Nemam pojma, valjda je ispisan sehadetDuckZz wrote:
A šta piše na zastavi Jabhat Nusre ?

Kod Nusre je na dnu ispisano jos nesto, nemam pojma sta. Ugl, zastave nisu iste.
Nemam pojma, valjda je ispisan sehadetDuckZz wrote:

Nikad istina nije jednostavna, niti situacija crna ili bijela. Da nije bilo opravdanog nezadovoljstva naroda (počev od Tunisa pa dalje) tim vladarima, sistemima i režimima nikada se ništa sa strane ne bi moglo ubacit (ukoliko nije riječ o Slovenima, mi smo inače budale pa sve razvalimo kad nam je najbolje). A malo je kazat da su sile, baška zapadne, umješale ne prste nego do laktova ruke ugurali. Ovo što Dugin priča u ovom tekstu predstavlja njegovu priču, lik je veoma obrazovan, jedan je od Putinovih savjetnika, dovoljno je nacionalista i dovoljno mudar da kaže: Rusija mora biti prisutna na Bliskom Istoku ali ne kao zemlja na nečijoj strani, ne kao sila koja podržava jednu stranu, nego samo i isključivo zbog svojih vlastitih interesa, dokle to treba njenim interesima.Kitrona wrote: Svugdje se provlaci teza o tome kako su Amerikanci nariktali svrgavanje rezima i to se uzima kao gotova stvar. Sa druge stane citam da je sve pocelo u Tunisu i da je bilo potpuno spontano. Isto tako u Egiptu.
Na svakoj zastavi piše isto, jednako te riječi se čuju i u Banja Luci i na Dorćolu, u Beogradu, kao u i tihom dječijem šaputanju kada ih nana ušuška u krevetu (boldirano):Kikibombona wrote:Vidim sad da ovo ipak nije zastava Nusre, iako je veoma slicna (za mene koji ne poznajem arapski)!DuckZz wrote:Sultan Abdul bataljon (BBP partija).
Jugo-zapad Turske
probaj još jednom
Upravo tako...arzuhal wrote:Nikad istina nije jednostavna, niti situacija crna ili bijela. Da nije bilo opravdanog nezadovoljstva naroda (počev od Tunisa pa dalje) tim vladarima, sistemima i režimima nikada se ništa sa strane ne bi moglo ubacit (ukoliko nije riječ o Slovenima, mi smo inače budale pa sve razvalimo kad nam je najbolje). A malo je kazat da su sile, baška zapadne, umješale ne prste nego do laktova ruke ugurali. Ovo što Dugin priča u ovom tekstu predstavlja njegovu priču, lik je veoma obrazovan, jedan je od Putinovih savjetnika, dovoljno je nacionalista i dovoljno mudar da kaže: Rusija mora biti prisutna na Bliskom Istoku ali ne kao zemlja na nečijoj strani, ne kao sila koja podržava jednu stranu, nego samo i isključivo zbog svojih vlastitih interesa, dokle to treba njenim interesima.Kitrona wrote: Svugdje se provlaci teza o tome kako su Amerikanci nariktali svrgavanje rezima i to se uzima kao gotova stvar. Sa druge stane citam da je sve pocelo u Tunisu i da je bilo potpuno spontano. Isto tako u Egiptu.
Zato i tvrdim da je rusko uključivanje u bombardovanje ISIL-a primarno rukovođeno samo i isključivo ruskim interesom za sređivanjem odnosa sa EU, zbog Krima, Ukrajine i sankcija, te da sebi osiguraju (još jedino) vojno prisustvo na Mediteranu u bazi Tartus, pa onda odlazi pitanje nafte, pa tek onda neđe tamo naka podrška baasističkom režimu Asada i te političke ublehe za raju koja to dudla...
Asada će Rusija pustit nizvodu kada im to bude u interesu, kao što rade i zapadne sile sa onima koje pomažu. Prosto k'o sirijski ful (jedna vrsta graha, aj tako da kažemo)![]()
Jer Rusija ne igra enantiodromski, kao Ameri, Rusija odigra svoju kartu, a to je košćura-diplomatija, a kad preokrene priču, onda preokrene
Zato Džeremi Klarkson i moli zapadne sile da bezveze ne bombarduju ISIL, samo će ih više raŽLJutit pa će počet s novim terorističkim aktima po Evropi...Što barem ne odu na Sjeverni pol kako, pa se gore raznesu, onako protestno...Možda bi ljudi počeli da ih i razumiju, da se solidarišu, nešto...Ovako ne valja...AleksoMKD wrote:Meni se cini da niko ne zeli unistiti ISIS (za sada) osim Kurda i Jezida.
Rusima odgovara da ostane situacija Assad ili ISIS.
Amerima odgovara da Iran salje trupe i da trosi sredstva u borbi protiv njih.
Saudijcima odgovara da neko kolje Shiite i da trose Iran.
Iranu odgovara da siri sferu uticaja i predstavi se kao zastitnik Shiita.
Turskoj odgovara ko god da se bori protiv Kurda.
Assad - vidi pod Rusija.
Mislim da ce ovako trajati godinama. Nadam se da gresim.
Opet ostaje cinjenica da zastava Nusre i ovih drugih nije ista. Postoji neka razlika. Svaka grupa mora biti prepoznatljiva, drugacija...arzuhal wrote:Na svakoj zastavi piše isto, jednako te riječi se čuju i u Banja Luci i na Dorćolu, u Beogradu, kao u i tihom dječijem šaputanju kada ih nana ušuška u krevetu (boldirano):Kikibombona wrote:Vidim sad da ovo ipak nije zastava Nusre, iako je veoma slicna (za mene koji ne poznajem arapski)!DuckZz wrote:Sultan Abdul bataljon (BBP partija).
Jugo-zapad Turske
probaj još jednom
Ja legoh, ja Allah,
ako ustah - inša-Allah,
ako ne ustah: la ilahe illellah
Muhammedu resulullah!
Pa normalno, font Ariel, Nusra, Symbolica, Niagara, folovi...Kikibombona wrote:Opet ostaje cinjenica da zastava Nusre i ovih drugih nije ista. Postoji neka razlika. Svaka grupa mora biti prepoznatljiva, drugacija...arzuhal wrote:
Na svakoj zastavi piše isto, jednako te riječi se čuju i u Banja Luci i na Dorćolu, u Beogradu, kao u i tihom dječijem šaputanju kada ih nana ušuška u krevetu (boldirano):
Ja legoh, ja Allah,
ako ustah - inša-Allah,
ako ne ustah: la ilahe illellah
Muhammedu resulullah!
DuckZz wrote:A šta piše na zastavi Jabhat Nusre ?Kikibombona wrote:Vidim sad da ovo ipak nije zastava Nusre, iako je veoma slicna (za mene koji ne poznajem arapski)!DuckZz wrote:Sultan Abdul bataljon (BBP partija).
Jugo-zapad Turske
probaj još jednom
arzuhal wrote:Zato Džeremi Klarkson i moli zapadne sile da bezveze ne bombarduju ISIL, samo će ih više raŽLJutit pa će počet s novim terorističkim aktima po Evropi...Što barem ne odu na Sjeverni pol kako, pa se gore raznesu, onako protestno...Možda bi ljudi počeli da ih i razumiju, da se solidarišu, nešto...Ovako ne valja...AleksoMKD wrote:Meni se cini da niko ne zeli unistiti ISIS (za sada) osim Kurda i Jezida.
Assad - vidi pod Rusija.
Al kod Nusre ima koji harf vise ili se meni samo cini!?arzuhal wrote: Pa normalno, font Ariel, Nusra, Symbolica, Niagara, folovi...
I nikome ne odgovara pro-zapadna FSA...ma koliko da je mala i beznačajna...ona im je svima kost u grluAleksoMKD wrote:Meni se cini da niko ne zeli unistiti ISIS (za sada) osim Kurda i Jezida.
Assad - vidi pod Rusija.
Jesu!Ironmen wrote:
Patak jesul tvoju sliku anonymusi objavili ???
Nazalost mislim da si u pravu. Preveliki interesi su u pitanju da bi opstala pro-zapadna, sekularna FSA.cbrt wrote:I nikome ne odgovara pro-zapadna FSA...ma koliko da je mala i beznačajna...ona im je svima kost u grluAleksoMKD wrote:Meni se cini da niko ne zeli unistiti ISIS (za sada) osim Kurda i Jezida.
Assad - vidi pod Rusija.
ISIS nastoji da nadigra sve, i zapadne sile, i Rusiju, i vražiju mater u ubijanju muslimana, pa onda šta stignu od Jezida i kršćana, i ovo malo po Evropi. Zasad pravo dobro stoje.AleksoMKD wrote: Mislim da bi se oni raznosili bez razlike bili bombardovani ili ne, mada je za Ameriku opasnost od ISIS-a minimalna.
Vise su Amerikanaca pobili Americki policajci nego ISIS u istom vremenskom razmaku.
kao zajebani a u carapama. sta ako neprijatelj upadne sad? ja ne bi znao bil se dohvatio cipela il puske?Kikibombona wrote:Nemam pojma, valjda je ispisan sehadetDuckZz wrote:
Kod Nusre je na dnu ispisano jos nesto, nemam pojma sta. Ugl, zastave nisu iste.
Ne mora ni biti baš pro-zapadna, al' da nije naka totalitarna ideologija...Da, na žalost...AleksoMKD wrote:Nazalost mislim da si u pravu. Preveliki interesi su u pitanju da bi opstala pro-zapadna, sekularna FSA.cbrt wrote:
I nikome ne odgovara pro-zapadna FSA...ma koliko da je mala i beznačajna...ona im je svima kost u grlu
Tocno, plasim se da kada sve zavrsi (za nekoliko godina do deceniju-dve) taj region nece moci ziveti normano vise nikada.arzuhal wrote:ISIS nastoji da nadigra sve, i zapadne sile, i Rusiju, i vražiju mater u ubijanju muslimana, pa onda šta stignu od Jezida i kršćana, i ovo malo po Evropi. Zasad pravo dobro stoje.AleksoMKD wrote: Mislim da bi se oni raznosili bez razlike bili bombardovani ili ne, mada je za Ameriku opasnost od ISIS-a minimalna.
Vise su Amerikanaca pobili Americki policajci nego ISIS u istom vremenskom razmaku.
Aj mi nadjite tu sekularnu FSA da je i ja vidim.AleksoMKD wrote:Nazalost mislim da si u pravu. Preveliki interesi su u pitanju da bi opstala pro-zapadna, sekularna FSA.cbrt wrote:I nikome ne odgovara pro-zapadna FSA...ma koliko da je mala i beznačajna...ona im je svima kost u grluAleksoMKD wrote:Meni se cini da niko ne zeli unistiti ISIS (za sada) osim Kurda i Jezida.
Assad - vidi pod Rusija.

Kod nas?Kikibombona wrote:Nesto kao Albanci kod nas!
Sta ti nije jasno?Lincoln-Burrows wrote:Kod nas?Kikibombona wrote:Nesto kao Albanci kod nas!
Sekularan je koliko su mu partnerski šiitski Hezbollah i IRG anarho - liberali._drunken_santa_ wrote:apsurna je tvrdnja da postoji neka "sekularna" frakcija u sirijskom sukobu osim assada. assadov rezim je sekularan, prema tome, zasto bi se formirala neka sekularna pobunjenicka grupa koja bi se borila protiv sekularnog rezima?