Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude?

Locked

Plaše li vas najave novog rata u BiH?

Plaše i vjerujem u novi rat
127
36%
Ne plaše, rata neće biti
165
46%
Ne znam
63
18%

Total votes: 355

Bodkin

#1151 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Bodkin »

Basvod wrote:
Bodkin wrote:Cuj ukinuti ime bosna :D smijesno. Ajd da se federacija zove bosnjacka pa i nekako ali ukinuti ili mijenjati ime drzave :D

Sent from my Lumia
Bosna = Bosnjaci
Bosnjacka ili Bosanska...svjedno... isto kao Slovenska ili Slovenacka.

Opet smijesno ali ajde, slazes se bar sa par forumasa samo sa druge strane medalje :) zivjeli srbi u bosni stotine godina i sad je to kao problem

Sent from my Lumia
Basvod

#1152 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Basvod »

Bodkin wrote:
Basvod wrote:
Bodkin wrote:Cuj ukinuti ime bosna :D smijesno. Ajd da se federacija zove bosnjacka pa i nekako ali ukinuti ili mijenjati ime drzave :D

Sent from my Lumia
Bosna = Bosnjaci
Bosnjacka ili Bosanska...svjedno... isto kao Slovenska ili Slovenacka.

Opet smijesno ali ajde, slazes se bar sa par forumasa samo sa druge strane medalje :) zivjeli srbi u bosni stotine godina i sad je to kao problem

Sent from my Lumia
Ljudi su stotinama godina putovali na konju a sad im je to problem... hoce u auto.
Vrijeme se mjenja, ljudi se mjenjaju, kakve ti veze imas se razmisljanjem i zeljama npr.svog pradjeda?
Bosnjaci su vratili svoje istorijsko ime i samim tim situacija se promjenila.
ušće

#1153 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by ušće »

Dali će biti novog rat u BiH ...Da bog da ga nikad nigdje na svijetu ne bilo ali....

U Višegradu bi još uvijek radili nešto slično , a očekivali bi koliko vidim aplauz sa Bošnajčke strane.

http://www.prvimart.ba/vijesti/visegrad ... 0-bosnjaka
Amca007

#1154 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Amca007 »

Ne znam hoce li biti rata. Vjerujem svim srcem da nece. Ali ako nedo Bog bude takvog zla ja im sigurno ratovati necu, jer vidite kako se tretiraju sadasnji borci. Volim ovu zemlju, ali Bgm nepada mi napamet da ja ratujem. Pozz svima :bih:
fakat

#1155 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by fakat »

huone wrote:
Martinez_ wrote:U perspektivi inicirati preuređenje BiH u trouglu Srbija, BiH, Hrvatska koje ne bi bilo drastično: postojeću Republiku Srpsku podeliti na dva kantona, istočni i zapadni, napraviti većinski hrvatski kanton i ostatak federacije podeliti u dva, eventualno tri kantona. Brčko prebaciti u jedan od dva ''srpska'' kantona, Srebrenicu u neki od bošnjačkih.
:D

A kako bi bilo da ukinemo genocidni entitet druze moj?

Da imamo Bosnu bez entiteta i kantona?
:thumbup: najbolja ideja, gospodski i bez rata,
Mister Yes

#1156 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Mister Yes »

Steely Dan wrote:Da se razumijemo mene to ne zanima . Ali ne mogu se oteti utisku . Dok procitas jedan post ( u vecini slucajeva ) odmah pogodis da li je covjek B ili H ili S ili Bos ili ... ali koliko god postova da procitas od forumasa Mr Yes nikako da skontas za koju ekipu igra ta mutivoda . Svakakivih kameleona . :-)
Ovo mi je veliki kompliment. Hvala ti :kakoste:

Trudim se biti realan i nepristrasan. Bošnjak sam ali mi ta vrsta identiteta ne znači nešto posebno. Sa očeve strane porijeklo Sandžak a sa majčine Hercegovina ali mi ni ti identiteti ne znače pretjerano. Rođen sam i čitav život proveo u Sarajevu i taj identitet mi donekle znači moram priznati. Bio sam pripadnik Cacine 10. brdske pa možda zbog toga od starta imam urezano u svijest da stvari najčešće nisu crno-bijele. Malo jesam arogantan ali to je rezultat mojih dimenzija (2 metra, 110 kg, 18 cm), rezultata na testovima inteligencije (IQ 135) i imovinske situacije (ima se može se).

A sad ozbiljno. Na ovoj temi sam prvo jasno objasnio zašto će rata sigurno biti kad tad. A zatim sam objašnjavao zašto je smiješno kada raznorazni horozi izbacuju prsa i pričaju o nekim strategijama i ko ima više tenkova. Ja smatram da smo svi mi male mace i da se ništa ne pitamo. Smiješni su mi internet bojovnici koji smatraju drugačije. Bože moj. Moj stav i može se neko slagati sa njim ili ne ali ne vidim šta je tu kameleonski?
155_mm

#1157 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by 155_mm »

Martinez_ wrote:U perspektivi inicirati preuređenje BiH u trouglu Srbija, BiH, Hrvatska koje ne bi bilo drastično: postojeću Republiku Srpsku podeliti na dva kantona, istočni i zapadni, napraviti većinski hrvatski kanton i ostatak federacije podeliti u dva, eventualno tri kantona. Brčko prebaciti u jedan od dva ''srpska'' kantona, Srebrenicu u neki od bošnjačkih.
i naravno ukinuti zabranu na otcjepljenje jednog naroda bez odobrenja druga dva konstitutivna naroda dogovorenu u jebenom dejtonu.
zoljaM80

#1158 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by zoljaM80 »

Amca007 wrote:Ne znam hoce li biti rata. Vjerujem svim srcem da nece. Ali ako nedo Bog bude takvog zla ja im sigurno ratovati necu, jer vidite kako se tretiraju sadasnji borci. Volim ovu zemlju, ali Bgm nepada mi napamet da ja ratujem. Pozz svima :bih:
nadamo se da se nećeš kasnije vratiti iz Danske kao neki 1996-97, ostani principijelan i p...ka do kraja... 8)
webby-x

#1159 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by webby-x »

Je li počeo desant na ćetnike i kleroustaše?

Hafis

#1160 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

webby-x wrote:Je li počeo desant na ćetnike i kleroustaše?

Kakav ba desant? To je za mekušce.
Ovdje pričamo o bosanskoj oluji :)
webby-x

#1161 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by webby-x »

Hafis wrote:Kakav ba desant? To je za mekušce.
Gdje su te oluje bila kad je trebalo?
Ovako, priznali šumsku genocidnu, ustaše i četnike
proglasili legitimnim komponentama OSBiH, i sada
bi ratovali. E čudna svijeta!
madner

#1162 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by madner »

Opet se bune sto nisu faktor.
Hafis

#1163 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

webby-x wrote:
Hafis wrote:Kakav ba desant? To je za mekušce.
Gdje su te oluje bila kad je trebalo?
Ovako, priznali šumsku genocidnu, ustaše i četnike
proglasili legitimnim komponentama OSBiH, i sada
bi ratovali. E čudna svijeta!
Valjda su se predomislili.
Ili ih netko dobro loži :)
Kinesko prkno

#1164 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Kinesko prkno »

Mister Yes wrote:
Steely Dan wrote:Da se razumijemo mene to ne zanima . Ali ne mogu se oteti utisku . Dok procitas jedan post ( u vecini slucajeva ) odmah pogodis da li je covjek B ili H ili S ili Bos ili ... ali koliko god postova da procitas od forumasa Mr Yes nikako da skontas za koju ekipu igra ta mutivoda . Svakakivih kameleona . :-)
Ovo mi je veliki kompliment. Hvala ti :kakoste:

Trudim se biti realan i nepristrasan. Bošnjak sam ali mi ta vrsta identiteta ne znači nešto posebno. Sa očeve strane porijeklo Sandžak a sa majčine Hercegovina ali mi ni ti identiteti ne znače pretjerano. Rođen sam i čitav život proveo u Sarajevu i taj identitet mi donekle znači moram priznati. Bio sam pripadnik Cacine 10. brdske pa možda zbog toga od starta imam urezano u svijest da stvari najčešće nisu crno-bijele. Malo jesam arogantan ali to je rezultat mojih dimenzija (2 metra, 110 kg, 18 cm), rezultata na testovima inteligencije (IQ 135) i imovinske situacije (ima se može se).

A sad ozbiljno. Na ovoj temi sam prvo jasno objasnio zašto će rata sigurno biti kad tad. A zatim sam objašnjavao zašto je smiješno kada raznorazni horozi izbacuju prsa i pričaju o nekim strategijama i ko ima više tenkova. Ja smatram da smo svi mi male mace i da se ništa ne pitamo. Smiješni su mi internet bojovnici koji smatraju drugačije. Bože moj. Moj stav i može se neko slagati sa njim ili ne ali ne vidim šta je tu kameleonski?
Sve ovo stoji i ok je,al dimenzija?Sto nisi reko super-moci,jebo ga ti? :pisnuo:
zoljaM80

#1165 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by zoljaM80 »

Image

mejdžorizacija na djelu...
155_mm

#1166 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by 155_mm »

Hafis wrote:
webby-x wrote:Je li počeo desant na ćetnike i kleroustaše?

Kakav ba desant? To je za mekušce.
nista od tih vlaznih snova.
fakat

#1167 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by fakat »

Ne mislim da se ovdje ikome ratuje, vec vas par njih loze, a vi naivni pa stali na branik srpstva i pobacali maske …
madner

#1168 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by madner »

fakat wrote:Ne mislim da se ovdje ikome ratuje, vec vas par njih loze, a vi naivni pa stali na branik srpstva i pobacali maske …
Ma kakvi. :D
Hafis

#1169 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

zoljaM80 wrote: mejdžorizacija na djelu...
Detalji iz buduće bosanske oluje:
''U predahu između dva juriša''

Image
155_mm

#1170 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by 155_mm »

Basvod wrote:Pa nema to i kazem.
Politicka situacija u BiH nije zrela za bilo kakve krupnije promjene. Zato ne treba ni pricati o njima dok jednoj od tri strane ne dogori do noktiju.

Srbija i Hrvatska kao dvije ozbiljne i prosperitetne zemlje ne trebaju puno gledati u pravcu BiH vec u pravcu Brisela. Tako ce nabolje pomoci sebi i Srbima i Hrvatima u cijelom svijetu. Nece se ovdje nista bitno desavati godinama i godinama....
:shock:
zoljaM80

#1171 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by zoljaM80 »

ne brini, juriše će zaustaviti dalmatinski jurišnici ...sve hrabri i jaki momci...

Image
sinuhe

#1172 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by sinuhe »

Srbija i Hrvatska. Pa da kad drugo inostranstvo i ne postoji. Eno ga jedni grade plinovod na divlje a drugi ne znaju sta da rade sa udbaskim hitmanom.
Hafis

#1173 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

zoljaM80 wrote:ne brini, juriše će zaustaviti dalmatinski jurišnici ...sve hrabri i jaki momci...
Tko je kriv Dalmatincima pa još nisu stigli do te razine sociološkog i kulturološkog razvoja da imaju vehabije.
Oni bi sad to isčakijali i izlemali što si rek'o klas keks :)
zoljaM80

#1174 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by zoljaM80 »

Hafis wrote:
zoljaM80 wrote:ne brini, juriše će zaustaviti dalmatinski jurišnici ...sve hrabri i jaki momci...
Tko je kriv Dalmatincima pa još nisu stigli do te razine sociološkog i kulturološkog razvoja da imaju vehabije.
Oni bi sad to isčakijali i izlemali što si rek'o klas keks :)
oni su vjerovatno došli do tako visokog razvoja ''kako iz šupka roditi dijete''... :D
fakat

#1175 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by fakat »

155_mm wrote:
Basvod wrote:Pa nema to i kazem.
Politicka situacija u BiH nije zrela za bilo kakve krupnije promjene. Zato ne treba ni pricati o njima dok jednoj od tri strane ne dogori do noktiju.

Srbija i Hrvatska kao dvije ozbiljne i prosperitetne zemlje ne trebaju puno gledati u pravcu BiH vec u pravcu Brisela. Tako ce nabolje pomoci sebi i Srbima i Hrvatima u cijelom svijetu. Nece se ovdje nista bitno desavati godinama i godinama....
:shock:
mozda....ako gledas iz perspektive Sokoca i Kiseljaka.
Locked