Prevaranti na PIK-u
- awaken
- korisnik.1
#1152 Re: Prevaranti na PIK-u
Prvo izvinjavam se što ovoliko citiramzmajadaH wrote:un1ted wrote:Evo i ovom sto mi je poslao odgovor, evo ovde:
Kanale trazite npr ovde: http://www.cardsharing.pro/f16/ip-tv-li ... ex118.html ili ovde http://forum.softpedia.com/topic/893050 ... e__st__468
NPR:
Sport klub prime:
Otvorite VLC player, stisnete crl+v i zaljepite taj link. Moze se napraviti i playlista (i naci) no ja nemam vremena!Code: Select all
http://cds-se1.se.cds-sr1.vmo3.sbb.rs/live/disk/sk_prime_srb/hls/hls-audio101_srp%3D64000-video%3D1400000.m3u8
evo jos jedan, npr fox prime:Sve ovo postavljam jer sam i sam pitao par osoba ovde na forumu I NIKO NIJE HTJEO DA PODJELI LINKOVECode: Select all
http://cds-se1.se.cds-sr1.vmo2.sbb.rs/live/disk/fox_crime_srb/hls/hls-audio101_eng%3D64000-video%3D1400000.m3u8
Hvala ti za ovo.![]()
Volio bih ti se nekako oduziti
P.S. Nemam para
a da pitam, radi li još kod nekoga ovo sa linkovima i VLC ? pošto je kod mene radilo do prekjučer, a sad neće, VLC-u ne treba novi update tako da..
Hvala
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1153 Re: Prevaranti na PIK-u
Za sada nema novih linkova
Ako bude postam ovde!
- korisnik.1
#1154 Re: Prevaranti na PIK-u
Znači do linkova je ? hvala tiun1ted wrote:Za sada nema novih linkovaAko bude postam ovde!
- Optimist
#1155 Re: Prevaranti na PIK-u
Prodajem Golf 1 (cabrio)86g, bez mane, danas sam stavio 4 nove svjećice, od toga dvije Boschove.
Limarija k'o od bombona, doduše, ima jedna parnica na lijevim vratima, a to mora da je zaparao onaj Fadilov, majku mu!
Da mi ne trebaju pare **** bih ga ja ikad prod'o! Boja je bijela osim lijevih vrata prednjih (crna), desnih zadnjih (roza) i blatobrana (skoro bijela). Cijena je vrlo pristupačna za sve što rade prekovremeno. Kasetofon je marke Filips, a unutra ima Halidova kaseta koju Bog ne može izvaditi pa je u autu od 12.5.1989.
Limarija k'o od bombona, doduše, ima jedna parnica na lijevim vratima, a to mora da je zaparao onaj Fadilov, majku mu!
Da mi ne trebaju pare **** bih ga ja ikad prod'o! Boja je bijela osim lijevih vrata prednjih (crna), desnih zadnjih (roza) i blatobrana (skoro bijela). Cijena je vrlo pristupačna za sve što rade prekovremeno. Kasetofon je marke Filips, a unutra ima Halidova kaseta koju Bog ne može izvaditi pa je u autu od 12.5.1989.
Code: Select all
http://www.pik.ba/artikal/3610969/golf-1-kabrio/- Loo
- In_side
- Logovan
#1158 Re: Prevaranti na PIK-u
On bukvalno shvatio "detaljne informacije" pa napisao esej.
- basicm
-
frljoka
#1160 Re: Prevaranti na PIK-u
Ljudi, samo KEŠ! Sta ovdje nije jasno?!
http://www.sarajevo365.com/magazin/zani ... nije-jasno
http://www.sarajevo365.com/magazin/zani ... nije-jasno
- kako to
- Optimist
#1162 Re: Prevaranti na PIK-u
kako to wrote:Ne znam je li bilo![]()
Bilo i to u cak 4 posta odmah iznad tebe.
- kako to
#1163 Re: Prevaranti na PIK-u
jahOptimist wrote:kako to wrote:Ne znam je li bilo![]()
- pitanjee
#1164 Re: Prevaranti na PIK-u
Nemoj ga furatiOptimist wrote:kako to wrote:Ne znam je li bilo![]()
- mayab
#1165 Re: Prevaranti na PIK-u
Prodavac na Piku nije dobio ponudu za zamjenu
Banjalučanin K.R. (42) vlasnik automobila marke Golf 4, živi u nevjerici jer je prije nekoliko dana postavio oglas za prodaju svog auta na portal pik.ba, a do sada mu nije stigla ni jedna ponuda za zamjenu automobila za neki drugi proizvod.
„Djeluje mi prosto nevjerovatno, već peti dan oglas stoji na Piku a niko se nije javio sa ponudom za zamjenu. Stižu ponude za kupovinu, ali za zamjenu se niko ne javlja. I ranije sam prodavao neke stvari i jedan automobil preko Pika, i savršeno znam kako to funkcioniše, javljaju se ljudi i nude zamjenu za sve moguće, od kreveta, televizora, traktora, građe, stolarije, slika, i raznih drugih stvari. Sjećam se kada sam prodavao Opel Astru, jedan čovjek mi je nudio u zamjenu grobno mjesto u gradskom groblju. A ovih dana ništa. Gledao sam ostale oglase, kod njih je sve normalno, sve više sumnjam da ja nisam dobro postavio oglas na sajt“, rekao je K.R. u razgovoru sa novinarom Balkan Tajms-a
Naša novinarska ekipa je napravila istraživanje, i prema našoj analizi to je jedini oglas na Piku stariji od dva dana na kome nema ponude za zamjenu.
Povodom ovog slučaja stručno mišljenje za naš portal iznio je i ekonomski analitičar, Radivoje Duduk.
Prema njegovim riječima, vjerovatno se radi o nekom tehničkom problemu ili potpuno slučajnom događaju. Duduk smatra da će K.R. ubrzo dobiti ponudu za zamjenu.
„U zemlji je velika kriza, privredna aktivnost se sve više smanjuje, ponude za trarampu moraju postojati“, na kraju je zaključio Duduk.
Code: Select all
http://balkantajms.com/-
Mehemed
- Vozim: automobil
#1166 Re: Prevaranti na PIK-u
Al sto ima dosta ovih sto dobro zaradjuju preko PIK-a.
Evo npr. prodavac prodaje "gamerski mis" za 23KM a nije ga platio vise od 13KM sigurno sa dostavom( ima ih slicnih sa 1000/1200/1600dpi-a za nekih 8-9$), a kupac placa postarinu, i odmah 10KM hoce da zaradi na jednom artiklu
Evo npr. prodavac prodaje "gamerski mis" za 23KM a nije ga platio vise od 13KM sigurno sa dostavom( ima ih slicnih sa 1000/1200/1600dpi-a za nekih 8-9$), a kupac placa postarinu, i odmah 10KM hoce da zaradi na jednom artiklu
-
zLatk0
#1167 Re: Prevaranti na PIK-u
Da, ali ti cekas artikal 25-30 dana ako ide iz Kine, ili manje ako ide iz SAD..
-
Mehemed
#1168 Re: Prevaranti na PIK-u
Ma jok, ako narucis 3 ili vise komada dobijes popust, na 3 komada 7.68$ po komadu i dodje u BiH za MAX 18 dana, nekada zna doci i za 5-6, i jos se malo zadrzi na carini(neki i ne idu na pregledavanje na carinu, samo prodju) i onda ima i vise od 10KM zarade po komadu ako naruci vise komada...
Nije nista sacekati i mjesec ako ces zaraditi 10-20KM, nit orro, nit kopo
I to nije samo mis da prodaje, mnostvo artikala narucuje i preprodaje, zna za mjesec i preko 100KM zaraditi samo na preprodaji kupljenog
Nekada ne ide prodaja kako treba, ali svaki artikal nadje svog kupca, kad-tad
Nije nista sacekati i mjesec ako ces zaraditi 10-20KM, nit orro, nit kopo
I to nije samo mis da prodaje, mnostvo artikala narucuje i preprodaje, zna za mjesec i preko 100KM zaraditi samo na preprodaji kupljenog
Nekada ne ide prodaja kako treba, ali svaki artikal nadje svog kupca, kad-tad
-
zLatk0
#1169 Re: Prevaranti na PIK-u
Ja sve sto sam narucivao sa ebaya, samo jedan artikal dosao za 10 dana (SAD), ostalo sve preko 22-30 dana
- Muderris
#1170 Re: Prevaranti na PIK-u
Ja ne razumijem u cemu je ovdje problem.Mehemed wrote:Al sto ima dosta ovih sto dobro zaradjuju preko PIK-a.
Covjek se bavi trgovinom, pa nece valjda narucivati s e-bay-a i tebi prodavati po nizoj cijeni.
Ima skoro 2000 pozitivnih transakcija i prije ce biti da se ovdje radi o tvojoj zavisti nego o Pik prevari.
Covjek nikoga ne vara i nije u redu da ga ovdje prozivas zato sto ne mozes podnijeti da neko zaradi 10KM.
Ima ljudi koji nisu kadri, ne znaju, nemaju vremena, nece da rizikuju, jednostavno nece da se peglaju da kupuju sa kineskih sajtova nego vole da se s covjekom nadju na M. Dvoru i da pazare nesto sto im treba.
Tu neko zaradi 5-10KM i to je sasvim u redu osim ako dodje do klasicne prevare tipa neispravan proizvod, nije onakav kako je opisan, nece da vrati novac itd.
Last edited by Muderris on 13/04/2013 19:59, edited 1 time in total.
-
Mehemed
#1171 Re: Prevaranti na PIK-u
Ja sam do sada 2x narucivao sa ebay-a, jedna posiljka je stigla za 14 dana(bez tracking broja), duga stigla za 13 dana u BiH i zadrzala se 4 dana na carini (ukupno 17 dana), ono ostalo sa drugih stranica je dolazilo za 14 do 20 dana, samo sam jednom cekao bateriju 27 dana jer sam odabrao najeftinije moguce slanje bez tracking broja...
Dosta offtopica, malo smo otisli previse na ebay, a ovo tema vezana za PIK
Muderris-e nije ni on perfektan, kupovao sam par puta od njeg nesto i dodje mi polovno, a pise da je NOVO, AUX kabal dosao skoro pokvaren(platio ga 5.50KM sa postarinom), na onim dzekovima malo falilo da se otkine( i otkinulo se nakon 2 mjeseca), a kupio sam na drugoj stranici za 2KM sa postarinom odlican kabal, kao da nije kineski i odlicno me sluzi
Dosta offtopica, malo smo otisli previse na ebay, a ovo tema vezana za PIK
Muderris-e nije ni on perfektan, kupovao sam par puta od njeg nesto i dodje mi polovno, a pise da je NOVO, AUX kabal dosao skoro pokvaren(platio ga 5.50KM sa postarinom), na onim dzekovima malo falilo da se otkine( i otkinulo se nakon 2 mjeseca), a kupio sam na drugoj stranici za 2KM sa postarinom odlican kabal, kao da nije kineski i odlicno me sluzi
- Muderris
#1172 Re: Prevaranti na PIK-u
E pa trebao si odmah spomenuti te konkretne zamjerke jer stoje, mada opet je bolje vidjeti s prodavacem hocel zamjeniti proizvod ili vratiti novac. Ja na Pik.ba imam najbolja iskustva. Ode nesto a u garanciji, ljudi vrate novac a i ja njima. Desava se. Jedne prilike sam prodao monitor, u 10 dana se jednom ugasi. Ja nisam bio u prilici da to saznam niti da ga na taj nacin testiram. Covjek vratio, ja mu dao drugi i vozdra.
Ljudi koji se Pik prodajom bave "profesionalno" su uglavnom oni koji, iz nekog razloga, nisu u prilici baviti se nekim uobicajenim poslom pa treba i tu imati malo sluha. Sve dok rade posteno, neka zarade.
Ljudi koji se Pik prodajom bave "profesionalno" su uglavnom oni koji, iz nekog razloga, nisu u prilici baviti se nekim uobicajenim poslom pa treba i tu imati malo sluha. Sve dok rade posteno, neka zarade.
- respo
#1173 Re: Prevaranti na PIK-u
ako cemo iskreno ne rade posteno jer ne placaju nista drzavi sto zarade a duzni su jer se bave klasicnom trgovinom jer ne prodaju polovnu koristenu robu
da se razumijemo nemam nista protiv onih koji narucuju iz vana i ovdje prodaju jer neki nemaju priliku ili mogucnosti naruciti preko ebay-a i slicno
evo ja prvi otkazao recimo raiff karticu jer su me svaki mjesec zaduzivali za oko 2 marke imao nemao prometa
na godinu to je cca 20 maraka
sto ja da beze to dajem kad ne moram
ne narucujem nesto puno pa mogu recimo nekoga zamoliti i platiti uslugu da mi naruci nesto sto mi treba jednom godisnje recimo
zbog toga sam i otkazao tu karticu e jedino da se prijavim na unicredit cini mi se jer oni naplate samo kad ima prometa
da se razumijemo nemam nista protiv onih koji narucuju iz vana i ovdje prodaju jer neki nemaju priliku ili mogucnosti naruciti preko ebay-a i slicno
evo ja prvi otkazao recimo raiff karticu jer su me svaki mjesec zaduzivali za oko 2 marke imao nemao prometa
na godinu to je cca 20 maraka
sto ja da beze to dajem kad ne moram
ne narucujem nesto puno pa mogu recimo nekoga zamoliti i platiti uslugu da mi naruci nesto sto mi treba jednom godisnje recimo
zbog toga sam i otkazao tu karticu e jedino da se prijavim na unicredit cini mi se jer oni naplate samo kad ima prometa
- burekodsira
#1174 Re: Prevaranti na PIK-u
kakve veze je li nova ili koristena roba, trgovanje istom je biznis i normala da je ilegala ako ne placaju poreze i ostale dadzbine drzavi.
-
Ninoz
#1175 jurkomarijana pik.ba prevarant
eh ovako ljudi, ovaj profil na pik.ba koji prodaje megane dvojke je prevarant.Dakle krade auta, vraca kilometre te vara ljude.Nebitno je sta se desilo danas, ali imam pitanje kako to regulisati, kome prijaviti i slicno ? Njihova kantonalna policija nista nije ucinila (vjerovatno se znaju).