Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Locked
B6Redhell

#1151 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by B6Redhell »

Ko god zeli vidjeti sta selefije pisu za bosnjake mozete naci na njihovoj stranici na fb vijesti umeta i pod komentarima da se ibretis koja mrznja prema bosnjacima. Svaka druga je "kjafiri balije" valjda ko braca im u dolini gornjeg eufrata. Cilj broj jedan: ako slijedis hadis koji su oni odlucili preko sejha da ne slijede. Nevijerink si i treba te smaknuti.
GeeTnT

#1152 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by GeeTnT »

U BiH imamo:

- Četnike.... Ne kriju se, žive svoj bijedni život i nadaju se haosu u kojem njihov život predje sa levela "jad" u nešto bolje imovno stanje.

- Ustaše... Ni oni se ne kriju, a svoje namjere najbolje pokazu na utakmicama i koncertu Thompsona....

- Vehabije... Slomiše se da se sakriju, a njihove namjere jedino se mogu saznati preko ovih "gore" navedenih....
Point.

#1153 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Point. »

Zasto vehabijama smetaju Bosnjaci, a ne cetnici i ujke? Pitanje za dva bambija.
Hafis

#1154 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Hafis »

Point. wrote:Zasto vehabijama smetaju Bosnjaci, a ne cetnici i ujke? Pitanje za dva bambija.
Kako će im smetati nešto čega više nema i što živi samo u patrijotskim pričama. Ne znam ima li još te ustaške vrste, budući su i oba HSP (u RH i BiH) takoreć nestala sa scene. A zadnji deklarirani ustaša smaknut je1993.

A to što im ''smetaju'' Bošnjaci. Vehabije na sasvim drugačiji način tumače islam i svakako da imaju želju nametanja te njihove ''filozofije'' gdje god su u prilici i u odgovarajućoj sredini. A hvala dragom gospodu, neće je valjda meni nametati?
piupiu

#1155 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by piupiu »

Da se ko bogdo hoce mentalno zaputiti u kakav muzej moderne umjetnosti umjesto u Gornju Maocu i Ravne i neravne gore i diskusije o istima kojima nema kraja.
salik79

#1156 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by salik79 »

@zgembomaratonac

Komandant 4. Muslimanske slavne brigade Armije RBiH i hatib džamije Kralj Fahd u Sarajevu :bih:
Image

Eki vehabije s francuzicom?! :D

Kakve veze ima 4. muslimanska i Mudderis s vehabijama?! Doduse, okupljaliste vehbosa, po defaultu, je (bila) Fahdija. Samo sto to Mudderisa ne cini vehabijom, kao sto ne cini ni mene, jer sam par puta tu klanjao vakat namaz i jednom (ili dva puta) dzuma namaz.
Point.

#1157 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Point. »

Hafis wrote:
Point. wrote:Zasto vehabijama smetaju Bosnjaci, a ne cetnici i ujke? Pitanje za dva bambija.
Kako će im smetati nešto čega više nema i što živi samo u patrijotskim pričama. Ne znam ima li još te ustaške vrste, budući su i oba HSP (u RH i BiH) takoreć nestala sa scene. A zadnji deklarirani ustaša smaknut je1993.

A to što im ''smetaju'' Bošnjaci. Vehabije na sasvim drugačiji način tumače islam i svakako da imaju želju nametanja te njihove ''filozofije'' gdje god su u prilici i u odgovarajućoj sredini. A hvala dragom gospodu, neće je valjda meni nametati?
Neki dan parada cetnika a vehabosa nigdje da im jebe majku. A za ustase...hm odes na bilo koji Thompsonov koncerAt, vidis mladez i simbole i onda se ufatis za glavu.
Hafis

#1158 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Hafis »

Point. wrote:
Hafis wrote:

Neki dan parada cetnika a vehabosa nigdje da im jebe majku. A za ustase...hm odes na bilo koji Thompsonov koncerAt, vidis mladez i simbole i onda se ufatis za glavu.
Veliš parada uz ražnjići i škembići i thompsonova publika. I to je sve što imaš reći o današnjim ustašama i ćetnicima?
I to porediš s organiziranjem odlaska ljudi u Siriju? I tko zna što će biti kada se budu vraćali?
sinuhe

#1159 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by sinuhe »

salik79 wrote:
Što da ne? Ima tih simpatizera i pokrovitelja koji ne bi htjeli da se ističu. Ovi po Maočama nemaju šta izgubiti.
Hafis

#1160 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Hafis »

kada mogu postojati herceg-ćetnici sa šahovnicama, mogu vala i vehabije s francuzicama :)
Point.

#1161 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Point. »

Idu cetnici u Ukrajinu, necemo se sad lagati. A nemoj romantizirati ustasku mladez sada, isti kurac kad mladi zatucani vehabija podrzava IS ili mladi baja iz Ljubuskog koji velica Jasenovac. Isti je to mentalni sklop.
salik79

#1162 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by salik79 »

sinuhe wrote:
salik79 wrote:
Što da ne? Ima tih simpatizera i pokrovitelja koji ne bi htjeli da se ističu. Ovi po Maočama nemaju šta izgubiti.

Pa dje ce bidat na glavu?! Murted :oops:
sinuhe

#1163 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by sinuhe »

Bidat, murted :?

Nezim je, ako se ne varam, "studirao" u Arabiji tako da je po mojoj procjeni neki posrednik u ovoj priči.
Hafis

#1164 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Hafis »

Point. wrote:Idu cetnici u Ukrajinu, necemo se sad lagati.
A nemoj romantizirati ustasku mladez sada, isti kurac kad mladi zatucani vehabija podrzava IS ili mladi baja iz Ljubuskog koji velica Jasenovac. Isti je to mentalni sklop.
Idu četnici u Ukrajinu? Misliš iz BiH? iz kojeg razloga? Valjda da pomognu širenju njihovog viđenja pravoslavlja.

Što se tiče mladog baje iz Ljubuškog i mladog vehabije - razlika je ogromna.
Mladi baja iz Ljubuškog će se oženiti jednog dana i nastaviti svoj život, ili u ljubuškom, ili u Splitu..svejedno. Uglavnom - proći će ga ''bubice'', kao što su mu i ćaću i djeda prošle.
Ne znam što će biti s mladim vehabijom kada odraste? Iskustva su nam doslovce nikakva.
Za sada imamo posla samo s prvom generacijom vehabija...to jest ljudi koji uglavnom imaju ''standardnu'' prošlost, to jest prihvatili su vehabijsko učenje naknadno - i nisu se u njemu rodili ili odrasli. A ovo je nešto drugo...godine idu, raste omladina...jednom riječju, da ne bude neprijatnih iznenađenja...
nosara

#1165 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by nosara »

Hafis wrote: Što se tiče mladog baje iz Ljubuškog i mladog vehabije - razlika je ogromna.
Mladi baja iz Ljubuškog će se oženiti jednog dana i nastaviti svoj život, ili u ljubuškom, ili u Splitu..svejedno. Uglavnom - proći će ga ''bubice'', kao što su mu i ćaću i djeda prošle.
Mladi baja iz Ljubuskog koji jednom na suplju tikvu stavi poznato djedovsko obiljezje NIKAD vise nece nastaviti neki novi zivot, kao sto nisu ni djed ili otac koji su ga tako odgojili... To nisu bubice, covjece, to je opasna bolest koju pod kontrolom drzi samo cinjenica da baja ima use, nase i podase... Da nema, vidio bi ti bubice, kao i '41....

Ista stvar sa cetnicima...

Ove vehabije, kako ih zovu, ne znam sta bih rekao... To mi je neko nazor kurcenje, dal' placeno, dal' iz huje zbog ocaja... Mislim da bi nestali da je samo malo bolja ekonomska situacija...

I da se razumijemo, pare stizu sa zapada, preko proxija u afro-azijskim pustarama, po poznatoj semi "cackanje-konfrontacija-rat-profit"...

Ovdje su potrebni da bi se Bosnjaci o svom jadu zabavili dok nicu trzni centri na svakom cosku...
salik79

#1166 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by salik79 »

sinuhe wrote:Bidat, murted :?

Nezim je, ako se ne varam, "studirao" u Arabiji tako da je po mojoj procjeni neki posrednik u ovoj priči.

Novotarija, otpadnik od vjere :D

Varas se. Al-Azhar. Dok je, recimo, hafiz Bugari studirao u KSA. Sta cemo sad?! :-D
sinuhe

#1167 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by sinuhe »

Bugari dođe kao neki narodni propovjednik koji na svoj način učestvuje u desekularizaciji države.
Pod Arabijom mislim na Bliski Istok.
salik79

#1168 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by salik79 »

sinuhe wrote:Bugari dođe kao neki narodni propovjednik koji na svoj način učestvuje u desekularizaciji države.
Pod Arabijom mislim na Bliski Istok.

Bugari je susta suprotnost vehabizma. Mozda i najomrazeniji lik medju vehabijama. Dakle, i Egipat smatras Arabijom i BI-kom?! A Maroko?
sinuhe

#1169 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by sinuhe »

Ne bih o tim trivijalnostima.
Stjui

#1170 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Stjui »

piupiu wrote:
zgembomaratonac wrote: Image
... izgledaju mi kao likovi iz crtanih filmova … na pr Alibaba i 40 hajduka … :-)
ovi su bili opasni samo za četnike i bobanove četnike,pa ti sad vidi...inače,uvijek mi se sviđao stajling 4.muslimanske brigade :thumbup:
piupiu

#1171 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by piupiu »

Stjui wrote:
ovi su bili opasni samo za četnike i bobanove četnike,pa ti sad vidi...inače,uvijek mi se sviđao stajling 4.muslimanske brigade :thumbup:
Ne dijelim tvoje odusevljenje. Ja stajling od prije milenija i po volim vidjeti samo u pozoristu il’ na filmu. Preferiram 21. vijek. Doduse, moderne su im ove jakne …
Stjui

#1172 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Stjui »

piupiu wrote:
Stjui wrote:
Ne dijelim tvoje odusevljenje. Ja stajling od prije milenija i po volim vidjeti samo u pozoristu il’ na filmu. Preferiram 21. vijek. Doduse, moderne su im ove jakne …
dobro,donatela versaće,ti se bolje razumiješ.ja 'nako kazah...
Point.

#1173 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Point. »

Hafis wrote:
A nemoj romantizirati ustasku mladez sada, isti kurac kad mladi zatucani vehabija podrzava IS ili mladi baja iz Ljubuskog koji velica Jasenovac. Isti je to mentalni sklop.
Idu četnici u Ukrajinu? Misliš iz BiH? iz kojeg razloga? Valjda da pomognu širenju njihovog viđenja pravoslavlja.

Ne znam što će biti s mladim vehabijom kada odraste? Iskustva su nam doslovce nikakva.
Za sada imamo posla samo s prvom generacijom vehabija...to jest ljudi koji uglavnom imaju ''standardnu'' prošlost, to jest prihvatili su vehabijsko učenje naknadno - i nisu se u njemu rodili ili odrasli. A ovo je nešto drugo...godine idu, raste omladina...jednom riječju, da ne bude neprijatnih iznenađenja...
Mladi baja, da se sutra zarati, ce otvoriti novi Dretelj. Kao sto su mu caca i djed otvarali.
insomnia78

#1174 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by insomnia78 »

Point. wrote:
Hafis wrote:

Mladi baja, da se sutra zarati, ce otvoriti novi Dretelj. Kao sto su mu caca i djed otvarali.
:izet:
pasha_stambol

#1175 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by pasha_stambol »

Ono ko da je iza Izet Nanic iza da ga Allah uvede u dzenet, da li je ?!
Locked