hrvatska-more
- insomnia78
#1151 Re: hrvatska-more
Glavu dajem da su ovi koji "trose" hiljade kuna oni osti koji cak i kocku za supu nose iz BiH.
Kakve hiljade...
Pita lik mrtav 'ladan smijel kocku za supu ponjeti, buahahah
s' moje sokoćalo
Kakve hiljade...
s' moje sokoćalo
- Warashii
#1152 Re: hrvatska-more
Jedna lasta ne cini proljece kao niti jedan los smjestaj citavu turisticku ponudu.sandokann wrote:
Dosao iz Umaga, apartmana Sol polynesia prije dvije sedmice.
Usluga, servis, polupansion u apartmanu... ravan 0.
Valjda zbog toga ovdje i komentarisemo.
Dodjes, smjestis se, ne valja dizes sidro ides dalje, nije Bogom dano da moras citav odmor provesti u apartmanu koji ti se nesvidja. Ja znam za situacije dje je smjestaj u Svicarskoj, Italiji ili Albaniji bio 0 al opet ne tvrdim da je sve u tim zemljama lose.
Sta ja sad usao u Studenac gdje su cijene katastrofa i da tvrdim da je sve po Hrvatskoj uzasno skupo? Ono jest nesto skuplje al nismo ni mi bas jeftini.
- Warashii
#1153 Re: hrvatska-more
Ma dobro ti si vec posebna prica, i o jeziku bi se raspravljao tako da...Hrulj wrote: Ma kakvi. Mi komentarisemo jer mrzimo hrvate. Mi smo clanovi Handzar divizije i mudzahedinskih odreda![]()
![]()
![]()
-
sandokann
#1154 Re: hrvatska-more
Da ti ne bi posto - poto davao glavu, ja cu ti licno odgovoriti.insomnia78 wrote:Glavu dajem da su ovi koji "trose" hiljade kuna oni osti koji cak i kocku za supu nose iz BiH.
Kakve hiljade...
s' moje sokoćalo
Od ´'93 do 2007 sam zivio u DK. Imam i dk pasos. Med. tehnicar sam iz Sarajeva, u dk potvrdio za sygeplejerske. Tako da i danas znam zapucati dva - tri mjeseca kao vikar gore ili u organizaciji DBG i naklepati se dobre love.
Od toga mi moze biti i za odmora, bar jednom godisnje sa zenom i djecom.
Kad odem na odmor u restoran, kafic, konobu... ocekujem da mi, kao i svakom drugom, konobar kaze izvolite, da je ono sto uplatim onakvo kakvo je predstavljeno u ponudi...
Ne opterecujem se koliko je gdje turista i kakva im je sezona, gledam sta dobijem za ono sto platim,
Hrvatska:
Neljubazni servis i usluga, skupo.
- Warashii
#1155 Re: hrvatska-more
@sandokan
Ja licno tebi vjerujem, gledao sam te apartmane il sta su vec na Tripadvisor-u i ocjena im je manje vise bas kao sto si i ti napisao.
Ne znam, ne ljetujemo sve na isti naciin. Ja sam obicno u apartmanima ljudi koje licno znam, vecinom spremamo tek s vremena na vrijeme negdje u neki objekat sjednemo jer ne volimo takve izlaske, ne konzumiram ih ni u BiH u velikoj mjeri tako da mi je na ljetovanju tih par puta i precesto.
Ja najvise trosim na hranu, vino i ostale zerzevate, najmanje po objektima.
JEdnostavno nije pogled na ljetovanje kod svakog isto tako da 100% moraju postojati ljudi koji nisu zadovoljni.
Ja licno tebi vjerujem, gledao sam te apartmane il sta su vec na Tripadvisor-u i ocjena im je manje vise bas kao sto si i ti napisao.
Ne znam, ne ljetujemo sve na isti naciin. Ja sam obicno u apartmanima ljudi koje licno znam, vecinom spremamo tek s vremena na vrijeme negdje u neki objekat sjednemo jer ne volimo takve izlaske, ne konzumiram ih ni u BiH u velikoj mjeri tako da mi je na ljetovanju tih par puta i precesto.
Ja najvise trosim na hranu, vino i ostale zerzevate, najmanje po objektima.
JEdnostavno nije pogled na ljetovanje kod svakog isto tako da 100% moraju postojati ljudi koji nisu zadovoljni.
- djordje5
#1156 Re: hrvatska-more
I ja vjerujem da će ta narodna vrlo brzo nestati, jer se od zavisti (jala) ne živi.Warashii wrote:Na zalost znamdjordje5 wrote: Pa znaš li ti onu narodnu... samo nek komšiji crkne krava..pa onda igramo kolo i slavimo..
Nadam se da cemo s vremenom zaboraviti tu narodnu.
- Šveđanin
#1157 Re: hrvatska-more
Komšija Danac ne uzrujavaj se bolan.
Ja koga god sam pitao od Danaca, ove godine niko ne ide u HR, svi su na relaciji Španija/Italija/Portugal-Turska-Daleki istok.
I realno.. ne može se HR porediti sa tim destinacijama jer je Hrvatska uopšteno par stepenica ispod gore nabrojanih zemalja. Naravno da ima i super dobrih hotela u HR, i strašno loših hotela po Španiji, ali generalno, uopšteno gledano.. Hrvatska je stepenicu ispod.
Hrvatska u svojoj kategoriji ima Grčku (jeftinija), Crnu Goru (bolji provod i jeftinija), tako da..
I realno.. ne može se HR porediti sa tim destinacijama jer je Hrvatska uopšteno par stepenica ispod gore nabrojanih zemalja. Naravno da ima i super dobrih hotela u HR, i strašno loših hotela po Španiji, ali generalno, uopšteno gledano.. Hrvatska je stepenicu ispod.
Hrvatska u svojoj kategoriji ima Grčku (jeftinija), Crnu Goru (bolji provod i jeftinija), tako da..
-
Bodkin
#1158 Re: hrvatska-more
Hrvatska nije uopste u kategoriji turske ili spanije. Nema masovnog turizma sa ogromnim hotskim kompleksima. Ljudi koji izlete 1000€ za all inc paket u turskoj ne znaju ni da postoji hr jer ne traze takav turizam
- djordje5
#1159 Re: hrvatska-more
Bodkin wrote:Hrvatska nije uopste u kategoriji turske ili spanije. Nema masovnog turizma sa ogromnim hotskim kompleksima. Ljudi koji izlete 1000€ za all inc paket u turskoj ne znaju ni da postoji hr jer ne traze takav turizam
Kako nije, kod mene je baš masovni turizam, jedni odu drugi kroz 24 sata dodju... joooooooooooooj....
-
Bodkin
#1160 Re: hrvatska-more
Pa nije masovni turizam imati 4 apartmana i 2 sobedjordje5 wrote:Bodkin wrote:Hrvatska nije uopste u kategoriji turske ili spanije. Nema masovnog turizma sa ogromnim hotskim kompleksima. Ljudi koji izlete 1000€ za all inc paket u turskoj ne znaju ni da postoji hr jer ne traze takav turizam
Kako nije, kod mene je baš masovni turizam, jedni odu drugi kroz 24 sata dodju... joooooooooooooj....
- dalmatinka
#1161 Re: hrvatska-more
Meni se danima nije dalo odgovarati, ali ti si to napravio umjesto mene. Rade se usporedbe hotelski smještaji u Turskoj, Grčkoj s privatnim u Hrvatskoj. Kruške i jabuke. Ne sviđa ti se - ti ne dolaziš, vrlo jednostavno. Ima mora i oceana na ovoj kugli zemaljskoj koliko voliš.Bodkin wrote:Pa nije masovni turizam imati 4 apartmana i 2 sobedjordje5 wrote:Bodkin wrote:Hrvatska nije uopste u kategoriji turske ili spanije. Nema masovnog turizma sa ogromnim hotskim kompleksima. Ljudi koji izlete 1000€ za all inc paket u turskoj ne znaju ni da postoji hr jer ne traze takav turizam
- djordje5
#1162 Re: hrvatska-more
Prijatelju, ja imam samo jedan apartman, i prezadovoljan sam, ali imam ove godine i problem. Do sada svi, ali svi gosti koji su bili, bili su ljudi-porodice iz Prijedora, koji su moje počastili. I sad..kako.. na ljudskost se ljudskošću uzvratiti mora! Al mi kliker ne radi. Mama i sestra kažu kako su ljudi prezadovoljni bili, bili prvi put u životu na otoku. Vozili se trajektom od Splita 2 sata. Djeca vidjela-kupala se u moru..To je za njih bio.. ma da ne pričam. A do ove godine je bila čista industrija.
Dobar dan- dobar dan mi smo ti i ti.. u redu,evo ključevi dajte pasoše napraviš prijave boravka, odneseš na turistički i to je to.
Izgleda da bez naših ljudi nema ništa, šteta što nas je amerika dovela na prosjački štap..šteta..
Dobar dan- dobar dan mi smo ti i ti.. u redu,evo ključevi dajte pasoše napraviš prijave boravka, odneseš na turistički i to je to.
Izgleda da bez naših ljudi nema ništa, šteta što nas je amerika dovela na prosjački štap..šteta..
- insomnia78
#1163 Re: hrvatska-more
Kako nas je to Amerika dovela na prosjacki stap?
s' moje sokoćalo
s' moje sokoćalo
-
drshh_sa
#1164 Re: hrvatska-more
je li iko isao sa zeba toursom na more ove godine? jesu pouzdani? 
-
MimarS
#1165 Re: hrvatska-more
I sta je na kraju sa makarskom rivijerom - propala sezona ili ne? Dajte ljudi pisite iskustva i cijene smjestaja.
-
dado_
#1166 Re: hrvatska-more
Danas idem za Podgoru mada mi nije bas po izboru ali drustvo ceka tamo, oni su u cetvrtak otisli, kazu u 12 popodne jedino auto na Doljanima, Podgora poluprazna, i sto ima raje stranci, od nasih skoro niko... Ubilo se za odmora 
-
damirc_sa
#1167 Re: hrvatska-more
Lave ako budes nasao vremena samo baci informaciju kakva je situacija na GP Doljani jer ja krecem poslijepodne, pa da znam sta me ceka.dado_ wrote:Danas idem za Podgoru mada mi nije bas po izboru ali drustvo ceka tamo, oni su u cetvrtak otisli, kazu u 12 popodne jedino auto na Doljanima, Podgora poluprazna, i sto ima raje stranci, od nasih skoro niko... Ubilo se za odmora
-
neretvanac
#1168 Re: hrvatska-more
Bio nedavno 6 dana na hrvatskoj obali. Prešao granicu na prijelazu Doljani (Metković).
Samo su mi tražili biometrijski pasoš i ništa više.
Ni o kakvim parama govora nije bilo.
Par prijatelja je isto išlo poslije i prije toga i ista priča, nisu ništa osim pasoša tražili.
Samo su mi tražili biometrijski pasoš i ništa više.
Ni o kakvim parama govora nije bilo.
Par prijatelja je isto išlo poslije i prije toga i ista priča, nisu ništa osim pasoša tražili.
- Edin H.
#1169 Re: hrvatska-more
Nista meni nije jasno sta govoris, dosli vam prijatelji, pa ih niste mogli uzeti, je'l to?djordje5 wrote:Prijatelju, ja imam samo jedan apartman, i prezadovoljan sam, ali imam ove godine i problem. Do sada svi, ali svi gosti koji su bili, bili su ljudi-porodice iz Prijedora, koji su moje počastili. I sad..kako.. na ljudskost se ljudskošću uzvratiti mora! Al mi kliker ne radi. Mama i sestra kažu kako su ljudi prezadovoljni bili, bili prvi put u životu na otoku. Vozili se trajektom od Splita 2 sata. Djeca vidjela-kupala se u moru..To je za njih bio.. ma da ne pričam. A do ove godine je bila čista industrija.
-
neretvanac
#1170 Re: hrvatska-more
Manje ljudi nego prošlih godina, prvenstveno što su gosti na Makarskoj rivijeri većinom iz BiH, a dosta ljudi se prepalo priča o 100 eura po danu, dosta raje nema još biometrijske pasoše itd. AL su zato manje gužve, ljepše za odmora.MimarS wrote:I sta je na kraju sa makarskom rivijerom - propala sezona ili ne? Dajte ljudi pisite iskustva i cijene smjestaja.
Cijene ostale iste kao i prošle godine.
Uglavnom, do nas su bili Česi koji su ponijeli i svoju kiselu vodu iz Češke na odmor... Oni "troše", pa et nek bude...
-
Timotije
#1171 Re: hrvatska-more
Prije par dana se vratio iz te toliko hvaljene Turske. Prvi i vjerovatno zadnji put u Tursku na ljetovanje. Potrosio para i para, ja ne znam sto me ljudi dave godinama da je tamo hrana super, sve jeftino, ja nista od toga nisam dozivio. Jeftine su one krpetine, koje me ne zanimaju, mala flasa pive 11 lira, govedji steak za veceru (jedini ukusni komad mesa koji sam pojeo za sedam dana), 52,5 lire, 1 Lira: 0,8 KM, pa vi racunajte (hotel 4*, izvan Alanya).... Mislim svako ima svoje, nekome je interesantno da tri puta ulazi u restoran i utovara one mlake splacine u sebe, meni nije... Put ocajno dalek i naporan, nema postenog drveta nigdje, more valovito, nikakvih mirisa, sve sami Rusi i Skandinavci, ribe kvalitetne ni za lijeka, uzimanje samo tako...! I kebab kvalitetniji ovdje pojedem
!
Sve skupa: u ocima radost-u guzici zalost! Jedna velika sarena laza i bas, ali ono bas, masovni turizam u najgorem obliku...
Nemam namjeru diskutovati, samo moj mali licni utisak, nismo naravno svi isti i sve treba probati i vidjeti sta ti odgovara...
Sve skupa: u ocima radost-u guzici zalost! Jedna velika sarena laza i bas, ali ono bas, masovni turizam u najgorem obliku...
Nemam namjeru diskutovati, samo moj mali licni utisak, nismo naravno svi isti i sve treba probati i vidjeti sta ti odgovara...
- P308
#1172 Re: hrvatska-more
Je li to bio neki polupansion ili? Koji je hotel u pitanju?Timotije wrote:Prije par dana se vratio iz te toliko hvaljene Turske. Prvi i vjerovatno zadnji put u Tursku na ljetovanje. Potrosio para i para, ja ne znam sto me ljudi dave godinama da je tamo hrana super, sve jeftino, ja nista od toga nisam dozivio. Jeftine su one krpetine, koje me ne zanimaju, mala flasa pive 11 lira, govedji steak za veceru (jedini ukusni komad mesa koji sam pojeo za sedam dana), 52,5 lire, 1 Lira: 0,8 KM, pa vi racunajte (hotel 4*, izvan Alanya).... Mislim svako ima svoje, nekome je interesantno da tri puta ulazi u restoran i utovara one mlake splacine u sebe, meni nije... Put ocajno dalek i naporan, nema postenog drveta nigdje, more valovito, nikakvih mirisa, sve sami Rusi i Skandinavci, ribe kvalitetne ni za lijeka, uzimanje samo tako...! I kebab kvalitetniji ovdje pojedem!
- Edin H.
#1173 Re: hrvatska-more
Hoces i ti da se izradis?P308 wrote: Je li to bio neki polupansion ili? Koji je hotel u pitanju?
Ma pusti timotija, on samo voli kao i ja landarati po utakmicama, sve ostalo dosadno
- P308
#1174 Re: hrvatska-more
Edin H. wrote:Hoces i ti da se izradis?P308 wrote: Je li to bio neki polupansion ili? Koji je hotel u pitanju?
Ma pusti timotija, on samo voli kao i ja landarati po utakmicama, sve ostalo dosadno
Nije, nego bas suprotno, da se ne izradim. A naravno da i u Turskoj ima svega, ko i svugdje.
- JohnnyS
#1175 Re: hrvatska-more
damirc_sa wrote:Lave ako budes nasao vremena samo baci informaciju kakva je situacija na GP Doljani jer ja krecem poslijepodne, pa da znam sta me ceka.dado_ wrote:Danas idem za Podgoru mada mi nije bas po izboru ali drustvo ceka tamo, oni su u cetvrtak otisli, kazu u 12 popodne jedino auto na Doljanima, Podgora poluprazna, i sto ima raje stranci, od nasih skoro niko... Ubilo se za odmora
http://bljesak.info/web/article.aspx?a= ... aa1c12c7ae