Blokada puteva

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
bingov buraz

#1151 Re: Blokada puteva

Post by bingov buraz »

JThomas wrote:hoćemo li ikad vidjeti proteste pred centralama stranaka, ili ličnim nekretninama njihovih lidera? naravno da nećemo. jer znaju da bi tad stvarno dobili degenek i zatvor. nego se jedna neslužbena grana vlasti svađa s drugom službenom, preko leđa onih koji nisu nijedna...
Objasnio covjek.
bogoljub

#1152 Re: Blokada puteva

Post by bogoljub »

toska wrote:
Matzan wrote:Neki se jako varaju ako misle da policija ovo ne bi mogla riješiti jako brzo i efikasno.
Sjetite se samo opkoljenog Sarajeva i obračuna sa odmetnutim k-dantima, kad su duge cijevi nosali i oni koji trebaju i oni koji koji ni pod razno nisu smjeli doći u dodir sa oružjem.
Samo se čeka politička odluka.
A ona ne mora nužno doći ni od Fadila niti od Bakira.
Stvarno ste van realnosti ako mislite da neko smije upotrijebiti silu protiv njih.

To bi im bio kraj u svakom pogledu.
STVARNO SI TI ''REALAN'' AKO MISLIŠ DA SE NEMA ODGOVOR NA OVO!
OVO SE, MENSEČINI, NEČIJI DOSIJE NADOPUNJAVA ...
cvrčak_na_hedonizmu

#1153 Re: Blokada puteva

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Ništa ne valja, lopovi, uhljebi, lažni borci, lažna boračka udruženja, niko se ne buni, jebo nas.

Ljudi se pobune. Šta nas jebeš, što pališ, naše je, idi ispred institucija i buni se. Odu ljudi pred institucije, kampuju, štrajkuju, niko ih ne jebe 2%, vlada se iselila :pisnuo:

Blokirani putevi, šta nas jebeš, nije narod kriv.

Jeste, narod je kriv. Narod šuti dok ga jebu političari, lopovi, sitni kriminalci, uhljebi, opštinari. drotovi i ostrala bijeda. Kada šuti i treba jebat narod, možda bude efekta, jer ga do sada nije bilo.

Ljudi kampovali pred vladom. Vlada otišla. Najavljeni protesti. Niko se nije počešao. RVI koji imaju 40-50 maraka mjesečno koji traže da se javno objavi registar 567.000 boraca i da se ukine 1.600 udruženja i nađe se neko da sere.
vatrogasac

#1154 Re: Blokada puteva

Post by vatrogasac »

bogoljub wrote: PRAVA SE UZIMAJU NA LEGALAN I LEGITIMAN NAČIN, OVO JE MALTRETIRANJE GRAĐANA BIH!
KAKO MOŽE NEKO UZETI SVOJE PRAVO, A NARUŠITI PRAVA DJECE I OSTALIH NEVINIH LJUDI SUGRAĐANA KOJI SE SRMZAJU ZBOG BLOKADE?
U kojoj to državi? U kojoj se ne poštuju odluke Ustavnog suda, presude iz Strazbura ili Haga?
saale

#1155 Re: Blokada puteva

Post by saale »

kudrilo wrote:Slažem se da su morali uraditi nešto radikalno, ali su odabrali metodu za roknut se.

Njihovi šatori su bili zapaženi prvih 5 dana. Onim koji su radili tu nakon toga su postali "inventar" poput drveta u blizini. Radikalnije od tog je da su blokirali svima kojim se "obraćaju" da odu kući dok im se ne riješi problrm. Ruku dajem da bi izašlo još bruku raje, nevezano za boračke probleme.
10 ljudi je bilo pod satorom,,, problem je ba sto ovinljudi misu ni u jednom udruzenju,,, 1600 udruzenja i njima ni jedno nevalja,,,
Matzan

#1156 Re: Blokada puteva

Post by Matzan »

toska wrote:
Matzan wrote:Neki se jako varaju ako misle da policija ovo ne bi mogla riješiti jako brzo i efikasno.
Sjetite se samo opkoljenog Sarajeva i obračuna sa odmetnutim k-dantima, kad su duge cijevi nosali i oni koji trebaju i oni koji koji ni pod razno nisu smjeli doći u dodir sa oružjem.
Samo se čeka politička odluka.
A ona ne mora nužno doći ni od Fadila niti od Bakira.
Stvarno ste van realnosti ako mislite da neko smije upotrijebiti silu protiv njih.

To bi im bio kraj u svakom pogledu.

Zaista ne bih želio da se to desi, ali sve ima granice.
Premijer otvoreno kaže da nema nikoga da pregovara sa Vladom FBiH i da su postavljeni uslovi koji se ne mogu ispuniti.
Ne potcjenjivati moć države pa makar bila i ovako nakrivo postavljena.
kiligonzales

#1157 Re: Blokada puteva

Post by kiligonzales »

Nisrin wrote:Ima li iko da objasni sa nekog strucnog stanovista zasto ovi nasi borci ( zahvalni smo im do nena sto smo danas zivi, a jos bismo zahvalniji bili da ne zivimo u Bosni, ali nismo te srece) drze narod kao taoce u kilometarskim kolonama?!
Tako vrse pritisak na vlast dok se narod smrzava jer ni auto ne moze grijati 15h?!I trebaju se ti u autima sto su izasli jutros u 6h, radili cijeli dan, solidarisati sa njima jadnicima, ugrozenih prava, na -15??
Okreni auto i idi alternativnim putem, prespavaj kod rodjaka, uplati motel, zamoli nekog da prenosis ili im se pridruzi u protestu, al ovo zadnje je svima najteze.

Ovako su i u ratu cekali da im drugi rjese probleme dok su se krili po podrumima.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#1158 Re: Blokada puteva

Post by Matijevic_Vlado »

Al sta je novih ljudi na forumu.
General War

#1159 Re: Blokada puteva

Post by General War »

Janjicar wrote:
General War wrote:
Janjicar wrote:

Vecina prezivjelih s ovih snimaka je sada u Tuzli ili na blokadi Doboj-Istok
OK, ali opet ne razumijem sto blokiraju nevine ljude? Ili PTSP je uradio svoje pa vise ne razumijete sta ustvari radite?
Protesti su najavljenji prije vise od mjesec dana koliko ja znam. Svi se bavimo posljedicama a niko uzrokom. Dok uzrok, vlast, ne rijesimo ovakve stvari ce nam se desavat svakih 10 dana.

Ne radim ja nista, ja nisam borac ali ih definitivno podrzavam. Svi bi nesto kao mijenjali al nemoj da ja. Hljeb treba ovom narodu zabranit!
Tim gore ako nisi borac onda mozes trezvenije da sagledas situaciju...nije narod danas sto nije mogao ostati kod kuce kriv borcima, mogli su borci i sljedece sedmice ili prekjucer izaci a ne kad ionako svi odose na praznike a taj blokirani narod sutra valja radit a nahodo se deset kilometara.
Nemam ja apsolutno nista protiv zahtjeva, ali pogresna adresa i nije mi jasno kako nevide i ti i ostali sto ih podrzavate.
Last edited by General War on 01/03/2018 00:55, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#1160 Re: Blokada puteva

Post by It_is_a_Leclerc »

@Kikibombona

Aman, čovječe božiji, de shvati da to autistično dijete nije krivo za to. Ni ona žena što je krenula na seminar. Ni radnici Preventa koji su pješačili 30 kilometara poslije posla kućama.

Tvoji interesi, ma ko ti bio, nisu bitniji i važniji od mojih. Bori se za njih, radi šta god hoćeš, ali nemoj ljude držati kao taoce, i onda se čuditi što te ljudi smatraju ljudskim šljamom.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1161 Re: Blokada puteva

Post by plain vanilla »

U Tuzli se narod organizuje spontano, sto bi se reklo. Nose borcima na Sicki ogrjev, hranu, lijekove.
Sutra ce im grah skuhati...
General War

#1162 Re: Blokada puteva

Post by General War »

bingov buraz wrote:
JThomas wrote:hoćemo li ikad vidjeti proteste pred centralama stranaka, ili ličnim nekretninama njihovih lidera? naravno da nećemo. jer znaju da bi tad stvarno dobili degenek i zatvor. nego se jedna neslužbena grana vlasti svađa s drugom službenom, preko leđa onih koji nisu nijedna...
Objasnio covjek.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
ala7

#1163 Re: Blokada puteva

Post by ala7 »

ev ljudi tipična priča "oni su moramo uzvratiti", tipično seljačka demagogija balkana, odma na šake, ne priznaje se sud, bilo šta.. upravo što to radite nemamo ni države ništa nemamo.. e upravo zbog takvih boraca lafo boraca ode omladina.. ZBOG VAS JARO, TAKVI KAO TI NEMAJU OBRAZA NI ČASTI NI POŠTOVANJA PREMA OMLADINI.. ŠTA SI OSTAVIO MENI I DRUGIM MLADIMA, ŠTA? BLOKADE, SELJAKLUK, SVAKA ČAST ŠTO SI SE BORIO ZA IZETBEGOVIĆA A ONI SA DRUGE STRANE ZA MLADIĆA I KARADŽIĆA.. e zbog takvih mnogi i žele ići jer ste neuračunljivi, ovako vam prahne pa zablokirate grad, svoj narod, malo glumite silu sa isprikom da ste bili u ratu i da vam je to dozvola za blokade i pizdarije.. ŠTO NISI JUNAČE OTIŠAO PRED VLADU I TAMO NJIH ZAROBIO, NISI JER NEMAŠ PETLJU TI I SLIČNI TEBI! Glasate za iste i ne želite promjene iako vam mladi sugerišu da se trebaju mjenjati stvari, zbog takve drske priče "ja sam borac, ja bio u ratu" mladi ne žele da se suočavaju već odoše! Bez mladih ljudi nema ni države, ni posla ni penzije.. razmisli dobro prije nego nekom kažeš "ja bio u ratu"
emigrazione

#1164 Re: Blokada puteva

Post by emigrazione »

bingov buraz wrote:
Objasnio covjek.
Hoćemo, prvi put kada protesti zaista budu spontani i građanski....
Janjicar

#1165 Re: Blokada puteva

Post by Janjicar »

Image

Jedna iz 95-e s Vozuće, Bosanski vojnik kojem vi danas psujete mater.
saale

#1166 Re: Blokada puteva

Post by saale »

Mislim da ovdje niko nije proti boraca,,ali jesmo protiv drzanja ljudi jao taoca,! I nasli po ovoj zimi da protestuju mnogo pametno je neko ovo skontao
kiligonzales

#1167 Re: Blokada puteva

Post by kiligonzales »

saale wrote:
kudrilo wrote:Slažem se da su morali uraditi nešto radikalno, ali su odabrali metodu za roknut se.

Njihovi šatori su bili zapaženi prvih 5 dana. Onim koji su radili tu nakon toga su postali "inventar" poput drveta u blizini. Radikalnije od tog je da su blokirali svima kojim se "obraćaju" da odu kući dok im se ne riješi problrm. Ruku dajem da bi izašlo još bruku raje, nevezano za boračke probleme.
10 ljudi je bilo pod satorom,,, problem je ba sto ovinljudi misu ni u jednom udruzenju,,, 1600 udruzenja i njima ni jedno nevalja,,,
jesu li roditelji sa djecom protestvovali pred OHR zbog BOSANSKOG JEZIKA pod satorima zato sto nemaju prava da svoj jezik uce u RS, ko ih je u SARAJEVU VIDIO? KO? KO SE PROTESTIMA ODAZVAO?

Ne moze nama sa ovakvom pamecu i sebicnoscu nikad biti bolje, nema kod nas nikakve solidarnosti, davno je receno kod nas SIT GLADNOG NE VIDI i to je to...

Po tim udruzenjima ima ljudi koji su u ratu vidjeli samo civilnu zastitu, a ugurali su svoju djecu da po njima lupaju kakav takav kes preko projekata.

Zar se nismo sprdali sa Halilom ratnikom rodjenim 1993. godine koji predstavlja zadrugu boraca unazad mjesec dana...
Nisrin

#1169 Re: Blokada puteva

Post by Nisrin »

kiligonzales wrote:
Nisrin wrote:Ima li iko da objasni sa nekog strucnog stanovista zasto ovi nasi borci ( zahvalni smo im do nena sto smo danas zivi, a jos bismo zahvalniji bili da ne zivimo u Bosni, ali nismo te srece) drze narod kao taoce u kilometarskim kolonama?!
Tako vrse pritisak na vlast dok se narod smrzava jer ni auto ne moze grijati 15h?!I trebaju se ti u autima sto su izasli jutros u 6h, radili cijeli dan, solidarisati sa njima jadnicima, ugrozenih prava, na -15??
Okreni auto i idi alternativnim putem, prespavaj kod rodjaka, uplati motel, zamoli nekog da prenosis ili im se pridruzi u protestu, al ovo zadnje je svima najteze.

Ovako su i u ratu cekali da im drugi rjese probleme dok su se krili po podrumima.
Pa nemaju svi nekoga nasred puta gdje su se nasli niti ima svako novac za smjestaj! Mislite stvarno da svi koji su u busu/ autima su neki uhljebi? Sto bi im se iko pridruzio kad ga porodica ceka kuci, dijete, kada mora da se odmori i naspava jer radi i sutra/prekosutra kod privatnika?!

Neko rece zive od 40-50KM, vise nego tuzno, od invalida nije ni ocekivati da radi i zaradi, nikakve uslove ima, ali za ove bilmeze sa TVa ima posla, ako nista idi kopaj, rezi drva, sadi povrce, uzgajaj stoku.. ako babe od 80+ godina mogu raditi na pijaci i oko pijaca na —20/+40 sta to njima fali? Daj samo daj, sadaka drzava sa donacijama!
pecpec

#1170 Re: Blokada puteva

Post by pecpec »

It_is_a_Leclerc wrote:@Kikibombona

Aman, čovječe božiji, de shvati da to autistično dijete nije krivo za to. Ni ona žena što je krenula na seminar. Ni radnici Preventa koji su pješačili 30 kilometara poslije posla kućama.

Tvoji interesi, ma ko ti bio, nisu bitniji i važniji od mojih. Bori se za njih, radi šta god hoćeš, ali nemoj ljude držati kao taoce, i onda se čuditi što te ljudi smatraju ljudskim šljamom.
Sto se blesav pravis,ljudi ako su mjesec najavljivali a niko kurcem da mrdne sto ih smatrat sad sljamom?Veci sljam su ti sto nisu kurcem mrdnuli mjesec dana da do ovog ne dođe.Oni su cak po meni krivi sto sad nevin svijet ispasta u kolonama a ne ti koji su napravili proteste koje su najavili.
Benjo34

#1171 Re: Blokada puteva

Post by Benjo34 »

Ja mislim da oni vise nemaju drugog nacina da budu primjeceni u ovom drustvu. Kampuju u satorima, spaljuju se, ubijaju se..To su ljudi kojim treba pomoc i trazili su je na normalniji nacin ali niko nista. To sa udruzenjima je crsta sprdacina i novac ne dolazi do pravih ljudi, imaju legitimne zahtjeve. Naravno nisu trebali uraditi na ovakav nacin ali, kad pogledas hronologiju događaja od ranije, vidit ćeš da su samo očajni.
Žao mi je samo što smo ovakav narod kakav jesmo, ne shvatamo da problemi više individua u velikoj mjeri postaju kolektivni problem. I oni koji su pismeni i koji trebaju da se iskreno bore za ove ljude, oni su na čelu nekog udruženja, uzima 2 milje maraka a nije linije vidio. Iskreno se nadam da ce mirno da predju pred zgradu vlade i tamo da stisnu ove nase majmune
It_is_a_Leclerc

#1172 Re: Blokada puteva

Post by It_is_a_Leclerc »

kiligonzales wrote:

Okreni auto u koloni od nekoliko kilometara? Kakvih bolan rođaka? Koji motel u mada-faking Željeznom Polju? Pridruži im se u protestu ? Kome bolan?! Pa ljudi imaju djecu kod kuće, poslove na koje moraju stići, ispite, bolnice, dostave...

Ljudi su danas na izlazu iz tunela na Ivanu oborili balvan. Hitna nije mogla proći. Da se tome pridruži neko?

A građani su pješačili sa Šićkog prema Tuzli. Vukli kofere, malu djecu. Tuga i očaj za vidjeti.
saale

#1173 Re: Blokada puteva

Post by saale »

plain vanilla wrote:U Tuzli se narod organizuje spontano, sto bi se reklo. Nose borcima na Sicki ogrjev, hranu, lijekove.
Sutra ce im grah skuhati...
:-) :lol:
cvrčak_na_hedonizmu

#1174 Re: Blokada puteva

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Kikibombona wrote:
dale cooper wrote:
Kikibombona wrote:Zahtjevi su realni.

1. Ukinuti finansiranje svih udruzenja

2. Uraditi reviziju i sa liste poskidati lazne borce a takvi su vecina

3. Kada to dvoje uradis dobit ces novac da zbrines istinske borce koji su socijalno ugrozeni

...

Al' znamo da to SDA i HDZ nece nikada uraditi jer su pod tackama 1 i 2 njihovi clanovi i biracko tijelo.
Da, na stranu način na koji su se ovi ljudi organizovali, koji ne podržavam jer ispaštaju nedužni građani. Ali
zahtjevi su sasvim osnovani. Posebice što se tiče ovog registra, treba jednom izvesti na čistac ko je zaista
bio učesnik rata, a ko se tu privalio da sisa budžet. Također je činjenica da je ovih udruženja previše i da je
nerealno da se toliki broj finansira državnim novcem.
Nema drugog nacina. Bez radikalne akcije neces nista postici. Vidis da se kod nas decenijama nista ne rjesava. U onim satorima ispred vlade su svi mogli pomrijeti a da niko prstom ne mrdne.

Zao mi je ljudi, nije ugodno camiti u autu po ovom vremenu, ali... da bi postigao neki cilj, u dosta slucajeva moras podnijeti zrtvu, posebno kada nesto trazis od vlasti...

Svako udruzenje treba ostaviti bez novca, tako ce se ugasiti. Neka se sami finansiraju. Imamo ministarstvo i neka isto brine o borcima. Kakva jebena udruzenja, obicne kriminalne grupe i krpelji koji isisavaju milione...

Turska armija ima 510 000 boraca, druga NATO sila po brojnosti, a Federacija BiH ima 570 000 registrovanih boraca. Bogtejebo. Radi se o SDA-HDZ kriminalnoj mrezi pomoci koje opstaju na vlasti.

Nama veci problem ovi krezavi i nepismeni jadnici, koji zive od 50km mjesecno, koji nas blokiraju jedan dan, nego ovi na vlasti koji nas blokiraju, kradu, siluju u mozak... 25 godina!!

Odmah svi vriste, drz' ga, ubij, premlati... a bandi u kravatama se saginjemo i pusimo kurac. Da ih vidimo, kreveljili bi se i uvlacili, bili ponosni sto smo u drustvu takvih velikana.

Pogan narod.

Pogan i bešćutan narod koji trpi raznorazno, svakodnevno, jebanje političara i ratnih profitera, a smetaju mu ljudi koji nemaju za kifli i blokiraju cestu na dan-dva. Kaže ugrožena mi prava.

A nisu im ugrožena prava kad plaćaju poslove, rade ko crnci za nekoliko stoja mjesečno i trpe vladajuće 20 i kusur godina. To je u redu.

Bijeda
Kikibombona

#1175 Re: Blokada puteva

Post by Kikibombona »

General War wrote:
Janjicar wrote:

Vecina prezivjelih s ovih snimaka je sada u Tuzli ili na blokadi Doboj-Istok
OK, ali opet ne razumijem sto blokiraju nevine ljude? Ili PTSP je uradio svoje pa vise ne razumijete sta ustvari radite?
Prost svijet, osudjen na bijedu, da bude iskoristen i odbacen.

Ja sam na njihovoj strani, jer su slabi, siromasni i nepismeni, iako znam da ce ih politika obmanuti, sazvakati i ispljunuti.

Nema ovdje nevinih ljudi. Svaki pojedinac je kriv za situaciju u kojoj se nalazimo.
Locked