'knjigama na zapadu'. S tim si sve rekao.BOSANAC_PATRIOTA wrote:Ludzak wrote:Kakvog bošnjačkog nacionalizma ?? Prije bih rekao hrvatskog jer su se većinom zalagali za NDH. Taj nacionalizam kojem se dičite nas je doveo do propasti. Od nacionalizma čovjek ništa nema.BOSANAC_PATRIOTA wrote:@PM72.
Niti znam Njemacki niti sam vojno edukovan, da bi znao koji je koji cin pogotovo ne Njemackom i to iz drugog svjetskog rata.
Handzar divizija je dika i ponos Bosnjaka bila i ostala, na stranu komunisticko pranje mozgova i slicno, hvala bogu ove mladje generacije sve vise znaju i spoznaju znacenje HD., nije to nikakvo velicanje fasizma, vec Bosnjackog nacionalizma i to u onom izvornom znacenje i obliku, ne ovom pojmu znacenje istog iz 90.tih. Uz sve to pripadnici Handzar divizije nisu cinili zvjerske zlocine kao sto su ista cinili prvenstveno cetnici a zatim i ustase.
@madner.
Ti ocito koristis podatke iz wikipedie(koristi malo i knjige)
Sastav su cinila 142. covjeka (cetiri godine broj varirao, ali nije sigurno spao na 33.covjeka) i to od prvog pa do zadnjeg dana djelovanja, za ostalo neznam sta bih ti rekao, dodatno da objasnim ili ipak da ostavim ??![]()
Oni su kao pripadnici vojne policije ucestvovali u operaciji "Fasirano" i to kao glavno komandujuci, akcija "Fasirano" sastajala se od pretresa, privodjenja i egzikucije partizana, pri povratku upali su u partizansku zasjedu gdje su se "izvukli", sam podatak da pomenuta akcija nije bila klasicno vojna akcija govori ti zasto su kao pripadnici VP. rukovodili operacijom
Mi trebamo biti ponosni što smo imali čovjeka koji ga je cijenio čitav svijet, tj. Tita. Kakav HD, kakvi bakrači !!
Bolje da mi komunisti mozak ispiraju, nego ti lažni nacionalisti.![]()
![]()
![]()
Ratnog zlocina i diktatora !? covjeka koji je od 1946. pa do 1990. pogubio 800.000 "jugoslovena", covjeka koji je u svjetskoj historiji i knjigama na zapadu rame uz rame sa Hitlerom, Musollinijem, Staljinom i ostalim ??? hvala bogu sve vas je manje iz dana u dan ...
Pa zapad je taj koji nije želio Jugoslaviju jer je u svakom polju bila najjača. I ta knjiga uopšte nije relevantna.
Pogubio 800 000 Jugoslovena. Šta je trebao, da svakakav nacionalistički šljam od četnika, ustaša, pa do ovih HD hodaju državom ?? Možda ih je trebao ostaviti ?? Neka su tebi ANte Pavelić i HD heroji. I ne trebaju likovi kao ti hvaliti Tita, ima nas koji ćemo ga hvaliti.