Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
pakica_

#1151 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

dezurni_ucenik wrote:
pakica_ wrote:
dezurni_ucenik wrote:Naravno i izdvajacemo usput milione godisnje za pse.Samo zato sto ste vi razocarani "u ljudski rod","weltschmerz",bla bla bla
Jesi ti.svjestan da.se.pare vec izdvajaju za.pse.. I da.oni od.toga dobiju kar'nu, pa.zato i imas.ovakvo sr/tanje po ulici

Naravno,zahvaljujuci laznim "ljubiteljima pasa". :thumbup: .I zahvaljujuci njima imamo Somaliju na ulicama Sarajeva.Za koju godinu predvidjam i vukove i lisice i medjede i lavove,tigrove i ostale zivotinje.
:zid:
Bokte, gdje idete na to kolektivno ispiranje mozga pa vam prica svima ista..
Alfons Kauders

#1152 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

Naslovnica wrote:A da je nekome ukradeno auto ili otrgnuta tašna ženi, to se u biltenu ne bi ni spomenulo...

Kod Šoping centra na Grbavici

SARAJEVO: Motociklista upucao psa pa pobjegao

Objavljeno: 15. 09. 2014 - 16:45
SARAJEVO: Motociklista upucao psa pa pobjegao Foto: Ilustracija
U sarajevskom naselju Grbavica kod Šoping centra nešto iza 16 sati prema izjavama očevidaca mlađi muškarac, koji je vozio motocikl njemačkih registarskih oznaka, pucao je iz vatrenog oružja pogodivši pritom psa na ulici.

Iz MUP-a KS smo dobili potvrdu da je u 16:10 sati u ulici Kemala Kapetanovića pronađen mrtav pas, ali da su okonosti pod kojima je pas nastradao nepoznate. Pripadnici policije trenutno rade na prikupljanu informacija rečeno nam je u Operativnom centru.
samo je bilo pitanje vremena... nesto ne vjerujem da ce se policija previse zamarati
kakaljin

#1153 Re: Problem pasa lutalica

Post by kakaljin »

Alfons Kauders wrote:
Naslovnica wrote:A da je nekome ukradeno auto ili otrgnuta tašna ženi, to se u biltenu ne bi ni spomenulo...

U sarajevskom naselju Grbavica kod Šoping centra nešto iza 16 sati prema izjavama očevidaca mlađi muškarac, koji je vozio motocikl njemačkih registarskih oznaka, pucao je iz vatrenog oružja pogodivši pritom psa na ulici.

Iz MUP-a KS smo dobili potvrdu da je u 16:10 sati u ulici Kemala Kapetanovića pronađen mrtav pas, ali da su okonosti pod kojima je pas nastradao nepoznate. Pripadnici policije trenutno rade na prikupljanu informacija rečeno nam je u Operativnom centru.
samo je bilo pitanje vremena... nesto ne vjerujem da ce se policija previse zamarati
Policija bi trebala ispitati, ali postoji li mogucnost da ga je pas napao jer znam dosta biciklista koje su napali psi samo onako bez ikakvog povoda.

Jest da upotreba vatrenog oruzija nije po zakonu, zato policija treba ispitati upotrebu vatrenog oruzija.
L u c i f e r

#1154 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

Image
frngla

#1155 Re: Problem pasa lutalica

Post by frngla »

Ja se jučer vozim u autu na Vrbanjuši i bezveze stao, čekam da se mimoiđem sa čovjekom i otvorim prozor i naslonim ruku na prozor, a u tom momentu nailazi pas (ala tornjak neki) i pođe iz čista mira da me ujede za ruku jbt :lol: bukvalno pola sekunde je falilo da me ujede, refleksno sam povukao ruku samo, odnosno to sam jedino stigao :-)
sizifinho

#1156 Re: Problem pasa lutalica

Post by sizifinho »

Ispred moje zgrade živi pas, Fox, prelijepa životinja. Već 3 godine je tu i haman pa ga svi znaju i hrane iz moje zgrade. Prije godinu i po, možda malo jače, čovjek ga je iz čista mira kamenom gađao. Izgovor mu je bio njegov neki hir, odvratno izgleda, pogledao ga krvnički, ko će znati. Taj kamen je bio veličine pola cigle, i cuku je pogodio u glavu, ne znam da li ga je onesvjestio, znam da mene bi sigurno ali je rana stajala podugo. I sad pas taj ima neke tikove da zalaje na ljude koji mu se ne sviđaju, ali to je sve, samo zalaje. Nikad čovjeka nije ujeo. Češće će prijateljski prići i ponjušiti, poigrati se, pozdraviti te nego zalajati, ali eto desi se. Ko je tu kriv? Jebeni čovjek :) Meni moji roditelji ne daju da udomim cuku u kuću, jer već imam jednog, a znam da bi Foxu bila patnja živjet sad u stanu, ali isto znam da je bolje da mu avetinje šintorske ne prilaze i lično ću se za to pobrinuti a siguran sam i moje komšije. :)
Također u istom naselju živi kuja, prokleto umiljata, nikad nikog ne bi ujela. Priđe ti i legne da je češkiš, to je sve. Ta umiljata kuja ima na glavi udubinu i na rebrima, gdje pretpostavljam da ju je neko udario.
I eutanazija, humana...
Humana, kako egoistički, ko eto mi smo kompetentni da donosimo odluke šta je uredu i etički ispravno a šta nije? Koja gomila govana!
I Hitler je to rješavao po kratkom postupku...
L u c i f e r

#1157 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

sizifinho wrote:Ispred moje zgrade živi pas, Fox, prelijepa životinja. Već 3 godine je tu i haman pa ga svi znaju i hrane iz moje zgrade. Prije godinu i po, možda malo jače, čovjek ga je iz čista mira kamenom gađao. Izgovor mu je bio njegov neki hir, odvratno izgleda, pogledao ga krvnički, ko će znati. Taj kamen je bio veličine pola cigle, i cuku je pogodio u glavu, ne znam da li ga je onesvjestio, znam da mene bi sigurno ali je rana stajala podugo. I sad pas taj ima neke tikove da zalaje na ljude koji mu se ne sviđaju, ali to je sve, samo zalaje. Nikad čovjeka nije ujeo. Češće će prijateljski prići i ponjušiti, poigrati se, pozdraviti te nego zalajati, ali eto desi se. Ko je tu kriv? Jebeni čovjek :) Meni moji roditelji ne daju da udomim cuku u kuću, jer već imam jednog, a znam da bi Foxu bila patnja živjet sad u stanu, ali isto znam da je bolje da mu avetinje šintorske ne prilaze i lično ću se za to pobrinuti a siguran sam i moje komšije. :)
Također u istom naselju živi kuja, prokleto umiljata, nikad nikog ne bi ujela. Priđe ti i legne da je češkiš, to je sve. Ta umiljata kuja ima na glavi udubinu i na rebrima, gdje pretpostavljam da ju je neko udario.
I eutanazija, humana...
Humana, kako egoistički, ko eto mi smo kompetentni da donosimo odluke šta je uredu i etički ispravno a šta nije? Koja gomila govana!
I Hitler je to rješavao po kratkom postupku
...
:D
De ba djete idi gledaj kaku herotiku i ne miješaj se u razgovore odraslih... :maca:
Alfons Kauders

#1158 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

sizifinho wrote:Ispred moje zgrade živi pas, Fox, prelijepa životinja. Već 3 godine je tu i haman pa ga svi znaju i hrane iz moje zgrade. Prije godinu i po, možda malo jače, čovjek ga je iz čista mira kamenom gađao. Izgovor mu je bio njegov neki hir, odvratno izgleda, pogledao ga krvnički, ko će znati. Taj kamen je bio veličine pola cigle, i cuku je pogodio u glavu, ne znam da li ga je onesvjestio, znam da mene bi sigurno ali je rana stajala podugo. I sad pas taj ima neke tikove da zalaje na ljude koji mu se ne sviđaju, ali to je sve, samo zalaje. Nikad čovjeka nije ujeo. Češće će prijateljski prići i ponjušiti, poigrati se, pozdraviti te nego zalajati, ali eto desi se. Ko je tu kriv? Jebeni čovjek :) Meni moji roditelji ne daju da udomim cuku u kuću, jer već imam jednog, a znam da bi Foxu bila patnja živjet sad u stanu, ali isto znam da je bolje da mu avetinje šintorske ne prilaze i lično ću se za to pobrinuti a siguran sam i moje komšije. :)
I eutanazija, humana...
to onaj isti hitler vegetarijanac sto je obozavao svog psa blondi i mazio je do pred samu smrt?

i njemu su zivotinje bile draze od ljudi...
fidoremilienko

#1159 Re: Problem pasa lutalica

Post by fidoremilienko »

Ma samo po kratkom postupku ba.

Što ti i komšije ne nađete neko rješenje za te cuke. Malo kod tebe, pa kod marka, janka, muje, zdravka, hase...i tako ukrug. Al nemoj te priče, nikad nikog i nigdje...Sve zaštitnici životinja, al preko tuđih leđa.
uglavnomja

#1160 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

ima neka tajna veza izmedju "ljubavi" prema psima, mrznje prema ljudima i odobravanja hitleru i karadzicu :roll:

zove se koncentracioni logor, izgleda

samo ne znam za koga, da pascad bude na ulici, a ljudi u logoru

ili da pascad strpaju u logore dok ne krepaju ...
shbc

#1161 Re: Problem pasa lutalica

Post by shbc »

fidoremilienko wrote:Ma samo po kratkom postupku ba.

Što ti i komšije ne nađete neko rješenje za te cuke. Malo kod tebe, pa kod marka, janka, muje, zdravka, hase...i tako ukrug. Al nemoj te priče, nikad nikog i nigdje...Sve zaštitnici životinja, al preko tuđih leđa.
Imamo i mi tako jednog. Nikad nikog nije ujeo (i to sve do jednom), al' malo-malo izleti pa laje i rezi na ljude i prepada ih. A gle cuda, nista mu ne fali. Ljudi ga hrane, niko ga ne dira. Doduse, malo mu je falilo da dobije po njusci. Izleti tako i na mene, samo sto se preracunao, nije valjda ocekivao da cu skocit' da ga bijem. Sreca njegova pa pobjeze :D
L u c i f e r

#1162 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

Ufate fursat kad vide da mogu...

Meni su tako dvojica džukaca kod opštine Novi grad par dana zaredom trčala za kolima i lajući pokušavajući da zagrizu blatobran...

Od kad sam treći dan jednog od njih čvrknuo kolima po nosu kad je pokušao da ih zagrize, više ih nisam vidio da to pokušavaju... :)
Hemera

#1163 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hemera »

sizifinho wrote: I eutanazija, humana...

pa što ste je uveli u zakon kad nije etička i nije ispravna
Alfons Kauders

#1164 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

L u c i f e r wrote:Ufate fursat kad vide da mogu...

Meni su tako dvojica džukaca kod opštine Novi grad par dana zaredom trčala za kolima i lajući pokušavajući da zagrizu blatobran...

Od kad sam treći dan jednog od njih čvrknuo kolima po nosu kad je pokušao da ih zagrize, više ih nisam vidio da to pokušavaju... :)
Lako je autom, na biciklu malo teze. Mene su bezbroj puta zaskocili u proteklih 5-6 godina. Ne moze covjek biti pametan, zaletis se na 35, trci uporedo i baca se pod tocak. Na 25 isto, na 15 isto - plus sto vec konta i da grize za nogu. Nije nimalo ugodno, jer ako je fakat blentav pas moze pogresno procijeniti ili se namjerno baciti pod tocak, sto rezultira u lomljenju vrata 29-incnim alexrims tockom, pracenim neminovnim lansiranjem bajkera u tri picke materine. Pasti u toj brzini moze biti prilicno gadno i najbolje bi bilo imati kakva sredstva uz sebe kojima bi se moglo kutarisati pujde, ali to je prilicno zajebano. Suzavac ne pali, tesko je nositi nekakvu motku na biciklu, a tesko je vala i balansirati da se odbije napad. Moguce je da je ovaj bajker dozivio nesto slicno - pas se zaletio pod tocak, covjek zakocio i u afektu pucao.

U autu me zaboli. Jednog sam udario, nicim izazvan skrenuo pred sami auto, ja zakocio i klap. Otrcao je dalje, na sve cetiri, nadam se da je dobro prosao.
madridist

#1165 Re: Problem pasa lutalica

Post by madridist »

Ma psima nije mjesto na ulici bez nadzora i brnjice i tacka.
Bilo kakva ubjedjivanja o humanosti su pala u vodu sa prvim uplasenim djetetom a kamoli ugrizom.
Sklonit sa ulice na ovaj il onaj nacin i stavit tacku na ovo.
Ko god ima neke fix ideje o skrivanju lutalica najtoplije mu zelim bliski susret sa coporom u slabo osvijetljenom dijelu grada dok vozi biciklo.Pa nismo valjda u srednjem vijeku ili u Indiji pa da sad dovedemo i krave nek pasu travu po parkovima a divlji konji iz Glamoca nek slobodno galopiraju po centru...
Stjui

#1166 Re: Problem pasa lutalica

Post by Stjui »

lajlica wrote:

tužna pričaa :sad:
well,hi there little fella...

Image
bull21

#1167 Re: Problem pasa lutalica

Post by bull21 »

I eutanazija, humana...

Ispred moje zgrade živiše tri mačića.

Al' ne dugo.

:roll:
karanana

#1168 Problem pasa lutalica

Post by karanana »

Grupa od nekih 6-7 kod moje zgrade je fina. Nadam se da ih niko nece dirati i odnijeti u smrt. Neka ih.

A tacno je da su sve macke zaplatile, davno.
Stjui

#1169 Re: Problem pasa lutalica

Post by Stjui »

karanana wrote:Grupa od nekih 6-7 kod moje zgrade je fina. Nadam se da ih niko nece dirati i odnijeti u smrt. Neka ih.
neće niko,ne brini

Image

:lol:
L u c i f e r

#1170 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

Alfons Kauders wrote:
L u c i f e r wrote:Ufate fursat kad vide da mogu...

Lako je autom, na biciklu malo teze. Mene su bezbroj puta zaskocili u proteklih 5-6 godina. Ne moze covjek biti pametan, zaletis se na 35, trci uporedo i baca se pod tocak. Na 25 isto, na 15 isto - plus sto vec konta i da grize za nogu. Nije nimalo ugodno, jer ako je fakat blentav pas moze pogresno procijeniti ili se namjerno baciti pod tocak, sto rezultira u lomljenju vrata 29-incnim alexrims tockom, pracenim neminovnim lansiranjem bajkera u tri picke materine. Pasti u toj brzini moze biti prilicno gadno i najbolje bi bilo imati kakva sredstva uz sebe kojima bi se moglo kutarisati pujde, ali to je prilicno zajebano. Suzavac ne pali, tesko je nositi nekakvu motku na biciklu, a tesko je vala i balansirati da se odbije napad. Moguce je da je ovaj bajker dozivio nesto slicno - pas se zaletio pod tocak, covjek zakocio i u afektu pucao.

U autu me zaboli. Jednog sam udario, nicim izazvan skrenuo pred sami auto, ja zakocio i klap. Otrcao je dalje, na sve cetiri, nadam se da je dobro prosao.
Ma biciklisti su donji u tim situacijama totalno, dok se ovo malo ne iskafileriše najbolje je umjesto pumpe nositi kakvu cjevčugu...

Image
forest gump

#1171 Re: Problem pasa lutalica

Post by forest gump »

Sad mi reče prijatelj da mu je danas radnom kolegi pas izujedao kćerkicu. Zadržana je u bolnici.

To se desilo negdje između Vogošće i Kobilje glave.
Hajvan

#1172 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajvan »

Smrt mrskim psinama, sloboda mačkama!

Smrt fašizmu, sloboda narodu.
Kat

#1173 Re: Problem pasa lutalica

Post by Kat »

http://behar.hr/psi-i-krompirova-zlatica/#
Svaki izlazak je ovdje, gdje je nekad vrvilo, postao rizičan. Od kako se moj rođak Zlatan vratio iz Amerike, u našoj ulici se namnožilo toliko pasa lutalica da im se broja ne zna. Bez velike potrebe više niko ne izlazi, dok je šetnja postala klasičan „discovery izazov“.

Zlatan je preko noći ovdje postao važan. Prvo, lišen je ratne hipoteke što je, kao vrijeme odmiče, sve važnije kad su karijera, posao i drugi važni životni detalji u pitanju. S druge strane, savladao je engleski tako dobro da jezikom zavrće i kad se udostoji progovoriti na bosanskom, da ga čovjek teško može razumjeti. Uz to, prošao je edukaciju iz domena borbe za zaštitu životinja sa najvećim ocjenama, što je zasigurno bilo presudno za njegovu inauguraciju za predsjednika ovdašnjeg Udruženja za zaštitu životinja.

Vrh njegove edukacije u pogledu zaštite psećeg svijeta ozvaničila je i slavna francuska glumica Brigitte Bardot, koja je upriličila zvaničan prijem za našeg Zlatana. Potrudio uvećati fotografiju, zabilježenu povodom tog susreta, koja ukrašava njegovu kancelariju i svakom ko tu dođe ta slika daje do znanja da je on ovdje važna figura.
zrakomlat

#1174 Re: Problem pasa lutalica

Post by zrakomlat »

Kat wrote:http://behar.hr/psi-i-krompirova-zlatica/#
Svaki izlazak je ovdje, gdje je nekad vrvilo, postao rizičan. Od kako se moj rođak Zlatan vratio iz Amerike, u našoj ulici se namnožilo toliko pasa lutalica da im se broja ne zna. Bez velike potrebe više niko ne izlazi, dok je šetnja postala klasičan „discovery izazov“.

Zlatan je preko noći ovdje postao važan. Prvo, lišen je ratne hipoteke što je, kao vrijeme odmiče, sve važnije kad su karijera, posao i drugi važni životni detalji u pitanju. S druge strane, savladao je engleski tako dobro da jezikom zavrće i kad se udostoji progovoriti na bosanskom, da ga čovjek teško može razumjeti. Uz to, prošao je edukaciju iz domena borbe za zaštitu životinja sa najvećim ocjenama, što je zasigurno bilo presudno za njegovu inauguraciju za predsjednika ovdašnjeg Udruženja za zaštitu životinja.

Vrh njegove edukacije u pogledu zaštite psećeg svijeta ozvaničila je i slavna francuska glumica Brigitte Bardot, koja je upriličila zvaničan prijem za našeg Zlatana. Potrudio uvećati fotografiju, zabilježenu povodom tog susreta, koja ukrašava njegovu kancelariju i svakom ko tu dođe ta slika daje do znanja da je on ovdje važna figura.
:thumbup: za Enesa
L u c i f e r

#1175 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

Odličan tekst, svaka čast... :D
Locked