PM72 wrote:Odosmo od teme...ali neka ostane zapisano.
U pravu si ,neki rezervisti su pobili Ristoviće u Velešićima.Samo se vlasti nisu trudile da im objave imena i kolike su kazne dobili (ako su ikako kažnjeni) dok znaju srati kako je na Grbavici, Ilidži ili Prijedoru ostao nekažnjen neki zločin nad Bošnjama.Treba SIPU napomenuti i za taj gnusan zločin.A pade mi na pamet i ta pobijena porodica Krajišnik u Buća Potoku.Njih su pobili pripadnici Armije BiH i to bih se zakleo da su upetljani jurišnici druge viteške.Da ne lupetam nadimke ali mislim da je tako i da su džukele sada negdje u Njemačkoj ili Belgiji.
Ne volim skretati sa teme i ako sam sam sebi rekao da trebam da se povucem iz nekih diskusija i da pokusam zaboraviti sve,imam nekih negativnih pojava u zadnje vrijeme.Nejse
Nisu nikakvi rezervisti policije,nego lokalni odred ''TO'' Velesici-Kobilja Glava. Pobio ih jedan budalaš,najblaže rečeno,kojeg lično jako jako dobro znam.U pratnji mu bilo još neke familije.(mislim za ubice porodice Ristović)
Navodno je po njegovim riječima,to bila osveta za dvojicu bratića koje su četnici ubili u Rogatici.To mi je pričao još tokom rata,znači ljudi nisu imali pojma ni ko je,ni šta je uradio,niti da će kasnije 96te biti uhapšen.
Odležao je 14 godina,izašao mislim prije cirka 3 godine.
Vlast je o svemu hinjski ćutala,moramo priznati i lagala da su im osobe nedostupne,a ovi su cijelo vrijeme rata bili u Sarajevu.