Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Gledam snimak i uživam , što zbog onih pesimista i mentalnih jebača od jučer , hem što pogodih tačan rezultat
Toliko od mene do Cipra
Meša @loptaši hvala
It_is_a_Leclerc wrote:Da je Pjanić pogodio onaj penal protiv Kipra, u utorak bismo igrali za direktan plasman.
Da su babi muda znas sta bi bila
Jesam li ja nešto zabrljao u svojoj računici ili? Ja koliko znam, čak i da smo pobijedili Kipar u Zenici, opet ne bismo ništa bliže 2. mjestu bili nego sada...
Idemedosumom wrote:Zamjerim mu što je previše respektovao Belgiju, pa smo se haman predali prije utakmice. Idalje tvrdim da je ista jedna od najprecijenjenijih repki na svijetu. To će nastavak prvenstva i pokazati.
Čuj previše respektovo Ovo je standardna priča - kad nas god neko glatko pobjedi, to je zato što smo ih previše respektovali, a ne zato što su ljudi jednostavno bolji
A ti ovo za Belgiju pričaš već 3-4 godine Od tada ljudi glatko osvojili izuzetno tešku grupu u prošlim kvalifikacijama, bili u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva i s pola snage došli na čelo ove naše grupe... Po igračkom kadru, samo se za dvije evropske selekcije može sigurno reći da su ispred - Njemačka i Španija... Igre koje pokazuju istina nisu na nivou kojem bismo očekivali od takvog rostera, ali to znači da imaju potencijal da budu još bolji nego što su sada...
Nemrem bilivit da ima nezadovoljnika nakon sinocnje utakmice. Igramo ko qrac pa sta ? U kakvim smo govnima bili rezultatski a i na psiholoskom planu vecine igraca mi smo dosli konacno u priliku da sami sebi krojimo kapu. Hvala Meshi, hvala bozici Fortuni, hvala igracima i iskreno se nadam da ce se isti mentalno podici nakon ove pobjede, vjerujem i da vec jesu i ocekujem rapsodiju na Kipru. Mnogi od kolega forumasa ne znaju sta je pritisak i igranje pod istim, na to se nadoveze losa forma i sumnja u sopstvene vrijednosti i vrlo je tesko iz toga se iscupati. Nasi su momci uspjeli da se izbore sa istim ovom utakmicom, barem ja tako mislim i mislim da je ovo prekretnica i u njihovim a i u zivotima vecine navijaca. Vedo je opet postao killer i malo je igraca njegovog instinkta, biti ce ovo sve u dure aBd. Dajte malo optimizma i idemo dalje aBd, baraz i plasman na EP gdje nam i jeste mjesto.
Bit ce teska ova tekma na Kipru, ali mi smo ipak u prednosti jer nam moze odgovarati i nerjeseno. Mislim da smo ipak iskusniji od njih i da bi ih trebali uzeti. Kad bi im uspjeli brzo uvaliti go ko prosli put i onda lagano, smireno, a oni bi tek bili pod pritiskom.
Idemedosumom wrote:Zamjerim mu što je previše respektovao Belgiju, pa smo se haman predali prije utakmice. Idalje tvrdim da je ista jedna od najprecijenjenijih repki na svijetu. To će nastavak prvenstva i pokazati.
Čuj previše respektovo Ovo je standardna priča - kad nas god neko glatko pobjedi, to je zato što smo ih previše respektovali, a ne zato što su ljudi jednostavno bolji
A ti ovo za Belgiju pričaš već 3-4 godine Od tada ljudi glatko osvojili izuzetno tešku grupu u prošlim kvalifikacijama, bili u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva i s pola snage došli na čelo ove naše grupe... Po igračkom kadru, samo se za dvije evropske selekcije može sigurno reći da su ispred - Njemačka i Španija... Igre koje pokazuju istina nisu na nivou kojem bismo očekivali od takvog rostera, ali to znači da imaju potencijal da budu još bolji nego što su sada...
Samo me zanima, da li je ta izuzetno teška grupa bila takva zbog ubojite Srbije koja obara negativne rekorde, strašne Hrvatske koja je zbog dobrih igara počela mijenjati selektore k'o čarape ili uvijek opasnog Wales-a koji sada, eto, spada u 10 najjačih u svijetu?
Koju su velesilu to oni pobijedili (da ne kažem nadigrali) u zadnjih 10 godina?
Last edited by Idemedosumom on 11/10/2015 13:46, edited 1 time in total.
Vidi fakat ljudi nezadovoljni pobjedom Jebem ti zivot gdje je zivim! Kad izgube pljuju se sto nisu pobjedili, logicno. Kad pobjede pljuju se sto su pobjedili samo 2:0, sto nisu prije dali golove, sto su pobjedili "bezvezni" Wales.. Boze ako im ti ne pomognes sami sebi nece sigurno!
kamen spoticanja wrote:Cyprus pusti to...dje cemo spavati na kipru u ponedeljak?
Ja savjetujem negdje u priobalju, na potezu: Larnaka - Aja Napa - Protaras Vrijeme je taman sad dole, plaže su super, može se kupat, a Nikozija nije daleko (sat vožnje)... Tu je i najmanji rizik da se upadne u fajt sa eventualno nabrijanim lokalnim navijačkim grupama
Samo me zanima, da li je ta izuzetno teška grupa bila takva zbog ubojite Srbije koja obara negativne rekorde, strašne Hrvatske koja je zbog dobrih igara počela mijenjati selektore k'o čarape ili uvijek opasnog Wales-a koji sada, eto, spada u 10 najjačih u svijetu?
Koju su velesilu to oni pobijedili (da ne kažem nadigrali) u zadnjih 10 godina?
Nemam namjeru vraćat se na identičnu priču od prije dvije godine... Kratki odgovor: da, izuzetno teška grupa baš zbog tih selekcija... Uz to tu je bila neugodna Škotska i Makedonija koja zna iznenadit... Sve u svemu, grupa bez ijedne ekipe za napucavanje... Vels je u toj grupi bio zadnji, a u ovoj do jučer prvi... Dovoljno rečeno...
Last edited by cyprus on 11/10/2015 13:53, edited 1 time in total.
ganjeta wrote:Pa samo nisu zadovoljni ljubitelji šuškavaca , tačnije zadovoljni su ali nije umjetnički dojam za 10 .
Daj mi dva razloga po cemu si ti zadovoljan prikazanim,pobjedu ne racunam jer se tu slazemo
Po tebi smo se trebali otvoriti i napasti od prve minute je'l ? Pa jbt i ovako su imali par trcanja gdje smo mogli najebati. Da smo napali jos vise siguran sam da bi ga primili. Igralo se normalno i svi su cekali Dzeku da udje da se napadne jos jace. Ulaskom Djurica smo malo jace napali i zabili. I selektor je htio da drugim napadacem vidi moze li se pojacati pritisak i eventualno zabiti prije nego sto i Dzeku iskoristi.
kamen spoticanja wrote:Cyprus pusti to...dje cemo spavati na kipru u ponedeljak?
Ja savjetujem negdje u priobalju, na potezu: Larnaka - Aja Napa - Protaras Vrijeme je taman sad dole, plaže su super, može se kupat, a Nikozija nije daleko (sat vožnje)... Tu je i najmanji rizik da se upadne u fajt sa eventualno nabrijanim lokalnim navijačkim grupama
Kipar moze biti nezgodan kad prepuste protivniku terensku incijativu i cekaju priliku za kontru, a sad su u neprirodnoj situaciji gdje oni moraju napadati i pitanje je kako ce se snaci. Zato nema potrebe sa srljanjem sto se tice nase ekipe, ne treba se otvoriti od prve minute, sto rezutat duze bude O : O igraci Kipra ce biti sve nervozniji i morati ce se otvoriti u jednom trenutku, e tad ih treba dovrsiti. Naravno, osluskivati rezultat iz Belgije, ali s obzirom na napadacki potencijal koji ima Belgija i na nekvalitet Izraela u defanzivi male su sanse da cemo se i mi morati otvoriti u jednom trenutku i krenuti u napad kod nerijesenog rezultata, ali treba biti spreman na sve opcije. Dzeku ubaciti samo ako Kipar povede