Ispred moje zgrade živi pas, Fox, prelijepa životinja. Već 3 godine je tu i haman pa ga svi znaju i hrane iz moje zgrade. Prije godinu i po, možda malo jače, čovjek ga je iz čista mira kamenom gađao. Izgovor mu je bio njegov neki hir, odvratno izgleda, pogledao ga krvnički, ko će znati. Taj kamen je bio veličine pola cigle, i cuku je pogodio u glavu, ne znam da li ga je onesvjestio, znam da mene bi sigurno ali je rana stajala podugo. I sad pas taj ima neke tikove da zalaje na ljude koji mu se ne sviđaju, ali to je sve, samo zalaje. Nikad čovjeka nije ujeo. Češće će prijateljski prići i ponjušiti, poigrati se, pozdraviti te nego zalajati, ali eto desi se. Ko je tu kriv? Jebeni čovjek

Meni moji roditelji ne daju da udomim cuku u kuću, jer već imam jednog, a znam da bi Foxu bila patnja živjet sad u stanu, ali isto znam da je bolje da mu avetinje šintorske ne prilaze i lično ću se za to pobrinuti a siguran sam i moje komšije.
Također u istom naselju živi kuja, prokleto umiljata, nikad nikog ne bi ujela. Priđe ti i legne da je češkiš, to je sve. Ta umiljata kuja ima na glavi udubinu i na rebrima, gdje pretpostavljam da ju je neko udario.
I eutanazija, humana...
Humana, kako egoistički, ko eto mi smo kompetentni da donosimo odluke šta je uredu i etički ispravno a šta nije? Koja gomila govana!
I Hitler je to rješavao po kratkom postupku...