Gledao sam ponudu. Jako dobra.U najboljoj, novogodišnjoj ponudi, od 11. januara, Happy je za tebe pripremio posebne darove!
Zgrabi svoj paketić sreće i uživaj!
Novi Weekend Freebees bonusi
Najpovoljniji dokup interneta
Niže cijene poziva i SMS-a prema svim mrežama u BiH
Duži period validnosti Happy kredita
BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri
Moderator: Benq
-
mirza_15
#1151 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
-
mirza_15
#1152 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Sa druge teme:
mirza_15 wrote: 2GB za 10 KM (30 dana). Minuta 0,15, u mrezi besplatno, 1 najbroj iz bilo koje mreze 0,08 i 0,08 uspostava poziva. Imaju i neke fore za bonuse. Nesto ako potrosis tokom radne sedmice odredjeni iznos dobijes neke bonuse da potrosis za vikend. Kod haloo je 1 GB 5 KM 20 dana. Znaci 2 GB ista cijena samo 40 dana. Ali je na haloo cijena poziva 0,18 i uspostava 0,09. Prva minuta te izadje 0,04 KM skuplje, a svaka sljedeca 0,03. Plus ima taj najbroj. Po meni najbolja ponuda u ovom rangu. Ako to dobro izreklamiraju moglo bi ovo postati hit
- ja sam amoniman
#1153 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
aaaa došlo im iz guzice u glavu.....
ako je to tačno za pohvalu je, ali opet nisu najpovoljniji
ali nigdje linka kao potvrde, nije valjda da nisu sposobni imat site
mada će haloo brzo vjerovatno reagovat i pokopat ih opet jer vec duže vremena i oni najavljuju jos bolju ponudu
i nemas 0,09 za uspostavu kod haloo
to je samo za haloo brojeve u mreži sa kojima pričaš džaba
dakle cijena je 0,18 po minuti BEZ naplate uspostave poziva
vjerovatno taj hapy naplacuje uspostavu uz 0,15 pa si pobrko
i je li 0,15 sa pdv ili bez
ciljam da je BEZ pa opet minuta izađe 0,18 plus uspostava poziva i opet ćorak spram haloo
ako je to tačno za pohvalu je, ali opet nisu najpovoljniji
ali nigdje linka kao potvrde, nije valjda da nisu sposobni imat site
mada će haloo brzo vjerovatno reagovat i pokopat ih opet jer vec duže vremena i oni najavljuju jos bolju ponudu
i nemas 0,09 za uspostavu kod haloo
to je samo za haloo brojeve u mreži sa kojima pričaš džaba
dakle cijena je 0,18 po minuti BEZ naplate uspostave poziva
vjerovatno taj hapy naplacuje uspostavu uz 0,15 pa si pobrko
i je li 0,15 sa pdv ili bez
ciljam da je BEZ pa opet minuta izađe 0,18 plus uspostava poziva i opet ćorak spram haloo
-
smartXL
#1154 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Happy (hapi) je losa kopija haloo mreze. Ni u jednom segmentu nisu bolji a bas su tu to mogli iskoristit sto nisu prvi krenuli. Raja uopste i ne zna za njih, nit rekla nit kojeg klinca. Zna samo raja sa foruma i nesto djece dok su imali promocije po Sarajevu.
Haloo 0,18 bez uspostave
Happy 0,15+uspostava (fino pise na stranjci)
Haloo 0,18 bez uspostave
Happy 0,15+uspostava (fino pise na stranjci)
- kloniran
#1155 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Halo je napravljen samo da se BH telecomu otkine broj korisnika(pitanje zasto ih je nemoguce kupiti u dijelovima sa hrvatskom vecinom i zasto je u tim dijelovima nemoguce dopuniti halo kredit), al to je nebitno.
Nek opstane onaj ko ima bolju uslugu.
Mene zabrinjava sto mi na halo u zadnje vrijeme dosta cesto puca konekcija, moram svako malo restartovati telefon da dobijem internet nazad, puca 3G mreza u sred grada ...
Malo su se pokvarili uslugom ili im je preopterecen dodjeljeni kapacitet
Podigli su mi sami bonus na 350MB mjesecno, al pisaj ga kad ne mozes viber koristiti kako treba, internet brzina i stabilnost su bas ocajni.
Sto se mene tice ja cu prebaciti broj na prvu mrezu koja ponudi 300MB da traje mjesec uz razumnu cijenu, jer trosim manje od toga mjesecno, i da kredit od petaka traje 30 dana.
Da se razumijemo odmah, na pretplatu ne planiram prelaziti, jedino u opciji da mi neko plati taj racun
Nek opstane onaj ko ima bolju uslugu.
Mene zabrinjava sto mi na halo u zadnje vrijeme dosta cesto puca konekcija, moram svako malo restartovati telefon da dobijem internet nazad, puca 3G mreza u sred grada ...
Malo su se pokvarili uslugom ili im je preopterecen dodjeljeni kapacitet
Podigli su mi sami bonus na 350MB mjesecno, al pisaj ga kad ne mozes viber koristiti kako treba, internet brzina i stabilnost su bas ocajni.
Sto se mene tice ja cu prebaciti broj na prvu mrezu koja ponudi 300MB da traje mjesec uz razumnu cijenu, jer trosim manje od toga mjesecno, i da kredit od petaka traje 30 dana.
Da se razumijemo odmah, na pretplatu ne planiram prelaziti, jedino u opciji da mi neko plati taj racun
- ja sam amoniman
#1156 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
IZI ti daje besplatno 200 MB svaki mjesec uz samo klasičnu dopunu od 5 KM koju koristis za pozive i 200 SMS koji dobro dođe umjesto kratkog poziva
ako preneseš broj 6 mjeseci imaš pi 400 MB
haloo je najbolji cijenom za internet a čak najavljuju i jos bolju ponudu vec duže vremena, ali su se ušutili što nije čudo, komotni mogu spavat jer svi ostali nisu ponudili ništa bolje pa sto bi i oni šta mijenjali
najpovoljnijji su i cijenom poziva od 0,18 mada je tu od njih bolji izimobil koji doduse ima cijenu 0,20 po minuti i uspostavu 0,07 ali ima povoljniju obračunsku od 15/60 pa na kratkim pozivima mogu biti jeftiniji i ono sti je prednost sto daju 200 MB džaba a to uz koristenje vibera i whatsapp itekako moze da zamjeni mnoštvo klasicnih poziva, a tu je i 200 SMS džaba kao i besplatnih 200 minuta unutar mreže BEZ NAPLATE uspostave poziva !!!
tako da su uz opciju samo 5 KM dopune mjesecno (haloo trazi 10 kM) najpovoljniji
jedino im je očajna dopuna interneta, maltene na nivou bht ultra degena jer im je giga 11 KM
kod ultra bht degena je 13 KM
haloo je najbolji cijenom za internet a čak najavljuju i jos bolju ponudu vec duže vremena, ali su se ušutili što nije čudo, komotni mogu spavat jer svi ostali nisu ponudili ništa bolje pa sto bi i oni šta mijenjali
najpovoljnijji su i cijenom poziva od 0,18 mada je tu od njih bolji izimobil koji doduse ima cijenu 0,20 po minuti i uspostavu 0,07 ali ima povoljniju obračunsku od 15/60 pa na kratkim pozivima mogu biti jeftiniji i ono sti je prednost sto daju 200 MB džaba a to uz koristenje vibera i whatsapp itekako moze da zamjeni mnoštvo klasicnih poziva, a tu je i 200 SMS džaba kao i besplatnih 200 minuta unutar mreže BEZ NAPLATE uspostave poziva !!!
tako da su uz opciju samo 5 KM dopune mjesecno (haloo trazi 10 kM) najpovoljniji
jedino im je očajna dopuna interneta, maltene na nivou bht ultra degena jer im je giga 11 KM
- krakatoa
#1157 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Sad Happy šije Haloo uzduž i poprijeko sa ponudom. Nekad je Haloo bio povoljan, sada je Happyja sam amoniman wrote:IZI ti daje besplatno 200 MB svaki mjesec uz samo klasičnu dopunu od 5 KM koju koristis za pozive i 200 SMS koji dobro dođe umjesto kratkog poziva
- ja sam amoniman
#1158 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
očigledno je da lupaš onako bezveze tek da napišeš post
ama baš ni u čemu happy nije ni isti a kamoli bolji od haloo, a od izimobil samo u doplati interneta
ni u cijeni po minuti, ni po obračunskoj jedinici pa ni po dokupu inteneta
ama baš ni u čemu happy nije ni isti a kamoli bolji od haloo, a od izimobil samo u doplati interneta
ni u cijeni po minuti, ni po obračunskoj jedinici pa ni po dokupu inteneta
- pepeljara
#1159 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Mtel ponudili Nove postpaid jel ko protabirio
- krakatoa
#1160 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ništa specijalno. Najmanji paket u cjenovnom rangu Combo paketa i Combo je puno bolji. Ostali se ne mogu mjeriti sa MojM paketima a posebno sa No Limit paketima.pepeljara wrote:Mtel ponudili Nove postpaid jel ko protabirio
- avaks
#1161 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Sve je to smiješno kada ih prepaid šije uveliko:
http://www.savrsena.ba/savrsena-tarifa
- Maharadza
#1162 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Mislim da smo mi jedina rupa u EU gdje prepaid šije postpaid pakete!avaks wrote:Sve je to smiješno kada ih prepaid šije uveliko:
- avaks
#1163 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
-
probook
#1164 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Po meni je mtelov moj mix extra bolji od MojM 30 kod BHT. A sa no limit paketima se ne moze porediti jer su nolimit samo za one koji bht zovu, ne prema svim mrezama u BiH kao kod mtel.krakatoa wrote:Ništa specijalno. Najmanji paket u cjenovnom rangu Combo paketa i Combo je puno bolji. Ostali se ne mogu mjeriti sa MojM paketima a posebno sa No Limit paketima.pepeljara wrote:Mtel ponudili Nove postpaid jel ko protabirio
- krakatoa
#1165 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pa 99% korisnika BH Telecoma i zove samo BH Telecom tako da je mtel bas nepovoljan spram No Limit paketa.probook wrote:Po meni je mtelov moj mix extra bolji od MojM 30 kod BHT. A sa no limit paketima se ne moze porediti jer su nolimit samo za one koji bht zovu, ne prema svim mrezama u BiH kao kod mtel.krakatoa wrote:Ništa specijalno. Najmanji paket u cjenovnom rangu Combo paketa i Combo je puno bolji. Ostali se ne mogu mjeriti sa MojM paketima a posebno sa No Limit paketima.pepeljara wrote:Mtel ponudili Nove postpaid jel ko protabirio
-
probook
#1166 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
...ne bi da je 1992 godkrakatoa wrote:Pa 99% korisnika BH Telecoma i zove samo BH Telecom
- krakatoa
#1167 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Mobilna mreža u BiH je komercijalno poštena u rad 17.10.1996. godine sa prvih pet baznih stanica u Sarajevu.probook wrote:...ne bi da je 1992 godkrakatoa wrote:Pa 99% korisnika BH Telecoma i zove samo BH Telecom![]()
- ja sam amoniman
#1168 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
IZImobile će s novom ponudom dokusurit ostale
http://www.izimobil.ba/Aktuelno/novo-u- ... udi/izimix
1000 mix jedinica: min unutar izimobil mreže/SMS poruka/MB
Jedinica (1) = započeta minuta
Jedinica (1) = poslata SMS poruka
Jedinica (1) = 1 MB prenosa podataka
Osjeti i ti izimix, jer samo ti izi svaki mjesec daje ludih 1000 jediinca da rasporediš prema svojim potrebama telefoniranja. Iskoristi ovu specijalnu ponudu i za samo 4,90* KM, koristi 1000 TK jedinica za pozive**, poruke ili internet.
Jedinstvena cijena poziva prema svim mrežama u Bosni i Hercegovini od 0,15KM/min BEZ USPOSTAVE POZIVA!
izimix – bez skrivenih troškova!
http://www.izimobil.ba/Aktuelno/novo-u- ... udi/izimix
1000 mix jedinica: min unutar izimobil mreže/SMS poruka/MB
Jedinica (1) = započeta minuta
Jedinica (1) = poslata SMS poruka
Jedinica (1) = 1 MB prenosa podataka
Osjeti i ti izimix, jer samo ti izi svaki mjesec daje ludih 1000 jediinca da rasporediš prema svojim potrebama telefoniranja. Iskoristi ovu specijalnu ponudu i za samo 4,90* KM, koristi 1000 TK jedinica za pozive**, poruke ili internet.
Jedinstvena cijena poziva prema svim mrežama u Bosni i Hercegovini od 0,15KM/min BEZ USPOSTAVE POZIVA!
izimix – bez skrivenih troškova!
- pepeljara
#1169 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
sto znaci za 20-30 km dobijes bruka svega 
Hm, treba to dobro pogledati.
Hm, treba to dobro pogledati.
-
probook
#1170 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
...hmm unutar mreze.
Sta ce mi da mi da 10 000 min kada nzm nikoga da to koristi.
Sta ce mi da mi da 10 000 min kada nzm nikoga da to koristi.
- ja sam amoniman
#1171 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
samo ovo je ubilo sve ostale
- ja sam amoniman
#1172 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Tarifu izimix možeš aktivirati kupovinom specijalnog izdanja Dnevnog avaza (25.12.2015. i 30.12.2015.), prenosom broja u izimobil mrežu, prelaskom sa tarifa izi svi me časte, izi za dvoje ili izimanije ili naručiti svoj izimix:
http://www.izimobil.ba/Tarife/tarife-1/izimix
http://www.izimobil.ba/Tarife/tarife-1/izimix
-
getriba
#1173 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pa toliko je kod haloo već odavnoja sam amoniman wrote:samo ovo je ubilo sve ostale
- Capsicum
#1174 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Sto se tice interneta, mislim da niko drugi za 4,90KM+pdv ne daje 1GB cijeli mjesec. Moglo bi se ovo uzet...
- rovac13
#1175 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Taman pomislio da zenu prebacim sa savrsene.......kad ono unutar izy mreze...........kao sto neko rece......taman da je milijarda minuta ......dzaba kad nemam nikog na toj mrezi