Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
nikimostar

#1151 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by nikimostar »

L u c i f e r wrote:Kupujem u Konzumu i kupovacu dok god budem zadovoljan odnosom cijene, ponude i usluge.

Pri tome uvijek nastojim da uzimam domace proizvode, ali samo pod uslovom da sam zadovoljan njihovim kvalitetom.
+1
mekaba

#1152 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mekaba »

L u c i f e r wrote:Kupujem u Konzumu i kupovacu dok god budem zadovoljan odnosom cijene, ponude i usluge.

Pri tome uvijek nastojim da uzimam domace proizvode, ali samo pod uslovom da sam zadovoljan njihovim kvalitetom.
Pak - shu :D :D
L u c i f e r

#1153 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by L u c i f e r »

trcicu trceci wrote:

ti si luzer ovdje
Srecom sam dovoljno zrela osoba da razmisljam svojom glavom i da ne podlijezem bilo cijem pritisku, a narocito ne pritisku golobradih i bubuljicavih forumaskih masturbatora...

Btw, nikad ne citam komentare ispod klixovih clanaka, jer su vec odavno glavno okupljaliste retarda i psihopata (neka mi ne zamjere dusevni bolesnici).
Medjutim, nakon jucerasnje pobjede Rome malo sam ih prelistao i vidim internet ratnici vode kao neku pateticnu kampanju bojkota Konzuma. Spamuju svaki clanak s tom pricom.
E pa samo da iskoristim priliku da ih obavijestim da cu zbog toga znacajno povecati svoju potrosnju kod tog prodavaca.
Zasto?
Zato sto mi Bosnjaci ne volimo da nam se soli pamet i sto je inat kljucni supstrat naseg nacionalnog identiteta...
Last edited by L u c i f e r on 31/08/2015 21:30, edited 1 time in total.
Leons

#1154 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Leons »

bh playboy wrote:Za 80 posto proizvoda na tržištu ima jednako dobra ako ne i bolja alternativa u bosanskim proizvodima
Ali je problem što kod većine ljudi ni 20 do 30 posto bosanski proizvodi nisu zastpljeni u njihovoj kupovini
Pa sto ti kapitalisti sto prodaju te proizvode ne porade malo na marketingu, na reklamiranju, na distribucijskim kanalima?
mekaba

#1155 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mekaba »

Zena lijepo rekla nece u Konzum.
https://www.youtube.com/watch?v=g00T19H-Ub8
tuitamo

#1156 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by tuitamo »

Konzum je Amerika za Bingo.
animals

#1157 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by animals »

mekaba wrote:Zena lijepo rekla nece u Konzum.
https://www.youtube.com/watch?v=g00T19H-Ub8
:D :D :D :D :D
animals

#1158 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by animals »

Jebo Konzum i Bingo, kupujte u Fis-u..
sto posto domace :D
trcicu trceci

#1159 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by trcicu trceci »

i ne znam koji cete kurac na ovoj temi, ako vam se ne svidja bojkot. Mislim da vas vise boli sto je opao promet konzumu za 40%

hahahaha 40% pada prodaje, izdrkali smo po njima
VjecitiStudent

#1160 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by VjecitiStudent »

bh playboy wrote: prešli bi u Ovako; Bajra ili Menprom... (slika dole), kada bi porasla potražnja za njihovim proizvodima, da ima pameti da se sve što nije domaće bojkotuje

Image
Devet tvornica, devet trovačnica.
HAVANA

#1161 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by HAVANA »

Dobro sad ne moze bas nista,uzmem romanu i cajnu gavrilovicevu,i onu sunku,prsutu,nutelu,cokoladu,keks...To moram,dobro a nema domace da valja.
trcicu trceci

#1162 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by trcicu trceci »

isto dijete svega mi, cuj iz inata ce kupovati u konzumu pa ahahaha e to je bas vrhunac

nego nastavimo ovako i ljudi ce morati lagano zavtarati
Leons

#1163 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Leons »

bh playboy wrote:
Leons wrote:
bh playboy wrote:Za 80 posto proizvoda na tržištu ima jednako dobra ako ne i bolja alternativa u bosanskim proizvodima
Ali je problem što kod većine ljudi ni 20 do 30 posto bosanski proizvodi nisu zastpljeni u njihovoj kupovini
Pa sto ti kapitalisti sto prodaju te proizvode ne porade malo na marketingu, na reklamiranju, na distribucijskim kanalima?
Blago onom kome je vodilja u kupovini retardirane reklame
Ja prebacuje na drugi kanal čim te gluposti počnu na kanalu na kojem sam trenutno
Vidim da se i u ekonomiju razumijes ko u historiju. Nimalo.
Reklama je tu ne da te zabavlja vec da promovise brend i da ga potrosac zapamti.
L u c i f e r

#1164 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by L u c i f e r »

trcicu trceci wrote: Brate ti si glup. Iz inata ces kupovati u konzumu? aaa pa to je teska bolest koeficijenta inteligencije koja se inace strucno u pedagogiji i psihologiji naziva IDIOT
Što se komentator pronašao...

Život mi je dovoljno uspješan i ispunjen da nemam nikakve potrebe uzvraćati uvredama bilo kome.

Ja sam ovde da civilizirano muhabetim, a ne da se svađam, naduravam i vrijeđam...
L u c i f e r

#1165 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by L u c i f e r »

bh playboy wrote: Za istoriju sam ti bio doktor osim upraznog prdenja nisi bio sposoban ničim argumentovanim pobiti ama nijedan moj navod
Poziv da to učinis jos stoji
Pa čik da te satarem

Reklame su toliko retdirane da su upravo na nivou takvih koji ih pamte
Čuj pamti reklamu bog te jebo
Koju si to upamtio Tita ti
Leonse, očito smo udarili na intelektualno superiorne sagovornike...
trcicu trceci

#1166 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by trcicu trceci »

cuj iz inata nece da kupuje hahha pa koji si ti pacijent, izvini smijesno je moras priznati
mirza_15

#1167 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mirza_15 »

Maharadza wrote:Ne pijem ali direktor Bihaćke pivare objasnio neke stvari:
Konzumenti trebaju sami potražiti domaće proizvode, jer je našim proizvođačima teško doći do njih.

Lanci supermarketa pozicinioniraju svoje prepakirane proizvode, ili strane, domaćih je najmanje. Jedino potražnja to može promjeniti.

- Građani su pokazali da mogu, kao u primjeru Dite koja pet godina nije radila. Zašto se javnost ranije nije uključila? Zašto samo za jedan proizvod, zašto tako ne bi krenula jaka podrška za svaki domaći proizvod? Jer efekti bi bili pozitivni za domaću ekonomiju, spasile bi se tako mnoge domaće firme koje su također u stečaju ili su na putu da budu, kazao nam je Ibrahimpašić.

On preporučuje nacionalnu svjesnost, da se svaka individua zapita koliko doprinosi da nam svima bude bolje, te da se nakon 20 godina lutanja snažno okrenemo sebi.
http://www.biscani.ba/vijest/preminger- ... pivo/14640

:bih: :bih: :bih:
Osim kada su telekomunikacije u pitanju jel' de? Tu cemo strano i jos ni to nije dovoljno nego cemo dodatno popljuvati domace? Je li to licemjerno ili je samo malo licemjerno?
trcicu trceci

#1168 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by trcicu trceci »

Ono sto me raduje Facebook pun slika praznog konzuma i punog Binga :izet: :izet: Ljudi kupuju, slikaju i pokazuju primjer patriotizma i Bosnjanizma. Reci ja sam Bosnjak, reci ja sam patriota.
Leons

#1169 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Leons »

Ove kampanje i akcije me podsjetise na jednog direktora sto cijevi proizvodi. Psuje majku Bosancima sto kupuju kineske cijevi a imaju domace, bosanskohercegovacke, njegove. Ja ga priupitam pa sto ih kupuju. Kaze direktor, pa zato sto su govna i sto ih Kinezi nude po duplo manjoj cijeni. 8-)
HAVANA

#1170 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by HAVANA »

trcicu trceci wrote:Ono sto me raduje Facebook pun slika praznog konzuma i punog Binga :izet: :izet: Ljudi kupuju, slikaju i pokazuju primjer patriotizma i Bosnjanizma. Reci ja sam Bosnjak, reci ja sam patriota.
A ako nisam bosnjak?
trcicu trceci

#1171 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by trcicu trceci »

bh playboy wrote:
Leons wrote:Ove kampanje i akcije me podsjetise na jednog direktora sto cijevi proizvodi. Psuje majku Bosancima sto kupuju kineske cijevi a imaju domace, bosanskohercegovacke, njegove. Ja ga priupitam pa sto ih kupuju. Kaze direktor, pa zato sto su govna i sto ih Kinezi nude po duplo manjoj cijeni. 8-)
Klasično glupo od tebe
To u konzumu duplo niže cijene
Jel ?
vidis da je neko dijete, pusti, ne odgovaraj na gluposti. Uocio sam i da si ovo sve mladji nikovi sto su protiv, tako da je moguce da se infiltriraju Hrvati ovdje
animals

#1172 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by animals »

trcicu trceci wrote:
bh playboy wrote:
Leons wrote:Ove kampanje i akcije me podsjetise na jednog direktora sto cijevi proizvodi. Psuje majku Bosancima sto kupuju kineske cijevi a imaju domace, bosanskohercegovacke, njegove. Ja ga priupitam pa sto ih kupuju. Kaze direktor, pa zato sto su govna i sto ih Kinezi nude po duplo manjoj cijeni. 8-)
Klasično glupo od tebe
To u konzumu duplo niže cijene
Jel ?
vidis da je neko dijete, pusti, ne odgovaraj na gluposti. Uocio sam i da si ovo sve mladji nikovi sto su protiv, tako da je moguce da se infiltriraju Hrvati ovdje
Ustase, jebem im...
Leons

#1173 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Leons »

Nijemci bili nacionalsocijalisti , Bosnjaci nacionalkonzumeristi. :mrgreen:
trcicu trceci

#1174 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by trcicu trceci »

Kakva dominacija patriotizma s jedne, i kakva ljubomora s druge strane :izet: :izet:

uzivam kada vidim kako se jedu
sledge

#1175 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by sledge »

Najjači ovaj što je protiv bojkota samo jer hoće da svima kontrira, pa jebte :-) :lol: :lol:

Aaa činjenica je da je ovaj bojkot uzeo maha i da se širi i spominje baš svugdje, radi baš kao i marketing hr proizvođača :) . Lijepo za vidjet i čut samo treba nastavit kupovat domaće i nikakav bojkot neće biti potreban :bih: :bih:
Post Reply