Pariz

Post Reply
tututuuuu

#1151 Re: Pariz

Post by tututuuuu »

MyTao wrote:
budza wrote:opet nikome od ocevidaca nije jasna jedna stvar:
zasto je policija sporo reagovala, a bila je na minut od dogadjaja.
15-20 minuta su ubijali u potpunom obrucu policije. culi su se pucnji, eksplozije, krici, zapomaganja... i opet bez reakcije policije.
Obama naredio da se nista ne poduzima, a njemu naredili illuminati... a njima svemirci...
da :lol:
Bodkin

#1152 Re: Pariz

Post by Bodkin »

15-20 minuta su ubijali u potpunom obrucu policije. culi su se pucnji, eksplozije, krici, zapomaganja... i opet bez reakcije policije.
Htjeli bre da ih pobiju pa da mogu reci dosta izbjeglica i da mogu bombardovati kozojebe iz isila jer ovako nemaju razloga :lol:
dezurni_ucenik

#1153 Re: Pariz

Post by dezurni_ucenik »

Gvantanamo je ipak imao svoju svrhu.
Fudo Bosna

#1154 Re: Pariz

Post by Fudo Bosna »

tututuuuu wrote:
Fudo Bosna wrote:

Dakle ne slušajte nepismene ili zlonamjerne "daijje", obrazujte se, čitajte , učite , to Vam je prva naredba u Kur`anu...
I u vjeri ali i svim poljima znanosti !!!

Niko ne spori ono sto pise i niko ne spori Kuran.
Praksa i ono sto se desava je nesto drugo. U praksi imamo da oni koji najvise upraznjavaju religiju cine najgore stvari u ime te religije.
Kuran je dobar, Islam je dobar, danasnji muslimani su losi.

Nadam se da je u pitanju lapsus lingve, niko npr ne kaže da je 50 tak miliona Njemaca/krćana loši jer je nekoliko miliona njih pravilo genocid, a nekoliko hiljada njih osuđeno za zločine ?

Ili zbog zločina Francuza, Engleza, Italijana , itd, sve kršćani, u Libiji, Alžiru, Maroku , Iraku u starijoj i novijoj povijesti, Omer Muhtarovo vrijeme i ranije i poslije, niko ne kaže , eto kršćani su svi "loši"???
[/quote]

Sta? Ovo je smijesan pokusaj razvodnjavanja i relativiziranja. Nacisti nisu ubijali zbog vjere, niti im je bila uopce bitna. Na strani nacista i u ustasama su bili mnogobrojni muslimani, tako da to dovoljno govori.

i ovdje niko ne kaze da su svi muslimani losi, ali ne trebamo se lagati te govoriti si kako ovo nema vez s islamom i ismistickim radikalima koji ubijaju ocito u ime vjere. Ni Hitler, ni Fra. itd nisu ubijali zbog vjere.[/quote] :run:

Hajde ne rise, sram i stid da te bude, kakve gluposti nam spočitavaš, je li ovi ubijaju zbog moje vjere, u ime večine muslimana sigurno ne , a jesu li, kada već lupetaš,jesu li kršćani ubijali u Jerusalimu zbog vjere u srednjem vijeku ili tek tako...

I nije ubijanje Jevreja od strane fašista kršćana imalo "nikakve veze " sa njihovom religijom/židovskom, prvi put za to čujem?

Jesu li Jevreji naseljeni , "zbog vjere", u Palestinu, ili zbog čega, prije 70 tak godina, na zemlju Arapa pretežno muslimana?

Jesu li pojedini pravoslavni Srbi/hrišćani i zbog zaštite "vere pradedovske", srušili sve džamije gdje su bili u Bosni izuzev one na Bjelašnici i pobili na hiljade nevinih muslimana u logorima, zadnjeg rata , ili prije 60 tak godina onoga rata, vršili pokolje u I Bosni, da očiste od "vere Muhamedanske", izvještaji četničkih komandanata iz II svjetskoga rata ???
Pročitaj knjigu "Geocid nad muslimanima" od srpskih autora, prijeratno izdanje pa da vidiš koliko se na veru pojedini hršćani pozivaju...

A dalleko je više, nažalost , pravoslavnih hrišćana bilo u redovima zločinačkog četnićkog pokreta nago muslimana u Handžar diviziji, pa niko nikome ne spočitava da je čitav narod/religija odgovoran , zbog manjine ...
Last edited by Fudo Bosna on 14/11/2015 15:24, edited 3 times in total.
klavirdžija

#1155 Re: Pariz

Post by klavirdžija »

sahara1428 wrote:
Jedini koji je u stvari rekao kako jeste, a mi ga namah proglasismo najcrnjim jerbo nas nije lijepo lagao kao što su nas već dobro i navikli. A onda hladan tuš, krivi, naravno Marsovci, ko nas bre zavadi i tako to.
Bloo
Globalna šefica

#1156 Re: Pariz

Post by Bloo »

MyTao wrote:
Obama naredio da se nista ne poduzima, a njemu naredili illuminati... a njima svemirci...
a svemirci su masoni
Bodkin

#1157 Re: Pariz

Post by Bodkin »

oridjidji wrote:Sve je ovo cijena losih politika. Ne mozes govoriti da su svi ljudi jednaki i drzati do toga unutar svojih granica, a sponzorirati i voditi ratove na nekim drugim kontinentima i ocekivati da neko ko je tim ratom u haosu, tebi ne uzvrati terorom, dok sam trpi teror. To pokazuje da politika zivote ljudi omalovazava. I u Francuskoj i u ID zive oni koji od politike imaju i oni koji od takve politike nemaju korist, ovi drugi su obicno civili koji najvise trpe zbog njihovih politika, pa kada im se sruce bombe po glavama, najcesce prebrojavaju svoje mrtve.

Sinoc utakmica u Parizu, par eksplozija, prvo se evakuise predsjednik sa stadiona, shvatljivo on je prva glava Francuske, a narod ko šiša vi istrčite na teren i iščekujte evakuaciju kad joj bude vrijeme.

Citav svijet je predstava jednako licemjernih ljudi, kojima nije stalo ni do istine, ni do pravde i dok jedni svilenim rukavicama upravljaju dronovima koji ubijaju ne samo teroriste, vec i djecu negdje na Istoku, drugi divljacki upadaju u pozorista i drze taoce na Zapadu. Golema politicka scena psihopata povesce i posljednje oaze mira u nove ratove za rad preraspodijele moci.

Sve ove visegodisnje krize na Bliskom Istoku, Africi, morali su prije ili kasnije biti razlogom destabilizacije Evrope. Na kraju nece dva najveca igraca Amerika i Rusija ispastati radi toga, ali hoce Evropa koja je tampon zona izmedju njih.
Zato sto je evropa razjedinjena i nesposobna da se bori. Trose milijarde na davanje svih mogucih prava i stvari imigrantima i njihovim potomcima i nisu shvatili da taj vid integracije ne pali
MyTao

#1158 Re: Pariz

Post by MyTao »

GeeTnT wrote:
....takvi kao ti se nešale, oni to jednostavno neznaju....terorista zasluzuje smrt, fašista zatvor, a ti u najmanju ruku ban.
Zasto bi dobio ban sto kritikujem jednu ideologiju? Po tebi fasisti zasluzuju zatvor... a i to je ideologija, znaci treba i tebi ban?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1159 Re: Pariz

Post by KatarinaKosaca »

Bloo wrote:zelim samo da ukazem da kao ponosni ateista da mi nikoga necemo dizati u zrak
I ja sam agnostik. Nisam radi toga ponosna na Staljina i njegov Sibir. Vjerovanje ili nevjerovanje je privatna stvar svakog pojedinca i nema veze sa tim da li je dobar čovjek ili ne. Moralne vrijednosti se stiču na drugačiji način.
Uostalom, ex-Xu je bila puno ponosnih ateista, pa šta se desi od 1991?
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#1160 Re: Pariz

Post by Zviz »

insomnia78 wrote:Nisam ja "uplasen" da ce meni u Francuskoj neko nesto uraditi
Uplasen sam sto sam veceras ja mog'o biti tu na ulici sa zenom i djetetom

E to jarane. Dosao vakat gdje covjek jednostavno zivi u "ratnom strahu" a rata i nema, jer ovo sto se desaje je ono nikad ne znas. Treba ipak preuzet neke totalitarne mjere sigurnosti. Jer s ovim je ono sto se kaze odnjeo vrag salu.
Matzan

#1161 Re: Pariz

Post by Matzan »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/reis-kav ... /151114070

Uvaženi Reis Kavazović se jasno ogradio od ovog i sličnih terorističkih aktivnosti.

Dakle, jasno i glasno, svaki musliman u BiH koji priznaje i pripada IZ BiH ograđuje se od ovog terorističkog čina
i terorizma uopće.

Bilo koji musliman u BiH koji ne podržava stav i ne slijedi upute Reisa iznosi svoj lični stav, radi to na vlastitu odgovornost i isti djeluje mimo IZ BiH.

Ova tema puna je zlonamjernih optužbi od već dobro poznatih islamofoba na ovom forumu.
Otvoreno i krajnje bezobrazno upiru prstom u sve muslimane kao teroriste.

Bošnjaci to nikad kroz istoriju nisu bili, a nadam se da ni nove generacije neće biti.
To što neko ima mozak pa zna misliti svojom glavom, a ne glavom mainstream medija, neki očito vide kao problem i opasnost.
Jedno od takvih razmišljanja je i da ovaj gnusni teroristički akt nije sam od sebe nastao, već da itekako ima svoje uzroke.

Na kraju, to nikako ne znači da se ovaj i bilo drugi koji zločin relativizira, odnosno da ne postoji pijetet prema nedužnim žrtvama.
calculator

#1162 Re: Pariz

Post by calculator »

dezurni_ucenik wrote:Gvantanamo je ipak imao svoju svrhu.
Jeste, da se čovječanstvo do njegovog kraja srami pojedinaca koji su zloupotrijebili pravne norme :-) :(
tututuuuu

#1163 Re: Pariz

Post by tututuuuu »

Fudo Bosna wrote:
tututuuuu wrote:
Fudo Bosna wrote:

Dakle ne slušajte nepismene ili zlonamjerne "daijje", obrazujte se, čitajte , učite , to Vam je prva naredba u Kur`anu...
I u vjeri ali i svim poljima znanosti !!!

Niko ne spori ono sto pise i niko ne spori Kuran.
Praksa i ono sto se desava je nesto drugo. U praksi imamo da oni koji najvise upraznjavaju religiju cine najgore stvari u ime te religije.
Kuran je dobar, Islam je dobar, danasnji muslimani su losi.

Nadam se da je u pitanju lapsus lingve, niko npr ne kaže da je 50 tak miliona Njemaca/krćana loši jer je nekoliko miliona njih pravilo genocid, a nekoliko hiljada njih osuđeno za zločine ?

Ili zbog zločina Francuza, Engleza, Italijana , itd, sve kršćani, u Libiji, Alžiru, Maroku , Iraku u starijoj i novijoj povijesti, Omer Muhtarovo vrijeme i ranije i poslije, niko ne kaže , eto kršćani su svi "loši"???
Sta? Ovo je smijesan pokusaj razvodnjavanja i relativiziranja. Nacisti nisu ubijali zbog vjere, niti im je bila uopce bitna. Na strani nacista i u ustasama su bili mnogobrojni muslimani, tako da to dovoljno govori.

i ovdje niko ne kaze da su svi muslimani losi, ali ne trebamo se lagati te govoriti si kako ovo nema vez s islamom i ismistickim radikalima koji ubijaju ocito u ime vjere. Ni Hitler, ni Fra. itd nisu ubijali zbog vjere.[/quote] :run:

Hajde ne rise, sram i stid da te bude, kakve gluposti nam spočitavaš, je li ovi ubijaju zbog moje vjere, u ime večine muslimana sigurno ne , a jesu li, kada već lupetaš,jesu li kršćani ubijali u Jerusalimu zbog vjere u srednjem vijeku ili tek tako...

Jesu li Jevreji naseljeni , "zbog vjere", u Palestinu, ili zbog čega, prije 70 tak godina?

Jesu li pojedini pravoslavni Srbi/hrišćani i zbog zaštite "vere pradedovske", srušili sve džamije gdje su bili u Bosni izuzev one na Bjelašnici i pobili na hiljade nevinih muslimana u logorima, zadnjeg rata , ili prije 60 tak godina onoga rata, vršili pokolje u I Bosni, da očiste od "vere Muhamedanske", izvještaji četničkih komandanata iz II svjetskoga rata ???
Pročitaj knjigu "Geocid nad muslimanima" od srpskih autora, prijeratno izdanje pa da vidiš koliko se na veru pojedini hršćani pozivaju...[/quote]

sto bi mene bilo sta stid? pa nisam ja taj koji je uveo molim te Hitlera ovdje u pricu kao pokusaj nekakvog relativiziranja, i to koje nema veze sa zdravom pamecu, kao sto sad spominjes srednji vijek.

Ocito da ubijaju zbog islama (pretpostavljam da si i ti musliman), to ne kazem ja, vec oni. ako imas kakav problem njima se obrati. :D

A srpske bajke me stvarno ne zanimaju a osobito na ovoj temi.
Bloo
Globalna šefica

#1164 Re: Pariz

Post by Bloo »

KatarinaKosaca wrote:
Bloo wrote:zelim samo da ukazem da kao ponosni ateista da mi nikoga necemo dizati u zrak
I ja sam agnostik. Nisam radi toga ponosna na Staljina i njegov Sibir. Vjerovanje ili nevjerovanje je privatna stvar svakog pojedinca i nema veze sa tim da li je dobar čovjek ili ne. Moralne vrijednosti se stiču na drugačiji način.
kako samo udrobi agnosticizam, staljina, sibir, ex-Yu, rat... :mrgreen:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1165 Re: Pariz

Post by KatarinaKosaca »

Vidimo, vidimo, nikad više terorizma nego poslije Gvantanama.. :roll:
dezurni_ucenik

#1166 Re: Pariz

Post by dezurni_ucenik »

calculator wrote:
Jeste, da se čovječanstvo do njegovog kraja srami pojedinaca koji su zloupotrijebili pravne norme :-) :(

Sa ovim maloumnicima iz ISILa se ne moze drugacije.
budza

#1167 Re: Pariz

Post by budza »

Bodkin wrote:
Htjeli bre da ih pobiju pa da mogu reci dosta izbjeglica i da mogu bombardovati kozojebe iz isila jer ovako nemaju razloga :lol:

"racionalno" razmisljas kao min dva bosanca. aferim.
dezurni_ucenik

#1168 Re: Pariz

Post by dezurni_ucenik »

KatarinaKosaca wrote:
Pricajte vi sta hocete, ali sa maloumnicima moras samo na Gvantanamo nacin komunicirati. Onaj ko je u stanju da raznese 100 nevinih ljudi u zrak, ne zasluzuje bolji tretman. Pa se vi i dalje ibretite, pozivajte se na demokratiju i ljudska prava. Sa stokom se ne moze normalno.
Kikibombona

#1169 Re: Pariz

Post by Kikibombona »

KatarinaKosaca wrote:
Desili se popovi, Svete Save, krst casni i sloboda zlatna...

Ovdje kod nas su svi ratovi vjerski.
Last edited by Kikibombona on 14/11/2015 15:19, edited 1 time in total.
calculator

#1170 Re: Pariz

Post by calculator »

Matzan wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/reis-kav ... /151114070

Uvaženi Reis Kavazović se jasno ogradio od ovog i sličnih terorističkih aktivnosti..
Šta se Kavazović reis ima ograđivati ili čime dovoditi u vezu s terorizmom samo zbog činjenice da je musliman?! Sinoćnji terorizam u Parizu nije vjerska stvar, nema veze sa Islamom, ovo je čin divljaštva, primitivizma i pomračenja uma pojedinaca, naročito njihovih idejnih vođa i zagovarača.
Bloo
Globalna šefica

#1171 Re: Pariz

Post by Bloo »

Kikibombona wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Desili se popovi, Svete Save, krst casni i sloboda zlatna...
ne zaboravi u svojoj vjeri na svojoj zemlji itd.
tututuuuu

#1172 Re: Pariz

Post by tututuuuu »

Matzan wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/reis-kav ... /151114070

Uvaženi Reis Kavazović se jasno ogradio od ovog i sličnih terorističkih aktivnosti.

Dakle, jasno i glasno, svaki musliman u BiH koji priznaje i pripada IZ BiH ograđuje se od ovog terorističkog čina
i terorizma uopće.

Bilo koji musliman u BiH koji ne podržava stav i ne slijedi upute Reisa iznosi svoj lični stav, radi to na vlastitu odgovornost i isti djeluje mimo IZ BiH.

Ova tema puna je zlonamjernih optužbi od već dobro poznatih islamofoba na ovom forumu.
Otvoreno i krajnje bezobrazno upiru prstom u sve muslimane kao teroriste.

Bošnjaci to nikad kroz istoriju nisu bili, a nadam se da ni nove generacije neće biti.
To što neko ima mozak pa zna misliti svojom glavom, a ne glavom mainstream medija, neki očito vide kao problem i opasnost.
Jedno od takvih razmišljanja je i da ovaj gnusni teroristički akt nije sam od sebe nastao, već da itekako ima svoje uzroke.

Na kraju, to nikako ne znači da se ovaj i bilo drugi koji zločin relativizira, odnosno da ne postoji pijetet prema nedužnim žrtvama.
pa naravno da ima uzroke. samo nekako ima osjecaj da se tu ne bismo slozili, tj. koji su. to da Bosnjaci nisu teroristi je isto diskutabilno s obzirom da ih solidan broj ratuje u Siriji na strani ISIL-a a i po mnogim komentarima se vidi da ih se podrzava, neko stidljivije, neko otvorenije. Reci da Bosnjaci nisu teroristi je isto kao i reci da Bosnjaci jesu teroristi. Ni jedno ni drugo nije tocno. Ali medju Bosnjacima ocito ima terorista a i veci broj simaptizera istih.
Last edited by tututuuuu on 14/11/2015 15:20, edited 1 time in total.
sahara1428

#1173 Re: Pariz

Post by sahara1428 »

dezurni_ucenik wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Pricajte vi sta hocete, ali sa maloumnicima moras samo na Gvantanamo nacin komunicirati. Onaj ko je u stanju da raznese 100 nevinih ljudi u zrak, ne zasluzuje bolji tretman. Pa se vi i dalje ibretite, pozivajte se na demokratiju i ljudska prava. Sa stokom se ne moze normalno.
dr Mengele nisam te preozn`o
budza

#1174 Re: Pariz

Post by budza »

sve je ovo zastrasujuce, ali me strasno boli sto takvu solidarnost nisu (zapad) iskazali sa libanskim i turskim narodom pre samo par dana.
kamen spoticanja

#1175 Re: Pariz

Post by kamen spoticanja »

mO k3 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:ISIL treba uništiti tako da od njihovih domova ne ostane ni kamen na kamenu. Kopneno, i iz zraka. Svi sredstvima. Bez suđenja. Ubijati.

Oni koji misle da je s ovom bagrom moguće pregovarati o bilo čemu, zaslužuju da im ovako jekne u komšiluku.
samo tako
Kako bolan? Na koji nacin ces kopneno i iz zraka pobiti sva francuska geta?
Jedino nekim neselektivnim granatiranjem tamo gdje je puno muslimanskog zivlja a sve da se odbrane "univerzalne vrijednosti" i to...a cek pa imali smo to nedavno kod nas
jel to ide drugi krug?
Post Reply