Novi rat
- Thorgerson
#1151 Re: Novi rat
Ovdje sam postavio nekoliko pitanja, na koje ocito nema odgovora?
Prvo, mi bi bili napadaci u ovom slucaj? Je li to shvatate? Dakle, mi bi morali napasti.
Drugo, nadjite mi vi 10 ljudi ako je njih 2 spremno da ide napadati na Prijedor, Visegrad, Banja Luku ne znam, uradit cu sta hocete...
Dakle, ne budite naivni i nemojte misliti da je bilo ko, pa cak i ti ljudi koji su otisli iz tih gradova zeljan istih. Jer nije. Ti ljudi su se smjestili po stranim zemljama, i cak kuce i vikendice nisu tamo kupili nego po Sarajevu.
Ja znam minimalno 7-8 ljudi iz Istocne Bosne koji zive u Skandinaviji i kupili su i napravili kuce i stanove ovdje u Sarajevu. Tamo nemaju apsolutno nista, niti zele da imaju. Imaju samo grozne uspomene. Je li vi mislite da ce takvi ici 'oslobadjati' te teritorije...ili mozda momci koji zive sada ovdje u BiH od kojih 50% nikada nije bilo u Visegradu ili Banja Luci?
Vratite se u realnost.
I jos jednom, ako zelite sacuvati granice. Sacuvajte ih tako da se ljudi vrate na svoja ognjista. Pa da ovi iz Skandinavije ne kupuju stanove po Tibri, nego da ih kupe u Bratuncu, Visegradu itd.
Ljudi ne zele tamo da idu u miru, a kao ici ce u ratu...smijesno.
Samim tim ta motivacija kakvu smo imali 92' kod odbrane bi bila ne prepolovljena, nego dvadeset puta manja.
Prvo, mi bi bili napadaci u ovom slucaj? Je li to shvatate? Dakle, mi bi morali napasti.
Drugo, nadjite mi vi 10 ljudi ako je njih 2 spremno da ide napadati na Prijedor, Visegrad, Banja Luku ne znam, uradit cu sta hocete...
Dakle, ne budite naivni i nemojte misliti da je bilo ko, pa cak i ti ljudi koji su otisli iz tih gradova zeljan istih. Jer nije. Ti ljudi su se smjestili po stranim zemljama, i cak kuce i vikendice nisu tamo kupili nego po Sarajevu.
Ja znam minimalno 7-8 ljudi iz Istocne Bosne koji zive u Skandinaviji i kupili su i napravili kuce i stanove ovdje u Sarajevu. Tamo nemaju apsolutno nista, niti zele da imaju. Imaju samo grozne uspomene. Je li vi mislite da ce takvi ici 'oslobadjati' te teritorije...ili mozda momci koji zive sada ovdje u BiH od kojih 50% nikada nije bilo u Visegradu ili Banja Luci?
Vratite se u realnost.
I jos jednom, ako zelite sacuvati granice. Sacuvajte ih tako da se ljudi vrate na svoja ognjista. Pa da ovi iz Skandinavije ne kupuju stanove po Tibri, nego da ih kupe u Bratuncu, Visegradu itd.
Samim tim ta motivacija kakvu smo imali 92' kod odbrane bi bila ne prepolovljena, nego dvadeset puta manja.
-
Moenx
#1152 Re: Novi rat
Ne znam rata nece biti i mislim da je pravi izazov i herojstvo za sve one koji su i ostali u BIH i koji su gledali kako im dok su oni nemocni ubijaju dijelove naroda da rat zaustave da spase sve od tog zla
To sto se vi iz inozemstva gledate kao faktor hajde donekle razumijem vase gluvarenje i misljenje
Mislim da ste nervozni ponajvise u smislu vase neizvjesnosti tako da vam Prijedor Srebrenica kao gradovi niti vasa sela nisu mili izgubili ste zivce zivot je to novi i to je ok
I veliki je fazon ovdje da se ne radi o tome da sad mi Bosnjaci idemo sa jasnim ciljem nego je ovo stvar borbe ideja jednostavno ne mozes ocima nekoga ko, kako kaze brit rezolucija , stalno negira genocid
Prosto ti se zagade a ne mozes mu nista i zato ljudi ko fol zele rat
Ali manite se rata ne gubite zivce nesto ce se skontat imamo prednost ljudi Tuzla Sarajevo su pozeljnije destinacije od BL hajmo se takmiciti nije ba ratna situacija samo nako prepucavanja i to idemo lagano sad ce ja mislim usvojiti tu rezoluciju ako ne usvoje osramotice se ono pravo
Samo lagano nije frka ne treba ta napetost ti vamo on tamo nemojte rasporedjivati sage u smislu Sefika kad izores njivu hodi vam da popravis bravu odvalila se
To sto se vi iz inozemstva gledate kao faktor hajde donekle razumijem vase gluvarenje i misljenje
Mislim da ste nervozni ponajvise u smislu vase neizvjesnosti tako da vam Prijedor Srebrenica kao gradovi niti vasa sela nisu mili izgubili ste zivce zivot je to novi i to je ok
I veliki je fazon ovdje da se ne radi o tome da sad mi Bosnjaci idemo sa jasnim ciljem nego je ovo stvar borbe ideja jednostavno ne mozes ocima nekoga ko, kako kaze brit rezolucija , stalno negira genocid
Prosto ti se zagade a ne mozes mu nista i zato ljudi ko fol zele rat
Ali manite se rata ne gubite zivce nesto ce se skontat imamo prednost ljudi Tuzla Sarajevo su pozeljnije destinacije od BL hajmo se takmiciti nije ba ratna situacija samo nako prepucavanja i to idemo lagano sad ce ja mislim usvojiti tu rezoluciju ako ne usvoje osramotice se ono pravo
Samo lagano nije frka ne treba ta napetost ti vamo on tamo nemojte rasporedjivati sage u smislu Sefika kad izores njivu hodi vam da popravis bravu odvalila se
- DrugaGimnazija
#1153 Re: Novi rat
Pa, mislilo se. RS je, po Dejtonu, samo administrativna jedinica u BiH podredjena zakonima i institucijama BiH. Po tom planu Trebevic moze biti u RS, jer RS nema vojsku i nalazi se u istoj drzavi.AkHolic wrote:O Trebiviću,Sarajevo je trebalo mislit u Deytonu. Legitimnost središnjih vlasti bez srpskih predstavnika upitan je.Rat sa manjim entitetom ako se ne umiješa Nato,značio bi i rat sa Srbijom.DrugaGimnazija wrote:Kratka poruka svima koji misle da nezavisnost RS-a ne znaci rat:
Kod od vas misli da ce Sarajevo dozvoliti da na Dobrinji bude medjunarodna granica sa državom koja je vec jednom ubila vise od 10.000 gradjana, a da pod njihovom kontrolom bude i Trebevic, tako da mogu kad god požele opet granatirati grad? Nema tog scenarija po kojem Bh. vlast nece pokušati zauzeti Trebevic, ako RS otkaze subordinaciju centralnoj vlasti. Tako ce početi jurisi na granice i strateške tacke. Ne vidim kakove to sve moze odviti mirno i bez sukoba.
Ako RS jednostrano promijeni tu ravnotezu, moramo preci na plan B vezano za Trebevic, a to je da Trebevic more biti pod kontrolom centralnih vlasti, da nam se ne bi opet desilo unistavanje grada i ubijanje sugradjana.
A legitimitet bi, u svakom slucaju, ostao na centralnim vlastima mnogo vise nego na separatistima.
Sto se tice rata sa Srbijom, to je do njih. Mi jednostavno moramo osigurati svoju sigurnost osvajanjem zaledjine Sarajeva i uspostavljanjem kontrole nad koridorom izmedju Gradacca i Orasja. Ako ovo uradimo dovoljno brzo i onda stanemo, velikog rata ne mora biti. Onda mozemo pregovarati. Samo, ne moze biti pregovora dok nam je pistolj uperen u celo.
Last edited by DrugaGimnazija on 08/07/2015 17:04, edited 1 time in total.
-
babanovac
#1154 Re: Novi rat
Lucifer, svaka tvoja rijec je moja rijec.
-
155_mm
#1155 Re: Novi rat
kakvi napadaci? na osnovu cega bi jedinice MUP-a RBiH bili napadaci u pokusaju smirivanja situacije u istocnoj bosni nastaloj kao posljedica povlacenja potpisa na dejtonski mirovni sporazum od strane srpskog politickog vodstva?Thorgerson wrote:Ovdje sam postavio nekoliko pitanja, na koje ocito nema odgovora?
Vratite se u realnost.
a ovo guslarenje "tipa ljudi su otisli iz podrinja u skandinaviju" ne pije vode jer i srbi danas odlaze i iz podrinja i istocne hercegovine pa ni ti ni niko drugi ne kaze pa sta ce srbima ta teritorija. jednostavno postoje strateski bitne teritorije i jedna od tih teritorija za bosnjake je podrinje. jer se sarajeveo i citava dolina bosne ne brani na trebevicu nego bas na tom visegradu i u ostatku podrinja kojeg si pomenuo. bar smo to naucili iz zadnjeg rata. taktika cekanje na kucnom pragu sa kantom pepela koju neki i dans zagovaraju je bosnjacima najvse dala po pickici. naravno ako se bosnjaci odluce na odbranu sto je prateci ovu temu ipak najveca nepoznanica.
-
L u c i f e r
#1156 Re: Novi rat
Ne pada mi na pamet da citam cetnicke baljezgarije na ovaj lijepi ljetni dan.dosadnistemnogo wrote:buduci da ti je mister yes odgovorio sve, ja cu se zadrzati samo na nekoliko tema.L u c i f e r wrote: Medjutim.
Sa opstankom Bosne nema zajebancije.
Ako bi Mile krenuo u secesiju, sa apetitom idem u rat.
Ne zbog Bakira, ne zbog ideologije, ne zbog osvete, vec zbog opstanka.
Ne zelim da bjezim iz svoje zemlje i iz svog doma.
Ne zelim da perem sudje nam zapadu dok se ceto baskari u mom, ko sto rekoh.
Necu se pomiriti s tim da nas velikosrpska i cetnicka govna stjerajumu rezervat ili geto niti da nas uniste i istrijebe.
Pokusali su to vec jednom, 92-95, kad su bili 100 puta jaci od nas, pa su strahovito dobili po picki.
Uspjeli su jedino kukavicki i zlocinacki poubijati nenaouruzane civile, zarobljene vojnike, starce, djecake, silovati nase sestre, majke, kcerke, djevojcice...
Tako je nastala RS.
Na uzasnom zlocinu.
I kao takva ne zasluzuje da postoji.
Dok postoje Bosnjaci ce se boriti za njeno unistenje.
Po mogucnosti, politickim putem.
Ako RS krene u secesiju, svim sredstvima, u skladu sa zenevskim konvencijama.
O ustroju Bosne se moze i treba razgovarati.
Regionalna i decentralizovana ustrojstva su ok.
Ali jamiti silom i zlocinom, a nadati se dobru, kurca graha.
Isto tako, tolerisati cetnicka postrojavanja, hapsiti ljude zbog isticanja prethodne zastave BiH, bagerima raznositi i sakrivati po sekundarnim grobnicama leseve masakriranih ljudi te i nakon 20 godina negirati pocinjeni genocid, a nadati se dobru, kurca graha.
Ako ja ko salonac, ateist i kozmopolit vako, sta mislis kakvi su tek ostali Bosnjaci.
Nisu to vise oni mlitavi, naivni i mehametli Muslimani kojim su cetnicima lijegali pod noz jer su im vjerovali i jer su mislili da ako oni nikome ne cine zlo da niko nece ni njima zlo uciniti.
Nisu to vise one dobricine koje misle da "za rat treba dvoje" i da rata ne moze biti.
Drasticno su evoluirali od pretrpljenog uzasa.
Od ovaca su postali kurjaci.
Ponavljam svoje rijeci iz prvog posta: ne zelim rat.
Znam kakvo rat sranje, bio sam 4 godine pod granatama, snajperima i u rovu.
Ne zelim kavgu niti propagiram mrznju i osvetu.
Podrzavam politicki dijalog.
Cetnici nemojte da vas djavo navraca.
Niko vas ne dira.
Hajde da zivimo ko ljudi.
Hajse da idemo prema Evropi.
Da unapredjujemo ekonomiju i iskorjenjujemo korupciju.
Ali.
Referendum ponistava Dejton.
Ako dirnete u Bosnu, jebacemo vam majku ko sto nikad niko nije.
O uzrocima rata i nastajanju RS, kao i BiH ne zelim se sa tobom prepirati, jer i BiH je nastala na zlocinu, a ako cemo ici metodom implikacija, RS je dio BiH, ako je RS nastao na zlocinu, znaci da je danasnja BiH nastala na zlocinu. Ali sta je tu cudno, na cemu je nastala Amerika, na sparivanju kantri bojsa sa Indijancima ili sta vec ...
Napisao si "dok postoje Bosnjaci borice se za njeno unistenje", a ja ti sada odgovorno mogu reci, dok postoji i jedan Srbin u BiH borice se za njeno ocuvanje. U normalnim uslovima politickim putem, a ko bude krenuo na RS vojnim ili bilo kakvim drugim putem, odgovorice mu se isto, u to mozes biti siguran jedan kroz jedan.
Sada da ti malo objasnim sitauciju, posto ocigledno nista niste naucili od Srbije i njenih gresaka. Srbi i Hrvati u BiH ne smatraju BiH svojom maticom (ne zemljom, vec sam namjerno napisao maticom). U RS je Srbija na domacem terenu, u hrvatskom dijelu Federacije Hrvatska je na domacem terenu. Ko smatra BiH svojom maticom, odgovor je jednostavan Bosnjaci.
Ali isto tako i Srbi i Hrvati smatraju BiH svojom zemljom, STO I JESTE, kao i Bosnjaci.
Ako hocete SUZIVOT sa Srbima i Hrvatima, to se ne radi na nacin kako ti pises, to se ne radi na nacin kako vi radite, da jaci tlaci (iako niste jaci, a valjda na papiru mislite da jeste, pa si sami dizete ego, na terenu znamo svi kakva je situacija, u zavisnosti gdje koja nacija vecina).
Srbija je pogrijesila sa Kosovom, odstranili su sami Kosovo od Srbije, to isto vi radite sa RS.
Mislim da nikada necete ni shvatiti ono o cemu vam Mister Yes pise, a to je jedini moguci put za suzivot u BIH, i prihvatanja BiH od strane Srba a i Hrvata kao zemlje matice.
Lucifer je svoje reko, a vi sad otresajte glavusama.
Pa kae: Add foe (2 komada).
-
L u c i f e r
#1157 Re: Novi rat
archi_a wrote:Nema se šta objašnjavati na ovom forumu. Imaš bolan chatalje koji slobodno kroče na forum i mogu pisati svoje nebuloze. Šta se sa čobanom ja imam objašnjavali ? Okreneš na zajebanciju, jer ne želiš da trošiš vrijeme i živce na ubjeđivanje sa genocidnim isprdkom.
Šta ćeš reći osobi koja se javi sa konstatacijom i pokuša ispraviti jednog od forumaša sa riječima: izvini, nigdje se u rezoluciji ne spominje rs i srbi.Lik likuje što se nigdje direktno ne spominju i to bilježi kao pobjedu svojih. To su amebe koje bi se isto ponašale i da se donese 1000 rezolucija protiv njih. Nema se tu šta raspravljati.
Živiš i znaš pored koga živiš. Čekaš. Spremaš se. Doći će vrijeme za objašnjavanje. Učiš i odgajaš potomstvo. Nikad ne zaboraviti i nikada više biti nespreman. Polako.
Pi si je genocidna tvorevina, nastala na ubijanju,silovanju,krađi,mučenju i protjerivanju nesrpskog stanovništva. To su fakti koje nikakav veto ne može sakriti ili poništiti. Polako. Ide polako i iz naše perspektive traje dugo, ali samo polako. LP
-
dosadnistemnogo
#1158 Re: Novi rat
luciferko luciferko znamo i ti i ja da si procitao, ali to je ta poznata multi kulti demokratsaka prica , poznato nam svima vec RS genocidasi a Sarajevo multikulturasiL u c i f e r wrote:Ne pada mi na pamet da citam cetnicke baljezgarije na ovaj lijepi ljetni dan.dosadnistemnogo wrote:buduci da ti je mister yes odgovorio sve, ja cu se zadrzati samo na nekoliko tema.L u c i f e r wrote: Medjutim.
Necu se pomiriti s tim da nas velikosrpska i cetnicka govna stjerajumu rezervat ili geto niti da nas uniste i istrijebe.
Pokusali su to vec jednom, 92-95, kad su bili 100 puta jaci od nas, pa su strahovito dobili po picki.
Uspjeli su jedino kukavicki i zlocinacki poubijati nenaouruzane civile, zarobljene vojnike, starce, djecake, silovati nase sestre, majke, kcerke, djevojcice...
Tako je nastala RS.
Na uzasnom zlocinu.
Isto tako, tolerisati cetnicka postrojavanja, hapsiti ljude zbog isticanja prethodne zastave BiH, bagerima raznositi i sakrivati po sekundarnim grobnicama leseve masakriranih ljudi te i nakon 20 godina negirati pocinjeni genocid, a nadati se dobru, kurca graha.
Ako ja ko salonac, ateist i kozmopolit vako, sta mislis kakvi su tek ostali Bosnjaci.
Nisu to vise oni mlitavi, naivni i mehametli Muslimani kojim su cetnicima lijegali pod noz jer su im vjerovali i jer su mislili da ako oni nikome ne cine zlo da niko nece ni njima zlo uciniti.
Nisu to vise one dobricine koje misle da "za rat treba dvoje" i da rata ne moze biti.
Niko vas ne dira.
Ali.
O uzrocima rata i nastajanju RS, kao i BiH ne zelim se sa tobom prepirati, jer i BiH je nastala na zlocinu, a ako cemo ici metodom implikacija, RS je dio BiH, ako je RS nastao na zlocinu, znaci da je danasnja BiH nastala na zlocinu. Ali sta je tu cudno, na cemu je nastala Amerika, na sparivanju kantri bojsa sa Indijancima ili sta vec ...
Napisao si "dok postoje Bosnjaci borice se za njeno unistenje", a ja ti sada odgovorno mogu reci, dok postoji i jedan Srbin u BiH borice se za njeno ocuvanje. U normalnim uslovima politickim putem, a ko bude krenuo na RS vojnim ili bilo kakvim drugim putem, odgovorice mu se isto, u to mozes biti siguran jedan kroz jedan.
Sada da ti malo objasnim sitauciju, posto ocigledno nista niste naucili od Srbije i njenih gresaka. Srbi i Hrvati u BiH ne smatraju BiH svojom maticom (ne zemljom, vec sam namjerno napisao maticom). U RS je Srbija na domacem terenu, u hrvatskom dijelu Federacije Hrvatska je na domacem terenu. Ko smatra BiH svojom maticom, odgovor je jednostavan Bosnjaci.
Ali isto tako i Srbi i Hrvati smatraju BiH svojom zemljom, STO I JESTE, kao i Bosnjaci.
Ako hocete SUZIVOT sa Srbima i Hrvatima, to se ne radi na nacin kako ti pises, to se ne radi na nacin kako vi radite, da jaci tlaci (iako niste jaci, a valjda na papiru mislite da jeste, pa si sami dizete ego, na terenu znamo svi kakva je situacija, u zavisnosti gdje koja nacija vecina).
Srbija je pogrijesila sa Kosovom, odstranili su sami Kosovo od Srbije, to isto vi radite sa RS.
Mislim da nikada necete ni shvatiti ono o cemu vam Mister Yes pise, a to je jedini moguci put za suzivot u BIH, i prihvatanja BiH od strane Srba a i Hrvata kao zemlje matice.
Lucifer je svoje reko, a vi sad otresajte glavusama.
Pa kae: Add foe (2 komada).
Postujem MisterYes pa se povlacim, a tebi stari demokrato i prototipu multikulti Bosnjaka zelim da i danas nesto guzis, ne bi li se opustio kao neki dan, nargilo ocigledno nema uticaj kao zenjegu
Ajde jaro odguzi nesto i danas, nemoj biti neurozan ..
- DrugaGimnazija
#1159 Re: Novi rat
U pravu si donekle. Ne bismo mi napadali Bijeljinu, Visegrad ili Gacko, nego bismo morali osigurati ovo sto imamo. Dakle, ne moze Trebevic biti pod kontrolom RS-a, kad znamo sta su nam radili u zadnjem ratu. Dakle, Trebevic bi se morao osvojiti. To ne bio napad ni na kakve srpske zene, djecu, nego zastita nase djece.Thorgerson wrote:Ovdje sam postavio nekoliko pitanja, na koje ocito nema odgovora?
Takvih primjera je nekoliko. Nakon tih poteza, mozemo opet pregovarati. Bez tih poteza bismo pregovarali sa pistoljem uperenim u nase celo. Dakle, mi ne bi napadali, nego bi vukli odbrambene poteze, da se zastitimo od neprijateljske nezavisne RS. Ako RS tad pristane na novo stanje na terenu, rat se vjerovatno ne bi nastavio. Ako RS odgovori vojno, onda se vracamo na ove planove sa prethodnih stranica.
-
hajducka travica
#1160 Re: Novi rat
Mirno spavajte rata nece biti.
- Ali Kemal
#1161 Re: Novi rat
Jel to znaci da bi ti dao RS da se osamostali za Trebevic u Federaciji BiH?DrugaGimnazija wrote:U pravu si donekle. Ne bismo mi napadali Bijeljinu, Visegrad ili Gacko, nego bismo morali osigurati ovo sto imamo. Dakle, ne moze Trebevic biti pod kontrolom RS-a, kad znamo sta su nam radili u zadnjem ratu. Dakle, Trebevic bi se morao osvojiti. To ne bio napad ni na kakve srpske zene, djecu, nego zastita nase djece.Thorgerson wrote:Ovdje sam postavio nekoliko pitanja, na koje ocito nema odgovora?
Takvih primjera je nekoliko. Nakon tih poteza, mozemo opet pregovarati. Bez tih poteza bismo pregovarali sa pistoljem uperenim u nase celo. Dakle, mi ne bi napadali, nego bi vukli odbrambene poteze, da se zastitimo od neprijateljske nezavisne RS. Ako RS tad pristane na novo stanje na terenu, rat se vjerovatno ne bi nastavio. Ako RS odgovori vojno, onda se vracamo na ove planove sa prethodnih stranica.
- kamberovica polje
#1163 Re: Novi rat
Velika sreća.Opetja033 wrote:Kuha se, kuha se.
- Jolpaz
#1164 Re: Novi rat
L u c i f e r wrote:Danas je malisa tvoj sretan dan, imaces priliku da muhabetis sa zivom legendom ovog foruma i sire - Luciferom.dosadnistemnogo wrote:Velikoratnici, je li vi stvarno mislite da je Dodik ili RS vama problem?
Puni dzepovi para, cvijeta ekonomija, buducnost svijetla ...ne zna se koji je "bolji" entitet?
Ovaj luciferko je ocigledno veliki "vodja", od koga bi ti oslobadjao RS? Od gradjana RS? Banjaluku od Banjalucana? Prijedor od prijedorcana?
RS je tu i bice tu, svidjalo se to vama ili ne svidjalo, kao sto se Srbima moze svidjati da je RS dio BiH ili nesvidjati ,ali to je tako ...Luciferko ti i dalje ne shvatas da RS ima svoje granice, a jedan drugi narod se osjeca utamnicen od tebe i tvog naraoda, i zeli takodje svoje granice unutar BiH. Zar ne mislis da bi ofanziva "oslobadjanja" mogla doci iz drugog smjera od nekih drugih ljudi?!
Zar luciferko ne mislis da je tebi veca opasnost vehabija, koji su vec duboko pustili korjene u tvome narodu, a vi ste im prva meta, plodno tlo za preuzimanje tvog entiteta, a to znaci i stvaranje treceg entiteta? U RS - u mogu izvoditi teroristicke akcije, ali to bi samo nanosiloi vodu na mlin RS-u, druzina iz Vitovlja tempirana bomba ili ...?
Dok je tebe luciferko i tvojih istomisljenika, bice i Dode, vi ste njegova najjaca snaga, kao i obrnuto ...
Zivjeli normalni ljudi , smijao sam se grohotom, otvaranjem ove teme, a citam zapravo temu o Siriji, i slucajno reko neki novi rat na BI, tema je sprdacina teska, ali vidim bome da se ljudi primaju...svake godine oko godisnjice Srebrenice ista prica. .. mozda luciferko da pokrenes neka industriji i ekonomiju u Srebrenicu, zaposle se ljudi, mozda bi imalo vise efekta , od internet ratovanja i trovanja naroda...
U principu ne praktikujem da muhabetim sa poletarcima ispod 100 postova.
Ali jutros sam tako dobro guzio da sam vazdan plaho raspolozen pa cu veceras napraviti izuzetak.
Prije svega, fala ti sto mi tepas, ali mene muskarci zaista ne zanimaju.
Halali.
Mada podrzavam svacije pravo na vlastitu seksualnu orjentaciju.
No dosta o meni, pricajmo sad malo o mom forumaskom hopusu, svetonazoru i politickim afinitetima.
Ne znam zaista otkud ti to da sam ja neki ratoborni nacionalista koji bi da oslobadja cetnitet Republiku Smrtsku.
Da si imalo pratio moj hopus znao da sam ti ja u ocima mnogih bosnjackih radikala ono sto oni zovu salonac.
Helem antinacionalista, ateista i kosmopolitski humanista.
Hiljadu puta sumnjicen da nisam Bosnjak, jer kritikujem sovinizam i radikalni islamizam.
Cak su me optuzivali da zagovaram etnicko ciscenje jer sam rekao da uvijek prvo cistim ispred svojih vrata, tj prvo kritikujem svoje.
Nikad nista nisam napisao protiv Srba, dapace, vec iskljucivo i jedino protiv cetnika.
I cetnicima cu jebavati majku dok sam ziv.
Medjutim.
Tako je nastala RS.
Na uzasnom zlocinu.
Niko vas ne dira.
Ali.
- bh.tornjak
#1165 Re: Novi rat
daklem...
rezolucija nije prosla.....
pa dobro......da je prosla prislo bi se politickoj demontazi rs-a ...s tim da bi srbi (a i srbija) mogli ocekivat nesto zauzvrat....
posto je to palo u vodu....slijedi demontaza "na silu"....
genocidna opajdara se moze dobro "nasafunjat", slijedi redaljka....a je*aci nisu bilo koji......svjetski su to je*aci, bre
sad se moze ozbiljnije pristupiti ovoj temi ...a moram(o) priznati ja je @Iblis bio u pravu.....hocu da reknem.....dobro je nanjusio.....sejtanska posla...
pa dobro......da je prosla prislo bi se politickoj demontazi rs-a ...s tim da bi srbi (a i srbija) mogli ocekivat nesto zauzvrat....
genocidna opajdara se moze dobro "nasafunjat", slijedi redaljka....a je*aci nisu bilo koji......svjetski su to je*aci, bre
sad se moze ozbiljnije pristupiti ovoj temi ...a moram(o) priznati ja je @Iblis bio u pravu.....hocu da reknem.....dobro je nanjusio.....sejtanska posla...
Last edited by bh.tornjak on 08/07/2015 19:46, edited 1 time in total.
-
L u c i f e r
#1166 Re: Novi rat
bh.tornjak wrote:daklem...![]()
genocidna opajdara se moze dobro "nasafunjat", slijedi redaljka....a je*aci nisu nilo koji......svjetski su to je*aci, bre
- Opetja033
#1167 Re: Novi rat
@Iblis, svaka cast za komentar 
-
L u c i f e r
#1168 Re: Novi rat
Vijesti
BiH
08.07.2015. u 19:40
40
SDA: Ako se u pitanje dovede Dejtonski sporazum, prvo nestaju entiteti
Kolegij Stranke demokratske akcije (SDA) na današnjoj sjednici ponovo je upozorio da najavljeni referendum predsjednika RS-a Milorada Dodika o Sudu i Tužilaštvu BiH predstavlja opasnu aktivnost koja Bosnu i Hercegovinu može odvesti u destabilizaciju.
SDA: Ako se u pitanje dovede Dejtonski sporazum, prvo nestaju entiteti
"Pozivamo predsjednika RS-a Milorada Dodika da povuče svoj prijedlog, a Narodnu skupštinu RS da ne donosi odluku o referendumu. Sud i Tužilaštvo BiH su institucije koje su u nadležnosti države, a ne entiteta i svako zadiranje entiteta u kompetencije države predstavlja grubo kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma. Ukoliko dođe u pitanje Dejtonski sporazum onda će se prvo dovesti u pitanje postojanje onoga što je nastalo u Dejtonu, a to su entiteti", saopćeno je iz SDA.
SDA poziva OHR, Vijeće za implementaciju mira i međunarodnu zajednicu da najozbiljnije shvate ove najave, "jer se radi o aktivnosti sa nesagledivim posljedicama".
"Međunarodna zajednica mora reagirati u skladu s obavezama iz Dejtonskog mirovnog sporazuma, ovo zaustaviti na samom početku i onemogućiti da Skupština RS donese bilo kakvu odluku o referendumu. Također, pozivamo agencije za provođenje zakona,Tužilaštvo i Sud BiH da pomno prate razvoj događaja, te da blagovremeno reagiraju kako bi se zaštitio ustavnopravni poredak BiH", navodi se u saopćenju Službe za odnose s javnošću SDA.
- DrugaGimnazija
#1169 Re: Novi rat
Ne, nego da se ratovati mora samo onoliko koliko je potrebno da se odbranimo. A, onda pregovori (novi Dejton) na kojima i dalje ne pristajemo na podjelu BiH, ali barem imamo aduta za pregovore.Ali Kemal wrote:Jel to znaci da bi ti dao RS da se osamostali za Trebevic u Federaciji BiH?DrugaGimnazija wrote:U pravu si donekle. Ne bismo mi napadali Bijeljinu, Visegrad ili Gacko, nego bismo morali osigurati ovo sto imamo. Dakle, ne moze Trebevic biti pod kontrolom RS-a, kad znamo sta su nam radili u zadnjem ratu. Dakle, Trebevic bi se morao osvojiti. To ne bio napad ni na kakve srpske zene, djecu, nego zastita nase djece.Thorgerson wrote:Ovdje sam postavio nekoliko pitanja, na koje ocito nema odgovora?
- Ali Kemal
#1170 Re: Novi rat
Mislim da ne bi bilo lose otvoriti novi podforum, Politika za djecu 
-
L u c i f e r
-
Patriotska_Liga
#1172 Re: Novi rat
Zašto si došao na bošnjački forum da provociraš? Zašto ne odeš na neki srpski forum, tj. tamo gdje ti je i mjesto?Ali Kemal wrote:Mislim da ne bi bilo lose otvoriti novi podforum, Politika za djecu
-
shandrprcSA
#1173 Re: Novi rat
ovo bosnjacki forum?Patriotska_Liga wrote:Zašto si došao na bošnjački forum da provociraš? Zašto ne odeš na neki srpski forum, tj. tamo gdje ti je i mjesto?Ali Kemal wrote:Mislim da ne bi bilo lose otvoriti novi podforum, Politika za djecu
-
Patriotska_Liga
#1174 Re: Novi rat
Pa može se reći da na istom većinom pišu Bošnjaci. Ali razumijem tvoje čuđenje u smislu da ovo nije probošnjački forum. A trebao bi da bude.shandrprcSA wrote: ovo bosnjacki forum?
-
Ripicipi
#1175 Re: Novi rat
Bosnjacki forum, bosnjacko drvo, bosnjacki potok itd...Patriotska_Liga wrote:Pa može se reći da na istom većinom pišu Bošnjaci. Ali razumijem tvoje čuđenje u smislu da ovo nije probošnjački forum. A trebao bi da bude.shandrprcSA wrote: ovo bosnjacki forum?