Slušati madnera kako kmeči je neprocjenjivo....
BAKIRE ODLAZI
-
moke_31
#1151 Re: BAKIRE ODLAZI
Kirba ne odlazi jošššššššššš......

Last edited by moke_31 on 04/09/2014 11:29, edited 1 time in total.
- madner
#1152 Re: BAKIRE ODLAZI
Vise je bilo u smislu da ako zelis da nista ne kazes trebas biti sto neodredjeniji, mozda tako neko nadje neko znacenje.Paranoid wrote:To je garant cestita zena cim je skontala da su mozgovi i rasturaci znanja davno napustili BiH.madner wrote:Mudro si to rekao, nesto slicno je i moja nana prije par godina izjavila.Paranoid wrote: Nema ba kmecanja madneru, a to sto se tice "rasturaca znanja" zapamti jedno: "Dokle god bude ovakvo stanje u BiH smatracu da nema pametnog kandidata, glasaca, a bogami ni forumasa"..
-
weredsf
#1153 Re: BAKIRE ODLAZI
Ne pricam tome sta je pozitivno ili negativno, posebno sa ove vremenske distance nego govorim o stvarima koje su dogovorili u tom protokolu, izmedju ostalog je i naknada za nekretnine za koje si se ti uhvatio.madner wrote:Da time se zacementirao odlazak preko 350 000 muslimana iz Bosne u Turski i onemogucio povratak, zasto to navodis kao nesto pozitivno?
- madner
#1154 Re: BAKIRE ODLAZI
Hajmo lagano, kada je potpisan ovaj ugovor i zasto?weredsf wrote:Ne pricam tome sta je pozitivno ili negativno, posebno sa ove vremenske distance nego govorim o stvarima koje su dogovorili u tom protokolu, izmedju ostalog je i naknada za nekretnine za koje si se ti uhvatio.madner wrote:Da time se zacementirao odlazak preko 350 000 muslimana iz Bosne u Turski i onemogucio povratak, zasto to navodis kao nesto pozitivno?
Dakle ti tvrdis da Turska nije prodala Bosnu za 2.5 miliona, nego je poklonila Bosnu i prodala javne povrsine za 2.5 miliona?
- Hajvan
#1155 Re: BAKIRE ODLAZI
dok je još mir, mi (pre)ostali trebamo zadužiti svak po jednog buĐŽetliju te u slucaju lokalnih ili pak globalnih poremecaja zaduženog buĐŽetliju lišiti ovozemljskog…
ova misao možda zaslužuje i posebnu samostojeću temu
ova misao možda zaslužuje i posebnu samostojeću temu
-
weredsf
#1156 Re: BAKIRE ODLAZI
Moze, cim nadjes rijec "contract" umjesto 'protocol" mozemo pricati o kupoprodajnom ugovoru kako ti tvrdis...Hajmo lagano, kada je potpisan ovaj ugovor i zasto?![]()
Dakle ti tvrdis da Turska nije prodala Bosnu za 2.5 miliona, nego je poklonila Bosnu i prodala javne povrsine za 2.5 miliona?
Dakle ja to ne tvrdim, ja pricam o onome sto pise u protokolu kojim se rijesena neka otvorena pitanja, izmedju ostalog i vlasnistvo nad nekretninama.
Ti si zbog jedne stavke iz protokola zakljucio da se radi o kupoprodajnom ugovoru izmedju Turske i Austrije.
Ja mislim da si ti u zivotu vidio kako jedan ugovor izgleda, ovo nije to
- madner
#1157 Re: BAKIRE ODLAZI
Valjda znas da je u diplomatiji protokol ugovor koji dopunjava ili nadogradjuje postojeci ugovor? 
- JThomas
#1158 Re: BAKIRE ODLAZI
pravni posao se sudi po svojoj suštini, a ne po nazivu.
čega se odriče, a šta priznaje osmansko carstvo članom 2. protokola? pa odriče se svih dotadašnjih sporazuma (po kojima je zadržavalo suverenitet nad bosnom), a priznaje odluku (o aneksiji) i "novonastalo stanje".
čega se odriče, a šta priznaje osmansko carstvo članom 2. protokola? pa odriče se svih dotadašnjih sporazuma (po kojima je zadržavalo suverenitet nad bosnom), a priznaje odluku (o aneksiji) i "novonastalo stanje".
-
sulejman1
#1159 Re: BAKIRE ODLAZI
Protokol nije ugovor. Protokol je dogovorena procedura koje se treba pridržavati u rješavanju određenih pitanja.
-
weredsf
#1160 Re: BAKIRE ODLAZI
Ti sad tvrdis da je protokol zapravo kupoprodajni ugovor koji se naslanja na vec postojeci ugovor???madner wrote:Valjda znas da je u diplomatiji protokol ugovor koji dopunjava ili nadogradjuje postojeci ugovor?
In international politics, protocol is the etiquette of diplomacy and affairs of state. It may also refer to an international agreement that supplements or amends a treaty.
Danas protokolom nazivamo i svojevrsni međunarodni sporazum, zbirku pisanih i običajnih normi međusobnog ponašanja država i njihovih predstavnika, kao i posebnu ustanovu ili više njih koje se bave primjenom navedenih normi.
- navedeni
#1161 Re: BAKIRE ODLAZI
Idi odjavi se sa foruma Djaposulejman1 wrote:Protokol nije ugovor. Protokol je dogovorena procedura koje se treba pridržavati u rješavanju određenih pitanja.
-
sulejman1
#1162 Re: BAKIRE ODLAZI
Ma daj ne baljezgaj, govoriš o aneksu ugovora, koji ide naknadno, protokol može biti na početku pregovora.madner wrote:Valjda znas da je u diplomatiji protokol ugovor koji dopunjava ili nadogradjuje postojeci ugovor?
-
sulejman1
#1163 Re: BAKIRE ODLAZI
Protokol nije obaveza ispoštovati, a ugovor jeste.navedeni wrote:Idi odjavi se sa foruma Djaposulejman1 wrote:Protokol nije ugovor. Protokol je dogovorena procedura koje se treba pridržavati u rješavanju određenih pitanja.i odjavi one vase medije sto vas podrzavaju, tv jedan, saff, vijestiba, haber i govna
-
weredsf
#1164 Re: BAKIRE ODLAZI
Jesi li onaj sto je "vidio"da se u BBI-u placa u eurima???navedeni wrote:Idi odjavi se sa foruma Djaposulejman1 wrote:Protokol nije ugovor. Protokol je dogovorena procedura koje se treba pridržavati u rješavanju određenih pitanja.i odjavi one vase medije sto vas podrzavaju, tv jedan, saff, vijestiba, haber i govna
- madner
#1165 Re: BAKIRE ODLAZI
Ovaj protokol mjenja prijasnje biliteralne sporazume izmedju Austrije i Turske sa Berlinskog kongresa i Istanbulske konferencije. Sto pise u prvom clanu istog.sulejman1 wrote:Ma daj ne baljezgaj, govoriš o aneksu ugovora, koji ide naknadno, protokol može biti na početku pregovora.madner wrote:Valjda znas da je u diplomatiji protokol ugovor koji dopunjava ili nadogradjuje postojeci ugovor?
- navedeni
#1166 Re: BAKIRE ODLAZI
weredsf wrote:Jesi li onaj sto je "vidio"da se u BBI-u placa u eurima???navedeni wrote:Idi odjavi se sa foruma Djaposulejman1 wrote:Protokol nije ugovor. Protokol je dogovorena procedura koje se treba pridržavati u rješavanju određenih pitanja.i odjavi one vase medije sto vas podrzavaju, tv jedan, saff, vijestiba, haber i govna
Jasminu znam 11 godina
- JThomas
#1167 Re: BAKIRE ODLAZI
bakire, ima i treće značenje, protokol kao prijem pošte ili prijemna kancelarija ("predao sam na protokol"), čudo se i na njega nisi pozvao.
tjerate ba sebi glasače. ako ja uzimam novac, a odričem se svih prava i zahtjeva prema nekom predmetu, akt se može zvati i "ldgjsćrnisriošu", ali suština ostaje da sam ja prodao predmet.
tjerate ba sebi glasače. ako ja uzimam novac, a odričem se svih prava i zahtjeva prema nekom predmetu, akt se može zvati i "ldgjsćrnisriošu", ali suština ostaje da sam ja prodao predmet.
- madner
#1168 Re: BAKIRE ODLAZI
Tvrdim da je ovaj protokol kupoprodajni ugovor gdje se Turska odrice svog suverentita nad Bosnom i dobija 2.5 miliona engleskih funti.weredsf wrote:Ti sad tvrdis da je protokol zapravo kupoprodajni ugovor koji se naslanja na vec postojeci ugovor???madner wrote:Valjda znas da je u diplomatiji protokol ugovor koji dopunjava ili nadogradjuje postojeci ugovor?
In international politics, protocol is the etiquette of diplomacy and affairs of state. It may also refer to an international agreement that supplements or amends a treaty.Danas protokolom nazivamo i svojevrsni međunarodni sporazum, zbirku pisanih i običajnih normi međusobnog ponašanja država i njihovih predstavnika, kao i posebnu ustanovu ili više njih koje se bave primjenom navedenih normi.
Ja i vecina historicara koji se bave ovim periodom.
-
almir90
#1169 Re: BAKIRE ODLAZI
Potrošili ste 47 stranica na ovog bezveznjakovića, koji ništa korisno nije uradio za narod, osim onih krava i ovaca, i potencijalnih bonova.
Sreća naša pa na ne uvede da živimo na bonove.
Treba da nestane iz ove države kao i sva ostala bagra na vlasti.
-
Novak20
#1170 Re: BAKIRE ODLAZI
Kakve veze ima sva ova priča o aneksiji Bosne sa Bakirovim odlaskom ?
- madner
#1171 Re: BAKIRE ODLAZI
Pa covjek poceo kampanju sa Suljemanom Velicanstvenim. 
-
sulejman1
#1172 Re: BAKIRE ODLAZI
Misliš na bonove što je zlatko lagumdžija uvodio dok je bio u Savezu komunistaalmir90 wrote:Potrošili ste 47 stranica na ovog bezveznjakovića, koji ništa korisno nije uradio za narod, osim onih krava i ovaca, i potencijalnih bonova.Sreća naša pa na ne uvede da živimo na bonove.
Treba da nestane iz ove države kao i sva ostala bagra na vlasti.
-
almir90
#1173 Re: BAKIRE ODLAZI
Ma i tog smradca ne podnosim organski.sulejman1 wrote: Misliš na bonove što je zlatko lagumdžija uvodio dok je bio u Savezu komunista
-
sulejman1
#1174 Re: BAKIRE ODLAZI
Ima za madnera veze, kada ne mogu dokazati Bakiru nijedan kriminal o kojima piše avaz, ostaje im da napadaju bratski odnos BiH sa Turskom koja nam je u ovom trenutku jedan od rijetkih prijatelja. Problem je što Turska želi istinski da pomogne BiH i što kao partnera na BiH političkoj sceni prepoznaje isključivo SDA, a ne SDP SBB i sl.Bakir I. je urado za BiH više nego cijela SDP i SBB zajedno. Čitam najavu velikih investicija iz arapskih zemalja, Turske, koji žele Bakira da vide na vlasti i u tome je sva poenta. Ne žele ljudi da rade sa Radončićem koji svakodnevno napada muslimanske zemlje i muslimane, to nigdje na svijetu nema, da jedan političar otvoreno napada onoga koga potencijalni birači poštujuNovak20 wrote:Kakve veze ima sva ova priča o aneksiji Bosne sa Bakirovim odlaskom ?
-
almir90
#1175 Re: BAKIRE ODLAZI
Stranka čiji se članovi za kratko vrijeme dobro namlate love, kao i SDP, i svi ostali u vlasti, sad ćeš ti nama pričati o Baketovom poštenju. Idi ubij se, poštedi nas sranja, taj čovjek ništa korisno za državu i narod nije uradio, osim što je sebi priuštio luksuzan život. Ono vozikanje u Audiju od 200.000, pa malo vozikanje u helikopteru, 20 specijalaca koji ga prate okolo kad izlazi sa ljubavnicama po restoranima, računi po 2000 KM za noć, na račun nas. Pusti se šuplje, da nije lopov, kriminalac kao i svi ostali koji vode ovu državu.sulejman1 wrote: Ima za madnera veze, kada ne mogu dokazati Bakiru nijedan kriminal o kojima piše avaz, ostaje im da napadaju bratski odnos BiH sa Turskom koja nam je u ovom trenutku jedan od rijetkih prijatelja. Problem je što Turska želi istinski da pomogne BiH i što kao partnera na BiH političkoj sceni prepoznaje isključivo SDA, a ne SDP SBB i sl.Bakir I. je urado za BiH više nego cijela SDP i SBB zajedno. Čitam najavu velikih investicija iz arapskih zemalja, Turske, koji žele Bakira da vide na vlasti i u tome je sva poenta. Ne žele ljudi da rade sa Radončićem koji svakodnevno napada muslimanske zemlje i muslimane, to nigdje na svijetu nema, da jedan političar otvoreno napada onoga koga potencijalni birači poštuju