Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Nisrin

#1151 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Nisrin »

Black swan wrote:kome je hladno mora uključiti grijalicu da mu ne bi bilo hladno

komšije na čvili za stan od 60 i nešto kvadara dakle koliko je grijanje zavoravio sam
dobiju još 140 struje

ostali planiraju dodatne izolacije

a sve će biti gore i gore...
mislim da će se cijeniti manji stanovi

babe koje imaju djecu u australiji trebaju zamijeniti stanove za manje...

ne znam snalazite se...
ja se sjećam prije rata kad sam sam ostajao u stanu i učim pored radijatora uvijek sam volio malo propuhat grijalicom :D

ja sam u kuci, tako da meni svakako dolaze veci racuni nego ovim u stanovima...a zanima me za podstanare, grijanje na 40 kvadrata je 60ak KM, sto nije puno na godisnjem nivou, oko 650KM...i stvarno su svima stanovi pretopli, kome god sam usla u stan...e sad...dogrijavanje, vjerovatno zbog losih izolacija itd...
Capajebo

#1152 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Capajebo »

oldtajmer wrote:koliko ima vec da su toplane presle na mazut :?:
znam da su govorili da je mazut znatno jeftiniji od plina,pa jos kad se uzmu u obzir redukcije u grijanju gdje su navece i ujutro krali po nekoliko sati,a zadnjih nekoliko sedmica vec na 5 stepeni gase grijanje,mislim da bi red bio da se uradi korekcija racuna,ali to mozda u zemlji Dembeliji
Negdje odokativno kraj januara koliko se sjecam :roll:
vjesticanametli

#1153 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by vjesticanametli »

Black swan wrote:kupite konvektore pa se dodatno grijte prema potrebi
upravo to i radim i izvalila sam se 2500 KM ali prestajem placati tada toplane....poslacu im dopis i napisati sve u njemu i zamoliti da me skinu sa svojih cijevi i da ih nose iz mojih zidova jer ce biti tuzeni
VjecitiStudent

#1154 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by VjecitiStudent »

Šta ste se raskukali, saće to sve Kifla riješiti.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1155 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Truba »

vjesticanametli wrote:
Black swan wrote:kupite konvektore pa se dodatno grijte prema potrebi
upravo to i radim i izvalila sam se 2500 KM ali prestajem placati tada toplane....poslacu im dopis i napisati sve u njemu i zamoliti da me skinu sa svojih cijevi i da ih nose iz mojih zidova jer ce biti tuzeni
ti si onda kupila invertre a ne onvektore koji su po 230 maraka :D
ili si ih kupila 11 :D
vjesticanametli

#1156 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

kako god se to zvalo :D nije 11 vec 1 :lol:
StupskaBitanga

#1157 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by StupskaBitanga »

VjecitiStudent wrote:Šta ste se raskukali, saće to sve Kifla riješiti.
do ambisa zajedno
Shon Phon

#1158 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Shon Phon »

Evo odgovorili su i na posljednji mail :-)

Poštovani,
Uprkos poznatim uzrocima povremene nestabilnosti u sistemu centralnog grijanja u Kantonu Sarajevo, tokom ove grijne sezone nisu zabilježena odstupanja u propisanim temepraturama u toku režima pružanja usluge centralnog grijanja, kao ni značajniji prekidi u isporuci isporuka energije obavlja se redovno svim našim korisnicima u Kantonu Sarajevo, kojima su instalacije ispravne.
Izvinjavamo se zbog neugodnosti na koje nismo mogli uticati, te molimo za razumijevanje i strpljenje. Također Vas molimo da ne iznosite paušalne ocjene ni o ekonomskim ni o društveno-političkim dešavanjima u Kantonu Sarajevo, s obzirom na problematiku u ovoj oblasti.
O svim eventualnim poteškoćama i prekidima rada po postrojenjima i područjima, kao i o eventualnim korekcijama računa (kao što je to bilo početkom ove grijne sezone)korisnici će biti pravovremeno informisani putem naše web stranice www.toplane-sa.co.ba i putem sredstava javnog informisanja.
S poštovanjem,
Služba prodaje i marketinga
quarterback

#1159 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by quarterback »

Shon Phon wrote:Također Vas molimo da ne iznosite paušalne ocjene ni o ekonomskim ni o društveno-političkim dešavanjima u Kantonu Sarajevo, s obzirom na problematiku u ovoj oblasti.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Margita81

#1160 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Margita81 »

Djubrad bezobrazna :/
GAU8

#1161 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by GAU8 »

Shon Phon wrote:Evo odgovorili su i na posljednji mail :-)

Poštovani,
Uprkos poznatim uzrocima povremene nestabilnosti u sistemu centralnog grijanja u Kantonu Sarajevo, tokom ove grijne sezone nisu zabilježena odstupanja u propisanim temepraturama u toku režima pružanja usluge centralnog grijanja, kao ni značajniji prekidi u isporuci isporuka energije obavlja se redovno svim našim korisnicima u Kantonu Sarajevo, kojima su instalacije ispravne.
Izvinjavamo se zbog neugodnosti na koje nismo mogli uticati, te molimo za razumijevanje i strpljenje. Također Vas molimo da ne iznosite paušalne ocjene ni o ekonomskim ni o društveno-političkim dešavanjima u Kantonu Sarajevo, s obzirom na problematiku u ovoj oblasti.
O svim eventualnim poteškoćama i prekidima rada po postrojenjima i područjima, kao i o eventualnim korekcijama računa (kao što je to bilo početkom ove grijne sezone)korisnici će biti pravovremeno informisani putem naše web stranice http://www.toplane-sa.co.ba i putem sredstava javnog informisanja.
S poštovanjem,
Služba prodaje i marketinga
E ovo je klopka :D
Mogli su uticati kroz izmirenje svoje obaveze ka Sarajevogasu.
wolfie

#1162 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by wolfie »

Krepali dabogdo. Toliko.
munevera44

#1163 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by munevera44 »

ja redovno plaćam grijanje a radijatori hladni............. a kod vas
wolfie

#1164 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by wolfie »

munevera44 wrote:ja redovno plaćam grijanje a radijatori hladni............. a kod vas
Isto. Zato i ovaj komentar iznad.
vjesticanametli

#1165 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

isto ....evo spremam se da pisem dopis ovih dana i mailom i preporuceno cu slati i ukinuti placanje vjerovatno 50% iako nisu zasluzili ni toliko da im se plati
quarterback

#1166 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by quarterback »

kod mene je grijuckalo proteklih dana
drndalo

#1167 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by drndalo »

Cim vide i naznaku vanjske temp. > 5 Celziusa, ugase barem 3-5 sati u toku dana... Kasnije pocnu grijati, ugase u toku dana, ranije gase... I jos kazu:Nije bilo vecih odstupanja... Ma jasta... Kad ne griju 5 od 16 sati koliko bi trebali grijati po zakonu (06-22 sata), to je onda min. razlog za 5/16 umanjenja racuna... Naravno da nije svaki dan isti, evo sad je 16:15 sati i jos nisu ni poceli pustati grijanje, a ugasili su ga sigurno prije 10... Dakle danas bi im trebalo platiti barem 7/16 manje, ili cca. 44%...
Naslovnica

#1168 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Naslovnica »

Koja je procedura da se isključi sa Toplana?
Da li još uvijek važi da im se mora plaćati 40% iako se isključim???
StupskaBitanga

#1169 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by StupskaBitanga »

Neka Konaković vrati Zeljkovića u toplane da se ogrijete ko ljudi
drndalo

#1170 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by drndalo »

Naslovnica wrote:Koja je procedura da se isključi sa Toplana?
Naravno...
Naslovnica

#1171 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Naslovnica »

drndalo wrote:
Naslovnica wrote:Koja je procedura da se isključi sa Toplana?
Naravno...
Oca im očinskog
Maharadza

#1172 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Maharadza »

Tačno zbog ovih lopova i neradnika želim da se minusi zadrže još barem mjesec pa do konačnog kraha krimosa i kantona sa njima jer vidim da u posljednje vrijeme samo griju nakon što cisterna sa mazutom stigne (glavna toplana u B-fazi)! :evil:
jaxxx

#1173 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by jaxxx »

Raja, može pitanje?
Kapa mi voda na spojnici između cijevi i radijatora pa ne znam da li da se obratim vlasniku stana ili Toplanama jer faktički nije sam radijator neispravan, al' opet...
holowey

#1174 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by holowey »

jaxxx wrote:Raja, može pitanje?
Kapa mi voda na spojnici između cijevi i radijatora pa ne znam da li da se obratim vlasniku stana ili Toplanama jer faktički nije sam radijator neispravan, al' opet...
spojnici ili ventilu? imas li ventil prije te spojnice? ako imas, nema problema, to mozes i sam uraditi... ali ako nema ventila prije spojnice, moze li se zavrnuti ventil na ulazu u stan ili se mora zatvoriti cijela vertikala? u tom slucaju, mislim da moras kontakirati tehnicku sluzbu toplana jer bez njihovog znanja ne smijes zavrtati cijelu vertikalu... a bez zavrtanja nema skidanja/odspajanja radijatora kako bi zamijenio spojnicu ili ventil...
jaxxx

#1175 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by jaxxx »

holowey wrote: spojnici ili ventilu? imas li ventil prije te spojnice? ako imas, nema problema, to mozes i sam uraditi... ali ako nema ventila prije spojnice, moze li se zavrnuti ventil na ulazu u stan ili se mora zatvoriti cijela vertikala? u tom slucaju, mislim da moras kontakirati tehnicku sluzbu toplana jer bez njihovog znanja ne smijes zavrtati cijelu vertikalu... a bez zavrtanja nema skidanja/odspajanja radijatora kako bi zamijenio spojnicu ili ventil...
Evo ovdje kapa. Da li smijem zavrnuti ventil pa probati ovu spojnicu zavrnuti malo?

Image
Post Reply