http://www.carscoops.com/2016/01/new-bm ... 20l-4.html
Novi modeli
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
- amar1994
#1152 Re: Novi modeli
Ubila se za BiH uslovemali_milojica wrote:Nova BMW 7 sa 4cil motorom![]()
- amar1994
#1153 Re: Novi modeli
joj dugih brzina
- basicm
#1154 Re: Novi modeli
Jos malo i bmw ce imati tezi zadnji kraj nego prednjimali_milojica wrote:Nova BMW 7 sa 4cil motorom![]()
-
Pirija
#1155 Re: Novi modeli
basicm wrote:Jos malo i bmw ce imati tezi zadnji kraj nego prednjimali_milojica wrote:Nova BMW 7 sa 4cil motorom![]()
isto da AUDI stavi 1.9 tdi u A8....
-
lavic
#1156 Re: Novi modeli
Interesantno mi je da niko nije spomenuo novog X1, bila je i prezentacija u Sarajevu.
http://www.autoexpress.co.uk/bmw/x1/921 ... 016-review
Kako vam se cini????
Kako vam se cini????
- Optimist
#1157 Re: Novi modeli
Gledajuci dosta novih modela koji izlaze u zadnje vrijeme, primijetio sam da velika vecina vise nema maglenke na karambolkama. Jel jos neko to upratio i zasto ih izbacuju?
- amar1994
#1158 Re: Novi modeli
bolji mi je stari,ovaj novi kao i audi q3, totalno bezveze i ruzanlavic wrote:Interesantno mi je da niko nije spomenuo novog X1, bila je i prezentacija u Sarajevu.
Kako vam se cini????
-
condy
#1159 Re: Novi modeli
Fino ide, brzo dođe do 210km/h. Ovo je turbo motor jel tako ili ? Mogao bi se poganjati sastarijim 2.0 tdi mašinamaamar1994 wrote:
joj dugih brzina,al fino ide
Jedino meni se ne sviđa slabije međuubrzanje između prve i druge i druge i treće brzine. Pri izmjenama zastane i trebamu malo više da ponovo krene jako. Na tom snimku se možda ne vidi. Možda je malo i do vozača i načina šaltanja. Kakva mu je potrošnja ?
- mali_milojica
#1160 Re: Novi modeli
Abarth 500X
Motor iz 4C sa 241 KS

Motor iz 4C sa 241 KS

-
Seawolf
#1161 Re: Novi modeli
Novi modeli automobila većine evropskih proizvođača, nemaju izdvojene prednje maglenke, niti kao dodatnu opremu. Izuzetak su modeli iz V.A.G. grupe, kao i SUV-ovi / Crossover-i, koji mogu imati izdvojene prednje maglenke, kao dio nekog od dizajnerskih paketa opreme.Optimist wrote:Gledajuci dosta novih modela koji izlaze u zadnje vrijeme, primijetio sam da velika vecina vise nema maglenke na karambolkama. Jel jos neko to upratio i zasto ih izbacuju?
Savremeni automobili sa prednjim aktivnim ("inteligentnim") LED svjetlima, najčešće imaju režim podešavanja snopa prednjih svjetala, koji se automatski aktivira kada senzori registruju maglu, a koji baca snop skraćenog dometa, koji ide više u lijevu i desnu stranu i na taj način "glumi" prednje maglenke.
Također je trend kod savremenih automobila, koji imaju LED sklopove prednjih svjetala, da više nemaju uređaj za pranje svjetala tekučinom pod pritiskom, koji je kod ksenonskih svjetala bio zakonom obavezan.
-
Seawolf
#1162 Re: Novi modeli
Novi BMW X1 (F48) je veliki skok (u pozitivnom smjeru) u odnosu na prvu generaciju (E84), koji je bio više neko prelazno, crossover rješenje, bazirano na prethodnoj trojci (E90).amar1994 wrote:bolji mi je stari,ovaj novi kao i audi q3, totalno bezveze i ruzanlavic wrote:Interesantno mi je da niko nije spomenuo novog X1, bila je i prezentacija u Sarajevu.
Kako vam se cini????
F48 je, svakako, među najboljim kompaktnim SUV-ovima trenutno, kojem samo nedostaju još snažnije izvedbe benzinskih motora, da bi se u potpunosti nosio sa konkurencijom.
-
Seawolf
#1163 Re: Novi modeli
U redu je što je isti motor (koji je, uzgred, jako dobar), ali zašto moraju biti i iste felge kao kod Giuliette QV i 4C.mali_milojica wrote:Abarth 500X
Motor iz 4C sa 241 KS
- Optimist
#1164 Re: Novi modeli
Vidio sam na novijim Audijima to o cemu pricas, tj na prekidacu imaju poziciju za skraceni snop svjetala koji mijenja dosadasnje maglenke.Seawolf wrote:Novi modeli automobila većine evropskih proizvođača, nemaju izdvojene prednje maglenke, niti kao dodatnu opremu. Izuzetak su modeli iz V.A.G. grupe, kao i SUV-ovi / Crossover-i, koji mogu imati izdvojene prednje maglenke, kao dio nekog od dizajnerskih paketa opreme.Optimist wrote:Gledajuci dosta novih modela koji izlaze u zadnje vrijeme, primijetio sam da velika vecina vise nema maglenke na karambolkama. Jel jos neko to upratio i zasto ih izbacuju?
Savremeni automobili sa prednjim aktivnim ("inteligentnim") LED svjetlima, najčešće imaju režim podešavanja snopa prednjih svjetala, koji se automatski aktivira kada senzori registruju maglu, a koji baca snop skraćenog dometa, koji ide više u lijevu i desnu stranu i na taj način "glumi" prednje maglenke.
Također je trend kod savremenih automobila, koji imaju LED sklopove prednjih svjetala, da više nemaju uređaj za pranje svjetala tekučinom pod pritiskom, koji je kod ksenonskih svjetala bio zakonom obavezan.
Sve je to super ali ne vjerujem da je to bolje rjesenje od dosadasnjeg, jer sama pozicija maglenke dosta nisko u odnosu na farove je omogucavala bolju vidljivost po magli.
-
direstraits0078
#1165 Re: Novi modeli
Ove felge su im ostale prošli put, kad su testirali 4C i QV. Samo gume nove postavili.Seawolf wrote:U redu je što je isti motor (koji je, uzgred, jako dobar), ali zašto moraju biti i iste felge kao kod Giuliette QV i 4C.mali_milojica wrote:Abarth 500X
Motor iz 4C sa 241 KS
- basicm
#1166 Re: Novi modeli
Ovo su inventuru radili u skladistu i kad su pospremali trpali na aute kako je na ruku doslo.
- mali_milojica
#1167 Re: Novi modeli
Auto je jos u fazi testiranja,jos uvijek je i Fiat znak na masci.direstraits0078 wrote:Ove felge su im ostale prošli put, kad su testirali 4C i QV. Samo gume nove postavili.Seawolf wrote:U redu je što je isti motor (koji je, uzgred, jako dobar), ali zašto moraju biti i iste felge kao kod Giuliette QV i 4C.mali_milojica wrote:Abarth 500X
Motor iz 4C sa 241 KS
- Bakir1
#1168 Re: Novi modeli
nema vise auta sjekirom dizajniranog, ovo je sve za moj ukus oblo
-
Seawolf
#1169 Re: Novi modeli
Onda će ti se, vjerovatno, dopasti novi Mercedes GLB.Bakir1 wrote:nema vise auta sjekirom dizajniranog, ovo je sve za moj ukus oblo
- Bakir1
#1170 Re: Novi modeli
jel to zamjena za G
G je neprevazidjen auto
G je neprevazidjen auto
-
Seawolf
#1171 Re: Novi modeli
Nije ... GLB je kompaktni SUV na platformi buduće (treće) generacije B-klase. Po dimenzijama, između GLA i GLC ... a kockast.Bakir1 wrote:jel to zamjena za G![]()
G je neprevazidjen auto
- Bakir1
#1172 Re: Novi modeli
mene kada bi neko pitao, kako treba izgleda auto, rekao bih mu ovako:

ili ovako:

ili ovako:

ili naravno ovako:

ili ovako:
ili ovako:

ili naravno ovako:

-
direstraits0078
#1173 Re: Novi modeli
Joj, kockastih glOva... Oćureć auta. 
- Bakir1
#1174 Re: Novi modeli
mislis da je to zbog toga?
skoda meni pravi fantasticne limuzine octavija i superb su fantasticni
skoda meni pravi fantasticne limuzine octavija i superb su fantasticni
-
ado-šampion
#1175 Re: Novi modeli
X1 prakticno trenutno nema konkurencije. GLA je komedija, blago napuhana A klasa, a Q3 je vec star i ceka nasljednika.
Volio bih da sam znao za te probne voznje, mozda bih nasao vremena da odem. Generalno, nisam ljubitelj SUVova/crossovera, posebno manjih, jer recimo za cijenu X1 se moze uzeti jednako opremljena i motorizovana trica.
Stari X1 mi se nikako nije svidio. To je svojevremeno bio BMW s najgorom unutrasnjoscu, definitivno ispod razine koja se ocekuje od BMWa, gori od keca, samo blago vise prostora imao od keca, a cijena na razini trice.
Ovaj novi je ako je vjerovati dosadasnjim utiscima pun pogodak, ima prostora, kvalitetno uradjen unutra, uz standardno odlicne vozne osobine. Sto se tice mene, trocilindrasa bih prebolio (bas bi mi bilo interesantno probati taj 3-cil. turbo, mislim da je to za keca recimo mjera motor 136 KS/220 Nm), ali naravno ne svidja mi se sto je prednji pogon. Mada za tu velicinu auta prednji pogon objektivno ima vise prednosti nego mana, subjektivni osjecaj u voznji koji zadnji pogon daje se ne moze porediti s prednjim, a BMW bi trebao da svom vlasniku da nesto vise od pukog prostora i sigurnosti. Takvih vec ima na pasja preskakala. Kome je do toga ima Tiguan, ili Q3 kome Tiguan nije dovoljno fensi.
Meni se kod BMWa dosad svidjalo sto da imas sve ono esencijalno sto BMW jeste, od pozicije za volanom, ergonomije, voznih osobina, uzitka u voznji, nisi morao ici minimalno na srednju klasu. Tako da je su obje verzije keca bile (i jesu) prakticno jedinstvena auta u svojoj klasi, za ljude kojima se svidja trica ali im je ili prevelika ili nedostupna. Ovo kako sad ide, i naredni kec ce dobiti ovu modularnu platformu s prednjim pogonom na kojoj su vec X1 i 2 Active Tourer kao i noviji Miniji. A nama koji to ne volimo ostaje trica.
Volio bih da sam znao za te probne voznje, mozda bih nasao vremena da odem. Generalno, nisam ljubitelj SUVova/crossovera, posebno manjih, jer recimo za cijenu X1 se moze uzeti jednako opremljena i motorizovana trica.
Stari X1 mi se nikako nije svidio. To je svojevremeno bio BMW s najgorom unutrasnjoscu, definitivno ispod razine koja se ocekuje od BMWa, gori od keca, samo blago vise prostora imao od keca, a cijena na razini trice.
Ovaj novi je ako je vjerovati dosadasnjim utiscima pun pogodak, ima prostora, kvalitetno uradjen unutra, uz standardno odlicne vozne osobine. Sto se tice mene, trocilindrasa bih prebolio (bas bi mi bilo interesantno probati taj 3-cil. turbo, mislim da je to za keca recimo mjera motor 136 KS/220 Nm), ali naravno ne svidja mi se sto je prednji pogon. Mada za tu velicinu auta prednji pogon objektivno ima vise prednosti nego mana, subjektivni osjecaj u voznji koji zadnji pogon daje se ne moze porediti s prednjim, a BMW bi trebao da svom vlasniku da nesto vise od pukog prostora i sigurnosti. Takvih vec ima na pasja preskakala. Kome je do toga ima Tiguan, ili Q3 kome Tiguan nije dovoljno fensi.
Meni se kod BMWa dosad svidjalo sto da imas sve ono esencijalno sto BMW jeste, od pozicije za volanom, ergonomije, voznih osobina, uzitka u voznji, nisi morao ici minimalno na srednju klasu. Tako da je su obje verzije keca bile (i jesu) prakticno jedinstvena auta u svojoj klasi, za ljude kojima se svidja trica ali im je ili prevelika ili nedostupna. Ovo kako sad ide, i naredni kec ce dobiti ovu modularnu platformu s prednjim pogonom na kojoj su vec X1 i 2 Active Tourer kao i noviji Miniji. A nama koji to ne volimo ostaje trica.