megaman4 wrote:
Nema od ovoga nista.
Ako zele da Ilidza bude grad mora se mijenjati ustav KS a to Kantonu ne pada napamet da izgubi Ilidzu zbog kljusine kakav je Memic, iako su iz iste stranke.
Ostao bi kanton bez Baceva i jos drugih pogodnosti i to je glavni razlog. Plus tu je i aerodrom.
Ako bi se to desilo nekada, grad bi izgubio zapadnu kapiju ulaza iz pravca mostara ali i sjevernu iz pravca josanice i podlugova.
A tu je i pitanje pruge i terminala. Otvorila bi se pandorina kutija haosa.
@Haris.ba
Haj nam reci gdje je stalo oko brze ceste prema Hrasnici???
Ja znam razlog.
Toliko.
Ne znam ko vam prodaje te foluške. Ništa se ne mijenja u suštini kada jedna općina postane grad osim pečata i memoranduma dokumenata. Nema kod nas to nekih specijalnih statusa (Sarajevo i Mostar su posebne priče). Jedinu opipljivu priču može se okusiti kada se krene čopati od EU fondova.
Isti zakon bi se odnosio i na Hadžiće i na Ilidžu. Opet bi morali iste dozvole da traže od kantona.
Ono što je problem lokalnih nadležnosti Ilidža može da rješava neovisno od toga je li općina ili grad. I to tužbama ustavnom sudu FBiH. I kad bi jedna dobro ciljana apelacija otišla, mogla bi da napravi više tektonskih poremećaja u ustavnoj strukturi kantona nego ona Hadžibajrićeva (mislim da je on to bio) zbog koje su doneseni oni zadnji amandmani na ustav kantona.
Znači te priče kako bi kanton nešta izgubio tipa Bačeva ili aerodroma nema veze sa statusom Ilidže kao općine ili samostalnog grada.
Oko ceste prema Hrasnici javno mogu samo da kažem istu stvar koja ima veze sa svim javnim investicijama. Ima određeni i privatni interes.
P.S.
Ja sam prvi bio protiv da Ilidža uđe u sastav Sarajeva kada je nedavno bila ta priča. Ne što Ilidža ne treba biti u sastavu Grada Sarajevo, već ovakvog grada.
Ovakav grad ne treba nikome, osim Skaki.