Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post Reply
Kikibombona

#1151 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by Kikibombona »

Hajmo prvo vidjeti sta cemo sa MMFom i njihovim uslovima, pa da onda nastavimo dalje planirati... :D

Kakve ublehe braco mila. 20 godina ista prica, a ne vidim da se ista promijenilo.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1152 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by _BataZiv_0809 »

pici wrote: moraš ti sve znat maHalac...e ne saznade :P
Saznat cu od koka :per:
sumirprimus

#1153 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by sumirprimus »

Kikibombona wrote:Hajmo prvo vidjeti sta cemo sa MMFom i njihovim uslovima, pa da onda nastavimo dalje planirati... :D

Kakve ublehe braco mila. 20 godina ista prica, a ne vidim da se ista promijenilo.
kojim njihovim uvjetima?ko je ubleha?sto si tako neodredjen?budi jasniji.
sumirprimus

#1154 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by sumirprimus »

_BataZiv_0809 wrote:
pici wrote: moraš ti sve znat maHalac...e ne saznade :P
Saznat cu od koka :per:
kazu "reis".
eto da se ne patis...
Kikibombona

#1155 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by Kikibombona »

sumirprimus wrote:
Kikibombona wrote:Hajmo prvo vidjeti sta cemo sa MMFom i njihovim uslovima, pa da onda nastavimo dalje planirati... :D

kojim njihovim uvjetima?ko je ubleha?sto si tako neodredjen?budi jasniji.
Evo kog vjernog pratioca, Sumira... :D

Pa jebote, mogu li igdje osvanuti da me ne docekas? :lol:

Proguglaj brate mili, pogledaj kakve nam uslove postavlja MMF da bi odobrili kredu.

A ubleha su ove strategije/budalastine ispisane na temi.

Nismo sposobni otvoriti cestitu firmu u Tuzli i Zenici, a da otvaramo po Bratuncu, Grudama i slicnim vukojebinama.

Nase glavonje nisu sposobne osmisliti apsolutno nista. To kome nije jasno neka se odmah ucmeka.

Jedini spas vidim u dijaspori i ovim lokalnim patriJotama. Moraju brate biti samoincijativni, vise raditi a manje pricati.

Mada, mislim da nikakva strategija nije potrebna. Srbi ce sami napustiti vukojebine poput Bratunca i Visegrada, jer tamo prosperiteta nema, niti ce biti u dogledno vrijeme...
sumirprimus

#1156 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by sumirprimus »

puno netacnih i neargumentovanih navoda.
ne slazem se.
i ulazem prigovor!
for the record :D
Kikibombona

#1157 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by Kikibombona »

sumirprimus wrote:puno netacnih i neargumentovanih navoda.
ne slazem se.
i ulazem prigovor!
for the record :D
Aj da od tebe cujemo kakvu pametnu...

Imas ti kakvu strategiju? :D

A stratezi smo kao narod, nema govora. :D Bilo politika, sport ili nesto trece, svaki Bosanac ima svoju strategiju. :D

Tako i ova tema... Trebalo bi, treba, mogli bi, kada bi, ako bi...

U jebeni Bratunac ce otici onaj koji nema gdje. Nijedan od stratega sa Klixa, sasvim sigurno.
sumirprimus

#1158 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by sumirprimus »

sjeli malo izmedj teskih radnih zadataka na komPjutoru na kom zaradjivamo za leBca jelte,pa cemo izmedj dvi pauze malo o strategiji,al ono da bude bas pametno pametno.i inteligentno., i vispreno i da niko ne cuje! mozel drug i muzicka? :serbo:
a svi putOvi vode svakako u sarajvo...pa pravac bec. :D
Dozer

#1159 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by Dozer »

anti_naci wrote:
gospodja profiterka wrote:Halo zborilište, klon si banovanog forumaša što te automatski diskvalificira. Dok se moderacija ne vrati s pauze, iznesi smeće i usisaj. A onda - razligu.

Nadam se da ce moderacija uvidjeti svoju pogresku, svakome se moze desiti, zar ne?

A dotada, predlazem da napisete neku svoju opservaciju na zadatu temu, umjesto jednorecenicnog trolanja... Dajte nam svoj doprinos! :thumbup:
Jest' da si banovan, po meni opravdano jer valjas gluposti, ali posto znam da ces procitati - moram ti reci da si prava gnjida. Pokupio si i citirao svaciji "jednorecenicni" komentar, od kojih su svi redom bili zajebancija na tvoje nebuloze, ali si zato sasvim uredno zaobisao sve elaboracijske i ozbiljne komentare koji su razbijali sve ove tvoje nebuloze. I onda, povrh svega, ti nekome trazis da s tobom ozbiljno prica :lol:
madner

#1160 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by madner »

Dakle dosad imam spisak od 50 ljudi. Cudi me samo da svako ima raketni bacac u podrumu a niko posten sljem :evil: :D
sumirprimus

#1161 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by sumirprimus »

madner wrote:Dakle dosad imam spisak od 50 ljudi. Cudi me samo da svako ima raketni bacac u podrumu a niko posten sljem :evil: :D
imam ja 15 sljemova,doslo mi uz rukavice neka greska u isporuci :lol: :D
Mister Yes

#1162 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by Mister Yes »

Znači, ova priča "Bošnjak=Hrvat koji živi u BiH" provjereno strašno teško pada društvu na HB forumu :D
Ako smo svi u Federaciji BiH Bošnjaci=Hrvati koji žive u BiH, nema više osnova za bilo kakve podjele u Federaciji. Treći gubi smisao jer nemamo 3 naroda u BiH 8-)

Eh kako smo mi Bošnjaci glupi što od početka ne furamo ovu priču. :sad: Ne kontam. Ako smo protiv podjela zašto ne radimo na ujedinjenju? Pa evo i ovdje na forumu moja ideja dočekana na nož. :lol:

Strategija Bošnjaka? :lol:
Paul F.

#1163 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by Paul F. »

Kad bi svi bili muslimani, manje bi problema bilo. :D
Dozer

#1164 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by Dozer »

Jedini problem je sto je "miroljubivi" Sule the Great odavno rahmetlija... :D
Gojeni H

#1165 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by Gojeni H »

S obzirom da u bosnjackom narodu autokratija kao sistem uredjenja najbolje prolazi, gledajuci ne tako davnu socijalisticku proslost na ovim prostorima, te da principi direktne demokratije nisu najjasniji obicnom narodu, mozda bi trebalo pronaci novog Tita koji bi "oslobodio" svoj narod po svom nahodjenju i vidjenju.

S obzirom da novi Tito ne bi bio nikako prihvacen iz srpskih odnosno hrvatskih krugova, Novi Tito bi morao odmah povuci vise radikalnih poteza:
- Povuci potpis sa Dejtonskog sporazuma u ime Republike BiH. Nakon sto bi ovo uradio, Novi Tito bi morao odmah kontaktirati potencijalne saveznike, UK i USA, i iskazati zabrinutost bosnajckog naroda nad narastajucim uticajem Rusije medju Srbima, cime je bio primoran da se povuce iz mirovnog sporazuma.
- Ukidanje visepartijskog sistema i uvodjenje vanrednog stanja.
- Novi Tito bi morao uvesti smrtnu kaznu i uvesti prijeke sudove. Kome narod presudi, taj ekspresno ide pred streljacki vod.
- Ukidanje tzv. slobode govora i medija.

Sad samo da se nadje dobar kandidat za Novog Tita.
madner

#1166 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by madner »

Ne valja redosljed.

1. Prvo se dogovoriti sa saveznicama, obecat im da cemo narednih 50 godina slati bar 5000 ljudi u svaku invaziju, ubijat, okupirat i tako dalje.
2. Nakon toga spremiti snage za policijsko redarstvenu akciju.
3. Tek onda povuci poteze.

Mediji i ukidanje visepartijskog sistema nije potrebno sa dovoljno jakom podrskom, to je onda dio masine.
Dozer

#1167 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by Dozer »

Evo, Ja se dobrovoljno javljam da preuzmem ulogu Novog Tite.

Ne znam samo kako bi se to podnijelo jer bi se u meni istovremeno probudili i Causecku, i Staljin, i Lenjin, a i svi ostali diktatori za koje je Tile bio poput djeteta u vrticu...
tandmand

#1168 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by tandmand »

Formirati Komitet javnoga spasa u kojem bi demokratski bio izabran Novi Tito po uzoru na Robespierra.
Evo ja predlazem da na celu Komiteta bude Sejfudin Tokic. :)
Dozer

#1169 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol: :lol:

Nisi mog'o nac' veceg parmaka...? :D
Gojeni H

#1170 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by Gojeni H »

madner wrote:Ne valja redosljed.

1. Prvo se dogovoriti sa saveznicama, obecat im da cemo narednih 50 godina slati bar 5000 ljudi u svaku invaziju, ubijat, okupirat i tako dalje.
2. Nakon toga spremiti snage za policijsko redarstvenu akciju.
3. Tek onda povuci poteze.

Mediji i ukidanje visepartijskog sistema nije potrebno sa dovoljno jakom podrskom, to je onda dio masine.
1. Moze to biti prikazano kao peacekeeping misija
2. Ne moze dok ne rijesis medije koji stvaraju negativnost na terenu.
3. Vidjeti iznad.
Gojeni H

#1171 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by Gojeni H »

Dozer wrote:Evo, Ja se dobrovoljno javljam da preuzmem ulogu Novog Tite.

Ne znam samo kako bi se to podnijelo jer bi se u meni istovremeno probudili i Causecku, i Staljin, i Lenjin, a i svi ostali diktatori za koje je Tile bio poput djeteta u vrticu...
Da ne bi?
Zasto Novi Tito ne bih bio ja? Jos uvijek mlad, zdrav i prav.
Imam dovoljno da mi ne treba vise.
Sa svojim narodom do kraja, ili pocetka.
Ukoliko bi bilo bojazni za osvetom, licno likvidiram sve one koje su pokrali moj narod.
Brijuni mi ne trebaju. Na kraju kad pocem zaplicat' jezikom dovoljna mi je i koliba na Zvijezdi.

Perfektan kandidat. Ti mi mozes biti sef tajne policije. Al' se ne kurci da si veci od mene, da te ne bi pojeo mrak.
nikad_vise

#1172 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by nikad_vise »

Mister Yes wrote:Znači, ova priča "Bošnjak=Hrvat koji živi u BiH" provjereno strašno teško pada društvu na HB forumu :D
Ako smo svi u Federaciji BiH Bošnjaci=Hrvati koji žive u BiH, nema više osnova za bilo kakve podjele u Federaciji. Treći gubi smisao jer nemamo 3 naroda u BiH 8-)

Eh kako smo mi Bošnjaci glupi što od početka ne furamo ovu priču. :sad: Ne kontam. Ako smo protiv podjela zašto ne radimo na ujedinjenju? Pa evo i ovdje na forumu moja ideja dočekana na nož. :lol:

Strategija Bošnjaka? :lol:
Treceg i onako nece biti,za to nam ne treba strategija :izet:
nikad_vise

#1173 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by nikad_vise »

General War wrote:
:-) :-) ...hoooj jebo te, koji politicki autista-avanturista...pa i xsenofob...jer toliko se natandarit sa postovima samo za problem Srba i Srbije ne ide na dobro...
Mene Srbija zanima samo u onolikoj mjeri sto je drzava koji je otvoren neprijatelj mog naroda i najveci kocnicar moje drzave.To je problem moje drzave i mog naroda a sto se tice problema Srba i Srbije,zelim im sve najbolje u njenim granicama.

Ne vidjeti problem u drzavi koja hapsi moje sugrađane,koja negira genocid nad mojim narodom,koja i dan danas na svaki moguci nacin poziva na nestajanje mog naroda,negira identitet mog naroda,...i mozemo tako jos cijeli mjesec nabrajati...u njima problem ne vidi samo onaj ko ima glavu zabijenu u pijesak.Zasto je toliko autisticki i avanturisticki pricati o polozaju i strategiji svog naroda.Pa sve druge je drzave imaju jedino je to Bosnjaku glupo i debilno?Digni glavu bolan,odvazi se i pocni da nazivas stvari pravim imenom a probleme etiketiras bez ikakvog straha i uvlacenja.

Srbija je glavni destabilizator na Balkanu,i nju spominjem u kontekstu problema koji ima moja drzava i moj narod.
nikad_vise

#1174 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by nikad_vise »

Leo_alfa wrote: Nisi za vojne nemire, ali...
Takva filozofija vodi jedino u nova krvoprolica. Moje pitanje je fokusirano na dio u kojem pises o destabilizaciji Srbije, Albaniju spominjes u istoj recenici pa se taj dio podkrada u ovoj prici. Ne vidim nista lose u jacanju veza izmedju BiH i bilo koje druge drzave s kojom se moze ostvariti obostrana korist, a koja pri tome drzi do ljudskih prava kako ih opisuju UN.
Fokusirati se na urusavanju sistema druge drzave sa opravdanjem kako "im treba zadati udarac" jer "poznaju samo jezik sile" iskreno djeluje vise nego primitivno.
Nece ta filozofija odvesti u krvoprolice,jer su Srbi navikli da napadaju slabije i nespremnije.Primjer imas u BiH,na Kosovu,Hrvatskoj...itd..Nikad oni nisu napali nikog jaceg u novijoj povijesti.Urusavanje sistema je i kad Srbija blokira cijelu BiH na putu prema EU ili NATO paktu.Mi u BiH imamo najbolji primjer urusavanja sistema od strane Srbije kroz mnoge nivoe vlasti.

Bosnjaci treba da shvate jednu bitnu stvar:Njemacka je poslije svojih genocidnih avantura prosla proces denacifikacije i Njemacka je osudila svoje zlocince,Jevrejima isplatila ostetu i danas dan ti Jevreji su ko polarni medvjedi kako u Njemackoj tako i sirom svijeta.

Srbi nisu poslije svojih genocidnih avantura i razaranja Balkana prosli proces rehabilitacije od svog fazisma.Za razliku od Njemacke
-Srbi ni danas dan ne priznaju svoje zlocine(i ono sto priznaju,to priznaju kad ih prisile sa zapada i onda za njih imaju jednu pricu a za Srbe sirom Balkana drugu pricu i historiju),
-Srbi i dan danas slave svoje zlocince,
-negiraju svoje zlocine,(genocid i mali milion ostalih)
-oslobađanju ih od onog sto su pocinili(najnoviji primjer je prije par dana)
-skrivaju svoje zlocince(pa i po 10 godina pod pritiskom cijelog svijeta)
-sa nista manjom mrznjom gledaju na sve oko sebe krenuvsi od BiH,Hrvatske pa do Kosova i Albanije.(Noz,zica,Srebrenica;Oj Pazaru Novi Vukovaru,oj Sjenice nova Srebrenice i jos mali milion povika kolji turke,i slicno)
-Srbi rehabilituju svoje fasisticke i cetnicke vođe
-Srbija dozvoljava cetnicke pokrete i sasvim su legalni
-Srpske nacionalne TV kuce rade propagandu nista manju nego onu iz devedesetih(napad u Zvorniku,napad u Kumanovu itd)
-Srbija na vlasti ima ljude koji su bili jedni od direktnih ucesnika desavanja 90ih(Nikolic-cetnicki vojvoda,Vucic:Ubit cemo 100 muslimana itd)

Vjeruj pasa da bi mogao jedno pet dana pisati argument za argumentom zasto je to fasisticka tvorevina i zasto se sa tom fasistickom tvorevinom ne moze izboriti tako sto cemo staviti glavu u pijesak i cekati da nas opet pokolju jer oni se nisu pokajali za ono sto su radili,nego su se primirili pod silnim pritiskom zapada.

Sad imamo primjer hapsenja Orica,pa i ove rezolucije o Srebrenici.Mozes misliti koliko im je zao dragih Bosnjaka kad na sva zvona drece i gledaju kako da sprijece usvajanje ove rezolucije.Ne zanosite se ljudi glupostima,nece Njemci ili Austrijanci ginuti kad ponovo ova fasisticka tvorevina dođe u poziciju da to isto ponovi,nego upravo Bosnjaci("Turci") sa kojim oni imaju "nerasciscenih" racuna.

Tako je bilo 90ih tako ce biti i 2050.

Njemci su u prvom ratu izgubili ali su ostavljeni isto ovako kao i Srbi pa je to trajalo do 2 rata kada su krenuli da zavrse ono sto prvi put nisu uspjeli.
Covjek treba da uci iz historije,a ove pojave koje imamo u nama susjednoj drzavi nisu nimalo bezazlene i samo glupani mogu da vjeruju da ce Srbi jednog jutra ustati i odjednom zavoliti svoje susjede,prestati sa pretenzijama prema teritorijama drugih drzava i odjednom poceti da suosjecaju sa Bosnjacima ili Albancima.

Kad Srbinu spomenes Kosovo,ni jedan nece reci da je ono izgubljeno zbog Srbskih zlocina i promasene politike nego da treba cekati dok se geopoliticka sitvacija u svijetu promjeni pa ce oni da vrate Kosovo(silom naravno jer nemaju druge opcije).
nikad_vise

#1175 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by nikad_vise »

Vec sam jednom napominjao ali da opet napomenem.
Podrzimo Ditu i sacuvajmo jednog giganta sa TK koji bi u dogledno vrijeme ako se oporavio mogao da zaposli mnogo nasih sugrađana sa Tuzlanskog kantona.Evo prilike za sve Bosnjake da daju svoj doprinos svom narodu i svojoj drzavi.Podrzimo domacu firmu!!

https://www.youtube.com/watch?v=jiuPvoHub3s
Post Reply