Sjooooj Šerbo.
Pitanja tipa RAZNA!
Moderator: Benq
- alibaba_i_30_godina
#1151 Re: Pitanja tipa RAZNA!
Ybte ko jos koristi Jahu?! 
Sjooooj Šerbo.
Sjooooj Šerbo.
-
Tusta
#1152 Re: Pitanja tipa RAZNA!
zdravo svima! zna li ko kakav besplatni program pomoću kojeg mogu ubacit slike u video klip (nešto ovako: https://www.youtube.com/watch?v=HjsU3XTiwOg), pa da mi pošalje link za skidanje? hvala unaprijed!
- BarbaDue
#1153 Re: Pitanja tipa RAZNA!
Jedino što bih preporučio za napraviti sličan video jeste After Effects. Istina on nije jednostavan program ali se za kraće vrijeme mogu savladati bar osnove.
-
Tusta
#1154 Re: Pitanja tipa RAZNA!
Hvala, probaću. Nema veze, samo nek je besplatan.BarbaDue wrote:Jedino što bih preporučio za napraviti sličan video jeste After Effects. Istina on nije jednostavan program ali se za kraće vrijeme mogu savladati bar osnove.
- BarbaDue
#1155 Re: Pitanja tipa RAZNA!
Izvini nisam primjetio da tražiš besplatan. Adobe AE to nije. Moraćeš se nekako snaći.Tusta wrote:Hvala, probaću. Nema veze, samo nek je besplatan.BarbaDue wrote:Jedino što bih preporučio za napraviti sličan video jeste After Effects. Istina on nije jednostavan program ali se za kraće vrijeme mogu savladati bar osnove.
- HowForWhom
#1156 Re: Pitanja tipa RAZNA!
Gdje mogu naci neke sitnice u liku Malog princa?
- Euphoria
#1157 Re: Pitanja tipa RAZNA!
Moze i Windows movie maker ali cini mi se na ovoj verziji za win 10 stavi preko videa water mark...
-
Tusta
#1158 Re: Pitanja tipa RAZNA!
Dobro, onda neću probat.BarbaDue wrote:Izvini nisam primjetio da tražiš besplatan. Adobe AE to nije. Moraćeš se nekako snaći.Tusta wrote:Hvala, probaću. Nema veze, samo nek je besplatan.BarbaDue wrote:Jedino što bih preporučio za napraviti sličan video jeste After Effects. Istina on nije jednostavan program ali se za kraće vrijeme mogu savladati bar osnove.
-
Tusta
#1159 Re: Pitanja tipa RAZNA!
A neke starije verzije? Još uvijek imam windows 7.Munlajt wrote:Moze i Windows movie maker ali cini mi se na ovoj verziji za win 10 stavi preko videa water mark...
- Euphoria
#1160 Re: Pitanja tipa RAZNA!
Mislim da ti na tim verzijama dodje već instaliran. Potrazi, bio je free
-
Tusta
#1161 Re: Pitanja tipa RAZNA!
dobro, hvala.Munlajt wrote:Mislim da ti na tim verzijama dodje već instaliran. Potrazi, bio je free
-
Max Bunker
#1162 Re: Pitanja tipa RAZNA!
Ako neko može da mi da savjet...spržio sam na CD nekih dvadesetak pjesama u mp3 formatu.
Sjednem u auto, ubacim CD u stanicu najnormalnije, stanica mi nakon par sekundi izbaci CD nazad.
Ja opet ubacim CD, ono vrti i vrti desetak sekundi i opet izbaci a ostale CD mp3 formata vrti bez problema...
Isto tako, zna se dešavati da neće i svaki USB stick da čita i da pušta muziku...
Radi se o fabričkoj liniji/stanici u automobilu, dakle radio i CD player koji dođu kao sastavni dio opreme na autu.
Sjednem u auto, ubacim CD u stanicu najnormalnije, stanica mi nakon par sekundi izbaci CD nazad.
Ja opet ubacim CD, ono vrti i vrti desetak sekundi i opet izbaci a ostale CD mp3 formata vrti bez problema...
Isto tako, zna se dešavati da neće i svaki USB stick da čita i da pušta muziku...
Radi se o fabričkoj liniji/stanici u automobilu, dakle radio i CD player koji dođu kao sastavni dio opreme na autu.
- Euphoria
#1163 Re: Pitanja tipa RAZNA!
Mozda si vecom brzinom sprzio CD. Mislim da max ocitavaju do 16x
-
Max Bunker
#1164 Re: Pitanja tipa RAZNA!
A kako da to podesim?Munlajt wrote:Mozda si vecom brzinom sprzio CD. Mislim da max ocitavaju do 16x
Skinem sa youtube-a pjesmu u mp3 format i ja to onda samo po principu "copy-paste" prebacim na prazan CD.
- Euphoria
#1165 Re: Pitanja tipa RAZNA!
I kad ides burn nudi ti brzinu u opcijama. Odaberi najmanju.Max Bunker wrote:A kako da to podesim?Munlajt wrote:Mozda si vecom brzinom sprzio CD. Mislim da max ocitavaju do 16x![]()
Skinem sa youtube-a pjesmu u mp3 format i ja to onda samo po principu "copy-paste" prebacim na prazan CD.
-
Max Bunker
#1166 Re: Pitanja tipa RAZNA!
Hvala. U Neri prebacio na x16 i uspioMunlajt wrote:I kad ides burn nudi ti brzinu u opcijama. Odaberi najmanju.Max Bunker wrote:A kako da to podesim?Munlajt wrote:Mozda si vecom brzinom sprzio CD. Mislim da max ocitavaju do 16x![]()
-
kakavdanakneiskustvu
#1167 Re: Pitanja tipa RAZNA!
Kako spojiti drugi kompjuter na kućnu mrežu,tacnije,je li moguće da stariji kompjuteri nemaju wireless,ne mogu nikako ovaj komp spojiti na kućnu mrežu?
- semirsar
#1168 Re: Pitanja tipa RAZNA!
kupi usb wifi adapterkakavdanakneiskustvu wrote:Kako spojiti drugi kompjuter na kućnu mrežu,tacnije,je li moguće da stariji kompjuteri nemaju wireless,ne mogu nikako ovaj komp spojiti na kućnu mrežu?
-
kakavdanakneiskustvu
#1169 Re: Pitanja tipa RAZNA!
semirsar wrote:kupi usb wifi adapterkakavdanakneiskustvu wrote:Kako spojiti drugi kompjuter na kućnu mrežu,tacnije,je li moguće da stariji kompjuteri nemaju wireless,ne mogu nikako ovaj komp spojiti na kućnu mrežu?
hvala
- semirsar
#1170 Re: Pitanja tipa RAZNA!
kakavdanakneiskustvu wrote:semirsar wrote:kupi usb wifi adapterkakavdanakneiskustvu wrote:Kako spojiti drugi kompjuter na kućnu mrežu,tacnije,je li moguće da stariji kompjuteri nemaju wireless,ne mogu nikako ovaj komp spojiti na kućnu mrežu?
hvala
- spooky_bn
#1171 Re: Pitanja tipa RAZNA!
Crklo mi pozadinsko svjetlo na laptopu Lenovo Thinkpad T 400, pa ako neko slucajno ima isti takav rashodovan, a da je displej ok, rado bih ga kupio
Probao sam u nasem servisu u Bijeljini ali nemaju polovne, a novi se ne isplati .
Probao sam u nasem servisu u Bijeljini ali nemaju polovne, a novi se ne isplati .
- Sanjarko
#1172 Re: Pitanja tipa RAZNA!
Imam problem s ovim drugim mobitelom. Boljim malo od starog. Prebacio karticu SIM u njega da sa njega hvatam internet jer bolje radi, bolji mu sistem itd., od starog, radilo normalno sve do prije neki dan. Hvatao signal bolje, stabilniji internet bio itd. Ali neki dan nešto se poremeti i neće brzina interneta da pređe 2 Mbps. Ni download, ni upload na kompjuteru. Samo na njemu neće. Na tom boljem mobitelu hoće nornalna brzina. On internet hvata normalno i normalno na njemu radi, samo neće preko hotspot-a normalno da radi.
Sve pokušao. Tražio i u postavkama kompjutera da se nije šta poremetilo i zaključalo na 2 jer sam na-Guglao da je i to moguće ali to izgleda i nema u postavkama kompjutera uopšte a sa starog mobitela hvata kompjuter normalno internet i radi normalno.
Prebacio opet u stari telefon SIM karticu. Radi sad normalno internet preko hotspot-a.
Je li mogao zaključati nekako kompjuter na 2 a da nema u postavkama njegovim toga, pošto je na njemu Windows 8.1.
Mjesecima sve radilo normalno. Najednom se desi ovo.
Sve pokušao. Tražio i u postavkama kompjutera da se nije šta poremetilo i zaključalo na 2 jer sam na-Guglao da je i to moguće ali to izgleda i nema u postavkama kompjutera uopšte a sa starog mobitela hvata kompjuter normalno internet i radi normalno.
Prebacio opet u stari telefon SIM karticu. Radi sad normalno internet preko hotspot-a.
Je li mogao zaključati nekako kompjuter na 2 a da nema u postavkama njegovim toga, pošto je na njemu Windows 8.1.
Mjesecima sve radilo normalno. Najednom se desi ovo.
-
kakavdanakneiskustvu
#1173 Re: Pitanja tipa RAZNA!
na starom laptopu sam imao mogucnost da slike gledam u obliku prezentacije,jednu za drugom,na ovom izgleda nema te opcije,je li trebam imati mozda neki program instaliran?
- diablobih
#1174 Re: Pitanja tipa RAZNA!
Pritisni F5 dugme.kakavdanakneiskustvu wrote:na starom laptopu sam imao mogucnost da slike gledam u obliku prezentacije,jednu za drugom,na ovom izgleda nema te opcije,je li trebam imati mozda neki program instaliran?
-
kakavdanakneiskustvu
#1175 Re: Pitanja tipa RAZNA!
diablobih wrote:Pritisni F5 dugme.kakavdanakneiskustvu wrote:na starom laptopu sam imao mogucnost da slike gledam u obliku prezentacije,jednu za drugom,na ovom izgleda nema te opcije,je li trebam imati mozda neki program instaliran?
a prije toga oznacim,odaberem sve slike?