Kodi/XBMC Media centar
Moderator: Benq
-
rizibizi
#1151 Re: Kodi/XBMC Media centar
Jel ko probao Amazon Fire TV? Moze li par recenica, isplat li se kupovina?
- vicious
#1153 Re: Kodi/XBMC Media centar
https://seo-michael.co.uk/the-best-movi ... -for-kodi/Sakazulu wrote:Evo sad prevrtih prema godini 2016, par filmova, samo da vidim radi li stream i za većinu neradi. Ipak vjerujem da ima neki konkretniji addon!
Evo brate, kreni redom pa vidi koji ti najbolje paše
Meni lično su najbolji već nabrojani Exodus, SALTS, Specto pa onda recimo Velocity, Phoenix, 123movies, The RoyalWe, LatestDude...
iStream mi je isto odličan, samo je malo komplikovan za instalirati.
- klavirdžija
#1154 Re: Kodi/XBMC Media centar
Odličan, po ovoj listi i najbolji na tržištu.rizibizi wrote:Jel ko probao Amazon Fire TV? Moze li par recenica, isplat li se kupovina?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1155 Re: Kodi/XBMC Media centar
stante malo zar ovaj Specto - A fork of Genesis nije mrtav
mislim ima vise od mjesec kako ne radi i zamjenio ga je exodus...mozel malo podrobnije da ne instaliram brez veze, mada mi je exodus sasvim dovoljan i preko njega gledam 90%
-
hladan.preminger
#1156 Re: Kodi/XBMC Media centar
pici wrote:stante malo zar ovaj Specto - A fork of Genesis nije mrtavmislim ima vise od mjesec kako ne radi i zamjenio ga je exodus...mozel malo podrobnije da ne instaliram brez veze, mada mi je exodus sasvim dovoljan i preko njega gledam 90%
I kod mene je exodus no.1, ostali su tu po potrebi.
Ovi sportski adoni rade ali je slika katastrofa.
- vicious
#1157 Re: Kodi/XBMC Media centar
Evo ja sad probao, radi...pici wrote:stante malo zar ovaj Specto - A fork of Genesis nije mrtavmislim ima vise od mjesec kako ne radi i zamjenio ga je exodus...mozel malo podrobnije da ne instaliram brez veze, mada mi je exodus sasvim dovoljan i preko njega gledam 90%
- Tsubasa
#1158 Re: Kodi/XBMC Media centar
Za utakmice koristite addon Zemtv, pa pod Sports, Sport365.live
https://seo-michael.co.uk/how-to-instal ... xbmc-kodi/ evo kako instalirati zemtv
https://seo-michael.co.uk/how-to-instal ... xbmc-kodi/ evo kako instalirati zemtv
-
kakavdanakneiskustvu
#1159 Re: Kodi/XBMC Media centar
trenutno kod mene na njemu nista nemaTsubasa wrote:Za utakmice koristite addon Zemtv, pa pod Sports, Sport365.live
- irac300
#1160 Re: Kodi/XBMC Media centar
Radi. Neki developeri iz Poljske su preuzeli kod od Gensisa i napravili Specto. Pravi Genesis je mrtav, ali zato Specto normalno radi.pici wrote:stante malo zar ovaj Specto - A fork of Genesis nije mrtavmislim ima vise od mjesec kako ne radi i zamjenio ga je exodus...mozel malo podrobnije da ne instaliram brez veze, mada mi je exodus sasvim dovoljan i preko njega gledam 90%
https://seo-michael.co.uk/tutorial-how- ... ecto-kodi/
-
samo pozitiva
#1161 Re: Kodi/XBMC Media centar
+1 evo i ja razmisljam o njemu pa ako ga ko koristi ili zna nesto vise neka napise koju rijecrizibizi wrote:Jel ko probao Amazon Fire TV? Moze li par recenica, isplat li se kupovina?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1162 Re: Kodi/XBMC Media centar
OK
hvalaaa na obavjestenju
- klavirdžija
#1163 Re: Kodi/XBMC Media centar
Nema se šta pretjerano pisati, odlično upakovano, dobar kvalitet, sve radi kako treba. Sve što te eventualno interesuje već imaš na internetu.samo pozitiva wrote:+1 evo i ja razmisljam o njemu pa ako ga ko koristi ili zna nesto vise neka napise koju rijecrizibizi wrote:Jel ko probao Amazon Fire TV? Moze li par recenica, isplat li se kupovina?
To je razlika između Amazona i kineskih no-name brandova gdje manje-više kupuješ mačka u vreći (bilo je problema sa kvalitetom WiFi-a i slično). Neovisno od toga šta same suhoparne tehničke specifikacije kažu, kod "kineza" rijetko znaš šta ćeš dobiti i što se tiče korisničkog sučelja i podrške (apdejta) kasnije. S tim što se Fire TV-a tiče nemaš problema jer se ipak radi o ozbiljnom proizvodu ozbiljnog proizvođača, na duže staze, sve kvaliteno upakovano od softvera do kvalitete plastike, kablova i daljinskog. Za te pare, jednostavno nema konkurencije.
-
samo pozitiva
#1164 Re: Kodi/XBMC Media centar
Hvala...Malo cu oticu u off pa mi ne zamjerite
Znam da amazon ne dostavlja u BiH pa me interesuje da li ja mogu naruciti ovaj TV stick na adresu prijatelja koji zivi u USA? Je li to uopste izvodljivo?
- vicious
#1165 Re: Kodi/XBMC Media centar
Trebalo bi da može, koliko se sjećam kad popunjavaš one podatke za plaćanje moraš naznačiti da je adresa za dostavu druga, i tu onda upisuješ adresu prijatelja.samo pozitiva wrote:Hvala...Malo cu oticu u off pa mi ne zamjeriteZnam da amazon ne dostavlja u BiH pa me interesuje da li ja mogu naruciti ovaj TV stick na adresu prijatelja koji zivi u USA? Je li to uopste izvodljivo?
-
kakavdanakneiskustvu
#1166 Re: Kodi/XBMC Media centar
nađoh i the wire,najbolju seriju ikad na kodiju,moracu se nakaniti ponovo je pogledati
- MaroonBrigade
#1167 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ja sam preko vikenda gledao par tekmi u 1080p rezoluciji. Strimovi preko Acestream/Sopcast su vecinom HD.hladan.preminger wrote:Ovi sportski adoni rade ali je slika katastrofa.
- joyjoy
#1168 Re: Kodi/XBMC Media centar
Može , kupio sam CPU na amazon.com , platio Visa karticom , prijatelj mi donio iz Portlanda , to je bilo prije 6 godina. Phenom II 940 btw.samo pozitiva wrote:Hvala...Malo cu oticu u off pa mi ne zamjeriteZnam da amazon ne dostavlja u BiH pa me interesuje da li ja mogu naruciti ovaj TV stick na adresu prijatelja koji zivi u USA? Je li to uopste izvodljivo?
Samo u svom acc ,postavke, promjeniš adresu , dostava na.... , sad samo mogu knjige kupovati preko kindle(Amazon.com). Maltene svaki items: not ship to Bosnia!
- vicious
#1169 Re: Kodi/XBMC Media centar
MaroonBrigade wrote:Ja sam preko vikenda gledao par tekmi u 1080p rezoluciji. Strimovi preko Acestream/Sopcast su vecinom HD.hladan.preminger wrote:Ovi sportski adoni rade ali je slika katastrofa.
O tome ja stalno pričam, ali džaba. Mrsko ljudima malo proguglati kako da se namjeste acestream i sopcast, odn. plexus.
-
samo pozitiva
#1170 Re: Kodi/XBMC Media centar
hvala, upravo naruciojoyjoy wrote:Može , kupio sam CPU na amazon.com , platio Visa karticom , prijatelj mi donio iz Portlanda , to je bilo prije 6 godina. Phenom II 940 btw.samo pozitiva wrote:Hvala...Malo cu oticu u off pa mi ne zamjeriteZnam da amazon ne dostavlja u BiH pa me interesuje da li ja mogu naruciti ovaj TV stick na adresu prijatelja koji zivi u USA? Je li to uopste izvodljivo?
Samo u svom acc ,postavke, promjeniš adresu , dostava na.... , sad samo mogu knjige kupovati preko kindle(Amazon.com). Maltene svaki items: not ship to Bosnia!
- irac300
#1171 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ne treba ni googlati, ja i ti smo sami po 5,6 puta objašnjavali jedno te isto.vicious wrote:MaroonBrigade wrote:Ja sam preko vikenda gledao par tekmi u 1080p rezoluciji. Strimovi preko Acestream/Sopcast su vecinom HD.hladan.preminger wrote:Ovi sportski adoni rade ali je slika katastrofa.![]()
O tome ja stalno pričam, ali džaba. Mrsko ljudima malo proguglati kako da se namjeste acestream i sopcast, odn. plexus.
- zateznistub
#1173 Re: Kodi/XBMC Media centar
Onaj osjećaj kad djeci pokažeš da na kodiju ima crtića... 
-
hladan.preminger
#1174 Re: Kodi/XBMC Media centar
Prilicno sam tech savvy i nije mi problem napraviti da radi plexus. To sam uradio. Moja primjedba je bila da su nekvalitetni linkovi, jer je vecinom slika vrlo losa.irac300 wrote: Ne treba ni googlati, ja i ti smo sami po 5,6 puta objašnjavali jedno te isto.
- Radar71
#1175 Re: Kodi/XBMC Media centar
zateznistub wrote:Onaj osjećaj kad djeci pokažeš da na kodiju ima crtića...