Kifla

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Kiflina politicka buducnost nakon napustanja SDA?

Tankosava
62
55%
Imalmenetuj
29
26%
Akobogda
7
6%
Masala
14
13%

Total votes: 112

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1151 Re: Kifla mandatar

Post by Truba »

mi na ilidzi znamo sta znace studenti...
:thumbup:
zgodne turkinje treba to zenit :mrgreen:
jebo skolu
Alfons Kauders

#1152 Re: Kifla mandatar

Post by Alfons Kauders »

Black swan wrote:moj moto je ako ne znam zaraditi onda znam uštedjeti
:D

mislim da to nije neka mudrost... sreži ovdje sreži ondje :D neko će reći da uvijek režu drugima a ne sebi... pa naravno :D njih je 10-15 max 100 a nas 150 000 :D oni imaju moć 4 godine a mi samo 1 dan i uvijek zaseremo

možda ne laže :D nadam se da ne laže

ali po primjerima vidim da se nešto popravilo... npr plate u prosvjeti nisua ko budu krajem mjeseca nego je vraćeno na oko 20. u mjesecu što je 15 dana kašnjenja... to je ok :D
Mah, SDA ustede...

"Ustede" sto milja na jednoj strani kako bi se na drugoj mogli zaduziti pola miliona za neku drugu, jos vecu glupost.

Kifla, mogo si nam vala kupit one talgo vozove umjesto tramvaja? Sta fali, malo zamijenimo sine i cao? Ionako Ferhadiju svake godine raskopaju haman na istom mjestu, mogli bi usput pruzit prugu od Vjecne do Sebilja...
bumerangss

#1153 Re: Kifla mandatar

Post by bumerangss »

Poceo nastavak 14-te sjednice skupštine KS

Gledajte jer bit ce zanimljiva rasprava oko zdravstva ( Sebije ) :D
123magija

#1154 Re: Kifla mandatar

Post by 123magija »

Hoce li ikad konacno biti zanimljivo pustanje pripravnika da pocnu jadni raditi po onom kantonalnom pozivu od lani?
Better Man

#1155 Re: Kifla mandatar

Post by Better Man »

123magija wrote:Hoce li ikad konacno biti zanimljivo pustanje pripravnika da pocnu jadni raditi po onom kantonalnom pozivu od lani?
Koliko znam nema ništa od toga. Javni poziv je bio isključivo za realni sektor i neće ni jedan pripravnik biti zaposlen putem javnog poziva u organe uprave ni na jednom nivou FBiH. Sad kako baš i nema realnog sektora, javni poziv će najvjerovatnije propasti i ništa od njega.
123magija

#1156 Re: Kifla mandatar

Post by 123magija »

Better Man wrote:
123magija wrote:Hoce li ikad konacno biti zanimljivo pustanje pripravnika da pocnu jadni raditi po onom kantonalnom pozivu od lani?
Koliko znam nema ništa od toga. Javni poziv je bio isključivo za realni sektor i neće ni jedan pripravnik biti zaposlen putem javnog poziva u organe uprave ni na jednom nivou FBiH. Sad kako baš i nema realnog sektora, javni poziv će najvjerovatnije propasti i ništa od njega.
Ne pricamo o istom javnom pozivu. Ja govorim za proslu godinu, 2015. i to za poziv kantonalne sluzbe za zaposljavanje....to da je samo za realni sektor (proizvodnja i turizam) je definisano pozivom fzzz za 2016.godinu...
Better Man

#1157 Re: Kifla mandatar

Post by Better Man »

123magija wrote:
Better Man wrote:
Ne pricamo o istom javnom pozivu. Ja govorim za proslu godinu, 2015. i to za poziv kantonalne sluzbe za zaposljavanje....to da je samo za realni sektor (proizvodnja i turizam) je definisano pozivom fzzz za 2016.godinu...
Poziv o kojem ja govorim je bio u decembru 2015. godine.
123magija

#1158 Re: Kifla mandatar

Post by 123magija »

Nema poziv iz decembra 2015. Tada je donesena uredba federalne vlade o podsticajima u zaposljavanju i koja govori o tom zaposljavanju u realni sektor. Pozivi fzzz su bili krajem maja 2015. i u februaru ove godine. Kantonalni poziv (o kom ja pricam) je bio u novemnru 2015. dok ove godine jos i nije objavljen javni poziv kantolane sluzbe za zaposljavanje. Mislim, imas sve to navedeno na webu fzzz i juszzks. Prije mjesec su na tvsa najavljivali realizaciju tog kantonalnog od lani, a za ovogodisnji od fzzz se jos nista i ne zna.
walk_M-A-N

#1159 Re: Kifla mandatar

Post by walk_M-A-N »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/konakovi ... /160516077
Kanton Sarajevo je kičma svih privrednih procesa u BiH
Ne razumijem ovakve izjave.. valjda što sam nisam sklon ublehama. Ali da mu bar neko kaže da samo stvara animozitet.

Da ne spominjem da se on kao premijer kantona bavi ulaskom u Evropsku uniju i NATO. Valjda što se ne vozi Gras-om niti hoda pješke gdje je paščad i ima vodu.. Pa dosta više te ublehe, još samo da i načelnici počnu pričati o Nato-u. Svakom ko živi od rada je jasno da će mu biti samo gore.

A ima i Tim za borbu protiv korupcije. Super, koliko im je mjesečna apanaža? Jesu li imali istinski rezultat, osim papira i sastanaka?
I ja pitam svašta. Neka je on ispao fin kod ambasadorke, da može sljedeći put na višu funkciju.
pam
Posto su levati kao ovaj lik postali kicma politike tako je i kanton SA postao kicma privrede. Sve ostalo van kantona SA je unisteno, privatizirano pa opljackano i da nema MMFa davno bi cijela drzava savila kicmu do zemlje.
Dijelim:
Tukelje
Nakon pročitanog članka i Dininih nebuloza, ja, kao normlani građanin Sarajeva (koji ne prima platu sa budžeta) mogu samo da se u ime svojih sugrađana izvinem ostatku BiH na ovako iritirajućim Dininim izjavama, koje više iritiraju nas nekolicinu koji kroz poreze hranimo Dinu i hiljade drugih, nego bilo koga drugog.Sarajevo nikad nije bilo u jadnijoj siutaciji kada je privreda u pitanju nego od 1996pa do danas i nikad veća fukara nije vladala gradom ili katnonom (svejedno).Još jednom izvinjenje
Alfons Kauders

#1160 Re: Kifla mandatar

Post by Alfons Kauders »

E moj Dino, kad te Bego moze ovako osramotiti na tvom terenu, vrijeme je da si priznas da si glup i da ti nije mjesto na toj funkciji.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/bego-gut ... /160517067
madner

#1161 Re: Kifla mandatar

Post by madner »

Cuj da se ne pikaju ambasade. :D

Ovaj Bego u 1950 zaglavio, cuj samo proizvodnju da gledamo. :D
Alfons Kauders

#1162 Re: Kifla mandatar

Post by Alfons Kauders »

Pa dobro, da i Bego nije duduk, vjerovatno bi mu prije na pamet pale akcize.

(da ne ulazim u detalje dok Kifla ne progugla sta su akcize i gdje se ubiru)
putokaz1

#1163 Re: Kifla mandatar

Post by putokaz1 »

Došlo vrijeme kad Se Smije opSovat vlaSt al ne Smije hljeb.Ali u KS kad opSuješ hljeb ujedno Si lano i na vlaSt jer Kifla je vrSta hljeba zar ne?
Dr. Kuca

#1164 Re: Kifla mandatar

Post by Dr. Kuca »

Kifla populsta, slatko prica, slatke rijeci, rezultati u minusu.
Innovation

#1165 Re: Kifla mandatar

Post by Innovation »

U ponedjeljak javna rasprava o Nacrtu zakona o državnoj službi KS-poziv medijima

Obavještavamo vas da će se u PONEDJELJAK 23. maja 2016. godine sa početkom u 10:00 sati održati javna rasprava o Nacrtu zakona o državnoj službi u Kantonu Sarajevo, u organizaciji Ministarstva pravde i uprave Kantona Sarajevo.

Na javnu raspravu pozvani su predstavnici općina u Kantonu Sarajevo, Grada Sarajevo, Saveza općina i gradova FBiH, predstavnici sindikata, međunarodne zajednice, te agencija za državnu službu FBiH i BiH.

Javna rasprava će se održati u u velikoj sali Općine Centar, ul. Miss Irbi br. 1/I.
walk_M-A-N

#1166 Re: Kifla mandatar

Post by walk_M-A-N »

Innovation wrote:
Obavještavamo vas da će se u PONEDJELJAK 23. maja 2016. godine sa
početkom u 10:00 sati održati javna rasprava o Nacrtu zakona o državnoj
službi u Kantonu Sarajevo, u organizaciji Ministarstva pravde i uprave
Kantona Sarajevo.
SBB gladan vlasti i zapošljavanja želi svoja mjesta, malo im ministara, upravnih odbora, preduzeća i ustanova.
Ali što vi iz SDA radite sve što zažele partneri, bez obzira je li HDZ ili SBB? Jer ste očito ništa..
Nije valjda da većina ovih koji će na mandat nije SDA? Ali kakva stranka, sve je to interes.
Čini se ipak da tu premijer, ministri i glavonje traže način da zaposle svoje, ili im neki nisu odradili traženo. Zamislite nivoa ministara i zastupnika koji zaposle ženu i sestru u poznim godinama, kao prvi posao, u preduzeću koje nadziru. Jadno.

http://nap.ba/new/vijest.php?id=25122
Vlada Kantona Sarajevo je danas dala svoju saglasnost za imenovanje predsjednika i članova skupština u sedam kantonalnih javnih komunalnih preduzeća te proslijedila Skupštini Kantona na konačno potvrđivanje. U preduzeću „Park“ saglasnost je data da Besim Balić bude imenovan za predsjednika Skupštine preduzeća, a članovi Skupštine bi bili Amel Omerović i Senad Mujić, saopćeno je iz Vlade, prenosi novinska agencija Patria.
Za iste funkcije u preduzeću „Pokop“ saglasnost su dobili Sanjin Manjo, kao predsjednik Skupštine, i Ljuljana Vranac i Tea Teskeredžić, kao članovi Skupštine.
Predsjednik i članovi Skupštine Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Rad“ koji su dobli saglasnost Vlade su Adnan Džemidžić, Elvesta Mulahasanović i Mirsada Hodžić.
Iste funkcije u "Sarajevogasu" bi obavljali Salem Alibegović, kao predsjednik Skupštine, a njeni članovi bi bili Adelina Džanković i Sanida Pašić.
Vlada je dala saglasnost za imenovanje predsjednika i članova Skupštine Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Toplane - Sarajevo“, i to: Muamer Hadžović, predsjednik Skupštine, i Zajim Aljičević i Rahmija Hodžić, kao njeni članovi.
Kemal Džabija, Dženana Remić i Muris Redžić su dobli saglasnost da čine Skupštinu KJKP „Tržnice - pijace“ , a Hadžan Konjo, Mersiha Duraković i Mirsad Ibrović bi te funkcije obavljali u preduzeću „Vodovod i Kanalizacija“, saopćeno je iz Vlade KS.
Naravno uvijek ista imena. I prezimena. Izvjesna Elvesta Mulahasanović je pored Skupštine RAD-a i član Upravnog odbora JU Psihijatrijska bolnica KS. Mogu misliti kakav je stručnjak i student prava bila.. Blago se Zavodu za javno zdravstvo sa takvim radnikom.
MOSALJOZE

#1167 Re: Kifla mandatar

Post by MOSALJOZE »

Broj nezaposlenih osoba u Kantonu Sarajevo na dan 31.12. 2015 iznosio je 72545.
Juce, na dan 01.06.2016 broj nezaposlenih iznosio je 69.340.
Nakon dugo vremena spustili smo se ispopd magicne brojke od 70.000.
3205 osoba je manje na evidenciji.
U junu krecu aktivne mjere zaposljavanja koje je vlada usvojila, ocekujemo jos zaposljavanja.
U junu krece implementacija kreditno garantnog fonda realnom sektoru. 20 miliona KM sredstava za razvoj malih i srednjih preduzeca sa regresiranom kamatom, sigurno najnizom stopom ikad u nasoj zemlji.
VjecitiStudent

#1168 Re: Kifla mandatar

Post by VjecitiStudent »

MOSALJOZE wrote:
U junu krecu aktivne mjere zaposljavanja koje je vlada usvojila, ocekujemo jos zaposljavanja.
U junu krece implementacija kreditno garantnog fonda realnom sektoru. 20 miliona KM sredstava za razvoj malih i srednjih preduzeca sa regresiranom kamatom, sigurno najnizom stopom ikad u nasoj zemlji.
Naravno, kad u tri smjene brišu sa biroa sve one koji se drznu da nekad zarade više od 208 KM.
Maharadza

#1169 Re: Kifla mandatar

Post by Maharadza »

VjecitiStudent wrote:
MOSALJOZE wrote:
Naravno, kad u tri smjene brišu sa biroa sve one koji se drznu da nekad zarade više od 208 KM.
+raja koja je u tom periodu emigrirala i snašla se vani = dobiješ otprilike tu cifru! Ugl. najmanje je tu onih koji su dobili pristojan posao u BiH! :P
JThomas

#1170 Re: Kifla mandatar

Post by JThomas »

pa ni oni sami ne tvrde da se povećao broj zaposlenih. nego smanjio broj nezaposlenih na evidenciji.
The Realist

#1171 Re: Kifla mandatar

Post by The Realist »

Ja znam solidan broj ljudi, visokoobrazovanih, koji su našli poslove u drugim kantonima, ali su ostali ovdje prijavljeni, tako da ovi to mogu voditi i kao smanjen broj nezaposlenih i povećan broj zaposljenih, iako su svi otišli zato što ovdje nisu mogli naći posao.
fidoremilienko

#1172 Re: Kifla mandatar

Post by fidoremilienko »

Ja znam solidan broj ljudi, visokoobrazovanih, koji su našli poslove u EU i otišli odavdje.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1173 Re: Kifla mandatar

Post by JoseMujica »

Image

Kažu da je tokom posjete Kifla doktorirao :lol: :lol: :lol:
walk_M-A-N

#1174 Re: Kifla mandatar

Post by walk_M-A-N »

http://vlada.ks.gov.ba/aktuelnosti/novo ... denje-svih
Šta ovo znači, da će svi u stanovima morati plaćati parking!? Osim onih koji imaju kuće i vile. I da će te pare ići nekim kontrolorima, dakle još zaposlenih u javnoj službi na glupavim i sigurnim poslovima!?
sunceKOtepsija

#1175 Re: Kifla mandatar

Post by sunceKOtepsija »

pocelo je s uvodenjem naplate za ulazak u park
Locked