S@din wrote:ok samo ti daj unicredit group. da te pljačka![]()
ps i limit je iznos plaće 1:1
???? gdje je limiti 1:1? U Unicredit je tri plate tacnije 2,5 ali mozes predati zahtjev da ti odobre tri i dobijes bez problema
Moderator: anex
S@din wrote:ok samo ti daj unicredit group. da te pljačka![]()
ps i limit je iznos plaće 1:1
Šta ti mogu? U najgorem slučaju će te nazvati.Kvest wrote:Znate li šta se desi ako se dio rate kredita ne moze odma uplatiti nego za 7 dana.Ja imam sredstva za 90% mjesečne rate,nažalost ostatak novca čekam,i ne bih da se dovodim u nezgodnu situaciju,pa me zanima toleriše li banka ovo kašnjenje nekoliko dana ili?
Mozes li malo pojasnit? Jel nude usluge i internet bankarstva?drndalo wrote:Mislim da ti je onda Intesa najbolja solucija.... Za PayPal...
vidi ovo https://www.entropay.com/toure123 wrote:Pa ne mogu da vjerujem da ni Unicredit a ni Sparkasse ne nude Viza devizne kartice u USD valuti. Unicredit vise ne nudi uopce Visa kartice, Master ne radi na PayPalu. Sparkasse nudi "devizni racun" ali kada kupujes/primas pare konverzija se svakako vrsi. What the fuck? U kakvoj mi ovo vukojebini zivimo ! ?
Ima li ijedna jebena banka koja nudi Viza deviznu karticu a da mi ne vrse konverzije iz BAM u USD i obrnuto prilikom vrsenja transackija!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
hmmm, da otvoris devizni racun. paypal radi i preko racuna.toure123 wrote:Pa ne mogu da vjerujem da ni Unicredit a ni Sparkasse ne nude Viza devizne kartice u USD valuti. Unicredit vise ne nudi uopce Visa kartice, Master ne radi na PayPalu. Sparkasse nudi "devizni racun" ali kada kupujes/primas pare konverzija se svakako vrsi. What the fuck? U kakvoj mi ovo vukojebini zivimo ! ?
Ima li ijedna jebena banka koja nudi Viza deviznu karticu a da mi ne vrse konverzije iz BAM u USD i obrnuto prilikom vrsenja transackija!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
Zaista nije bitno koji je tip kartice. Vazno mi je da joj je valuta u USD i da mogu sa nje slati i primati novac putem PayPal-a (da mi se ne vrsi konverzija prilikom svake transakcije iz USD u BAM i iz BAM u USD)... Medjutim niti jedna od doticnih banaka koje sam danas kontaktirao ne nudi takvu opciju, ili mi se bar cini. Da nije jadno bilo bi ironicno zaista..Filter wrote:hmmm, da otvoris devizni racun. paypal radi i preko racuna.toure123 wrote:Pa ne mogu da vjerujem da ni Unicredit a ni Sparkasse ne nude Viza devizne kartice u USD valuti. Unicredit vise ne nudi uopce Visa kartice, Master ne radi na PayPalu. Sparkasse nudi "devizni racun" ali kada kupujes/primas pare konverzija se svakako vrsi. What the fuck? U kakvoj mi ovo vukojebini zivimo ! ?
mislis na master debitnu?
Ne kontam koja je svrha entropay-a kada se na PayPal iz BiH mogu dodavati samo kartice iz BiH ..? Ili grijesim?starii wrote:vidi ovo https://www.entropay.com/toure123 wrote:Pa ne mogu da vjerujem da ni Unicredit a ni Sparkasse ne nude Viza devizne kartice u USD valuti. Unicredit vise ne nudi uopce Visa kartice, Master ne radi na PayPalu. Sparkasse nudi "devizni racun" ali kada kupujes/primas pare konverzija se svakako vrsi. What the fuck? U kakvoj mi ovo vukojebini zivimo ! ?
Mnogo si neodgojen.toure123 wrote:Ne kontam koja je svrha entropay-a kada se na PayPal iz BiH mogu dodavati samo kartice iz BiH ..? Ili grijesim?starii wrote:vidi ovo https://www.entropay.com/toure123 wrote:Pa ne mogu da vjerujem da ni Unicredit a ni Sparkasse ne nude Viza devizne kartice u USD valuti. Unicredit vise ne nudi uopce Visa kartice, Master ne radi na PayPalu. Sparkasse nudi "devizni racun" ali kada kupujes/primas pare konverzija se svakako vrsi. What the fuck? U kakvoj mi ovo vukojebini zivimo ! ?
P.S. kako god okrenes konverzija se vrsi svakako. Pare mi prvo moraju doci na moju trenutnu Visa karticu u BAM (kurve mi uzimaju novac na konverziji iz USD u BAM) => A da bih koristio ovu VCC onda moram uradit depozit na nju iz BAM => konverzija u USD...
Na 2 strane mi dzubreluci uzimaju novac nizasta !
Može li pojašnjenje? Kažeš da se može PayPal vezati samo za račun i onda slati i primati novac? Ja sam mislio da ne može račun u BiH?Filter wrote:hmmm, da otvoris devizni racun. paypal radi i preko racuna.toure123 wrote:Pa ne mogu da vjerujem da ni Unicredit a ni Sparkasse ne nude Viza devizne kartice u USD valuti. Unicredit vise ne nudi uopce Visa kartice, Master ne radi na PayPalu. Sparkasse nudi "devizni racun" ali kada kupujes/primas pare konverzija se svakako vrsi. What the fuck? U kakvoj mi ovo vukojebini zivimo ! ?
mislis na master debitnu?
Rezervacija ti uzima u obzir autorizirane a neproknjizene transakcije po karticama. Znaci, nesto sto si platio ali jos nije finalno proknjizeno. Obicno to bude do 2-3 dana, pogotovo kad je placanje na POS terminalima drugih banaka ili online. Pare koje su raspolozive na racunu su "Stanje sa rezervacijom"toure123 wrote:Moze li mi neko pojasnit sta znaci ovo:
Stanje bez rezervacije
Stanje sa rezervacijom
Rezervacija po racunu
Stanje sa i bez rezervacije mi pokazuje potpuno drugacije stanje na m-ba mobilnom bankarstvu. Sta je sad to ?![]()
![]()
Rezervacija znaci da si neka sredstva potrosio, ali da jos nije doslo do odliva sa racuna.toure123 wrote:Moze li mi neko pojasnit sta znaci ovo:
Stanje bez rezervacije
Stanje sa rezervacijom
Rezervacija po racunu
Stanje sa i bez rezervacije mi pokazuje potpuno drugacije stanje na m-ba mobilnom bankarstvu. Sta je sad to ?![]()
![]()
Aha super hvala za objasnjenje. A znas li mozda odgovor na ovo gore pitanje sto sam upitao u vezi konverzije valuta?nekkem wrote:Rezervacija ti uzima u obzir autorizirane a neproknjizene transakcije po karticama. Znaci, nesto sto si platio ali jos nije finalno proknjizeno. Obicno to bude do 2-3 dana, pogotovo kad je placanje na POS terminalima drugih banaka ili online. Pare koje su raspolozive na racunu su "Stanje sa rezervacijom"toure123 wrote:Moze li mi neko pojasnit sta znaci ovo:
Stanje bez rezervacije
Stanje sa rezervacijom
Rezervacija po racunu
![]()
Po prodajnom kada plaćaš, po kupovnom kada primas novac.toure123 wrote:Aha super hvala za objasnjenje. A znas li mozda odgovor na ovo gore pitanje sto sam upitao u vezi konverzije valuta?nekkem wrote:Rezervacija ti uzima u obzir autorizirane a neproknjizene transakcije po karticama. Znaci, nesto sto si platio ali jos nije finalno proknjizeno. Obicno to bude do 2-3 dana, pogotovo kad je placanje na POS terminalima drugih banaka ili online. Pare koje su raspolozive na racunu su "Stanje sa rezervacijom"toure123 wrote:Moze li mi neko pojasnit sta znaci ovo:
Stanje bez rezervacije
Stanje sa rezervacijom
Rezervacija po racunu
![]()
P.S. raja, po kojem kursu banka Unicredit vrsi konverzije iz USD u BAM i obrnuto kada vrsim transackije sa svoje kartice?
Recimo ovdje pise 1.81 kupovni , prodajni 1.89 , a srednji negdje 1.86... Jel po ovom 1.86 meni obracunavaju naplatu i prodaju ??
Ma to ti nije toliko bitno jer ne konvertujes milionetoure123 wrote:Aha super hvala za objasnjenje. A znas li mozda odgovor na ovo gore pitanje sto sam upitao u vezi konverzije valuta?nekkem wrote:Rezervacija ti uzima u obzir autorizirane a neproknjizene transakcije po karticama. Znaci, nesto sto si platio ali jos nije finalno proknjizeno. Obicno to bude do 2-3 dana, pogotovo kad je placanje na POS terminalima drugih banaka ili online. Pare koje su raspolozive na racunu su "Stanje sa rezervacijom"toure123 wrote:Moze li mi neko pojasnit sta znaci ovo:
Stanje bez rezervacije
Stanje sa rezervacijom
Rezervacija po racunu
![]()
P.S. raja, po kojem kursu banka Unicredit vrsi konverzije iz USD u BAM i obrnuto kada vrsim transackije sa svoje kartice?
Recimo ovdje pise 1.81 kupovni , prodajni 1.89 , a srednji negdje 1.86... Jel po ovom 1.86 meni obracunavaju naplatu i prodaju ??