Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
channel10 wrote:Nemaš šta čekati sljedeći račun. I na njemu će biti samo 7,5, ali u tvojoj finansijskoj kartici u programu EP će biti sabrane neplaćene takse.
Šta ima Belmine, imal kakvih finansijskih kartica?
channel10 wrote:Nemaš šta čekati sljedeći račun. I na njemu će biti samo 7,5, ali u tvojoj finansijskoj kartici u programu EP će biti sabrane neplaćene takse.
p.d. Malo pišemo nebuloze. :)
sigurno ep ima fin kartice od ovih DZabojeda hahhaha i jos ih usklaDZuje i sve hahhahahah
pa ono sto je u fin kartici treba biti onda prikazano kao dug na rc. A to nije slucaj sada ..... uglavnom idemo dalje nek placa hamina mater
Neka se javi Euridika i potvrdi ovo sto pišem. Znaci na računu piše 7,5, ali se u programu sabire dug. Ovo je provjereno 100 posto.
Ma iskreno mene i da tuze ne bih platila dok ne budu placali svi i dok ne dostave rc....osim toga stan je prazan i ne zivim u bih....i najvaznije ne gledam stoku i ne zelim uslugu .......
pa ono sto je u fin kartici treba biti onda prikazano kao dug na rc. A to nije slucaj sada ..... uglavnom idemo dalje nek placa hamina mater
Neka se javi Euridika i potvrdi ovo sto pišem. Znaci na računu piše 7,5, ali se u programu sabire dug. Ovo je provjereno 100 posto.
Zasto ga onda ne prikazuju na racunu?
Meni je uz novi racun,dostavljeno stanje duga za el. energiju od proslog mjeseca,bez takse,koji sam platio u medjuvremenu,ali ga valjda nisu evidentirali jer se poklopilo izmedju. Oni obracunali,a ja platio.
Ovo preko struje koliko sam razumio potpisali su samo FTV i BHRT kao cisti "poslovni" ugovor, tako da koliko znam nista ne ide RTRS.
Zakonski bi trebalo da od prikupljenih sredstava BHRT ide 50%,FTV i RTRS po 25%.
RTRS je nadlezna za skupljanje na podrucju RS, FTV na podrucju Federacije, a BHRT na podrucju Brcko Distrikta.
Inace sam misljenja da je ovim BHRT prikopcan na aparate za odrzavanje zivota do Opstih izbora 2018. A poslije, vidjet cemo.
Zar nije plaćanje po sistemu: u Federaciji, 50% ide BHT, a 50% FTV, a u RS-u - 50% za BHT i 50% za PTPC?
Ne, ide na jedan račun, pa se onda dijeli 50% BHRT i po 25 % entitetski emiteri.
S obzirom da Elektroprivreda HZHB i RS nisu zaključile ugovor o naplati (hrvati nikad ni neće vjerovatno, RS možda), putem struje samo bošnje plaćaju. To je cijena insistiranja na državi sa neprijateljima i sl. valjda
Zar nije plaćanje po sistemu: u Federaciji, 50% ide BHT, a 50% FTV, a u RS-u - 50% za BHT i 50% za PTPC?
Ne, ide na jedan račun, pa se onda dijeli 50% BHRT i po 25 % entitetski emiteri.
S obzirom da Elektroprivreda HZHB i RS nisu zaključile ugovor o naplati (hrvati nikad ni neće vjerovatno, RS možda), putem struje samo bošnje plaćaju. To je cijena insistiranja na državi sa neprijateljima i sl. valjda
Možda si u pravu. Ali znam kad plaćaš račun onim inkasatorima što dođu na vrata ili ako plaćaš direkt u RTV domu, da to prikuplja FTV (inkasatori imaju FTV akreditaciju). BHT jedan od glavnih problema sa finansiranjem ima zbog toga što im FTV te pare ne prebacuje koliko ih slijedi, nego im duguju ogromnu lovu.
Dragi Irfane, vaše pitanje je učestalo, ali svakako na mjestu - ipak vi plaćate pretplatu za naš servis. Naime, kompletan paket utakmica košarkaške reprezentacije otkupila je United Media za svoj kablovski kanal Sport Klub. Jednostavno, ponudili su više novca od BHRT-a Košarkaškom savezu BiH koji je na to pristao iz očitih razloga, s obzirom da su i oni u nezavidnoj finansijskoj situaciji. United Media su također vlasnici kablovskog operatera Telemach, što je važno uzeti u obzir jer raspolažu ogromnim kapitalom te stvaraju monopol na tržištu, gdje niti jedna TV stanica u BiH, bila javna ili privatna, ne može ponuditi takve uslove kao United Media.
Države u regiji su riješile taj problem zakonski onemogućavajući da ista firma bude vlasnik i kablovskog operatera i TV kanala. BiH nažalost nema takav zakon, tako da je vrlo izgledno da će se ovakva praksa nastaviti, a na štetu kuća poput naše. Očito je da ovo negativno utiče na ugled naše kuće - mi bismo bili najsretniji kada bismo kao bh. javni emiter mogli prenositi utakmice naših reprezentacija, jer smatramo da je to dužnost našeg servisa. Međutim, zakoni tržišta, ili u ovom slučaju, nedostatak zakona, onemogućavaju nas u toj namjeri.
Nadamo se da razumijete problem u kojem smo se zatekli, i da ćete nastaviti gledati naš program.
Imam kucu na kojoj su dva brojila El. struje, kuca se vodi ja na jedno ime vlasnika. Do sada sam placao 1x rtv taksu svaki mjesec uredno inkasantu koji je donosio racun na vrata.
Sada kad naplacuju uz racun za el.struju dolaze mi dvije rtv takse.
Prije mjesec uzeo i ispunio ovjerenu izjavu da ne posjedujem dodatni radio ili tv prijemnik u drugom dijelu kuce, te da ne salju dodatnu rtv taksu oni opet poslali :/
Zato sto tamo radi stoka. E zato im se ne placa. Hajd sto jebu svjet da sw handri s tim kriminalnim izjavama iz kamenog doba vec ne znaju ni ko koga ni kakva je naaplata....hhahaha ne rade nista a daj pare.....stoka govnjiva.....plaxaj struju njih ukines sam i et
DZaba se salju te izjave oni garant nemaju pojma ko to obraduje i sta s tim se radi LM nek napisu sami sebi i nek ovjere para neeema
Mentha_Piperita wrote:Ovjerena izjava i kopija racuna poslana im preporuceno prije dva mjeseca, oni i dalje salju... Zna li neko kome se obratiti?
ha ha ha jesu namazani
A ko ti kaze da su oni to zaprimili, provjeri ti to prvo preko poste, potpisi ovo ono...bolje da si slao sa povratnicom !?
Ja sam slala preporuceno - imam potvrdu o tome.
To je dokaz da si poslala, ali ne i dokaz da su oni to primili.
Da si poslala preporučeno s povratnicom, imala bi dokaz da su primili.
Ovako ti ostaje da zatražiš od pošte da si daju dokaz da su primili. Obično dobiješ kopiju stranice iz dostavne knjige, gdje je potpisao primalac da je dobio pismo.
Jok eto nisu primili.
Hoce ljudi pare i to ti je, jos malo ce nas zaskakat i po sokacima. Ono, znamo da imas sad smo vidjeli u bingu na kasi kad si placao
A uvijek ima debilnih penzionera, zadrtih Bošnjaka i ljudi koje boli ku.rac za pare tipa budžetski korisnici i bogatuni. Tako da će im ovo možda i proći i vjerovatno biće po principu ko je idiot plaća, a ko nije, plaćat će elektronski ili preko uplatnice.
Ne mogu vam ništa ako ne plaćate ako dođe do neke tužbe, a neće nikad. Mora se priložiti dokaz da posjedujete TV prijemnik, jer je u pitanju Taksa na posjedovanje TV prijemnika. Sud mora izdati nalog za ulazak u nečiji stan/kuću/vikendicu. Ugovornog odnosa ionako nema. Račun EP i ED i prikazana taksa nije nikakav dokument jer NIJE VALIDAN i u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i bezbroj ostalih podakata. Televizija je odron. Turske i indijske serije u udarnim terminima i Duška Jurišić sa telećim kriminalnim glavama. Hladno se njima (elektru) obratit da prestanu sa izdavanjem takvog računa jer bi njih mogli tužiti, boli me neka stvar što je Vlada donijela odluku, ta smrdljiva Vlada je ionako od danas do sutra.
A uvijek ima debilnih penzionera, zadrtih Bošnjaka i ljudi koje boli ku.rac za pare tipa budžetski korisnici i bogatuni. Tako da će im ovo možda i proći i vjerovatno biće po principu ko je idiot plaća, a ko nije, plaćat će elektronski ili preko uplatnice.
Ne mogu vam ništa ako ne plaćate ako dođe do neke tužbe, a neće nikad. Mora se priložiti dokaz da posjedujete TV prijemnik, jer je u pitanju Taksa na posjedovanje TV prijemnika. Sud mora izdati nalog za ulazak u nečiji stan/kuću/vikendicu. Ugovornog odnosa ionako nema. Račun EP i ED i prikazana taksa nije nikakav dokument jer NIJE VALIDAN i u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i bezbroj ostalih podakata. Televizija je odron. Turske i indijske serije u udarnim terminima i Duška Jurišić sa telećim kriminalnim glavama. Hladno se njima (elektru) obratit da prestanu sa izdavanjem takvog računa jer bi njih mogli tužiti, boli me neka stvar što je Vlada donijela odluku, ta smrdljiva Vlada je ionako od danas do sutra.
Ne mora. Fino piše u zakonu o rtv servisu da ko dadne izjavu o neposjedovanju radio ili TV prijemnika istom izjavom daje saglasnost da se njegovi navodi provjere na licu mjesta.
za "studiorum tuzlaensis"-da ne citiram postove:
zadrzi ZA SEBE komentare ko je glup i placa RTV taksu a ko je pametan i ne placa, niti je obavijestio nadleznu TV kucu da ne posjeduje R/TV aparat.
Ne vrijedjaj druge ljude, koji su odlucili da placaju RTV taksu.
Ne lupetaj gluposti oko (ne)mogucnosti ulaska u kucu/stan radi provjere izjave o neposjedovanju R/TV aparata.
Ako te ne tuze blagovremeno zbog neplacene RTV takse, to je propust te TV kuce, i tvoja "sreca" a ne tvoja "pamet".
Kvalitet programa, da li je svaka ili pojedina TV kuca rezimska ili nije- to su sasvim druge stvari.
Koga ovaj topic jos interesuje, ukratko:
1. mora se placati
2. moze se osloboditi obaveze slanjem obavijesti TV kuci da se ne posjeduje radio/TV aparat, njihovi ljudi imaju pravo kontrole na licu mjesta.
3.obavijest se moze poslati prpeorucenom postom- predaja preporucene posiljke posti se smatra urucenjem TV kuci-ne treba povratnica.
4. ako ne dodju u kontrolu, od narednog mjeseca se moze obustaviti placanje umanjenjem racuna za struju za 7,5 KM- u slucaju eventualne tuzbe, tj prijedloga za dozvolu izvrsenja, dokaz o poslanoj obavijesti je osnov da se uspije u sporu.
U RS imaju sluzbu inkasanata i RTRS je azuran- blagovremeno podnose prijedloge za dozvolu izvrsenja u SOKOP sistemu (e-mailom), no i tu ima jedna zackoljica, o tom po tom.