Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bodkin wrote:Cuj ukinuti ime bosna smijesno. Ajd da se federacija zove bosnjacka pa i nekako ali ukinuti ili mijenjati ime drzave
Sent from my Lumia
Bosna = Bosnjaci
Bosnjacka ili Bosanska...svjedno... isto kao Slovenska ili Slovenacka.
Opet smijesno ali ajde, slazes se bar sa par forumasa samo sa druge strane medalje zivjeli srbi u bosni stotine godina i sad je to kao problem
Sent from my Lumia
Ljudi su stotinama godina putovali na konju a sad im je to problem... hoce u auto.
Vrijeme se mjenja, ljudi se mjenjaju, kakve ti veze imas se razmisljanjem i zeljama npr.svog pradjeda?
Bosnjaci su vratili svoje istorijsko ime i samim tim situacija se promjenila.
Ne znam hoce li biti rata. Vjerujem svim srcem da nece. Ali ako nedo Bog bude takvog zla ja im sigurno ratovati necu, jer vidite kako se tretiraju sadasnji borci. Volim ovu zemlju, ali Bgm nepada mi napamet da ja ratujem. Pozz svima
Martinez_ wrote:U perspektivi inicirati preuređenje BiH u trouglu Srbija, BiH, Hrvatska koje ne bi bilo drastično: postojeću Republiku Srpsku podeliti na dva kantona, istočni i zapadni, napraviti većinski hrvatski kanton i ostatak federacije podeliti u dva, eventualno tri kantona. Brčko prebaciti u jedan od dva ''srpska'' kantona, Srebrenicu u neki od bošnjačkih.
A kako bi bilo da ukinemo genocidni entitet druze moj?
Steely Dan wrote:Da se razumijemo mene to ne zanima . Ali ne mogu se oteti utisku . Dok procitas jedan post ( u vecini slucajeva ) odmah pogodis da li je covjek B ili H ili S ili Bos ili ... ali koliko god postova da procitas od forumasa Mr Yes nikako da skontas za koju ekipu igra ta mutivoda . Svakakivih kameleona .
Ovo mi je veliki kompliment. Hvala ti
Trudim se biti realan i nepristrasan. Bošnjak sam ali mi ta vrsta identiteta ne znači nešto posebno. Sa očeve strane porijeklo Sandžak a sa majčine Hercegovina ali mi ni ti identiteti ne znače pretjerano. Rođen sam i čitav život proveo u Sarajevu i taj identitet mi donekle znači moram priznati. Bio sam pripadnik Cacine 10. brdske pa možda zbog toga od starta imam urezano u svijest da stvari najčešće nisu crno-bijele. Malo jesam arogantan ali to je rezultat mojih dimenzija (2 metra, 110 kg, 18 cm), rezultata na testovima inteligencije (IQ 135) i imovinske situacije (ima se može se).
A sad ozbiljno. Na ovoj temi sam prvo jasno objasnio zašto će rata sigurno biti kad tad. A zatim sam objašnjavao zašto je smiješno kada raznorazni horozi izbacuju prsa i pričaju o nekim strategijama i ko ima više tenkova. Ja smatram da smo svi mi male mace i da se ništa ne pitamo. Smiješni su mi internet bojovnici koji smatraju drugačije. Bože moj. Moj stav i može se neko slagati sa njim ili ne ali ne vidim šta je tu kameleonski?
Martinez_ wrote:U perspektivi inicirati preuređenje BiH u trouglu Srbija, BiH, Hrvatska koje ne bi bilo drastično: postojeću Republiku Srpsku podeliti na dva kantona, istočni i zapadni, napraviti većinski hrvatski kanton i ostatak federacije podeliti u dva, eventualno tri kantona. Brčko prebaciti u jedan od dva ''srpska'' kantona, Srebrenicu u neki od bošnjačkih.
i naravno ukinuti zabranu na otcjepljenje jednog naroda bez odobrenja druga dva konstitutivna naroda dogovorenu u jebenom dejtonu.
Amca007 wrote:Ne znam hoce li biti rata. Vjerujem svim srcem da nece. Ali ako nedo Bog bude takvog zla ja im sigurno ratovati necu, jer vidite kako se tretiraju sadasnji borci. Volim ovu zemlju, ali Bgm nepada mi napamet da ja ratujem. Pozz svima
nadamo se da se nećeš kasnije vratiti iz Danske kao neki 1996-97, ostani principijelan i p...ka do kraja...
Hafis wrote:Kakav ba desant? To je za mekušce.
Ovdje pričamo o bosanskoj oluji
Gdje su te oluje bila kad je trebalo?
Ovako, priznali šumsku genocidnu, ustaše i četnike
proglasili legitimnim komponentama OSBiH, i sada
bi ratovali. E čudna svijeta!
Hafis wrote:Kakav ba desant? To je za mekušce.
Ovdje pričamo o bosanskoj oluji
Gdje su te oluje bila kad je trebalo?
Ovako, priznali šumsku genocidnu, ustaše i četnike
proglasili legitimnim komponentama OSBiH, i sada
bi ratovali. E čudna svijeta!
Valjda su se predomislili.
Ili ih netko dobro loži
Steely Dan wrote:Da se razumijemo mene to ne zanima . Ali ne mogu se oteti utisku . Dok procitas jedan post ( u vecini slucajeva ) odmah pogodis da li je covjek B ili H ili S ili Bos ili ... ali koliko god postova da procitas od forumasa Mr Yes nikako da skontas za koju ekipu igra ta mutivoda . Svakakivih kameleona .
Ovo mi je veliki kompliment. Hvala ti
Trudim se biti realan i nepristrasan. Bošnjak sam ali mi ta vrsta identiteta ne znači nešto posebno. Sa očeve strane porijeklo Sandžak a sa majčine Hercegovina ali mi ni ti identiteti ne znače pretjerano. Rođen sam i čitav život proveo u Sarajevu i taj identitet mi donekle znači moram priznati. Bio sam pripadnik Cacine 10. brdske pa možda zbog toga od starta imam urezano u svijest da stvari najčešće nisu crno-bijele. Malo jesam arogantan ali to je rezultat mojih dimenzija (2 metra, 110 kg, 18 cm), rezultata na testovima inteligencije (IQ 135) i imovinske situacije (ima se može se).
A sad ozbiljno. Na ovoj temi sam prvo jasno objasnio zašto će rata sigurno biti kad tad. A zatim sam objašnjavao zašto je smiješno kada raznorazni horozi izbacuju prsa i pričaju o nekim strategijama i ko ima više tenkova. Ja smatram da smo svi mi male mace i da se ništa ne pitamo. Smiješni su mi internet bojovnici koji smatraju drugačije. Bože moj. Moj stav i može se neko slagati sa njim ili ne ali ne vidim šta je tu kameleonski?
Sve ovo stoji i ok je,al dimenzija?Sto nisi reko super-moci,jebo ga ti?
Basvod wrote:Pa nema to i kazem.
Politicka situacija u BiH nije zrela za bilo kakve krupnije promjene. Zato ne treba ni pricati o njima dok jednoj od tri strane ne dogori do noktiju.
Srbija i Hrvatska kao dvije ozbiljne i prosperitetne zemlje ne trebaju puno gledati u pravcu BiH vec u pravcu Brisela. Tako ce nabolje pomoci sebi i Srbima i Hrvatima u cijelom svijetu. Nece se ovdje nista bitno desavati godinama i godinama....
zoljaM80 wrote:ne brini, juriše će zaustaviti dalmatinski jurišnici ...sve hrabri i jaki momci...
Tko je kriv Dalmatincima pa još nisu stigli do te razine sociološkog i kulturološkog razvoja da imaju vehabije.
Oni bi sad to isčakijali i izlemali što si rek'o klas keks
zoljaM80 wrote:ne brini, juriše će zaustaviti dalmatinski jurišnici ...sve hrabri i jaki momci...
Tko je kriv Dalmatincima pa još nisu stigli do te razine sociološkog i kulturološkog razvoja da imaju vehabije.
Oni bi sad to isčakijali i izlemali što si rek'o klas keks
oni su vjerovatno došli do tako visokog razvoja ''kako iz šupka roditi dijete''...
Basvod wrote:Pa nema to i kazem.
Politicka situacija u BiH nije zrela za bilo kakve krupnije promjene. Zato ne treba ni pricati o njima dok jednoj od tri strane ne dogori do noktiju.
Srbija i Hrvatska kao dvije ozbiljne i prosperitetne zemlje ne trebaju puno gledati u pravcu BiH vec u pravcu Brisela. Tako ce nabolje pomoci sebi i Srbima i Hrvatima u cijelom svijetu. Nece se ovdje nista bitno desavati godinama i godinama....
mozda....ako gledas iz perspektive Sokoca i Kiseljaka.