Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
klavirdžija

#1151 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by klavirdžija »

Image

Sve mladi i perspektivni… :D
hercegovac_pravi

#1152 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hercegovac_pravi »

volta dzontra wrote:
hercegovac_pravi wrote:
volta dzontra wrote:Još jedna centralisticko-unitaristicka stranka zasnovana na principu kukanja da je rješenje svih problema "više države" kao da je država po prirodi nešto dobro. Ideološki refreshan Krug 99. Otvorena svima kojima je Alija predsjednik a Armija BIH svetinja bez obzira na vjeru i naciju. Svi koji ne podržavaju većinski nacionalizam su automatski fašisti.
Ograniceni dobrodusni mediokritet na vrhu o čiji se simbolicki kapital "Hrvat a nas" zele ocesati mnoštvo likova medju kojima se nadje svašta od radikalnih bošnjačkih nacionalista do naivnih titoista....
Naravno, bujrum ti.. :D
Opet si izašao ispod suknje. Tvoj sovinizam i patoloska mržnja ti nece riješiti problem što ti je obim glave veći od obim ramena
:lol: :lol: :lol: :lol:
Baš te briga, ne moraš se sekirat za koga ćeš glasat sljedeće izbore... :lol:
klavirdžija

#1153 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by klavirdžija »

Ima tu i istine, svidjelo se to nekom ili ne…

Evo recimo, da je sve ostalo potpuno isto samo da se Željko kojim slučajem zove Muzafer, bi li uopšte i znali za njega, a kamoli bi li bio član Predsjedništva?
argenteus

#1154 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by argenteus »

klavirdžija wrote:Ima tu i istine, svidjelo se to nekom ili ne…

Evo recimo, da je sve ostalo potpuno isto samo da se Željko kojim slučajem zove Muzafer, bi li uopšte i znali za njega, a kamoli bi li bio član Predsjedništva?
E, da se zove Muzafer onda bi bilo "drugi jebu, a ti se Muzafere kupaj" :wink:
klavirdžija

#1155 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by klavirdžija »

Otprilike tako.
PerverzMusharaf

#1156 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by PerverzMusharaf »

po glavama im se vidi da nema nista od ove stranke.
vedra nebesa
Location: Bože, sačuvaj me od budala. Pametni me ionako zaobiđu.

#1157 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vedra nebesa »

Sačekat ćemo forumaše koji su na OS da nam odgovore na neka pitanja. Mene još uvijek zanima je li Komšić imao protukandidata.
dustaban

#1158 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

Ima ovdje upitnih likova, ali moram vam priznati mnogo manje nego sam se bojao da ce ih biti.

I pitam vas - kakav ste to vi idealan osnivacki sastav ocekivali sada i ovdje? Znate li od kakve je japije nacinjeno ovo drustvo?

Shvatite vec jednom - mi smo takvi kakvi jesmo i ova skupina na ovoj osnivackoj skupstini je ipak bolji dio ovog naroda bez obzira sto ce svako od nas pronaci nekog uljeza.

Uostalom, zar se niste uvjerili u ovo sto govorim kad ste sami pravili neku svadbu ili neki slican dernek. Je li iko od vas moze reci da je uspio okupiti ekipu kakvu je zamisljao, da mu niko nije bio manjka i niko viska???

E takvog idealnog okupljanja nema.

Prema tome, uz svu moju skepsu i sav cinizam, imam neku intuiciju da bi ovo, ovaj put, moglo biti OK.

Sretno!
skuterista

#1159 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by skuterista »

KatarinaKosaca wrote:
volta dzontra wrote:. Svi koji ne podržavaju većinski nacionalizam su automatski fašisti.
Svi ne.. ali Božo LJubić, sigurno... Slavica Josipović, školski primjer fašiste... Nikola Lovrinović jednako itd, itd, ima još "primjeraka".. potpuno neovisno o DF :roll:
sto bi Ekrem Jevric rekao , MALA , ne provaljuj se :-)
palermo

#1160 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

vedra nebesa wrote:Sačekat ćemo forumaše koji su na OS da nam odgovore na neka pitanja. Mene još uvijek zanima je li Komšić imao protukandidata.
Zašto bi imao protukandidata ? pa on je motor ove stranke, onaj oko kojeg se okupljaju ljudi,njegova je obaveza da preuzme mjesto vodećeg u stranci.

@dustaban

baš tako :thumbup:
vedra nebesa

#1161 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vedra nebesa »

palermo wrote:
vedra nebesa wrote:Sačekat ćemo forumaše koji su na OS da nam odgovore na neka pitanja. Mene još uvijek zanima je li Komšić imao protukandidata.
Zašto bi imao protukandidata ? pa on je motor ove stranke, onaj oko kojeg se okupljaju ljudi,njegova je obaveza da preuzme mjesto vodećeg u stranci.

@dustaban

Pa zašto su onda glasali za njega ako je motor? Vi stvarno ništa od SDPa niste naučili.
Jedan vođa, firer, istrošeni likovi, sumnjive koalicije-to vam ne liči na SDP? Nije problem što smo mi očekivali idealne likove, problem je što vi idealizirate ovu stranku a nemate nikakvo pokriće osim vlasitog optimizma.

Naravno, imate pravo biti optimiste, ali dopustite i nama da budemo pesimiste. Jer ipak je pesimista optimista s iskustvom. A iskusili smo mnogo toga.
_Reds_

#1162 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _Reds_ »

vedra nebesa wrote:
palermo wrote:

@dustaban

Pa zašto su onda glasali za njega ako je motor? Vi stvarno ništa od SDPa niste naučili.
Jedan vođa, firer, istrošeni likovi, sumnjive koalicije-to vam ne liči na SDP? Nije problem što smo mi očekivali idealne likove, problem je što vi idealizirate ovu stranku a nemate nikakvo pokriće osim vlasitog optimizma.

Naravno, imate pravo biti optimiste, ali dopustite i nama da budemo pesimiste. Jer ipak je pesimista optimista s iskustvom. A iskusili smo mnogo toga.
Sve po načelima demokratije. Demokratska farsa !!
rajv0sa

#1163 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rajv0sa »

Šta je ovo koalicija (SDA-SDP-Naša Stranka) hejtera protiv Komše :lol: :lol:
MMM1977

#1164 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MMM1977 »

Vracam se sa OS i ZK nije imao protivkandidata jer ga niko nije predlozio. Ja kad vidim da je tu Kukic, Tihi, Glavas i sl. imam vise optimizma. Spoj mladosti i iskustva a sa ZK na celu ova stranka ima potencijal da napravi nesto.

I Cenicka se spominje aktivno...

Sent using Tapatalk2
Emilija Kovačev

#1165 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Emilija Kovačev »

Sretno predsjedniče!

Gore ne može biti, pokvariti ništa ne možete.
_Reds_

#1166 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _Reds_ »

bELMIN_666 wrote:Šta je ovo koalicija (SDA-SDP-Naša Stranka) hejtera protiv Komše :lol: :lol:
Po ovom sto se vidi na slikama DF cini vladajucu koaliciju u KS. Ostatak koalicije se zna.

Ustvari obzirom da je HV i u Domu naroda, onda je ista koalicija posrijedi i tamo.
It_is_a_Leclerc

#1167 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

vedra nebesa wrote:
palermo wrote:

@dustaban

Protukandidat osnivaču stranke, na osnivačkoj skupštini ?! :lol: :lol: :lol:

Vrhunska logika ! :thumbup:
vedra nebesa

#1168 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vedra nebesa »

bELMIN_666 wrote:Šta je ovo koalicija (SDA-SDP-Naša Stranka) hejtera protiv Komše :lol: :lol:
Komšo nije stranka, DF je stranka. Ali uzalud je nekim ljudima pričati. Ali polako, živi bili pa vidjeli.
vedra nebesa

#1169 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vedra nebesa »

It_is_a_Leclerc wrote:
vedra nebesa wrote:

Protukandidat osnivaču stranke, na osnivačkoj skupštini ?! :lol: :lol: :lol:

Vrhunska logika ! :thumbup:
Pa kad vidiš naslove kako je jednoglasno izabran, pomisliš da su ljudi imali neki izbor. Nije on džabe godinama bio u SDPu, učio je od velikog demokrate Zlaje.
MMM1977

#1170 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MMM1977 »

Svako od 420 delegata je mogao predloziti protivkandidata

Sent using Tapatalk2
shiljak

#1171 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

@vedra nebesa lako ti je tako pričati.. po toj priči niko nevalja.. pa za koga glasati? E tek kad to pukušaš odgovoriti vidiš da je DF odlična.
Last edited by shiljak on 07/04/2013 18:24, edited 1 time in total.
Prpa.ba

#1172 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

_Reds_ wrote:Po ovom sto se vidi na slikama DF cini vladajucu koaliciju u KS. Ostatak koalicije se zna.

Ustvari obzirom da je HV i u Domu naroda, onda je ista koalicija posrijedi i tamo.
Nisu se ni osnovali, a uskoro ce imati vise vlasti nego Zlajin d.j.l. :lol: Mogu misliti kako je "mladim lavovima", PR-expertima sa studentskih pohoda po konferencijskim destinacijama, poltronima raznih vrsta, prebjezima itd. Uhljebili se a d.j.l. propade. :lol:
Last edited by Prpa.ba on 07/04/2013 18:25, edited 1 time in total.
swanfilter

#1173 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by swanfilter »

Nikada nisam cuo da se je na OS biralo izmedju vise kandidata. Inace, sretno novoj stranci na politickoj sceni BiH. Valjda ne budu u prolazu ..
vedra nebesa

#1174 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vedra nebesa »

shiljak wrote:@vedra nebesa lako ti je tako pričati.. po toj priči niko nevalja.. pa za koga glasati? E tek kad to pukušaš odgovoriti vidiš da je DF odlična.
Ne kažem ja da niko ne valja, ne kažem ni da DF ne valja..Kako ću to reći kad još ne znamo ko će osim Komšića voditi stranku, kako će se postavljati prema važnim pitanjima, s kim će koalirati a koga zaobilaziti?
Dok to ne budemo znali, bit ću oprezna i puhati i na hladno.
It_is_a_Leclerc

#1175 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Prpa.ba wrote:
_Reds_ wrote:Po ovom sto se vidi na slikama DF cini vladajucu koaliciju u KS. Ostatak koalicije se zna.

Nisu se ni osnovali, a uskoro ce imati vise vlasti nego Zlajin d.j.l. :lol: Mogu misliti kako je "mladim lavovima", PR-expertima sa studentskih pohoda po konferencijskim destinacijama, poltronima raznih vrsta, prebjezima itd. Uhljebili se a d.j.l. propade. :lol:
:thumbup:

Omladinci se dokopali radnih mjesta po federalnoj televiziji, parlamentu federacije, elektroprivredi, nauzimali I-phone, a uskoro se sprema smjena vlasti i otkaz... Treba razumijeti njihov gnjev.
Post Reply