zgodne turkinje treba to zenit
jebo skolu
Mah, SDA ustede...Black swan wrote:moj moto je ako ne znam zaraditi onda znam uštedjeti
mislim da to nije neka mudrost... sreži ovdje sreži ondjeneko će reći da uvijek režu drugima a ne sebi... pa naravno
njih je 10-15 max 100 a nas 150 000
oni imaju moć 4 godine a mi samo 1 dan i uvijek zaseremo
možda ne laženadam se da ne laže
ali po primjerima vidim da se nešto popravilo... npr plate u prosvjeti nisua ko budu krajem mjeseca nego je vraćeno na oko 20. u mjesecu što je 15 dana kašnjenja... to je ok
Koliko znam nema ništa od toga. Javni poziv je bio isključivo za realni sektor i neće ni jedan pripravnik biti zaposlen putem javnog poziva u organe uprave ni na jednom nivou FBiH. Sad kako baš i nema realnog sektora, javni poziv će najvjerovatnije propasti i ništa od njega.123magija wrote:Hoce li ikad konacno biti zanimljivo pustanje pripravnika da pocnu jadni raditi po onom kantonalnom pozivu od lani?
Ne pricamo o istom javnom pozivu. Ja govorim za proslu godinu, 2015. i to za poziv kantonalne sluzbe za zaposljavanje....to da je samo za realni sektor (proizvodnja i turizam) je definisano pozivom fzzz za 2016.godinu...Better Man wrote:Koliko znam nema ništa od toga. Javni poziv je bio isključivo za realni sektor i neće ni jedan pripravnik biti zaposlen putem javnog poziva u organe uprave ni na jednom nivou FBiH. Sad kako baš i nema realnog sektora, javni poziv će najvjerovatnije propasti i ništa od njega.123magija wrote:Hoce li ikad konacno biti zanimljivo pustanje pripravnika da pocnu jadni raditi po onom kantonalnom pozivu od lani?
Poziv o kojem ja govorim je bio u decembru 2015. godine.123magija wrote:Ne pricamo o istom javnom pozivu. Ja govorim za proslu godinu, 2015. i to za poziv kantonalne sluzbe za zaposljavanje....to da je samo za realni sektor (proizvodnja i turizam) je definisano pozivom fzzz za 2016.godinu...Better Man wrote:Koliko znam nema ništa od toga. Javni poziv je bio isključivo za realni sektor i neće ni jedan pripravnik biti zaposlen putem javnog poziva u organe uprave ni na jednom nivou FBiH. Sad kako baš i nema realnog sektora, javni poziv će najvjerovatnije propasti i ništa od njega.123magija wrote:Hoce li ikad konacno biti zanimljivo pustanje pripravnika da pocnu jadni raditi po onom kantonalnom pozivu od lani?
Ne razumijem ovakve izjave.. valjda što sam nisam sklon ublehama. Ali da mu bar neko kaže da samo stvara animozitet.Kanton Sarajevo je kičma svih privrednih procesa u BiH
Dijelim:pam
Posto su levati kao ovaj lik postali kicma politike tako je i kanton SA postao kicma privrede. Sve ostalo van kantona SA je unisteno, privatizirano pa opljackano i da nema MMFa davno bi cijela drzava savila kicmu do zemlje.
Tukelje
Nakon pročitanog članka i Dininih nebuloza, ja, kao normlani građanin Sarajeva (koji ne prima platu sa budžeta) mogu samo da se u ime svojih sugrađana izvinem ostatku BiH na ovako iritirajućim Dininim izjavama, koje više iritiraju nas nekolicinu koji kroz poreze hranimo Dinu i hiljade drugih, nego bilo koga drugog.Sarajevo nikad nije bilo u jadnijoj siutaciji kada je privreda u pitanju nego od 1996pa do danas i nikad veća fukara nije vladala gradom ili katnonom (svejedno).Još jednom izvinjenje
U ponedjeljak javna rasprava o Nacrtu zakona o državnoj službi KS-poziv medijima
Obavještavamo vas da će se u PONEDJELJAK 23. maja 2016. godine sa početkom u 10:00 sati održati javna rasprava o Nacrtu zakona o državnoj službi u Kantonu Sarajevo, u organizaciji Ministarstva pravde i uprave Kantona Sarajevo.
Na javnu raspravu pozvani su predstavnici općina u Kantonu Sarajevo, Grada Sarajevo, Saveza općina i gradova FBiH, predstavnici sindikata, međunarodne zajednice, te agencija za državnu službu FBiH i BiH.
Javna rasprava će se održati u u velikoj sali Općine Centar, ul. Miss Irbi br. 1/I.
SBB gladan vlasti i zapošljavanja želi svoja mjesta, malo im ministara, upravnih odbora, preduzeća i ustanova.Innovation wrote:Obavještavamo vas da će se u PONEDJELJAK 23. maja 2016. godine sa
početkom u 10:00 sati održati javna rasprava o Nacrtu zakona o državnoj
službi u Kantonu Sarajevo, u organizaciji Ministarstva pravde i uprave
Kantona Sarajevo.
Naravno uvijek ista imena. I prezimena. Izvjesna Elvesta Mulahasanović je pored Skupštine RAD-a i član Upravnog odbora JU Psihijatrijska bolnica KS. Mogu misliti kakav je stručnjak i student prava bila.. Blago se Zavodu za javno zdravstvo sa takvim radnikom.Vlada Kantona Sarajevo je danas dala svoju saglasnost za imenovanje predsjednika i članova skupština u sedam kantonalnih javnih komunalnih preduzeća te proslijedila Skupštini Kantona na konačno potvrđivanje. U preduzeću „Park“ saglasnost je data da Besim Balić bude imenovan za predsjednika Skupštine preduzeća, a članovi Skupštine bi bili Amel Omerović i Senad Mujić, saopćeno je iz Vlade, prenosi novinska agencija Patria.
Za iste funkcije u preduzeću „Pokop“ saglasnost su dobili Sanjin Manjo, kao predsjednik Skupštine, i Ljuljana Vranac i Tea Teskeredžić, kao članovi Skupštine.
Predsjednik i članovi Skupštine Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Rad“ koji su dobli saglasnost Vlade su Adnan Džemidžić, Elvesta Mulahasanović i Mirsada Hodžić.
Iste funkcije u "Sarajevogasu" bi obavljali Salem Alibegović, kao predsjednik Skupštine, a njeni članovi bi bili Adelina Džanković i Sanida Pašić.
Vlada je dala saglasnost za imenovanje predsjednika i članova Skupštine Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Toplane - Sarajevo“, i to: Muamer Hadžović, predsjednik Skupštine, i Zajim Aljičević i Rahmija Hodžić, kao njeni članovi.
Kemal Džabija, Dženana Remić i Muris Redžić su dobli saglasnost da čine Skupštinu KJKP „Tržnice - pijace“ , a Hadžan Konjo, Mersiha Duraković i Mirsad Ibrović bi te funkcije obavljali u preduzeću „Vodovod i Kanalizacija“, saopćeno je iz Vlade KS.
Broj nezaposlenih osoba u Kantonu Sarajevo na dan 31.12. 2015 iznosio je 72545.
Juce, na dan 01.06.2016 broj nezaposlenih iznosio je 69.340.
Nakon dugo vremena spustili smo se ispopd magicne brojke od 70.000.
3205 osoba je manje na evidenciji.
U junu krecu aktivne mjere zaposljavanja koje je vlada usvojila, ocekujemo jos zaposljavanja.
U junu krece implementacija kreditno garantnog fonda realnom sektoru. 20 miliona KM sredstava za razvoj malih i srednjih preduzeca sa regresiranom kamatom, sigurno najnizom stopom ikad u nasoj zemlji.
Naravno, kad u tri smjene brišu sa biroa sve one koji se drznu da nekad zarade više od 208 KM.MOSALJOZE wrote:Broj nezaposlenih osoba u Kantonu Sarajevo na dan 31.12. 2015 iznosio je 72545.
U junu krecu aktivne mjere zaposljavanja koje je vlada usvojila, ocekujemo jos zaposljavanja.
U junu krece implementacija kreditno garantnog fonda realnom sektoru. 20 miliona KM sredstava za razvoj malih i srednjih preduzeca sa regresiranom kamatom, sigurno najnizom stopom ikad u nasoj zemlji.
+raja koja je u tom periodu emigrirala i snašla se vani = dobiješ otprilike tu cifru! Ugl. najmanje je tu onih koji su dobili pristojan posao u BiH!VjecitiStudent wrote:Naravno, kad u tri smjene brišu sa biroa sve one koji se drznu da nekad zarade više od 208 KM.MOSALJOZE wrote:Broj nezaposlenih osoba u Kantonu Sarajevo na dan 31.12. 2015 iznosio je 72545.