Koton je zatvoren davnih dana moj karananakaranana wrote:je li waikiki seli iz alte?
vjerovatno.
cini mi se da i onaj kotton seli ili je preselio.
alta komotno moze kljuc u bravu.
Sarajevo City Center
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#1151 Re: Sarajevo City Center
- karanana
#1152 Re: Sarajevo City Center
ako je tako, meni je drago.Ambrozija wrote:Umjesto Kotona se u Alti otvorio Deichman. Inace, od kako se otvorio SCC i u Alti je puno veci promet.karanana wrote:je li waikiki seli iz alte?
vjerovatno.
cini mi se da i onaj kotton seli ili je preselio.
alta komotno moze kljuc u bravu.
mozda i jeste jer sad raja idu i tamo i vamo u potrazi za onim sto njima odgovara.
to sto nisam znao da je kotton u alti zatvoren, govori koliko cesto sam isao tamo. sta cu.
-
StupskaBitanga
#1153 Re: Sarajevo City Center
dok alta ima mango, ny, deichmann ne mora da brine a ljudi prelete kod njih kad vide cijene u SCC
-
Bega_TM
#1154 Re: Sarajevo City Center
Dok je studenata bit ce i raje u Alti, barem na zadnjem spratu 
-
staradis
#1155 Re: Sarajevo City Center
ostavio sam poprlicno para i u Jordie-su tako da se be brinem za njih. Centar ce raditi ali ce ga popuniti slabiji brendovi.
-
VjecitiStudent
#1156 Re: Sarajevo City Center
Sarajevski studenti su na ovoj izgradnji mogli dobro da zarade
Farisova i Amelina kćerka Iman, 24-godišnja umjetnica bez stalnog angažmana i prijavljenih prihoda, od maja prošle godine ima stan od 112 metara kvadratnih i garažu. Dvoetažni stan se nalazi na drugom i trećem spratu u zgradi nedaleko od Sarajevske katedrale u centru grada. Plaćen je 382.000 KM, a u kupoprodajnom ugovoru piše da je Iman kupac.
Ona je za CIN rekla da je jedno vrijeme radila za Al-Shiddi City Centar i da sada volontira.
http://www.cin.ba/vrijedne-nekretnine-f ... etanovica/
- beautyfool
#1157 Re: Sarajevo City Center
Ma lc waikiki ima puno vecu kolekciju od one koju ima Lc waikiki u Alti, tako da mogu komotno mogu imati 2 prodavnice tako blizu sa razlicitom ponudom. Eh doduse ne znam koliki im je prostor u SCC, ali ne vjerujem da ce zatvoriti u alti prodavnicu a i meni se cini da je promet veci u alti kako se je SCC otvorio.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1158 Re: Sarajevo City Center
kad smo već kod selidbi čini mi se da sam negdje vidio
preselili smo u scc
mislim da je onaj tehno mag ili shop s marijin dvora..
preselili smo u scc
-
StupskaBitanga
#1159 Re: Sarajevo City Center
waikkiki će i u SCC biti na dva sprata ali prostor će biti ja mislim 2x veći nego u alti
Da je pameti pa umjesto Waikikija da se u Alti otvori C&A
Da je pameti pa umjesto Waikikija da se u Alti otvori C&A
- Nisrin
#1160 Re: Sarajevo City Center
Da li se placa parking u Al-Shiddiu???
- Nisrin
#1161 Re: Sarajevo City Center
Black swan wrote:kad smo već kod selidbi čini mi se da sam negdje vidio
preselili smo u scc
Polovinom aprila ili prije, otvara se i IMTEC, ali NECE seliti, nego se otvara nova prodavnica i ne traze nove radnike, nego ce rasporediti postojece!
-
Ambrozija
#1162 Re: Sarajevo City Center
Placa, 2KM satNisrin wrote:Da li se placa parking u Al-Shiddiu???
Tacnije 2,00 KM/h (07:00 – 22:00h) i 1,00 KM/h (22:00 – 07:00h).
-
StupskaBitanga
#1163 Re: Sarajevo City Center
isto je i Konzum uradioNisrin wrote:Black swan wrote:kad smo već kod selidbi čini mi se da sam negdje vidio
preselili smo u scc
Polovinom aprila ili prije, otvara se i IMTEC, ali NECE seliti, nego se otvara nova prodavnica i ne traze nove radnike, nego ce rasporediti postojece!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1164 Re: Sarajevo City Center
da...to sam i ja čuo
i naravno uzeo je najiskusnije
a djecu ostavio u postojećim...
e tako oni posluju
ne povećavaju broj radnika nego dijele teret rasta za jednu poslovnicu na sve ostale poslovnice
i naravno uzeo je najiskusnije
a djecu ostavio u postojećim...
e tako oni posluju
ne povećavaju broj radnika nego dijele teret rasta za jednu poslovnicu na sve ostale poslovnice
-
blugirl
#1165 Re: Sarajevo City Center
Bijah i ja danas.....
Na ulazu u garazu sam cekala 15 minuta jer se isprijecio neki kamion ali se niko nije cesao zbog toga.
Jedva nadjem lift. Lift radnicki, prljav, neki materijali stoje unutra, uzas. Ali dovede me do -1. Tamo moras iza coska pa iza drugog coska, pored radnika iz Konzuma na pus-pauzi, hrpa nekih vrata, vecina zakljucanih, nista nije oznaceno, tek sam treca ovarisala da izadjem. Kad tamo dm. Vau!
Malo stede na rasvjeti. Pomracan centar. Itison onaj u sredini niko brat bratu nije ocistio kako je otvoren centar. Necu da ulazim sad u vrstu i kvalitetu robe u ponudi. Uglavnom, novo za ovo trziste pa hajd.
Htjedoh popit kafu. Samo kaze u burgerima onim. Kafu sam cekala 15 minuta. Njih trojica rade, meni ko braca izgledaju, sporiji od puzeva. Rekla bih da im je prvi posao. Vruce im je valjda pa skidaju kape koje moraju nosit. Oznojeni, umorni, prave burgere, mijesaju narudzbe. Imala sam dovoljno vremena da gledam kroz onu subu kako oni slazu te burgere. Sve ono na pultu stoji, pritiscu rukama ono meso na salatu. Nije mi bas napravilo apetit.
Ali im je igraonica super!
Naidjem na neku uplasenu curu u garazi na povratku, pita gdje se izlazi. Reko jel lift ili pjehe, ma kaze kako god
I jos mi naplatise 4 marke garazu.
E ne's me vidjet Bakire vise tamo zadugo. Bar ne bez sljema
Na ulazu u garazu sam cekala 15 minuta jer se isprijecio neki kamion ali se niko nije cesao zbog toga.
Jedva nadjem lift. Lift radnicki, prljav, neki materijali stoje unutra, uzas. Ali dovede me do -1. Tamo moras iza coska pa iza drugog coska, pored radnika iz Konzuma na pus-pauzi, hrpa nekih vrata, vecina zakljucanih, nista nije oznaceno, tek sam treca ovarisala da izadjem. Kad tamo dm. Vau!
Malo stede na rasvjeti. Pomracan centar. Itison onaj u sredini niko brat bratu nije ocistio kako je otvoren centar. Necu da ulazim sad u vrstu i kvalitetu robe u ponudi. Uglavnom, novo za ovo trziste pa hajd.
Htjedoh popit kafu. Samo kaze u burgerima onim. Kafu sam cekala 15 minuta. Njih trojica rade, meni ko braca izgledaju, sporiji od puzeva. Rekla bih da im je prvi posao. Vruce im je valjda pa skidaju kape koje moraju nosit. Oznojeni, umorni, prave burgere, mijesaju narudzbe. Imala sam dovoljno vremena da gledam kroz onu subu kako oni slazu te burgere. Sve ono na pultu stoji, pritiscu rukama ono meso na salatu. Nije mi bas napravilo apetit.
Naidjem na neku uplasenu curu u garazi na povratku, pita gdje se izlazi. Reko jel lift ili pjehe, ma kaze kako god
-
FrozenCastle
#1166 Re: Sarajevo City Center
Baš mi je bezveze što raspoređuju postojeće radnike jer da nije bilo potrebe za njima ne bi ih ni zapošljavali. Što znači da će ljudi da trpe prekomjerni obim posla i sagore kao svijeća.
- karanana
#1167 Re: Sarajevo City Center
znaci nece biti 1000 novih radnih mjesta. mozda 950.
- mayab
#1169 Re: Sarajevo City Center
E, to meni nije jasno, odnosno SVE mi je jasno!blugirl wrote:Bijah i ja danas.....
Naidjem na neku uplasenu curu u garazi na povratku, pita gdje se izlazi. Reko jel lift ili pjehe, ma kaze kako godI jos mi naplatise 4 marke garazu.
Neko je dobro korumpiran dozvolio da se SCC otvori, u poluizgradjenom stanju, mislim ko je ovde lud osim nas samih!
Nego, ima li kod parkiranja u garazi kakav besplatni period, kao sto je u ALTI pola sata besplatno???
- Skyfox
#1170 Re: Sarajevo City Center
Sad vise ne mozes naci slobodan parking u Alti jer se tu parkiraju pa idu u SCC. Eto i Alta nesto pazarila od SCC 
- starii
#1171 Re: Sarajevo City Center

ovo je "fiskalni" racun koji se izdaje na 3 spratu kod onih turaka sto prave svoje pizze...i sad reci da je centar legalan...u po centra sarajeva ljudi obrcu fine pare a da ni PDV ne plate...moze samo u bošnjakistanu...
usput malo dalje od turaka nekih 10 metara oni iz mrkve prave svoju cevabdzinicu i smirglaju, režu drva a turci vamo razvlace jufke, prašine koliko hoces....
-
Shon Phon
#1172 Re: Sarajevo City Center
A mislis da ce Vatra i Metropolis izdavati fiskalne racune? 
- beautyfool
#1173 Re: Sarajevo City Center
Pa naravno da hoce, isto kao sto svaki nas kafic izdaje...pa nisu oni turciShon Phon wrote:A mislis da ce Vatra i Metropolis izdavati fiskalne racune?
- zubi
#1174 Re: Sarajevo City Center
uzas...starii wrote:usput malo dalje od turaka nekih 10 metara oni iz mrkve prave svoju cevabdzinicu i smirglaju, režu drva a turci vamo razvlace jufke, prašine koliko hoces....
- BadCopy
#1175 Re: Sarajevo City Center
Citajuci komentare konta da je raja otisla u Afagnistan a ne u shopping.
Po prici samo jos krokodili fale.
De malo da se odvadi
Od zla oca od gore matere
Po prici samo jos krokodili fale.
De malo da se odvadi
Od zla oca od gore matere