Oh, kako mrzim Sarajevo

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
klixoris

#1151 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by klixoris »

Tomahawk11 wrote:
VCorp wrote:
Ili ostaneš, kritikuješ pa se svi trude da isprave pogreške. E to je ispravno, a najlakše je govoriti samo idite, idite. I šta na kraju ostane ? E Sarajevo ovakvo kakvo je. Zar ne brate ?
Da se ne lazemo, niko to ne radi. Niko ne radi nista konkretno. Sva kritika se svela na drustvene mreze (forume, fb i slicno). Oni sto rade - nemaju kad, oni sto ne rade - isto nemaju kad, valja s kafe na kafu. Jbg, odes sad, u po bijela dana, garantujem da su baste pune mlade raje. I tematika kako je tesko, kako nema posla, jebo ovo sve....umjesto te kafe, kad je vec tako, pred institucije i traziti konkretne poteze vlasti, a ne mudrovati, slazes li se?!
Dakle, konstruktivna kritika - svakako, mlacenje prazne slame - ne.
Ne govorim ja nikom idi zato sto ja tako hocu ili ne zelim nekog tu. Nego, ako se vec ne vidis tu, onda ides tamo gdje se vidis. To mi je nekako logicno.
A evo i ovaj prethodni opis inertnosti pokazuje zasto je to tako. Lakse je mudrovati nego konkretizovati stvari.
I znas sta je najgore? Takvo stanje odgovara ovima sto su na vlasti. Ljudi koji mudruju uprazno. Ljepota. I onda ovce hajmo na glasanje i nove 4 godine zaborava :izet:
Pa ta raja sto kafenise i besposlicari i jesu produkt sistema koji je Vcorp sasvim lijepo opisao. Jedni ce postati nasljednici vladajucih mamlaza kad otegnu papke, a drugi ce, ako se nacionalistima na vlasti zaljulja pod nogama, da posluze kao topovsko meso u "branjenju interesa bosnjaka, srba, hrvata" u nekom novom ratu, kada za to dodje vakat, a doci ce

Usput, velika podrska za Vcorp :thumbup: Covjek je realan i iskren ! Ko god ima bar malo mozga u glavi, za par sekundi ce shvatiti da je covjek apsoulutno u pravu. E to sto neki ne zele da prihvate tu istinu, nek i dalje uzivaju u analnoj penetraciji od strane vladajucih struktura za koje glasaju 20 godina, a posluzit ce i za vec pomenuto topovsko meso, kada za to dodje vakat
Last edited by klixoris on 29/07/2016 14:08, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1152 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Nemam ja nista protiv price VCorp.
klixoris

#1153 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by klixoris »

Tomahawk11 wrote:Nemam ja nista protiv price VCorp.
Znam da nemas. Komentar je upucen ovima koji imaju. Ti si se samo nasao u kvotu :thumbup:
VCorp

#1154 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by VCorp »

VjecitiStudent wrote:VCorp, iskreno, jesi li ti uopće pročitao nekoliko zadnjih uradaka - intervjua i FB napisa lika o kojem je ova tema?
Sine, slušao sam par puta uživo Vuka kada govori, pratim njegov rad dugo vremena, a na Fejsu ima i tri godine. Priče da je Vuk četnik i branitelj četništva, kako ga mnogi tu prozvaše, možeš prodavati nanama i djedovima na predizbornim skupovima. 99 % ljudi ne shvati uopće poentu bilo čega što on piše, koliko je samo puta taj momak stao u obranu Bošnjaka i tražio od RS -a pravdu za nas nemaš pojma. Ali sto tako traži pravdu i za Srbe, na šta su neki predbacivali njemu a i meni za to, i svaka mu čast. Čovjek hoće da bude slobodan, da se cijeni po ličnim zaslugama, da ga ne gledaju kroz njegovu nacionalnost i vjeru, i neće da bude sarajevski ''džepni Srbin'', kada je to rekao i dao primjer Divjaka koji je i sam govorio o tome, svi su mu psovali. Da ga nisam slušao uživo i nakratko upoznao povjerovao bih ti, ali kao što rekoh čuo sam svašta i vidio sve, teško će meni neko podvaliti te standardizirane mitove o ovima i onima. Izvini što sam te razočarao, ali bez obzira na moju žrtvu u ratu ja isto neću da se s tim obmanjuju Bošnjaci i od njih prave ovce niti želim biti SDA džepni heroj a nuđeno mi je.
Dozer

#1155 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Dozer »

:thumbup:

Nazalost, ovo malo sto nas ima (ili sto nas je ostalo), i koji pricamo ovu pricu - ocito sviramo qrcu.
Danas je bino biti B/H/S, i tu je kraj svake price. Ako koga od njih pitas "zasto je to bitno?", sve sto ces dobiti jeste blagi teleci pogled, i onda krece tuc-muc mantra o tome kako su ovi i oni dosta trpili ove i one, njihove zulume, bla, bla, bla.

U to onda obavezno ide red pljuvanja po Titu i komunistima (pri cemu niko ne zna objasniti sta to tacno nije valjalo kod Tita i u onom sistemu, a kamoli da ce navesti neki konretan primjer toga o cemu prica), pa red pljuvanja po B/H/S, zavisno kome vec govornik "pripada", pa red pljuvanja po Bosancima jer, jel'te, i oni (mi) su neprijatelji BHS matrice, izdajnici, bla,bla,bla...

Ako se spomene ekonomija - niko nema blage veze o cemu se prica, ali ce svi uredno ponavljati "ovdje je sranje", a istovremeno ce za sve to kriviti "one tamo", opet u zavisnosti kome govornik pripada. Naravno, svoje stado nece dirati na bilo koji nacin. Njegovo stado je po defaultu nevino.

Slucajno sposminjanje bilo kakvih promjena na ustrb BHS matrice, automatski vodi povlacenju price o nacijama (pri cemu, opet, niko nema pojma sta je nacija, kako su nacije nastale, sta predstavljaju, itd.), ali ce uredno braniti "svoju" naciju unutar BiH. Ako ih se upita - "a ko ih diran ili napada", onda opet ide tuc-muc tirada o vjekovnim zulumima ovih i onih nad ovima i onima. Logicno, opet zavisno kome govornik pripada.

Istoriju ove zemlje, sto znaci vlastitu istoriju, a s tim i itoirju jezika i pisma, u drzavi poznaje max 0.1% ljudi, dok ih 0,3-4 % znaju nesto o tome. Ali, 99% njih ce uredno tvrditi i ponavljati vec naucene mantre, koje su zapravo falsifikati istorije.

Itd. itd.itd.itd....

U medjuvremenu, ljudi polako odlaze iz drzave, mladi pogotovo. Iole skolovan kadar, koji moze dokazati svoje znanje, vec je otisao. Ili rade za strance i ne pada im na pamet da se bakcu s domacom politikom (nazalost).
Cemu sve nabrojano vodi? Logicno je - daljoj stagnaciji drzave u svakom smislu, a to onda neminovno vodi u sve vecu bijedu i - novi rat. Zast orat? Pa, logicno - da vladajuce elite mogu zadrzati svoje pozicije onog momenta kada narodu (konacno) prekipi i krene na njih. Tada ce se taj narod morati okrenuti na drugu stranu, a kako je to najbolje uraditi nego potezanjem oprobanog BHS matricnog recepta.
Last edited by Dozer on 29/07/2016 14:34, edited 2 times in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#1156 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Russian Lullaby wrote:Podrška za @Vcorp,samo treba istinu pisat i pričati samo istinom protiv zatucane svjetine.

BiH Torrent alejaserija.club
Evo doprinos podršci ovo je vjerovatno to o čemu Vcorp vazi.

Iz ljubavi prema Rusiji Banjalučanin napravio glinenu skulpturu Vladimira Putina
Image
http://www.klix.ba/vijesti/bih/iz-ljuba ... /160729026
internazionale

#1157 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by internazionale »

VCorp wrote:
VjecitiStudent wrote:VCorp, iskreno, jesi li ti uopće pročitao nekoliko zadnjih uradaka - intervjua i FB napisa lika o kojem je ova tema?
Sine, slušao sam par puta uživo Vuka kada govori, pratim njegov rad dugo vremena, a na Fejsu ima i tri godine. Priče da je Vuk četnik i branitelj četništva, kako ga mnogi tu prozvaše, možeš prodavati nanama i djedovima na predizbornim skupovima. 99 % ljudi ne shvati uopće poentu bilo čega što on piše, koliko je samo puta taj momak stao u obranu Bošnjaka i tražio od RS -a pravdu za nas nemaš pojma. Ali sto tako traži pravdu i za Srbe, na šta su neki predbacivali njemu a i meni za to, i svaka mu čast. Čovjek hoće da bude slobodan, da se cijeni po ličnim zaslugama, da ga ne gledaju kroz njegovu nacionalnost i vjeru, i neće da bude sarajevski ''džepni Srbin'', kada je to rekao i dao primjer Divjaka koji je i sam govorio o tome, svi su mu psovali. Da ga nisam slušao uživo i nakratko upoznao povjerovao bih ti, ali kao što rekoh čuo sam svašta i vidio sve, teško će meni neko podvaliti te standardizirane mitove o ovima i onima. Izvini što sam te razočarao, ali bez obzira na moju žrtvu u ratu ja isto neću da se s tim obmanjuju Bošnjaci i od njih prave ovce niti želim biti SDA džepni heroj a nuđeno mi je.
Jesu li i za tebe desavanja iz jula '95, "masakr u Srebrenici" kako ih je i Vucina okarakterisao
VCorp

#1158 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by VCorp »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Russian Lullaby wrote:Podrška za @Vcorp,samo treba istinu pisat i pričati samo istinom protiv zatucane svjetine.

Iz ljubavi prema Rusiji Banjalučanin napravio glinenu skulpturu Vladimira Putina
Image
Image

Sad začepi.
The 51st State

#1159 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by The 51st State »

sta sam se nasluso prici u stilu svaki givikt isti... i tako uzjases moral high ground i serendas okolo, uzrok, posljedica i hronologija je neumitna, a teoretisanje je svakom dozvoljeno...
VCorp

#1160 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by VCorp »

internazionale wrote:
VCorp wrote:
Jesu li i za tebe desavanja iz jula '95, "masakr u Srebrenici" kako ih je i Vucina okarakterisao
Vidio lično u njegovim raspravama po Facebooku, lik je više puta rekao da je genocid bio u Srebrenici. Za mene je genocid ako te zanima, napisao sam to par puta na prošloj strani. Imaš još kakvu nebulozu da te čiko zašamara ?
Drvosjeca iz Dejcica

#1161 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

VCorp wrote:

Iskreno za mene je Vuk balavac koji serenda, imam dovoljno godina, obrazovanja i životnog iskustva da to kažem. Izgleda da je Vuk uzeo ulogu profesionalnog Srbina pa je odvojen od realnosti i stvarnosti. Svakako Vuk kao i bilo ko drugi ima pravo na svoje mišljenje ali po meni fula poentu. Upravo politika Dodika konstantog negiranja BiH, genocida i osporavanja osnovnih prava jednog naroda je dovela do reakcija sa druge strane. Malo po malo ljudi su sami počeli slati odgovore na takvu politiku, na konstatno negiranje zločina, opravdavanje zločinaca...merhamet Bošnjaka se rastopio i nestao. Svi oni merhametli Bošnjaci što su nosali Titove slike su pod zemljom ili su se promijenili. Karadžić je bio u pravu u jednoj stvari, nestalo je muslimana iz 1992. godine a danas imamo Bošnjake koji itekako znaju odgovoriti na provokacije. Vuku želim sve najbolje u privatnom žvotu samo sačekajmo par mjeseci da vidimo tu ljubav Beograda i Vuka. :oops:
wewa

#1162 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by wewa »

nece biti da se Dodo igra pasijansa...
Drvosjeca iz Dejcica

#1163 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

VCorp wrote:

Image
Image

Sad začepi.
Mislim da trebaš malo kontrolisati emocije, znam da si iznerviran jer upravo ono što prebacuješ Bošnjacima se dešava kod Srba. Bošnjaci ne prave spomenike Erdoganu već upravo Srbi Putinu. Toliko je degutantno to lizanje guzice Rusiji i Putinu da to graniči sa zdravim razumom. Razumijem tvoju frustraciju.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 29/07/2016 14:34, edited 1 time in total.
internazionale

#1164 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by internazionale »

Ne znam za faceboook, nemam profil
Citao sam njegov skorasnji intervju u kojem kaze masakr u Srebrenici
Nemoj se ti ciko sta uvrijediti sto pitam
klixoris

#1165 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by klixoris »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Toliko je degutantno to lizanje guzice Rusiji i Putinu da to graniči sa zdravim razumom. Razumijem tvoju frustraciju.
A nije degutantno Bosnjacko lizanje guzice Turcima, inace OKUPATORU koji je dosao sa macem, i 500 godina istim tim macem vladao nasom zemljom. Stokholmski sindrom je oke ? :)
Last edited by klixoris on 29/07/2016 14:38, edited 1 time in total.
Dozer

#1166 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Dozer »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Mislim da trebaš malo kontrolisati emocije, znam da si iznerviran jer upravo ono što prebacuješ Bošnjacima se dešava kod Srba. Bošnjaci ne prave spomenike Erdoganu već upravo Srbi Putinu. Toliko je degutantno to lizanje guzice Rusiji i Putinu da to graniči sa zdravim razumom. Razumijem tvoju frustraciju.
Moram ovdje samo malo uskociti, bez ljutnje - a kako da okarakterisemo lizanje supka Bosnjaka Turcima...?
Mislim da je to jedini primjer u kojem neko to radi svojim vjekovnim okupatorima...
klixoris

#1167 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by klixoris »

Dozer wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Mislim da trebaš malo kontrolisati emocije, znam da si iznerviran jer upravo ono što prebacuješ Bošnjacima se dešava kod Srba. Bošnjaci ne prave spomenike Erdoganu već upravo Srbi Putinu. Toliko je degutantno to lizanje guzice Rusiji i Putinu da to graniči sa zdravim razumom. Razumijem tvoju frustraciju.
Moram ovdje samo malo uskociti, bez ljutnje - a kako da okarakterisemo lizanje supka Bosnjaka Turcima...?
Mislim da je to jedini primjer u kojem neko to radi svojim vjekovnim okupatorima...
prestigao sam te vec :thumbup: :)
Drvosjeca iz Dejcica

#1168 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

klixoris wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Toliko je degutantno to lizanje guzice Rusiji i Putinu da to graniči sa zdravim razumom. Razumijem tvoju frustraciju.
A nije degutantno Bosnjacko lizanje guzice Turcima, inace OKUPATORU koji je 500 godina macem dosao i macem vladao u nasoj zemlji. Stokholmski sindrom je oke ? :)
Ima i toga ali Bošnjaci ne prave (još) spomenike Erdoganu. :wink: Da ne spominjemo odlaske u Beograd po mišljenje pa gotovo na sedmičnoj osnovi, to je fenomen svoje vrste. :oops:
VCorp

#1169 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by VCorp »

klixoris wrote:
A nije degutantno Bosnjacko lizanje guzice Turcima, inace OKUPATORU koji je 500 godina macem dosao i macem vladao u nasoj zemlji. Stokholmski sindrom je oke ? :)

You've just earned one coin ! :lol:

Image
klixoris

#1170 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by klixoris »

klixoris wrote:
Ima i toga ali Bošnjaci ne prave (još) spomenike Erdoganu. :wink: Da ne spominjemo odlaske u Beograd po mišljenje pa gotovo na sedmičnoj osnovi, to je fenomen svoje vrste. :oops:
A sta Bake i SDA ekipa rade sa svojim cestim odlascima u Tursku ? Idu da piju caj i jedu tahan halvu ? :)
VCorp

#1171 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by VCorp »

klixoris wrote:
Eno postavili su ga Francu Ferdinandu u Sarajevu. Ne idu, ovima je Beograd nadomak ruke. Zato se Bakir hvali svako malo telefonskim pozivima na relaciji Sarajevo - Ankara ...
Dozer

#1172 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Dozer »

Mojne zajebavat, Drvosjeca... Sta sve Bosnjacki prvaci rade ne bi li Turke vratili ovdje na velika vrata, to je zaista vise nego degutantno postalo...

A, sta se zapravo desava u svemu tome - Turci su ti koji iz te "veze" profitiraju (opet)...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1173 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by _BataZiv_0809 »

Pokusavate diskutovati sa likom koji je covjeku napisao "jel to iz tebe progovaraju Mladic i Karadzic" na negativnu kritiku Erdoganu :-)
Drvosjeca iz Dejcica

#1174 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Dozer wrote:
Naravno vodimo diskusiju i nema ljutnje. Ne sporim da nema i tog lizanja ali evo stavio sam frišak primjer tog eklatantnog "lizanja", nije šala spomenik Putinu. :roll: Eto samo fali da neko digne i Erdoganu. :oops:

Sa druge strane interesantno je da se odnos Turska-BiH uvijek posmatra kroz prizmu vjekovne okupacije dok se odnos BiH-Srbija posmatra kroz prizmu pomirenja i opraštanja iako je od rata prošlo jedva 21 godina. Eto to su recimo dupli standardi o kojima Vuk ili bilo ko drugi malo govori.
klixoris

#1175 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by klixoris »

Napravio covjek u svojoj avliji. Nisu ga vlasti napravile i postavile u sred Banja Luke, ispred Boske. Mada, moze se i to desiti nekad u buducnosti. Isto kao sto se moze desiti da vlasti u Sarajevu otkriju spomenik Erdoganu...

A za te konflikte, pa sa Srbijom smo komsije, a sa komsijama zna biti i nesuglasica. Pogledaj i evropske ratove. sve komsija na komsiju, pa se pomirili i sad funkcionisu u zajednici.
Turci dosli iz 3 PM, zbrisali nam komplet istoriju, kraljeve, identitet, vladali 500 godina, odvodili nam zene i kadrove u Tursku, jebavali kako su stigli, i sad ih ljudi velicaju :-) Meni je to nevjerovatno !
Mi stvarno nemamo nikakvog samopostovanja
Last edited by klixoris on 29/07/2016 14:48, edited 1 time in total.
Locked