Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
PM72 wrote:Ova neškolovana junad iz SDA možda misle da im doktora sem dr.Mustafe efendije Cerića niko više i ne treba.Imaju dovoljno hodža za zapise i skidanje sihri, dovoljno sihrobasica po mahalama koje će im saljevati stravu i šta im više treba? Imaju i dr.Šaćira Filandru i dr Suada Kurtćehajića i oni će im liječiti sivu moždanu masu...živjeće po 100 godina.Inšalah.samo redovno dove upućivati i ne propustiti nijedan vakat.
Nadam se da ce ti zatrebat usluga koju je taj cetnik nudio.
Koliko covjek mora biti ogranicen da misli da neko ko je bio savjetnik karadica radi u UKCS a da to do sada nije islivalo ili da ga neko nije nasamarao.
Drugog maja 1990. godine Đokanović je osnovao Demokratsku stranku federalista (DSF) s ciljem uspostave, kako je naveo, demokratskog federalizma kao „dobre formule za skladne odnose u višenacionalnim državama“.
Đokanović je bio učesnik osnivačke Skupštine srpskog naroda u BiH ( 24. oktobar 1991.), Skupštine na kojoj je proglašena Srpska Republika u BiH (9. januara 1992.) te Ustavotvorne Skupštine Srpske Republike BiH ( 28. februar 1992.), kao i većine drugih ratnih skupštinskih sjednica Vlade RS-a.
U periodu od juna 1992. do januara 1993. godine obavljao je funkciju povjerenika Predsjedništva RS-a i savjetnika u Predsjedništvu Republike Srpske. U januaru 1993. izabran je za ministra za pitanja boraca i civilnih žrtava rata Vlade RS-a, a iste godine inicirao je osnivanje Boračke organizacije Republike Srpske.
Tokom rata u Bosni i Hercegovini Đokanović je bio jedan od bliskih savjetnika Radovana Karadžića. Upravo je dr. Đokanović sjedio pored Karadžića u Skupštini BiH kada je ratni zločinac izgovorio svoju čuvenu prijetnju: "Nemojte misliti da nećete odvesti Bosnu i Hercegovinu u pakao, a muslimanski narod možda u nestanak...".
U svojoj knjizi „Republika Srpska“ dr. Dragan Đokanović je burne događaje iz Skupštine tog dana opisao ovako: "Doktor Karadžić i ja sjedili smo jedan pored drugog. Ustao sam i, kada je prišao, pružio mu ruku. Čvrsto je otpozdravio i zahvalno me pogledao. Vrlo svjestan sam bio težine riječi koje je predsjednik Srpske demokratske stranke izrekao iza skupštinske govornice".
- Ono je bila teška rečenica, teška i preteška - rekao sam Radovanu Karadžiću, dok je Izetbegović, gledajući u našem pravcu, govorio: "Eto radi čega mi nećemo sa vama. Ne želimo da nam bilo ko prijeti...".
U pomenutoj knjizi Đokanović opisuje i događaje s kraja juna 1992. godine, kada je sa Karadžićem i Ratkom Mladićem boravio u Zvorniku.
- S nekoliko uvodnih rečenica otvorio sam sastanak, a onda se prisutnima obratio Radovan Karadžić uključivši svoj diktafon. Vidjevši to sjetio sam se našeg razgovora i mojih savjeta da bude vrlo oprezan u razgovoru s ljudima u Zvorniku. Poslije Karadžića govorio je Mladić, a nakon njega Branislav Branko Grujić je, u ime Zvorničana, pozdravio prisutne i otpočeo poznatu priču o maltretiranju od strane pojedinaca iz paravojne formacije 'Žute ose', pa se onda, posebno, okomio na postojanje kampa za obuku na Diviču kojim je komandovao Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan... Ratko Mladić je energično upozorio da će, na teritoriji Srpske Republike BiH, jedina oružana formacija biti regularna Vojska na čelu sa Glavnim štabom te da će kampovi za obuku, koji su nikli na više mjesta, biti raspušteni, a sve naoružane grupe moraće, bez izuzetka, stupiti pod njegovu komandu – piše Đokanović.
Đokanović je u dva navrata svjedočio pred Haškim tribunalom – 2005. i 2009. godine. U svojim svjedočenjima tvrdio je da je tokom 1992. i 1993. godine predstavnike vlasti RS-a upozoravao da mogu biti optuženi za genocid.
Na skupštinskom zasjedanju na Jahorini (11. septembra 1993.) poslanik Jovo Mijatović koji je, u to vrijeme, bio i predsjednik Izvršnog odbora SDS-a, krenuo je u, očigledno planirani, obračun sa mnom riječima: "Šta hoće ministar Đokanović? On je još 1992. godine rekao da će jedno cijelo opštinsko rukovodstvo optužiti za genocid...".
- Hoćete da srušite Vladu! Pripremili ste i kandidate za novog premijera. Radi se o ljudima koji ne uživaju ugled u našem narodu… Sukobljavate se i sa Ratkom Mladićem! Otkud Vam pravo? - govorio sam i gledao u Karadžića dok je u skupštinskoj sali vladao tajac. Znao sam, ja, naravno, kome se obraćam, ali nisam brinuo zbog posljedica. Još na početku stvaranja Republike Srpske odlučio sam da dajem doprinos da ona bude demokratsko društvo u kome će ljudi slobodno misliti i bez bojazni iznositi svoje političke stavove, u čijem će parlamentu političari i najdelikatnija pitanja postavljati. Nisam htio da, po svaku cijenu, čuvam glavu. Htio sam, prije svega, svom narodu da činim dobro, a dobro mog naroda - to je, uvijek, bio glavni moto mog političkog djelovanja - ne bi trebalo i ne bi smjelo da se gradi na nesreći drugih naroda... Htio sam da sačuvam čist obraz; da me se sinovi Nikola i Aleksandar nikada ne postide – piše u svojoj knjizi Đokanović.
Specijalizaciju iz pedijatrije Đokanović je počeo 1988., a završio 1992. godine. U KCUS je ponovo došao u junu 2005. godine.
- Desilo se to na poziv mojih kolega sa fakulteta i prijatelja doktora Senke Mesihović-Dinarević i Farisa Gavrankapetanovića. Početak rada i povratak u Sarajevo bio je u vremenu vrlo skromne komunikacije između građana Istočnog Sarajeva i Sarajeva. Sjećam se da je, tih mjeseci, tadašnji predsjednik Srbije Boris Tadić izjavljivao da i posljednji Srbi napuštaju glavni grad Bosne i Hercegovine. Međutim, bez obzira na takvu političku situaciju, odlučio sam da prihvatim ponudu prijatelja i tako je počeo moj rad u Sarajevu – govorio je ovih dana dr. Đokanović u medijima.
Dr. Dragan Đokanović se u dva navrata kandidovao i za predsjednika Republike Srpske - 1996. i 2007. godine. Međutim, nikada nije uspio ostvariti značajnije političke rezultate.
PM72 wrote:Ova neškolovana junad iz SDA možda misle da im doktora sem dr.Mustafe efendije Cerića niko više i ne treba.Imaju dovoljno hodža za zapise i skidanje sihri, dovoljno sihrobasica po mahalama koje će im saljevati stravu i šta im više treba? Imaju i dr.Šaćira Filandru i dr Suada Kurtćehajića i oni će im liječiti sivu moždanu masu...živjeće po 100 godina.Inšalah.samo redovno dove upućivati i ne propustiti nijedan vakat.
Kad te šta zaboli popij čaj od nane ili od kamilice, umiri to, sve prestane. Ako baš treba uzmi tabletu od Hasne, ona vazda toga ima. Nema veze za šta je tableta, samo ti popij. A i vala ne znam šta će nam doktori, prije je svijet zdraviji biJo. Sad kako su izmodali da se ide kod doktora sve bolesno. Eno moj dedo doživio sto godina, nikad kod doktora nije bio. Naveče prouči za zdravlje i biće dobro mašala. A ovi četnici što kmeče, nek crknu od muke. Nek smo se mi vlaha riješili i nek nam je Sebija živa i zdrava sto godina inšala mašala.
JThomas wrote:a dosad nije bio četnik, danas je postao...
jbg moro je postat danas ako nije juče,ima dosta sabranih djela po yt
U slobodno vrijeme se bavio medicinom...malo pisao knjige o manjem entitetu...malo se kandidivao na izborima za predsjednika manjeg entiteta...malo zalio za radovanom
pa se malo u pauzama bavio djecom na KCuS
jah jah...velika steta
A to što će bebe umirati nikog nije briga? Pa šta su SDA i Sebija u ratu i poslije rata radili je za anale genocida nad vlastitim narodom i državom.
Pa vi stvarno niste normalni, ona kuja riđobradog islamističkog balije je uništila i ono malo što je valjalo na KCUSu, ljudi bukvalno bježe u vojnu bolnicu.
I ono malo kvalitetnih ljekara što ima treba satanizirati i otjerati, po dobro oprobanom balijskom receptu iz ratnih i poratnih godina, kad su vrhunski specijalnisti napustili klinički centar ili je na njih pucano u ratu, upadalo im se u stanove i maltretiralo ne bi li otišli iz sarajeva.
Ko će mi liječiti sutra dijete? Neka SDAovska balinkura koja je stranački sredila specijalizaciju, niti je učila, nit pojma ima o medicini?
a što prekjuče nije bio četnik? jeste l' znali ko je frajer prekjuče? niste, nego znate od juče kad je prozvao njeno visočanstvo, a otkad frajer radi...
strong69 wrote:Jebo ovog doktora. Gdje je odjel? Gdje su drugi ljekari? Je li bas trebalo da svi odu iz ovog odjela i da ovaj ostane zadnji?
Ćetnik ostade zadnji.
Onih 6 koji odoše prije njega su dokazane patrijote i pravi Bošnjaci.
Iz prezentiranog je očito da je četnik, ili je makar to bio.
Ali drugi je problem...kako se o tome priča tek sada, ako on radi na GAK-u od 2005, što znači da ga je primio Faris Gavrankapetanović. Kako tada nije bio četnik?
Inače, imao sam prilike par puta da se susretnem s njim, privatno je prijatan čova.
Last edited by julisiz es grant on 05/01/2017 09:10, edited 1 time in total.
po analogiji pojedinih komentara trebali bi vratiti radovana karadžića jer je i on bio nekad zaposlenik one ludare
i ženu mu i još toliko tih likova koliko ih ima...
JThomas wrote:a što prekjuče nije bio četnik? jeste l' znali ko je frajer prekjuče? niste, nego znate od juče kad je prozvao njeno visočanstvo, a otkad frajer radi...
znači ne leži zec u tom grmu.
Ja vala nisam znao
al su znali sanko i faris...tacnije morali su znati...i nabijem na qrac obojicu
btw i seku nabijem na qrac al da zalim za ovim shupkom necu...i za njegovom toboznjom strucnoscu...slusao sam sinoc "razloge" odlaska i crko sam od smjeha...lik prica o sebi a to pripisuje sadasnjem menadzmentu
julisiz es grant wrote:
Ali drugi je problem...kako se o tome priča tek sada, ako on radi na GAK-u od 2005, što znači da ga je primio Faris Gavrankapetanović. Kako tada nije bio četnik?
Inače, imao sam prilike par puta da se susretnem s njim, privatno je prijatan čova.
priča se sada jer je otišao iz ko zna kojih razloga i zato što je sebija kanđija
za to što ranije nije bio četnik treba pitati medije koji su pronijeli ovu vijest o njegovom četništvu
Onih 6 koji odoše prije njega su dokazane patrijote i pravi Bošnjaci.
Pa zašto nije bio "ćetnik" 2005, a danas jeste?
I tad je SDA bila na vlasti. SDA ga je i zaposlila. Tad im nije bio "ćetnik".
Nego... Ostaje pitanje - da li su "ćetnici" i svi ostali ljekari koji su napustili KCUS, UKC Tuzla ili bolnice u Mostaru, Zenici, Bijeljini, Bihacu... Dobro za ove u Mostaru bi mogli reći da su "ustaše" ili "dajdže", a ovi što idu iz BL su sigurno "Alijini Srbi" ili "poturice".
Mala je ovo zemlja kakvih izdajnika ima! A izdajnici najcesce imaju nekakve diplome i picke materine...
julisiz es grant wrote:
priča se sada jer je otišao iz ko zna kojih razloga i zato što je sebija kanđija
za to što ranije nije bio četnik treba pitati medije koji su pronijeli ovu vijest o njegovom četništvu
Prica se jer patriji i n1 treba jos malo antibakirovske paradigme....i to ne bi bilo lose da nam nisu na cistac istjerali o kome se tacno radi
a bez kakvih je samo sjajnih ljekara klinicki ostao zbog poteza sultanije...no niko zbog njih nije pravio grcke tragedije...ocito je namjera puno zanimljivija
julisiz es grant wrote:
Prica se jer patriji i n1 treba jos malo antibakirovske paradigme....i to ne bi bilo lose da nam nisu na cistac istjerali o kome se tacno radi
a bez kakvih je samo sjajnih ljekara klinicki ostao zbog poteza sultanije...no niko zbog njih nije pravio grcke tragedije...ocito je namjera puno zanimljivija
Jadan Bakir! Sam samcat se nosi sa takvom propagandom i svi mediji su protiv njega... FTV, Faktor, klix, Slobodna Bosna, onaj Stav, Saff, cijela Islamska Zajednica, sve kantonalne televizije i vecina portala u drzavi...
Ma hebo bakira...
Ovo mu je jos i dobro doslo...bori se frajer protiv srbocetnika koji sakate nasu djecu
al mi je cool ovo proljevanje suza(kad ih vec pominjete) za radovanovim adjutantom i shupkom
naletio neki talas sta li