nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
goran16v

#1151 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by goran16v »

akcid wrote:
goran16v wrote:Kad si vec uspostavio dijagnozu onda obrazlozi... Ja znam da u svakom od nas cuci bolesnik koji ce "pomoci" gradskom trkacu koji se gura nasilu kroz guzvu da zapne u sporoj traci i slicno... Ovo nije nimalo drugacije i svako ko tvrdi suprotno laze...
Svakom "gradskom trkaču" i svakom cestovnom manijaku ili isfrustriranom primitivcu, čim ga ugledam - pozovem policiju, nek' svako radi svoj posao za koji je plaćen.
Nisi obrazlozio zasto je neko ko umjesto poziva tom istom trkacu prakticno odrzi preventivivnu lekciju, ili sto bi jedan moj jaran rekao, vrati ga na fabricke postavke, a da pri tome ne preksi nijedan propis, niti koga ugrozi, bolesnik?
O'zone
Globalni moderator

#1152 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by O'zone »

Off topic.

Moglo se kakvog udruženja napraviti od nadrkanih vozača Felacija :mrgreen: Mi sto vedrimo i oblačimo sa naših 43 KW cestama sirom naše BiH :mrgreen:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#1153 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by bitanga_sa_otesa »

O'zone wrote:Off topic.

Moglo se kakvog udruženja napraviti od nadrkanih vozača Felacija :mrgreen: Mi sto vedrimo i oblačimo sa naših 43 KW cestama sirom naše BiH :mrgreen:
ako vam se ne gadi mozete u moj klub prazan rezervoar :D
akcid

#1154 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by akcid »

goran16v wrote:Nisi obrazlozio zasto je neko ko umjesto poziva tom istom trkacu prakticno odrzi preventivivnu lekciju, ili sto bi jedan moj jaran rekao, vrati ga na fabricke postavke, a da pri tome ne preksi nijedan propis, niti koga ugrozi, bolesnik?
:lol: :lol: Ako nisi zaključio iz jednostavne rečenice, mogu ti i esej napisati, nećeš shvatiti :-) :(

Čuj - ono bi nekog vraćalo na fabričke postavke... ja drskosti i slobode upravljanja tuđim pravima :( :(
Lolobrigida

#1155 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by Lolobrigida »

Ljuti rivali će vam biti Klub vozača Nissana Serene :D Pa šta je ono mati mila, ideš nizbrdo sa punim gasom, a auto i dalje usporava :lol: Sad gledam brojke, ubrzanje od 0-100 za 31 sekundu :-) Pored Serene, Felicija je F1 bolid.
goran16v

#1156 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by goran16v »

akcid wrote:
goran16v wrote:Nisi obrazlozio zasto je neko ko umjesto poziva tom istom trkacu prakticno odrzi preventivivnu lekciju, ili sto bi jedan moj jaran rekao, vrati ga na fabricke postavke, a da pri tome ne preksi nijedan propis, niti koga ugrozi, bolesnik?
:lol: :lol: Ako nisi zaključio iz jednostavne rečenice, mogu ti i esej napisati, nećeš shvatiti :-) :(

Čuj - ono bi nekog vraćalo na fabričke postavke... ja drskosti i slobode upravljanja tuđim pravima :( :(
Nisam jer tvoja jednostavna recenica nema nijednog argumenta koji se tice tvoje tvrdnje, stoga kreni sa esejom...
Da, vratiti na fabricke postavke, odnosno pokazati kome gdje mu je mjesto, ukljucujuci i matorog prdonju u dizelu od 90 KS, ne radeci nista sto on sam ne radi pa i manje od toga, tako da od te neke drskosti i slobode upravljanja tuđim pravima nema nista.
klaki

#1157 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by klaki »

Lolobrigida wrote:

Ljuti rivali će vam biti Klub vozača Nissana Serene :D Pa šta je ono mati mila, ideš nizbrdo sa punim gasom, a auto i dalje usporava :lol: Sad gledam brojke, ubrzanje od 0-100 za 31 sekundu :-) Pored Serene, Felicija je F1 bolid.
Pa moja stara Corsa B 1.0 je Koenigsegg za to :lol:
drndalo

#1158 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by drndalo »

akcid wrote: Čuj - ono bi nekog vraćalo na fabričke postavke... ja drskosti i slobode upravljanja tuđim pravima :( :(
Ljudska prava 101 = sezu dotle dok ne pocnu ugrozavati necija druga... Silovanje kolone, pune linije, i rizikovanje 20 zivota (osim vlastitog i u hanume mu) spada u ugrozavanje tudjih prava... Policija radi kako radi, tj. ne radi... Bitno je mene uslikati na 71 km/h gdje je ogranicenje 60, a postavljanje cheka na poznatim crnim tackama gdje ljudi siluju pune linije, i prizemljavanje takvih nisko letecih pilota nije bitno... Miliciji je bilo bitno, i vise su ganjali njihA, ova demokratija nas pobi sviju...

Da se razumijemo, kamera nije revolt, pa da ovo pisem zato, kad sam kriv, poklopim se po usima i platim...
basicm

#1159 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by basicm »

Sta ste navalili na gorana, neka ga je spustio, znam i ja a i vi svi kako je kad neko iritantno vozi.

Sent from my iPhone using Tapatalk
goran16v

#1160 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by goran16v »

basicm wrote:Sta ste navalili na gorana, neka ga je spustio, znam i ja a i vi svi kako je kad neko iritantno vozi.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Mene to navaljivanje ne pogadja. Mene samo interesuje objasnjenje ovih principijelnih postivalaca povelje o ljudskim pravima koja sam ja to necija prava sigurnom voznjom po propisima ugrozio i kako, da ne idem u dubioze sta je s mojim pravima. Svako ko kaze da je imun na iskusenje da debilu iz mog primjera i slicnim debilima na cesti bar na trenutak stane na rep - laze ko pas, samo je pitanje znas li, smijes li, imas li cime i naravno mozes li da ne krsis propise i postanes i sam debil!

Na stranu da se radilo o matorom prdonji kome bi divljanje po cesti u stilu bubuljicavog drkadzije trebalo biti vec decenijama iza ledja, sama cinjenica u kojoj situaciji je divljao govori koliki je debil.
Prvo, silovao je kolonu po kisi i sumraku i nepropisno je pretekao 10-12 auta, pri tome svaki put lijepeci se na onog ispred, da bi na kraju "odmakao" tako "daleko" da sam ga ja, koji sam bio negdje u sredini tih 10 - 12 auta, vec na drugoj krivini od pocetka uspona stigao, a nisam pretekao nijedan auto niti preksio ijedan propis ili ugrozio nekog.
Drugo, ako si ikad prosao tim putem, znas da je preticanje konstantne kolone na pitezu Konic - Ivan do pocetka uspona besmisleno u svakom slucaju. Ako ti ie izgovor jak auto i da te usporavaju sve sto je ispred tebe cec sigurno i bez ikakvog rizika obici uz uspon u prve 4 krivine. Ako ti je izgovor slab auto pa hvatas sta mozes na ravnici, svi koje si uz rizik prosao do uspona ce te preci u prvih 500m uspona i u konacnici silaskom u Rastelicu nisi nista postigao. Ako ne znas cestu i ne znas sta te ceka to je razlog vise da budes disciplinovan i da vozis u koloni, a ne da divljas po sumraku i kisi.
akcid

#1161 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by akcid »

basicm wrote:Sta ste navalili na gorana, neka ga je spustio, znam i ja a i vi svi kako je kad neko iritantno vozi.
Zamisli situaciju da svi počnemo "kažnjavati" "stare prdonje" ili neiživljenje manijake po cesti :-)

Ko nije dobar sa živcima pa mu smetaju "iritantni" vozači, nek' se liječi i ne sjeda za volan, ubiće nekog.
Qler

#1162 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by Qler »

U subotu se vracao sa mora, i kod Pocitelja, sa onog prakinga, uvali mi se baba, sa fabiom HTP, kao da me nema! Ja u koloni, idemo cca 80km/h. znaci kolona bar 10 auta, nista samo se uvali! I jos mi mase kao sta mi je, sto ne gledam gdje vozim! Sreca joj je pa nisam bio sam u autu, opalio bi je da u Neretvi zavrsi! Ja popizdio, jebo sam joj sve sto igdje ima! Ja sa dijetetom u autu, umalo lancani da napravim zbog kretenuse!
O'zone
Globalni moderator

#1163 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by O'zone »

Ako uklonimo sve one sa lošim živcima neće ostati ni dva vozača na cestama, zato mani moralisanja.
_mufljuz_

#1164 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by _mufljuz_ »

ima seljaka - al sto ima madmaxova na forumu mogu Jim komotno parirat :lol:
The BEN10

#1165 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by The BEN10 »

Qler wrote:U subotu se vracao sa mora, i kod Pocitelja, sa onog prakinga, uvali mi se baba, sa fabiom HTP, kao da me nema!
Meni se nedavno dogodilo da se vozim kroz grad, nema gužve. I u neka doba, ničim izazvan tip u plavom Picasso se uvali ispred mene tik ispred semafora. Na sljedećem semaforu ja stao pored njega, vruće bilo otvoren prozor - gledam da vidim ko je vozač, kad stari prdonja dobacuje: "trebaš ti još pure jesti". Valjda se starudije pomamile, ko će ti ga znati... :-) :lol:
O'zone wrote:Ako uklonimo sve one sa lošim živcima neće ostati ni dva vozača na cestama, zato mani moralisanja.
:thumbup:
_mufljuz_

#1166 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by _mufljuz_ »

The BEN10 wrote:
Qler wrote:U subotu se vracao sa mora, i kod Pocitelja, sa onog prakinga, uvali mi se baba, sa fabiom HTP, kao da me nema!
Meni se nedavno dogodilo da se vozim kroz grad, nema gužve. I u neka doba, ničim izazvan tip u plavom Picasso se uvali ispred mene tik ispred semafora. Na sljedećem semaforu ja stao pored njega, vruće bilo otvoren prozor - gledam da vidim ko je vozač, kad stari prdonja dobacuje: "trebaš ti još pure jesti". Valjda se starudije pomamile, ko će ti ga znati... :-) :lol:
O'zone wrote:Ako uklonimo sve one sa lošim živcima neće ostati ni dva vozača na cestama, zato mani moralisanja.
:lol: :lol: :lol:

nedavno ja nesto nasekiran, nisam bio sav svoj ogranicenje 50 idem ja nekih 55-60 hajd malo brze kao - ide baba i deda preko ceste i ja stanem normala.... vidim metuzalemi...

dodje deda do sredine auta a ja ga gledam on pilji u mene - a fakat nisam bio dobar psihom nikako :sad:

kad ce deda meni do prozora - warum du gehst achtzig? - htio sam se od muke pocet grohotom smijat - pa kontam da pocnem da se svadjam sa retardom ne ide - na sredini sam ceste - i ja onako piljim u njega i reko isao sam šeset....

najn najn - du fahrst achtzig!!!! poce se derat na mene - i ta cu vidim tokmak dignem prozor brlja on nesto - cekam ja i dalje - cim je prdu pomjerio ustranu spalim gumu :lol: on se kao recnu unazad :lol: mrš jbem te stara :lol:
Last edited by _mufljuz_ on 05/05/2014 11:32, edited 1 time in total.
goran16v

#1167 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by goran16v »

akcid wrote:
Zamisli situaciju da svi počnemo "kažnjavati" "stare prdonje" ili neiživljenje manijake po cesti :-)

Ko nije dobar sa živcima pa mu smetaju "iritantni" vozači, nek' se liječi i ne sjeda za volan, ubiće nekog.
Ja tim "kaznjavanjem" nisam preksio nijedan propis, niti sam ikog ugrozio, 15-20 min vozio strpljivo u kolonu i gledao majmuna, a njemu je, ako mu je IQ veci od broja cipela, bila ocigledna i dovoljna vaspitno-popravna lekcija kakave je debil i koliko je besmisleno to sto radi, sto je u globalu puno sigurnije od beskorisnog tuzakanja policiji, a ti sad, ako imas kapacitete, zakljuci ko u cijeloj prici nije dobar sa zivcima, kome treba lijecenje i ko ce ubiti nekog.
_mufljuz_

#1168 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by _mufljuz_ »

goran16v wrote:
akcid wrote:

Ja tim "kaznjavanjem" nisam preksio nijedan propis, niti sam ikog ugrozio, 15-20 min vozio strpljivo u kolonu i gledao majmuna, a njemu je, ako mu je IQ veci od broja cipela, bila ocigledna i dovoljna vaspitno-popravna lekcija kakave je debil i koliko je besmisleno to sto radi, sto je u globalu puno sigurnije od beskorisnog tuzakanja policiji, a ti sad, ako imas kapacitete, zakljuci ko u cijeloj prici nije dobar sa zivcima, kome treba lijecenje i ko ce ubiti nekog.
dobro vise i s tvojom voznjom esej bi pis'o o tom kako si zajban za volantom :lol:
goran16v

#1169 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by goran16v »

The BEN10 wrote:
Meni se desila slucna stvar. Vozim u ogranicenju 60-ak km/h srednjom trakom i na semaforu kod studentskih domova hvatam zeleni val prema Ilidzi, a sa lijeve strane iz pravca Nedjarica se ukljucuje A klasa "zaostala" u raskrsnici. Umjesto da se po pripisu uljuci u krajnju lijevu debil, BTW bez zmigavca, mrtav-hladan direkt ispred mene u srednju traku. Pocnem da kocim, blicam i da sviram. Na sljedecem semaforu staje on pored mene, prdonja 60 god sa nekom izblajhanom opajdarom pored sebe i pita"to sto vozis brz i dobar auto ti daje pravo da se tako ponasas? Nije, reko, nego te gledam kakav si debil, imas 100 godina, a ne znas da upalis zmigavac i da se prestrojis kako treba, a glumis glumca pred tim grobom!
goran16v

#1170 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by goran16v »

_mufljuz_ wrote:
dobro vise i s tvojom voznjom esej bi pis'o o tom kako si zajban za volantom :lol:
Ja sam sve osim zajeban za volanom, vozim iskljucivo po propisima, meni ne utice na ego kad me pretekne dostavni kombi, ali u 20 god zivota od volana stenkes dovoljno prakse i vjestine da izadjes na kraj sa debilima po cesti.
_mufljuz_

#1171 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by _mufljuz_ »

goran16v wrote:
_mufljuz_ wrote:
Ja sam sve osim zajeban za volanom, vozim iskljucivo po propisima, meni ne utice na ego kad me pretekne dostavni kombi, ali u 20 god zivota od volana stenkes dovoljno prakse i vjestine da izadjes na kraj sa debilima po cesti.
ma malo te zezam halali :mrgreen:
goran16v

#1172 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by goran16v »

_mufljuz_ wrote:
goran16v wrote:
_mufljuz_ wrote:
ma malo te zezam halali :mrgreen:
Roger that! :D
mefistofilis

#1173 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by mefistofilis »

The BEN10 wrote: Meni se nedavno dogodilo da se vozim kroz grad, nema gužve. I u neka doba, ničim izazvan tip u plavom Picasso se uvali ispred mene tik ispred semafora. Na sljedećem semaforu ja stao pored njega, vruće bilo otvoren prozor - gledam da vidim ko je vozač, kad stari prdonja dobacuje: "trebaš ti još pure jesti". Valjda se starudije pomamile, ko će ti ga znati... :-) :lol:
pa jebo me svak ne bi mi bilo mrsko izaci iz auta da ga preko zuba fisnem :evil:
goran16v

#1174 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by goran16v »

atorniji putnik wrote:
The BEN10 wrote: Meni se nedavno dogodilo da se vozim kroz grad, nema gužve. I u neka doba, ničim izazvan tip u plavom Picasso se uvali ispred mene tik ispred semafora. Na sljedećem semaforu ja stao pored njega, vruće bilo otvoren prozor - gledam da vidim ko je vozač, kad stari prdonja dobacuje: "trebaš ti još pure jesti". Valjda se starudije pomamile, ko će ti ga znati... :-) :lol:
pa jebo me svak ne bi mi bilo mrsko izaci iz auta da ga preko zuba fisnem :evil:

Bolje nemoj jer ti slijedi uputnica za lijecenje zivaca i instrukcija da zoves policiju!
O'zone
Globalni moderator

#1175 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by O'zone »

U Petak lola sa FObijom pretiče kolonu u Barama na mjestu gdje je prije par mjeseci bio sudar CT autobusa i Audia.

Image

Ja sa suprotne strane išao, morao zakočiti i sklonit se u stranu jer nije mogao da se uvali nazad u kolonu
Post Reply