM