Vels-BiH,BiH-Belgija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
todd_smith

#1151 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by todd_smith »

JThomas wrote:
todd_smith wrote:
Doduse rekao je Sliskovic poslije utakmice da je mozda i lazna slika 3-1 protiv Grka. Da osim prekida tj da bez Misimovica i nabacivanja Edinu, apsolutno nista nismo stvorili.

I vidi sad.
ona jeste lažna u smislu da je javnost poslije nje utripovala da smo klasa iznad grčke. to jednostavno nije tako, to se vidjelo i na svjetskom prvenstvu, a najviše se vidi po kontinuitetu grčkih rezultata. ali nije u toj mjeri lažna da bi bilo opravdano ovo što gledamo danas.
Pa mislim da su citave kvalifikacije za SP dali laznu sliku.

Dobili smo najlaksu grupu, i opet se jedva kvalifikovali, tj u zadnjoj utakmici strepili za 1 gol.

Ovdje je dosta teza grupa, ali smo istripovali da smo rame uz rame haman sa Belgijom, koja je navodno izvikana reprezentacija.

Na tri fronta ga pusimo.

1. Atmosfera i navijaci.

Kada dobijemo, najjaci smo na svijetu, ali ni tad nam nesto ne valja jer moglo je ovako, moglo je onako. Kada izgubimo, salji kuci sve niko ne valja, svi su debili.

2. "Strucni" stab.

Strucni pod navodnim znakovima zbog ociglednih razloga. Dalje ti se ne treba pricati.

3. Igraci.

Ili tacnije los izbor igraca. Pored Edina, Miralema, Begovica i Kolasinca mi nemamo jednog igraca koji bi mogao da konkurise u prvih 11 u jednoj odlicnoj ekipi. O klupi i da ne pricam.
EDIT: Besica sam zaboravio dodati na taj spisak. Eto 5 igraca, sa obzirom da Kolasinac nece igrati jos dugo.
Last edited by todd_smith on 11/10/2014 14:03, edited 1 time in total.
AcaLukas

#1152 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by AcaLukas »

and wrote: naravno da mislim da je bila bolja varijanta s krilima i da je tino trebao biti na klupi,al me nervira prozivanje momka kao da je zločinac.a anel je dobro odigrao na neprirodnoj poziciji i treba momku dati podršku,a ne ubijati ga u pojam.
Kako sada neprirodna pozicija, a prije par sedmica se govorilo da nam netreba Zukanovic jer je Hadzic igrao stopera u klubu? :D :roll:
and

#1153 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by and »

todd_smith wrote:
JThomas wrote:
todd_smith wrote:
Doduse rekao je Sliskovic poslije utakmice da je mozda i lazna slika 3-1 protiv Grka. Da osim prekida tj da bez Misimovica i nabacivanja Edinu, apsolutno nista nismo stvorili.

I vidi sad.
ona jeste lažna u smislu da je javnost poslije nje utripovala da smo klasa iznad grčke. to jednostavno nije tako, to se vidjelo i na svjetskom prvenstvu, a najviše se vidi po kontinuitetu grčkih rezultata. ali nije u toj mjeri lažna da bi bilo opravdano ovo što gledamo danas.
Pa mislim da su citave kvalifikacije za SP dali laznu sliku.

Dobili smo najlaksu grupu, i opet se jedva kvalifikovali, tj u zadnjoj utakmici strepili za 1 gol.

Ovdje je dosta teza grupa, ali smo istripovali da smo rame uz rame haman sa Belgijom, koja je navodno izvikana reprezentacija.

Na tri fronta ga pusimo.

1. Atmosfera i navijaci.

Kada dobijemo, najjaci smo na svijetu, ali ni tad nam nesto ne valja jer moglo je ovako, moglo je onako. Kada izgubimo, salji kuci sve niko ne valja, svi su debili.

2. "Strucni" stab.

Strucni pod navodnim znakovima zbog ociglednih razloga. Dalje ti se ne treba pricati.

3. Igraci.

Ili tacnije los izbor igraca. Pored Edina, Miralema, Begovica i Kolasinca mi nemamo jednog igraca koji bi mogao da konkurise u prvih 11 u jednoj odlicnoj ekipi. O klupi i da ne pricam.
eto sve reprezentacije imaju po 11 vrhunskih igrača.
zavaravanje je pokazano sada kada je slovačka otresla španiju.
svi danas igraju i ginu da se plasiraju.holandija je kući uz pomoć sudija dobila jedan kazahstan.
gol iz ofsajda,crveni kazahstanu,smiješni penal
todd_smith

#1154 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by todd_smith »

and wrote: eto sve reprezentacije imaju po 11 vrhunskih igrača.
zavaravanje je pokazano sada kada je slovačka otresla španiju.
svi danas igraju i ginu da se plasiraju.holandija je kući uz pomoć sudija dobila jedan kazahstan.
gol iz ofsajda,crveni kazahstanu,smiješni penal
pa mislim da itekako imamo los izbor igraca, kada nam krila igraju lijevog beka i veznjaci stopera
and

#1155 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by and »

AcaLukas wrote:
and wrote: naravno da mislim da je bila bolja varijanta s krilima i da je tino trebao biti na klupi,al me nervira prozivanje momka kao da je zločinac.a anel je dobro odigrao na neprirodnoj poziciji i treba momku dati podršku,a ne ubijati ga u pojam.
Kako sada neprirodna pozicija, a prije par sedmica se govorilo da nam netreba Zukanovic jer je Hadzic igrao stopera u klubu? :D :roll:
treba nam zukanović i trebao ga je zvati.hadžić je u par utakmica igrao stopera i beka u klubu i krpio tu poziciju,kao i sinoć.odigrao je korektno
AcaLukas

#1156 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by AcaLukas »

todd_smith wrote:
I Besic i Mario Vrancic* bi imali mjesto u mnogo ozbiljnijim reprezentacijama. Bicakcic je sasvim solidan i ima fine ocjene u Njemackoj, ni Zukanovic* nije katastrofa.

Nemamo igraca u klasi Belgije, Engleske, Holandije ali sasvim dovoljno da budemo bolji od, ili makar na nivou, Nigerije, Slovacke, Grcke i slicnim, ali nismo jer imamo kriminalca na klupi.

*To sto ih teleca glava nece je druga stvar.
Mračajski proto

#1157 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Mračajski proto »

AcaLukas wrote:
todd_smith wrote:
I Besic i Mario Vrancic* bi imali mjesto u mnogo ozbiljnijim reprezentacijama. Bicakcic je sasvim solidan i ima fine ocjene u Njemackoj, ni Zukanovic* nije katastrofa.

Nemamo igraca u klasi Belgije, Engleske, Holandije ali sasvim dovoljno da budemo bolji od, ili makar na nivou, Nigerije, Slovacke, Grcke i slicnim, ali nismo jer imamo kriminalca na klupi.

*To sto ih teleca glava nece je druga stvar.
Hajde, uslikaj nam svoju glavu da se smijemo.
5 0 5

#1158 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by 5 0 5 »

vels ↧

Image

bosna ↥

Image
todd_smith

#1159 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by todd_smith »

5 0 5 wrote:vels ↧

Image

bosna ↥

Image
ma mi bzvze peljali loptu.

92 minuta, uzimamo loptu, stisli se oni u svoju polovicu Medunjanin je daje Mujdzi, Mujdza Begovicu vraca...a 92 minuta, ti ganjas pobjedu.
SStijena

#1160 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by SStijena »

Image
Mračajski proto

#1161 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Nego, najavljuje li se grotlo na Bilinom? :oops:
JThomas

#1162 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by JThomas »

baš zato što nemamo mega izbor igrača, u to je po nas još pogubnije da ne igraju najbolji i da iz pogrešnih razloga 90 minuta igraju oni koji bi možda trebali biti u 22 igrača, a možda ni u 22.
bingov buraz

#1163 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by bingov buraz »

Pismonosa wrote:
prog321 wrote:
Nuken wrote:Mi smo ovo morali uzeti.Mi smo do sada trebali imati 6 bodova.Kipar je sila u fudbalu, koliko i Soamlija u hokeju, pa nas nabiše ljudi.Za sve je kriv Sušić i kriminalni Savez
e
:thumbup:

Jeste li vidjeli kako Fanaticosi okrenuse ledja kada je Susic izmjenio Ibisevica umjesto TSS ?
Poslije poraza od Belgije u Zenici ocekujem Fanaticose da bojkotuju reprezentaciju.
A Kljucni igraci nece vise dolaziti na tekme (najvjerovatnije Pjanic, Hajrovic, itd) . Citirat ce Vazne klupske obaveze i sl. Taj scenario je sasvim realan.
I šta je trebo? Zamjeniti Tina, najboljeg igrača u obje ekipe sinoć a na terenu ostaviti nevidljivog Vedu? Sve ekspert do eksperta jebomater :D
Tino je disao na skrge,nakon 70.min nije potrcao vise,pogledaj snimak ali ga strucnjak nije zamjenio,niske zamjene kaze,valjda se to odnosi i na Prcica sa 181 cm :-)
Pismonosa

#1164 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Pismonosa »

bingov buraz wrote: Tino je disao na skrge,nakon 70.min nije potrcao vise,pogledaj snimak ali ga strucnjak nije zamjenio,niske zamjene kaze,valjda se to odnosi i na Prcica sa 181 cm :-)
Očekivao sam da će barem forumaši ko što si ti shvatiti da se dobrim dijelom zajebavam :D

Naravno da je Tino imao sinoć i nekih slabijih momenata. Kao i kompletna ekipa. Ali me upalila ta količina pljuvanja po momku, a o sebi pri sebi sinoć skontah da nam dečko ne samo da nije višak u ekipi, nego da nam je itekako potreban.

I tvrdim da smo svi ovdje kolektivno kukali i kmečali za mnogo manjim talentima nego što je Tino. Momak ima mjesto u ekipi.

E sad, da li bi ga bolji selektor znao bolje iskoristiti. Pa vjerovatno da bi. I pritom ne mislim na seks :D
Last edited by Pismonosa on 11/10/2014 14:27, edited 1 time in total.
and

#1165 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by and »

Mračajski proto wrote:Nego, najavljuje li se grotlo na Bilinom? :oops:
4 boda su se spominjala.bod smo uzeli,sada 3 :mrgreen:
Pismonosa

#1166 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Pismonosa »

Pa normala. Što bi jednostavno kad može komplikovano. To je naš stil :D
svi u napad

#1167 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by svi u napad »

Pismonosa napisa: "Tino će nakon ovih kvalifikacija sigurno dobiti par finih ponuda. Neće to biti top klubovi tipa Real ili Barca, ali će preći u neku solidnu ekipu. Zapišite ovo slobodno. I onda se neće moći reći za Papeta da nije napravio ništa uspješno vodeći reprezentaciju"
Koliko god se Pismonosa zajebava sa nama iritirajuci raju da je dvoimeni najbolji igrac tekme ovaj njegov citat je sustina naseg problema. Prije nego nastavim moram reci da je Pismonosa i ranije kao stari forumas imao dobrih komentara i on bez obzira na ovu ironicnu zajebanciju oko najboljeg igraca nije nikad bio bezobrazni trol kao onaj trkac. No da se vratimo citatu.
Zbog prodaje svog bratica kojem je sve posvetio mi smo dosli u ovu situaciju. Amidza je prvo kvarno izbacio Zuku i Rahimica (ovo je bilo manje kvarno jer covjek nije igrao) da bi ubacio svoje pulene Tina i Hadzica. Posto Zuka nije bio dio ekipe oko Spahe i Dzeke a Amidza je poveo jarana Ibru igraci nisu ni nesto frkisali oko njegovog ne pozivanja. No problem nastaje kad od dvoimenog za kojeg je velika vecina ovdje pisala "ma nema veze i onako nece igrati"(tu se mislilo i na Hadzica) Amidza pravi standardnog reprezentativca. Fudbal(ekipa) moze ponekad trpiti jednog levata u ekipi (to se desilo npr. sa Zahom koji nas je sviju odusevio u pocetku jer je tad puno trcao i igrao sa Rahimom u paru koji je pokrivao njegove mane) ali kad imas 2 ili 3 onda je to katastrofa. Jedan od vidovitih forumasa je napisao prije tekme sa Nigerijom da ce Amidza sve uciniti da Zlato pocne tekmu a ne da sjedi na klupi i to se na zalost pokazalo istinitim. Pored rodjaka Amidza ima obaveze i prema Vrsku kojeg ni rodjeni otac ne bi stavljao u prvi tim i koji je dobio toliko sansi u repki da je to samo bogu plakati. Prema Hadzicu je bio najmanje naklonjen od njih trojice ali polako i to popravlja. Ovo sve je ostavilo i stvorilo nezadovoljstvo medju igracima a i unakazilo nasu igru jer su mnogi igraci plasirani na neodgovarajuca im mjesta samo da bi drugi dobili mjesta u ekipi. Igranje Zlata koji je sada poslije Dzeke, Pjanica i Begovica nas najstardardniji igrac prve postave najvise placa Hajrovic i dobrim djelom Lulic. Zasto Hajrovic? Iako bolji igrac od Tina momak sjedi na klupi. Kad ga uvede u igru 10-15 minuta zavaljuje ga gurajuci ga u sredinu iza napadaca gdje je najvise igraca i gdje ne bi ni sam Amidza u najboljim danima dosao do izrazaja. Umjesto da mali kao ljevak na desnoj strani udupla tu stranu sa Mujdzom i tako opterete protivnicku lijevu stranu i sa svojim ubacivanjima omoguce nasim napadacima da i oni dobiju koju loptu to se ne radi. Da ne govorim o njegovim ulascima sa desne strane u sredinu i zbog ljevice mogucnosti sutanja prema golu sto je u stvari i Hajrovicevo najace oruzje. No mali dobije ono drugo mjesto da bi mi svi zajedno sa Amidzom mogli samo konstatovati da mali nije bio dobar. Zasto nije bio dobar je drugi par rukava. Bitno je da je Tinko u 90 minuta imao jedan dobar centarsut.
Slicnu situaciju ima Lula kojeg zavaljuje na beku da bi Tino dobio mjesto u timu. Umjesto da Kvesic igra beka (kakav je da je bek je) a Lula naprijed ili ako vec nema povjerenja u Kvesica pa Lula mora igrati beka onda Visca treba igrati lijevo jer je brzi i prodorniji od Zlata. Naravno pored svega moramo se vratiti igri u gostima sa samo jednim napadacem ako zelimo imati dobru i cvrstu igru koju smo imali neposredno pred Brazil.
Da zavrsim ovaj komentar da je ovaj Pismonosin citirani komentar uzrok nasih slabih igara jer osioni i tvrdoglavi selektor nastavlja po onoj staroj "zakolji tele radi kile mesa". Amidza je imao nekoliko dobro postavljenih tekmi ali odlaskom na WM tj. pojavljivanjem bratica i germanije on radi licnih i porodicnih interesa unistava ono jedino sto je vrijedilo u BiH nasu dragu repku i daj boze da sve na harj ispadne. Boze pomozi nam i razbistri um Begicu i kompaniji, kako bi isti poslije Belgije (bez obzira na rezultat) dragom Amidzi urucili otkaz.
Pismonosa

#1168 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Pismonosa »

:lol: :lol: :lol:

Edit, evo jesam pročitao. Nije sve ni toliko bilo neozbiljno. Dosta toga vezano za Tina stvarno mislim.

Niko me ne može ubjediti da smo u stanju i uprilici da otpišemo jednog takvog igrača. Al ljudi, stvarno.
Last edited by Pismonosa on 11/10/2014 14:31, edited 2 times in total.
incognito071

#1169 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by incognito071 »

Ima li sanse da se Spahic pridruzi selekciji ili je to gotovo skroz?

Jel moguce da idiot ne moze da shvati da ako bude igrao ovako protiv Belgije da nam ne ginu 4 komada??!!!!!
Jel moguce da mu to niko ne moze objasniti?!!

Potrebna su nam krila i bekovi Safete inace nas nema!!!
groove

#1170 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by groove »

incognito071 wrote:Ima li sanse da se Spahic pridruzi selekciji ili je to gotovo skroz?

Jel moguce da idiot ne moze da shvati da ako bude igrao ovako protiv Belgije da nam ne ginu 4 komada??!!!!!
Jel moguce da mu to niko ne moze objasniti?!!

Potrebna su nam krila i bekovi Safete inace nas nema!!!
nama je potrebniji misimovic od spahica.
Zmijuga loma

#1171 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Zmijuga loma »

Kako igrati stopera, brought to you by Germania Sportagentur:

Image

Kakva gluperda igra pored živog Zukanovića.
Mračajski proto

#1172 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

and wrote:
Mračajski proto wrote:Nego, najavljuje li se grotlo na Bilinom? :oops:
4 boda su se spominjala.bod smo uzeli,sada 3 :mrgreen:
Mogla bi se ponoviti Grčka ili Mađarska, kao onda u Zenici. :D
BHF_Manijak

#1173 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by BHF_Manijak »

Pismonosa wrote::lol: :lol: :lol:

Edit, evo jesam pročitao. Nije sve ni toliko bilo neozbiljno. Dosta toga vezano za Tina stvarno mislim.

Niko me ne može ubjediti da smo u stanju i uprilici da otpišemo jednog takvog igrača. Al ljudi, stvarno.
Takav igrac, a krajnji domet mu je mrtvi Hajduk, uprkos silnom amidzinom guranju. Kad ode u kakvu jacu ligu, onda se moze na njega racunati. Dotad je sramota da mu igrac Werdera grije klupu ili Rennes-a.
Mustang1

#1174 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Mustang1 »

Ja sam dusman i drzavni neprijatelj Bosne broj jedan i prizeljkujem Grcku i Madjarsku a mozda i jos gore 8-)
groove

#1175 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by groove »

Zmijuga loma wrote:Kako igrati stopera, brought to you by Germania Sportagentur:

Image

Kakva gluperda igra pored živog Zukanovića.
koji je ovaj na prvoj slici lijevo kraj zutog?
Locked